Home > work > money IN is more than money OUT

money IN is more than money OUT

our ceo, mr samir brikho
right: it’s our culture to give a souvenir to a special guest

Kelmarin, di pejabat me ada jamuan makan tengahari. Ketua pegawai eksekutif pusat dari ibu pejabat di london datang bertandang. Beri ucapan berkenaan hala tuju syarikat yg baru dibentuk.

Ada sesi soal jawab. Dan me tertarik dengan moto beliau tentang strategi perniagaan syarikat, yg me terjemahkan begini:

seperti bapa saya bilang, bisnes ialah duit MASUK lebih dari duit KELUAR..

Alahai.

Ahmad Rafian @ Sufian Yusoff, Amir Hamzah Abdullah, Mohd Saiful Anuar, Nik Mohd Nazmin Wan Hassan, Syed Nazif Syed Azhar Zawawi, Nurzamy Nurly hartini Zainal, Muknorina Mukhadzim, Rajeev Domble, Zamilah Ahmad Zamuri, Yati Suleiman, Nor hariyanetti hashim, Hafizul Kassim, Nor Azian Mohd Alipiah norhalilah kasauk nurul akma harun oma budi herawan mohd alivf khairuddin siti fairuz hasanudin wan hadinata wan taha ilianee mohammed salleh mohamed masrom sumani muhammad shakir mansor kamaruzaman salleh mohd arman ahmad Abd Hadi Abdullah Aman Bin Mohd Sharif Andrew Park Azizul Azmi Kamarul Zaman Azmir Sofran Azni Azizan Azrin Mosbihi Mohamed Said Bahari Sulaiman BD Room Dirman Artib Fatimah Abd Razak Hafiz Ravin Abdullah Hamidon Mislan Ida Suhaini Mohd Noor Ir. Rusli Abu Bakar Jaenal Fanani Janifah Abu Bakar Krishnaveni Gopalan Lee Lee Tan Meeting Room Mohd Farid Idrus Muhsin Kamil Buruganudeen Narzrin Abdul Rahman Nazman Idris Mohd Aman Noorlinda Abd Ghani Nor Azian Mohd Alipiah Norfarhanah Che Othman Norhafizah Binti Abdul Bari Arbee Norizan Ayob Nur Harzeela Tahir Nurul Hayati Abd Halem Nuzulul Fatehanie Juremi Putu Ardana Ridzuan Buyong Roslinda Adnan Shahriman Kamaruzzaman Siti Norritah Bachek Syukmatuha Binti Ahmed Vijay Pillai Vilas Gaikwad Zairi Zainal Hahasnan shahira mustaffa rosmiah samsul bahrin nur shafina saidin khairulnisa khalid norsiahwat mohamed yunos


Categories: work
  1. November 6, 2008 at 2:01 am

    huhuhuh..fenin gak tuewww nak hit target…hikhikhik

    kannns..

  2. November 6, 2008 at 3:11 am

    ada jugak yang ‘money’ keluar tak boleh masuk-masuk. hehehe…

    itteww bisness amall jariahhh namernyerr.. ehehe

  3. November 6, 2008 at 7:48 am

    ye…ye..ari ni dapat giliran no 3 comments for ME..tapi yang ini tak de duit keluar langsung pun…ini kira amal ape ye jariah ke? ari jumaat ni jgn lupa ME tabung masjid nak duit lagi…

    tabung mesjid maner karr ittewww..

  4. November 6, 2008 at 8:19 am

    PD……….PD………..PD………PD………. (ngigau)

    weiii bangun bangun.. ammvoiii, ngigau sampai tempat me larrr fulakkks

  5. rya
    November 6, 2008 at 8:20 am

    aiyoh, agak susah nak ‘menunggang’ moto ittew..

    must work smarter, not harder.. kannns

  6. November 6, 2008 at 8:28 am

    Sepatutnya gittew la…money in must be more than money out, tapi realitinya lebih banyak keluar dari yang masuk huhuhu…sedeyyy

    pakey kredit kard jakkks.. ekeke

  7. November 6, 2008 at 8:36 am

    tapi praktis org2 biase mcm kita ni,lebih byk keluar dr yg masuk.kan me kan…tu utk org2 bisnes je tu.

    org2 biase mcm kita pakey kredit kardd jakkks.. volleee gitteww

  8. November 6, 2008 at 8:48 am

    terima kasih, definisi bisnes paling mudah😉

    same same.. ahaks

  9. November 6, 2008 at 8:55 am

    ada juga org nmpak duit tue ngalir masuk…tp xleh nk sentuh duit tue…(perlaburan internet yang haram)

    kena tunggu matang larr abang ittewww..

  10. November 6, 2008 at 9:06 am

    salam..
    thks sudi masuk blog saya dan komen awak tu

    salam jugerr.. peraduan perfume tewww me menang kan.. kannns

  11. November 6, 2008 at 9:33 am

    Kena keluarkan duit dulu. Pastu baru boleh masuk banyak2.

    camana nak kuarkan duit dulu, kalo takdok duit.. feninggg kannns..

  12. November 6, 2008 at 9:52 am

    mmg patut begitulah ehehehe

    gittewww .. kannns

  13. November 6, 2008 at 9:59 am

    tue kalau yg sempat sampai tempoh matang…ade kes xsempat nk matang dah lari xjumpe he…23x

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s