Home > Travel > surcharge

surcharge

smooth ride

Sejak dua menjak ini, me kena naik bas ekspres dua tingkat. Syarikat bas transnasional yg itu.

Harga tiket makin mahal. Ada bayaran tambahan surcaj tiga poh peratus. Macam naik kapalterbang pula.

Alahai.

Categories: Travel
  1. November 7, 2008 at 12:44 am

    Bile la agaknye nak dpt naik bas 2 tingkat itteww???huhu

    ahaha, teruja .. kannns

  2. November 7, 2008 at 1:48 am

    32 hengget? hee dari mana ke mana ni incik?
    g ipoh eh🙂
    sebab g penang 35 hengget haaha..dulu rm27 je.huh
    tu la.gile2 la naik tambang bas.
    yonna sangat teringin nak naik bas 2 tingkat😦
    tp x dpt2 jugak

    kalo kat kl, ko leh naik bas pelancung ‘hop-on hop-off’ yg dua tingkat ittewww.. jangan cakap me tak bagitau deknooo..

  3. November 7, 2008 at 2:16 am

    hej! en_me…i thought the ticket fare will reduce too since the price of gas(petrol) already reduced…;-(

    yeap, it should be like that.. but who wants to reduce the price? cumer pasar mydin jakkks can reduce one uoooolsss..

  4. November 7, 2008 at 3:03 am

    wah sejak dah ade photoshop banyak plak yang kene padan…..he he he

    sonok weiiii..

  5. November 7, 2008 at 4:11 am

    Woh! Pehal nak surcharge plak?
    Adui.. mahal betul bas sekarang.

    surcharge tok menampong kenaikan kos bahanapi.. bahana aper kawan-kawan..

  6. November 7, 2008 at 7:43 am

    bas 2 tingkat ni tk berapa stabil coz CG dia tinggi esp bila bawak laju nih, senang terbalik..

    CG = center of gravity yg tinggi gittewww.. tapi selama nih, me tak pernah tengok bas 2 tingkat terbalik atau masuk longkang lagikkks – nauzubillah..
    tapi patutpun bas 2 tingkat tewww jalan macam kura-kura beb.. uhuhu

  7. November 7, 2008 at 7:54 am

    surcharge apa sampai 30% tuh….

    surcharge bahanapi macam kapalterbang gittewww.. bahana aper kawan kawan..

  8. November 7, 2008 at 8:05 am

    tak leh laa gitu kan…bukan ke bas dpt subsidi bhn bakar plak lagi…

    ammvoiii, saperlarrr me nak kater leh ker takleh kerr.. uhuhu

  9. November 7, 2008 at 8:28 am

    uih..siap ade surcaj tu. dasyat perkhidmatan bas skang nih. huhuk

    dasyat kannns..

  10. rya
    November 7, 2008 at 8:31 am

    surcaj 30%?
    memang lumayan..

    memang lumayan – nih statement sokong ker perli perli ker.. ehehe

  11. November 7, 2008 at 9:53 am

    rasanya surcaj nie perlu diturunkan… sebab terlampau sgt nie.. bank pun xde kenakan sampai 30%.. niekan pula yang kita naik tiap2 hari.

    sebabb bank tak pakey minyak gitteww.. ehehe

  12. November 7, 2008 at 9:55 am

    Bagiku surcaj 30% tu kira adil lah…maklumlah syarikat tu pun nak idup juge…itulah makna money In is more than Money out…Kannnns.

    ammvoiii.. dalam ramai ramai ko sorang jakkks yg sokong surcaj ittewww.. kowe dreber bas agak e..

  13. November 7, 2008 at 11:31 am

    best ar tuh bas 2 tingkat, org tak pernah naik lg… last sy naik bas pun 1 tahun yg lepas kot.. huhu…
    nie semua pasal minyak nie.. arghh geram!!!!

    gerammm kannns..

  14. November 7, 2008 at 11:32 am

    mak ai. 7 hengget 30 sen. utk cas sahaja?? tambg 25 je. ini *)

    me tak tipurr one uooolsss..

  15. November 7, 2008 at 4:05 pm

    tp klu xsalah dorg cakp surcaj tue bukan untuk cover minyak je…tp cover duit tayar la..duit tue la..duit nie la…

    gittewww larrr fulakkks..

  16. November 7, 2008 at 5:30 pm

    en_me perasan tak, tulisan kat tiket tu?
    “Lindungan Mesra Sel#lu”
    hahaha…

    *printing error* – biasalarrr.. naper fulakkks..

  17. November 9, 2008 at 6:25 pm

    encik,
    kira tak tayar dia?
    kalau ekspress mutiara, 2 tingkat premier class, muatan penumpang bersamaan 2 buah bas. tayar dia sepuluh atau lapan.. kalau dapat driver suka merempit, memang gayat habis!

    gitteww yerr.. nanti me check tayar dierrr..

  18. Mek
    November 9, 2008 at 7:00 pm

    encik,
    kira tak tayar dia?
    kalau ekspress mutiara, 2 tingkat premier class, muatan penumpang bersamaan 2 buah bas. tayar dia sepuluh atau lapan.. kalau dapat driver suka merempit, memang gayat habis!

    wah, double shot akak itteww..

  19. November 9, 2008 at 7:16 pm

    ntah pape kan. minyak dah turun. surcharge plak dikata tiada kaitan dengan minyak. hehe

    nak naik memang senang.. nak turun tewww yg payahhh.. kannns

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s