Home > photography > what i did last weekends: part deux

what i did last weekends: part deux

diving is allowed, somersault is optional
kampung pendas, gelang patah

Hari Ahad pagi kelmarin, me pergi ke gelang patah. Tujuan asal hendak mencari taman ternak burung seperti yg disiarkan oleh [+ majalah 3 ] minggu lepas. “Wonderful Life Cares, Bird Farms and Breeding” yg terletak di nusa perintis dua. Tapi me tidak jumpa, walaupun me sudah tanya akak pengurus stesen minyak petronas di nusa perintis satu.

Seperti biasa, me singgah di restoran makanan laut saujana yg itu. Sambil me ambil gambar budak-budak mandi air laut yg sedang pasang.

what’s one thing you miss about being a kid

Alahai.

Categories: photography
  1. rya
    November 20, 2008 at 8:11 am

    en_me tak tumpang somersot skali? ; )

    jommmm.. ehehe

  2. November 20, 2008 at 8:11 am

    aduh…ME.. gambor ini mengingatkan nostalgia zaman kecik-kecik aku dulu…berkubang sakan tue..teruja lah aku ME tergedik-gedik kaki aku nak berkubang lagi nih….

    iyolar kang.. nostalgia gittewww..

  3. November 20, 2008 at 8:16 am

    huhu.. i miss being a kid.. where you don’t have to worry about RESPONSIBILIES…

    abes saper selalu yg kena suruh beli BELACAN kat kedaiiii.. uhuhu

  4. November 20, 2008 at 8:17 am

    eh silap eja.. hehe.. responsibilities..

    takperrr.. silap accepted..

  5. November 20, 2008 at 8:28 am

    wahh bestnye bebudak tu mandi kan🙂
    betul2 rasa mcm suasana kampung

    memang besttt.. kannns

  6. azhan
    November 20, 2008 at 8:34 am

    En_Me kalau dapat alamat penuh tempat tu kasi tahu ya? I minat plak nak bela merpati yang macam the pretty lady tu pegang. Geram jerrr….
    Cadang nak ke Johor gak sebab nak pergi tapak semaian di sana yang ada jenis Alocasia dan Caladium yang best. Ni sedang mabuk kumpul spesies keladi. Hehehhe dah kena biang keladi agaknya.

    biang aperr.. ahaha, biang aperr (ala ala macam burung aper gitteww)

  7. fiza
    November 20, 2008 at 8:39 am

    kelihatan besh plak. ehehehe… nk join ar. xcely nice pics

    nak join jommmms..

  8. November 20, 2008 at 8:39 am

    aku masa budak-budak macamni jugak…tapi titi aku lagi tinggi dari gambo kat atas tu…

    titi aperkarrr tewwww.. ammvoiii, ganassz sungguh akak ittewww

  9. November 20, 2008 at 8:47 am

    best nyer!!
    pergi gelang patah…
    singgah UTM la en_me…
    kih3~

    nak singgah UTM kena pakey paspot.. ekeke

  10. November 20, 2008 at 9:23 am

    Teringat masa ‘comporo'(mandi-manda) kek ‘bondar'(sungai kecil) di kampung dulu. Kini sungai tu dah jadi parit dah. Apa pun gambarnya cantik sekali.

    kampung pok li dulu katnerrr erk..

  11. November 20, 2008 at 9:52 am

    Saujana???? maaakkkk aiiiii……… lama benor tak singgah sana. masa kerja di PTP dulu, selalu gak lunch or dinner kat sana…. sedap dan murah…. try to make it bila balik Johor next month😀

    sedap memang sedap..
    murah tak larr murah banget.. tapi freshh gittewww.. kannns

  12. November 20, 2008 at 10:03 am

    Nak balik kampung next week nie, akak pun nak gi gak mandi manda kat sungai dekat rumah akak itteww…tapi dah tua2 nie tak bleh la lagik nak somersault cam masa budak2 dolu ahakss..

    nak me tolong tangkap gambar akak ittewww kerrr.. larikkkss

  13. November 20, 2008 at 10:06 am

    dasyat bro ambil gambar…

    ittewwlarrr the power of dslr EOS me ..

  14. November 20, 2008 at 10:18 am

    bestnye mandi sungai..
    tapi xpandai berenang!

    nak bajar berenang? cam gini ..

    1. Get into the water, making sure that it is not too deep for you. Holding on to the side of the pool, or someone you trust, let your head go under water. When you start swimming you must remember to keep your head steady. Remember to hold your breath. If you blow bubbles out of your nose then water will not go up your nose.
    2. Grab onto the side of the pool and let your legs float out behind you. This will be easier if you put your face in the water. Start kicking your feet and get a feel for how it’s done. You must remember to kick with your thigh muscle, without bending your knees. Make sure that your toes are pointing, like a ballerina. When you’re ready, stop kicking and proceed to step #3.
    3. Turn around so you are facing the open water.
    4. Slightly jump off the ground and bring your right arm in front of you, cup your hand and push your arm through the water until it’s at your side. Repeat the process with your other arm. You are pushing yourself through the water with your arms.
    5. At the same time, kick with your feet, like you did in step #2. This will make you move faster.
    6. If your arms get tired, do not panic! You can flip over onto your back, let your arms float out to your sides, like a ‘T’, and let your feet float out in front of you. Relax, then just kick with your feet to keep moving, or just kick your leg
    – source: http://www.wikihow.com/Swim

  15. November 20, 2008 at 10:43 am

    wah cam best je saujana tu… sekian lama dok jb tak pernah lagi jejak ke situ… kat mana exactly ek? pasni blh pi plak…

    ondway to second link ke tuas, tuju ptp, exit kat kampong pendas.. kalo ikut jalan lama, masuk pekan gelang patah yg ittewww vollee jugerrr..

    atau KLIK PETA INI

  16. November 20, 2008 at 10:45 am

    wah cam best je saujana tu… sekian lama dok jb tak pernah lagi jejak ke situ… kat mana exactly ek? pasni blh pi plak…

    ammvoiii akak noni tewww.. double shot yerrr..

  17. November 20, 2008 at 11:09 am

    ~ budak2 memang suka mandi sungai camtuh. tapi, agak bahaya la kan? ~

    bahaya tanggung sendirikk larrr.. tau takperr

  18. buzzybug
    November 20, 2008 at 12:15 pm

    bestnya buat gaya diving camtu…
    saya miss nak mandi parit & memancing ikan pakai pancing buluh masa kecik…😉

    tengokk pong dah besttt.. kannns

  19. November 20, 2008 at 12:39 pm

    wahh..tetiba teringat zaman kanak2 dulu suke gak terjun parit…dpn rumah parent ade taliair…hehehe

    bestnyerrr terjun parit.. kannns

  20. November 20, 2008 at 12:49 pm

    bestla dapat mandi-manda .😀

    jommm mandi manda..

  21. November 20, 2008 at 4:44 pm

    en_me, saya balik malaysia tahun depan boleh la belanja makan kat saujana.. macam sedap jer cerita. belum lagi rasa food kat situ…

    banjer makan no hal one uoooolsss.. ammvoiii

  22. November 20, 2008 at 7:13 pm

    dah lama la tak terjun tiruk camtuh. hehe🙂

    fuyoh, ko pong pernah wat kerrr.. ehehe

  23. November 21, 2008 at 12:09 am

    uiks! bestnya lompat2 cenggitu😀

    lompat amoyyy lompatttt.. (macam citer promleee gittewww.. ehehe)

  24. November 21, 2008 at 6:05 am

    suke tgk bebudak uat terjunan mcm2 gaya. tingin nak tiru. tapi, rsnya tak lepas kot. huhu

    takut kain ko jer yg terlepasss… larikkkks..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s