Home > photography > yesterDay and toDay

yesterDay and toDay

yesterday and today
a view of genting highlands from my office’s window [+ zoom out ]

Semalam petang hujan lebat. Pagi ini langit nampak cerah. Bangunan kerajaan langit genting highlands pun nampak jelas nun di atas sana.

Semalam sebelum hujan, awan tebal menutupi puncak gunung di genting highlands itu (gambar kiri).

Harap-harap hari ini panas sampai ke petang.

Alahai.

Categories: photography
  1. November 27, 2008 at 12:24 pm

    bila agaknya kerajaan langit itu mau runtuh ya..hahaha

    tunggu bulan jatoh keriba kotttss.. ahaha

  2. November 27, 2008 at 12:25 pm

    waaa…leh nmpk genting rupanyer.. hehe

    kalo cuaca clear memang boleh namfakkks.. gittewww

  3. November 27, 2008 at 12:40 pm

    harap2 macam tu la. biar panas sampai ke petang.. sbb rasa nk keluar ni. haha. bosan la duduk rumah..

    ko kuar gi manerr.. hi adek maness zuraa tewww..

  4. November 27, 2008 at 12:49 pm

    ammvvvoiiii, ngintai kerajaan langit Genting giteewww. kita pun selalu intai puncak kerajaan ni dari tingkap kamar kita jeerr. best klu mlm thn baru, nampak bunga api atas puncak tu. ooowww, lain kali makan kt Naili panggil le kita yek.

    volleee ngintai gittewww..

  5. November 27, 2008 at 12:58 pm

    Hahaha… kerajaan langit genting ya.. ermmm kalau tuhan turunkan bala kat situ.. huhu.. tak tahula… seram wooo…

    seram sejuk gittewww kerr.. mungkin pasni diaorang nak buat satu lagi genting atas puncak gunung kinabalu bah.. wakaka

  6. November 27, 2008 at 1:23 pm

    ni tuan punye badan yang amik gambor nih pernah gi “meronggeng” kat kerajaan langit tu yek?…

    ammvoiiii, katernyerr gi meronggeng kat saner larr fulakksss abang ustaz ittewww..

  7. November 27, 2008 at 1:23 pm

    semalam hujan lebat amat…naseb baik sempat sampai rumah dulu…cassava tu same ngan tapioca ke en me?ke tapioca nih cam kampung sket…bile kt hotel nye menu jadik cassava…

    entahlarrr.. tewww kener tanyerr pakar bahasa.. cikgu f? cikgu kikuri? cikgu jawe? ooops, cikgu sumernyer cuti cuti soklah ghupernyerr .. ehehe

  8. rya
    November 27, 2008 at 1:24 pm

    …mungkin tidak.

    ahaha..

  9. November 27, 2008 at 1:51 pm

    bolehlah kain di penyidai kering🙂

    dah sidaii blommm? .. uhuhu

  10. November 27, 2008 at 2:15 pm

    wahhh en_me ittewww… ujan ke tak ujan kat situ ttp sejuk kan.,..
    wahh syok nye…

    memang syok kannns..

  11. suw
    November 27, 2008 at 2:26 pm

    skrg musim tengkujuh..ptg2 tu wajib hujan kekekeke

    jangan sampai banjir sudahlarrr .. kanns

  12. November 27, 2008 at 4:49 pm

    salam .. thanks atas kunjungan ke blog .. ehmm, kat negara padang pasir nieh pun dah start mendung2 di tengahari dan hujan renyai2 di tghmalam .. nak masuk winter dah🙂
    btw, dah add ur link to my blog . thanks ..

    bestnyerrr kat padang pasir gittewwww.. mesti banyak ooontaaa

  13. November 27, 2008 at 5:02 pm

    biarlah panas sampai ke petang agar kami yang merempeit tak balik dalam kekuyupan..
    kerajaan langit genting tu bak melambai lambai

    merempeit gakkks akak ittewww erkk.. ekeke

  14. November 27, 2008 at 5:27 pm

    salams..hurm..lately..asyik hujan aje di subang..susah btol baju nak cepat kering..😛

    mesti banyak baju spare .. kannns

  15. November 27, 2008 at 7:23 pm

    haaa.. tu kerajaan langit ke. dah lama nak g sane. orang kata sana ‘heaven’. hehehehee

    ko pong dah lamer tak mai blog me nooo.. ammvoiiii

  16. November 27, 2008 at 7:59 pm

    hujan turun mambawo rahmat kepado saluruh alam,
    namun ko bahujan, domam kodapatan!

    jangan ko men men ujan abang aliff tewwww..

  17. November 27, 2008 at 10:15 pm

    That is so beautiful!

    cekgu gaakks beautiful pergggh..

  18. ciklynda
    November 27, 2008 at 11:25 pm

    mcm jerebu jek..

    memang jerebu gittewww..

  19. November 27, 2008 at 11:30 pm

    bila nak gi sana lg ni..
    dulu masa mula2 apek tuh bukak genting,
    org ckp die gile sebb beli bukit..
    tp sekarang tengoklahh..🙂 amat memberansangkann..

    kannnns.. orang singapore pong wat casino macam tewww gaaaks kaat pulau tewwww..

  20. November 27, 2008 at 11:32 pm

    janji nak bawa anak anak ke genting masih belum tertunai..bagaimana cuaca di atas sana tu..

    bawaklah maser ko sehat nih.. ehehe

  21. November 28, 2008 at 7:19 am

    sangat cantek la view genting ni kan!
    haha
    kalau kat genting sure xleh main games sebab kabus tebal sgt😀

    xleh main games katernyerrr.. maner ko tahu.. uhuhu

  22. November 28, 2008 at 10:46 am

    mak ai…clear tul gmbar en me ambik…
    beat la dpt view cm gini..
    kite nya opis, view nmpak jln, kete cm semut, bangunan tgi2..
    sakit otak wehhhhh

    ko keje kat kaki lima kerrr.. pergghh, lagiks glamor tewwww..

  23. December 2, 2008 at 7:49 am

    saya tiap2 hari mengadap bukit batu kapur ngan genting neh. hehe
    ni shot from angle mana eh ? taman melawati ke ?

    dari ampang park.. me zoom in.. ko tengoklah link [ zoom out ] tewwww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s