Home > photography > sesi jumat (masjid zaid bin haritsah)

sesi jumat (masjid zaid bin haritsah)

“hud-hud is a bird”
sungai mulia, jalan gombak [+ zoom out ]

Sesi jumat me hari ini di masjid zaid bin haritsah, jalan gombak. Alhamdulillah.

Tajuk khutbah hari ini ialah ‘mawaddah warahmah’, berkenaan perkahwinan.

Jemaah yg tidak ramai berbanding masjid-masjid lain. Tapi tetap melebihi empat poh orang.

Dan masjid zaid bin haritsah terletak betul-betul bertentangan dengan restoran nasi ayam mancongkam itu.

a pond for conventional ablution, a prayer clock and a mimbar

Alahai.

Categories: photography
  1. November 28, 2008 at 5:51 pm

    Salam,En_Me,
    Ini masjid yang baru siapkan? Saya pernah sampai sini, memang best makan nasi ayam mengcongkam tu!😉 yum-yum!

  2. November 28, 2008 at 6:07 pm

    nasi ayam? huhuhu, hebat namanya. burung sparrow ker tu? macam kapten jack sparrow plaks

  3. November 28, 2008 at 6:54 pm

    waahh…dh dekat ngan sekolah sy gitu en_me…nnt bleh gi mencongkam tu same2 ngan sy..heh

  4. November 28, 2008 at 8:43 pm

    mane lg ramai?restoran @jemaah masjid?

  5. November 28, 2008 at 10:12 pm

    Tempat lain ada nasi Ayam,nasi Goreng Ayam, TAPI tepi laut Pontian ada nasi Ayam Goreng, lain rasanya..Nasi Ayam digoreng.Tiap kali balik kg pasti makan…Tapi kini dah banyak berubah, kasihan gerai Bumi,tersisih…..

  6. November 28, 2008 at 10:20 pm

    nk nasi ayam…

  7. November 28, 2008 at 10:54 pm

    So, lepaih solat Jumaat tu pi tak kedai nasik ayam tu?

  8. November 29, 2008 at 12:19 am

    hai en me..saye tau kedai nasi ayam mencongkam itew..
    ehehe
    lame tak jumapa..bile mau dtg melawat??? ekekkekke

  9. November 29, 2008 at 1:21 am

    setiap jumaat satu masjid… bagus penjelajahan ni.. teruskan..

  10. November 29, 2008 at 7:55 am

    kat masjid nie jemaah makin kurang ek ….ooo mungkin masjid la ni dah banyak kut.

  11. November 29, 2008 at 8:39 am

    memang nama mengcongkam ka😄

  12. November 29, 2008 at 11:35 am

    minat pulok aku tengok jam dinding tue

  13. November 29, 2008 at 5:48 pm

    Huh. Bab nasi ayam sedap tu juga yang bro ingat. Hihi.

  14. November 30, 2008 at 12:19 am

    aiya bro..tkan tarak igt same lu bro..sy dah tukar dot com skang..😛

  15. November 30, 2008 at 9:17 am

    nih laa masjid kite solat tarawikh time bulan pose…

    fuyoh, dengan ngan ibukota tewww.. kannns

  16. December 1, 2008 at 10:06 am

    haaa..masjid nih saya dah sampai kang…Oooo situ port kang ME ye time jumaat..hik..hik..nnti kalau ada org shoot gambor kang ME jgn kaget yea..hik..hik..

    port me time jumat katernyerrr.. very derrr..

  17. December 1, 2008 at 10:47 am

    oo…kite tau kt mana masjid tu…
    xramai gak kan yg smbhyang kt situ..
    tp masjid tu besar…

    susah nak parking kat laman mesjid..

  18. December 2, 2008 at 12:58 pm

    hai, me…
    salam ukhwah… masjid ni nearby my parents house. nice blog u hv here. will put in my bloglist.
    -YantiArshad.

    silakannns.. muga muga kiter leh jadik rakan siber yg baik baik.. gittewww

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s