Home > arts > smiley moon

smiley moon

(insert moon cartoon)

by rajakamal mmckl 04 zulhijjah 1429H
kuala lumpur

(insert lalalaland)Malam kelmarin me ternampak dalam buletin utama tv3 yg itu. Ada paparan bulan tersenyum dengan dua bintang.

Pagi-pagi tadi me terima email dari rakan sekerja. Beserta cakaran kartun yg dibuatnya sendiri dan cantik juga.

Gambar sebenar bulan dan bintang disebelah kanan me pinjam dari blog [+ lalalaland ] yg itu. Harap diizinkan.

Alahai.

Categories: arts
  1. December 3, 2008 at 12:13 pm

    aderk! Terkesima eden membaconye…
    Memang malam tu den ado dongarkan radio KLFM, D.J. Dave jadi juruhebah. Tapi den buek tak tahu!
    Tak jenguk pun ke tingkap yg terkangkang luas.
    hmm…Raso eh ado lah tu mesej yg nak dikobarkan.
    Naik ngori lak dibueknyo…..umang ai….

    insafff kanns..

  2. December 3, 2008 at 12:27 pm

    AllahuAkbar! Senyum selalu..

    maha hebat Allah.. Allah maha hebat..

  3. December 3, 2008 at 12:35 pm

    anak maksu tanya kenapa? dunia nak kiamat ker? maksu kata, dunia kiamat ker tak, manusia tetap mcm tu jugak😦

    anak maksu paham takkk..

  4. December 3, 2008 at 12:46 pm

    Kang Me bila orang bersedih dia akan dongak kepala ke langit..mohon dikasihani..bila ia dlm. sakaratul maut pun akan dongak kepala ke langit tanda dahsyatnya siksaan kematian itu…Jadi kita lepas tengok buletin TV3 tu ramai-ramai dongak ke langit untuk apa? adakah sekadar untuk mengekspresikan yang itu bulan dan yang itu bintang (jupiter, Venus , dan bulan)?manusia bebas untuk meneka apa sahaja…tetapi Allah maha Tahu semuanya itu…itulah Kuasa Allah….yang manusia selalu nafikan… sama-sama kita insaf Kang..Yang insaf…

    waduh ustazz, tazkirah tewwww..

  5. December 3, 2008 at 12:52 pm

    saya tak tengok. ruginya. pepatah tu berbunyi sinis. tapi betul, kan?

    nanti me check kebetulan pepatah ittewww..

  6. December 3, 2008 at 1:38 pm

    kite abru je tahu pasl bnde nie..thank bro

    no problem.. anytime anytime (macam gema bunyi citer terminator tewww)

  7. December 3, 2008 at 1:42 pm

    Aduhai….nape la iKHMAR x tdo luar mlm smiley moon tu muncul….Huhuhu~

    ko tdo kat manerrr.. ehehe

  8. December 3, 2008 at 1:51 pm

    subhanallah…cantiknyer kedudukan tuh..
    gmbo betul ke tuh en_me..?

    kalo tak betul takkan tv3 sibuk tunjuk kat tv larrr fulakkks..

  9. Menghilang Sekejap
    December 3, 2008 at 2:07 pm

    Owh ye ker?kat Brunei pon ader jugak.saya fikir kami kat sini jer yang nampak rupanya kat malaysia pon nampak jugak..wah..kuasa allah…
    anyway nice blog…

    kann kiter serumpun, duduk dibumi yg satuu..
    anyway, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. jgn serik serik one uooolsss

  10. December 3, 2008 at 2:18 pm

    tak dapat nak nengok..awan tebal ;D

    siannyerrr kannns..

  11. December 3, 2008 at 2:22 pm

    mengenangkan pepatah arab tu.. terasa malu sgt.. huhuhuu.. entahnya bulan tu senyum jer nak bagitau TAK BERAPA HARI LAGI DAH KORANG BULEH SENYUM KAT BUMI NIH.. Ya Allah… Subhanallah… huhuhuhuhuuuu…

    gitewwwlarrr agaknyerrr..

  12. buzzybug
    December 3, 2008 at 3:00 pm

    hmmm… takut plak baca pepatah arab tu… huhu…

    moga moga kita samer samer insaf.. giittewww

  13. December 3, 2008 at 3:10 pm

    ittewww….sakura terlepas nak pandang

    dah tak tengok tv jugerrr.. kannns, ehehe

  14. December 3, 2008 at 3:19 pm

    salam,
    waahhhh…menusuk kalbu…ekekekeke

    insaff kannns..

  15. December 3, 2008 at 5:17 pm

    sy pun sempat ambil gambar bulan dan bintang yg dua iteww..
    cuma blom dpt upload dlm blog lagi…
    subhanallah.. mmg cantik!

    maner.. me tunggu one uooolsss..

  16. December 3, 2008 at 5:23 pm

    en_me,
    yg tu bukan bintang, tapi planet. zuhrah dan musytari (venus & jupiter).

    wah, fandainyerrr akak itewww..

  17. December 3, 2008 at 7:03 pm

    aku tak sempat nengok..

    siannyerrr..

  18. December 3, 2008 at 7:24 pm

    alahai hari nie bulan sedih lah😄

    naper adek maness tewww..

  19. December 3, 2008 at 8:51 pm

    waahh…sy dh lame xkuar tgk bulan n bintang2…
    mase dlu, sempat jgak tgk ujan meteor dr belakang asrama~

    apakah yg ko buat dibelakang asrama utm ittewww.. ammvoiii

  20. December 3, 2008 at 8:58 pm

    sedangkan bulan bisa tersenyum, inikan kita yg merasai nikmatnya…

    nikmatt sungguh.. alhamdulillah..

  21. December 3, 2008 at 10:18 pm

    Begitulah kebesaran Allah.🙂

    allahuaakbar.. hi abang ittewww..

  22. December 3, 2008 at 10:19 pm

    kuasa Allah kan🙂
    besarnya kuasa dia

    allahuakbar..

  23. December 3, 2008 at 10:35 pm

    “Kalau bulan bisa ngomong, tentu bulan x akan bohong”, ada lagu tu…Semoga kita insaf… risau gak..

    insafff kaannns..

  24. December 4, 2008 at 12:03 am

    minat tgk terminator ek… kite dah terlupe dah pe yang die ckp… la nie budak rumah tgh pasang lagu final countdown kuat2..lyn je la

    opps sori, bukaan terminator, tapi predator yg original dalm hutan tewwww..

  25. iDa
    December 4, 2008 at 1:58 am

    hohooo saya dapat juga tengok smiley moon ni😀
    tapi takde kamera la pulak nk snap2 time tu.
    rugi~

    apa nak rugi, me dah snap untuk kamu.. voleee gitewwww.. ehehe

  26. December 4, 2008 at 10:31 am

    ahhaaa kena bayar royalti ni pinjam my pic. hehhe.. just joking.
    pinjam laa.. spread the loveee!!!

    thank u thank u thank u..

  27. December 4, 2008 at 11:03 pm

    smiley moon ni chantek.subhanallah..

    allah maha suci..

  1. January 23, 2009 at 12:09 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s