Home > Travel > labi-labi: part deux

labi-labi: part deux

village of a matchmaking
yong peng road, cha’ah, johor, malaysia

Enam bulan yg lalu, me pernah ke kolam air panas labis. Masa itu tiada pengunjung. [+ previous story ]

Tapi hari sabtu kelmarin me ke sana lagi. Memang ramai orang. Berbilang bangsa.

Masa dalam perjalanan pulang, me limpas kampung desa temu jodoh. Nama kampung yg menarik. Terkenal kerana majlis perkahwinan beramai-ramai paling meriah suatu waktu dahulu.

Pascanota: gambar ketiga kanan itu ialah gambar SK Desa Temu Jodoh. [+ zoom out ]
Laman web terbengkalai Desa Temu Jodoh dan SK Desa Temu Jodoh.

Alahai.

Categories: Travel
  1. December 10, 2008 at 12:08 am

    last week kot mase balik dari pontian nmpk sign board “Yong Peng”… patut wat drama untuk komiselkan tempat nie…asik pantai cahaya bulan je (tue dulu la ek)

    ahaha, ko patut..
    btw, ko tak pasann kerrr gambar ketiga kanan itteww tulis ‘jalan yong peng’.. gittewww

  2. December 10, 2008 at 12:15 am

    Teringat bertemu jodoh 23 tahun dahulu. Seronok woooi.

    ammvoiii pok li ittewww.. sonoknyerrr

  3. December 10, 2008 at 1:04 am

    ingatkan sape nak temu jodoh boleh ke kampong tu hehe..

    cuberrlarrr second time abang zino ittewww.. ehehe

  4. December 10, 2008 at 1:37 am

    en_me…ade sekolah kat situ pun namanye SK Temu Jodoh…agaknye kat sekolah tu kecik2 lg bebudaknye dah bertemu jodoh erk!!! kekeke

    gambar kuning yg ketiga belah kanan ittewlarrr SK tersebutt.. very clear one uooolssss.. ekeke

  5. December 10, 2008 at 5:23 am

    dulu ingatkan perkataan LIMPAS tu bahase indon, sebab ade workers cakap style tu, rupanya die terpengaruh bahase johor..

    base johor larrr fulakkks..

  6. December 10, 2008 at 6:50 am

    out of topic–> program aku last week… kat online paper xkuar la pulak… lgpun lambat check ari tue

    soklan me – gambor ko ke yg kuar? ker atau cerita jerrr.. uhuhu
    tapi ko leh cari kat arkib pergghh.. ko cumer bgtau suratkabar aper, tarikh biler.. cerita pasai aper.. perghhh

  7. December 10, 2008 at 7:27 am

    “suatu waktu dahulu” ~ jadik…skang majlis die tak semeriah dulu? huhu..

    maksud me, majlis yg dibuat ‘suatu waktu dahulu’ itu meriah, sampai satu malaysia meraikannya.. gittewww

  8. December 10, 2008 at 7:37 am

    Assalamualaikum Kang ME…nama kampung tu romantik betul lah…kalau sapa2 lum bertemu jodoh boleh lah gi ke kampung tu… […]

  9. Zatil
    December 10, 2008 at 7:59 am

    hoho~! saya musti ke sini nih… harap² bertemu jodoh cepat… ahahaha… samat pagi en_me…

    hi adek zatil ittewww.. samat pagi jugerrr..

  10. December 10, 2008 at 8:21 am

    out of topic ek bro–>
    sorry bro..besa la reply komen pagi2..still mamai lagi…paper hari sabtu pesal PERNIM – pertubuhan anak2 hiv/aids nurul iman malaysia.. kat arkib kosmo! xjumpe td… maklumat xbyk coz mbe ckp kuar kat paper tue je.. ade gambar xde gambar kite xtau… mmg hari tue xsmpt nk beli paper

    oke..

  11. rya
    December 10, 2008 at 8:38 am

    oh, mau pegi!
    mana tau bisa temu jodoh lepas kunjungan..
    ekeke..

    nanti kalo dapat calon, tak terlayan ko.. ekeke

  12. December 10, 2008 at 8:44 am

    bestnye name.
    ade kawan tggal di chaah.tapi dia xpenah cakap pun ttg tempat tu..

    mungkin kawan itteww ader rahsia.. ehehe

  13. December 10, 2008 at 9:14 am

    Hee.. leh kita ramai2 pi, mudah2an bertemu jodoh lagi…Dulu selalu lalu tempat tu masa praktikal kat N9..1996 lama dah….

    mudah mudahan tannns..
    waduh tanns, dah ader blog baghu nih..

  14. December 10, 2008 at 9:30 am

    wah! sweet je nama kampung.🙂
    p/s: sik pernah limpas labis agik.

    ahaha nuan jaku sarawak weiii..

  15. December 10, 2008 at 9:38 am

    yep dulu masa keje kat jb memang pernah lalu kg neh. hehe🙂

    maser teww ko dok katnerr.. lalu segamat kerr..

  16. December 10, 2008 at 9:38 am

    hai encik en_me itewwwwwwww..salam aidiladha. Jan lupa amik e-card raya kat umah aku ah..

    salam aidiladha juger wat kamuuu..

  17. buzzybug
    December 10, 2008 at 10:03 am

    ada ek nama kg camtu… hehe…

    aderr gittewww.. ehehe

  18. December 10, 2008 at 11:01 am

    inilah namenye rebranding…
    dulu namenye mungkin tak senonoh kut…
    mcm PCB kat klatan…kan dulu Pantai Chenta Berahi->Pantai Cahaya Bulan??
    Gitteewww…??
    heheh

    selamat pagi cekgu..
    pcb tewww sebab politikkkusss.. gittewww

  19. December 10, 2008 at 11:21 am

    Dekat dengan opis gueh tuh..Minal eidul adha…

    ahaha, salam aidiladha jugakkks zolll..

  20. December 10, 2008 at 8:58 pm

    saper nak kahwin lagi boleh lah pergi ke tempat ini kan🙂

    ammvoiii, abang ittewww..

  21. December 10, 2008 at 10:00 pm

    salam..nice photo, full of fresh ideas..congrat..bro

    salam juger wat cekgu fly ittewww..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. gittewww

  22. December 11, 2008 at 2:58 pm

    salam…
    entri yg menarik..saya pun tak terfikir nak buat entri pasal kg nie w/pun saya duduk bersebelah kg nie..en me nie snap signboard sekolah keb desa temu jodoh yer..heheh ini sekolah saya dulu..kisah sebalik nama ini menarik….

    menarik kanns.. citerlarrr..

  23. January 10, 2009 at 11:09 am

    nama kampung yang sangat unik..ohooooo~

    unik katernyerrr.. ohoho

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s