Home > works > buy nothing day

buy nothing day

juniper chinensis (blue pine, Chinese Juniper, 圆柏, 桧 )
infront of my house

Baru satu hari tidak kemaskini blog, rasa macam sebulan. Kata uncle kamal – ‘less blog a day, will keep friends away..’

Hari ini hari natal. Cuti umum.

Me cuti lima hari sampai isnin depan. Boleh gitu.

Tapi me hendak tunjuk pokok ru yg me tanam depan rumah. Kebun kecil sekangkang kera itu. Pokok ru yg serupa dengan pokok krismas. Ada empat pokok me tanam. Semakin membesar.

Gambar atas gambar terbaru me ambil minggu lepas. Kebun jiran melayu sebelah dijaga oleh nenek yg rajin berkebun setiap hari. Bandingkan setahun yg lampau yg dipenuhi semak samun seperti gambar dibawah.

(insert pokok ru)

keep your garden to yourself

Alahai.

Categories: works
  1. December 25, 2008 at 12:42 am

    zino pun suka berkebun dan kehijauaqn ni..tapi apa kan daya tanah hanya sekangkang anak kera je.. hehe

    ko dok umah flat ko abang zino ittewww.. ehehe

  2. December 25, 2008 at 1:45 am

    Tanam pokok gantung. Senang dijaga.

    abe long, memasing layannns..

  3. December 25, 2008 at 4:28 am

    ha.. berbudi pada tanah. banyak hasilnye. ade letak lampu liplap tak kat pokok tu? ;p

    abg fa, lampu liplap vukannn budaya kita one uooolsss..

  4. December 25, 2008 at 6:15 am

    me…rajin-rajin bercucuk-tanam ye…saya pun ada tanah tapi dalam pasu…camna tu:)

    akak sha, rajinn katernyerrr.. uhuhu

  5. December 25, 2008 at 6:25 am

    rajin bercucuk tanam ek..
    pasni bile nk tanam pokok sawo nilo plak..?
    bule mkn hasilnye nnt..

    intannns, buah ciku tewww leh beli kat kedai jakkks.. ekeke

  6. December 25, 2008 at 7:05 am

    me tak tanam pokok yg berhasil ke?? cam pisang ke, kelapa ke, serai ke, durian ke, apple ke, anggo ke..
    lagi bermanfaat…kannns??

    chekgu bh itteww, me tak citer lagikkks kebun yg sinun itteww .. uhuhu

  7. December 25, 2008 at 8:04 am

    Lebih (atau)kurang rumah aku ajek kebun tuh…Tak gheti nak menanam pokok..Pokok lalang biasaklah..

    zollls, gitteww erk..

  8. December 25, 2008 at 8:42 am

    me pokok tu dulu ada kat sekolah rendah saya…. salu nyorok time rehat…. skaki kena daun dia cam gtl2 sket bdan…. huhuh

    akak idany teww, kat soklah memang banyak kannns.. sayupp mater memandangggs..

  9. December 25, 2008 at 8:49 am

    Terlalu banyak pokok kat rumah….saya ckp dgn mak mcm hutan…huhuhu…BTW, pokok rhu saya dah besaq…kalo letak lampu lilap2 mesti org ingat pokok krismas.
    Selemat bercuti!

    akak tinta itteww, lampu lilap2 kat pokok segalaa tewww memang macamm krismass.. kannns

  10. December 25, 2008 at 9:22 am

    selamat bercuti2.

    hi akak cahaya ittewww, camat cuti cuti mesia gittewww..

  11. December 25, 2008 at 11:17 am

    Huhuhu..
    Lamanye en_me x hapdet! =p

    cek ikhmar, lamerr kannns..

  12. December 25, 2008 at 11:48 am

    wahh pokok xmas!! comel! ehe

    pokok togelll pong chomeyyy gittewww.. ehehe

  13. December 25, 2008 at 11:54 am

    hahaha~
    drpd beli kat kedai baek tanam pokoknye sendri kan..
    *wink*

    kalo ader maser n minattts bela leh gakkks.. kannns..

  14. December 25, 2008 at 12:51 pm

    ‘less blog a day, will keep friends away..’
    huh.. aku pun dh jarang update blog ni.. hehehe…

    takperrr.. nobody complainnns.. kannns

  15. December 25, 2008 at 1:23 pm

    kat umah dah penah tanam dulu..tapi bile tggi sgt, jadi x seswai dok dpan umah..terus kena tumbangkan…syg sgt kat pokok itewww…

    gitewww larrr fulakkks.. uhuhu

  16. December 25, 2008 at 3:33 pm

    Thank you!Your site is very nice🙂

    is this a spam.. me wonder

  17. Tie
    December 25, 2008 at 6:42 pm

    Eh…luas jugalah kebun tu…bukan sekangkang kera…50 kangkang ada tu…hi hi…

    ammvoiii kak tie tewww, gurau gurau one uooolsss..

  18. December 25, 2008 at 8:59 pm

    hej! en_me…you should hang some decorations on that tree too…;-)

    sori bro, it’s not our culture one maaa..

  19. December 25, 2008 at 9:15 pm

    Dulu depan surau kami tanam, tapi […] abis semua kami tebang…

    ko nih asyik tukarr name, tukar email … feningg uooolsss

  20. cen
    December 25, 2008 at 10:10 pm

    kener rajin merumput gamaknya….

    memang kener rajinn gitteww..

  21. December 26, 2008 at 9:35 am

    waah,en_me.. cuti panjang gamaknya sambut krismas.. mesti meriah yer tahun ni.. pokok jer ada 4 batang.. seronok giteww..

  22. December 26, 2008 at 11:36 am

    ho ho ho

    ada hadiah kat bawah tu pokok tu

  23. December 26, 2008 at 11:52 am

    berdedikasi betul en_me ambik gambo tunggu setaun.

  24. December 27, 2008 at 7:25 pm

    wahhh rajin banget neh. hehe🙂

    rajin katernyerrr.. ehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s