Home > property > sehingga titisan minyak terakhir

sehingga titisan minyak terakhir

will not change it this time

Hari ini hari jumaat. Me sambung cuti.

Itu hari me sudah tengok-tengok tembak-tembak model cikcity yg terbaru. Ramai yg suruh me tukar. Ammvoiii – macam beli sayur gamaknya. [+ cik city baru ]

Hari ini me hendak langsaikan hutang bank cikcity me yg itu. Cikcity adalah kereta nombor tujuh me. Genap lima tahun me memakainya. [+ car experiences ]

Me ingat lagi, dulu setiap dua tahun me akan tukar kereta baru. Kereta buatan nasional. Sampai bonda me beri nasihat.

ko asyik tukar kete je. simpanlah kete tu.. prot pret prot pret

dan me lupa apa-apa yg bonda mengomel lepas itu. Keras kepala betul me.

Alahai.

Categories: property
  1. December 26, 2008 at 12:34 am

    amboiiii byknyerr keta diaaaa..bak ler sini satu :-p

    bak lima poh hibu untuk cikcity ittewww.. rege pasaran sehhh, ehehe

  2. December 26, 2008 at 2:06 am

    Dua tahun 1 kete? Pehh…
    Dengan CikCity ni kira dah jumpa chenta sejati lah ye? Hihi.

    vukannnnyerr chenta sejati.. nak vuatt hakmilik kekallls.. voolleee gittewww

  3. December 26, 2008 at 2:39 am

    mengapa kali ni sampai 5 tahun ya? sudah malas atau sudah sayang sangat? ;p

    kalo me cakap, sudah malas.. volleeee gittewww
    lgpun van buruk toyota unser me yg itteww pong sudah 7 tahun me pakey.. uhuhu

  4. December 26, 2008 at 6:15 am

    hobi mengumpul keretakah? biase dengar orang kumpul setem je huhu..

    ahaha, me aderr cakap mengumpul kerrr.. me tukar tukar kete baghu jakkks.. itteww dulu dulu

  5. December 26, 2008 at 7:29 am

    me mampu ape slhnye…
    cume tuko kete every 2 years mmgla hebat…
    dah kete ke-7…??
    amvoiii…

    tak tauuu ghupernyerr.. me sekang pakey kete ke-9 gittewww.. ehehe

  6. December 26, 2008 at 7:34 am

    kire skrg da setia ng cikcity la kn? da 5 tahun. ehe. ke nk tukar cikcity baru? huks

    vukannn setia, hakmilik kekalllss.. volee gitteww..

  7. rya
    December 26, 2008 at 8:17 am

    bukan lupa tapi tak ingat..ehehe

    don remember one uoolssss.. ehehe

  8. December 26, 2008 at 9:02 am

    2 tahun sekali tukar? Uish en_me ni mesti dah baya2 atuk ni. hehe.

    memang baya2 atuk gittewww.. tapi me takdok cucu lagikks one uooollsss..

  9. December 26, 2008 at 9:35 am

    pinjam! he he.

    bak lima poh hibu hinggit.. ehehe, me gurau gurau one uoolsss..

  10. December 26, 2008 at 9:38 am

    oo, rupanya en_me adalah salah seorang penyumbang yang membuatkan kereta terpakai melambak2 di pasaran.. tak baik giteww.. cuba kalau dah jemu tu, bagi kengkawan.. dapat pahala tauu..

    itewww dulu maser kete tak melambak2 .. sekang oghang len yg vuattt.. gittewww, ehehe

  11. suw
    December 26, 2008 at 9:40 am

    hamboi tukar keta macam tukar henpon jek.. sk isk isk

    henpon model aper karrr ittewww..

  12. December 26, 2008 at 9:50 am

    wow…
    2 cars in a year…
    huhu..
    lumayan2..
    ehehe..
    btul kate bonde 2…
    simpan je kete2 tersebut..
    xD

    bonda selalunyerr betooiii.. dia taknak tengok pembaziran..

  13. December 26, 2008 at 9:51 am

    oops…
    2 years one car..
    ehe

    ok bro, no sweat..

  14. December 26, 2008 at 10:29 am

    pak cik kayo la en me nie…:)

    kayo hutang bank .. gitteww

  15. December 26, 2008 at 11:37 am

    banyknye keta

    vukannn dalam satu maserrr.. volleee gitteww

  16. December 26, 2008 at 11:51 am

    alahai..kang ME dgn. Cik city juger yang berkenan di hati…yang penting kreto mu itu wes jadi milik mu seng sah lah yo..aku sek nanggung utang maneh..nyeleh Kang ME Rong Poloh Ewu…hi..hi..hi

    ustaz itteww, tapi kete vukanlarr hakmilik .. kekalllls

  17. December 26, 2008 at 12:05 pm

    ~ banyaknya keta en_me. nak beli yg cikcity baru plak ker? cikcity lama tuh bak sini pun tak per.😛 ~

    bak lima poh hibu hinggit.. volleee gittewww

  18. December 26, 2008 at 12:55 pm

    mintakk satu cikcity~

    ko nak watperrr.. perghhh

  19. December 26, 2008 at 1:22 pm

    Ermmm…..hebat!

    thanx akak hasra ittewww..

  20. December 26, 2008 at 2:23 pm

    wah2..tuka2 kete mcm tuka baju plak..
    meh nk wat lOan kat kamu la…
    tiap2 bulan byr rm50..
    hehe~

    tuka baju tiap tiap ari weiii.. ammvoiii

  21. December 26, 2008 at 2:46 pm

    wah en_me..byk tul kete ye ? bile la kite plak ade kesempatan dpt bli kete byk2 cam en_me nie ? skang nie..kete sorong pun tak lepas..ahaks!
    alhamdulillah lah rezeki en_me byk 😀
    boleh la tlg2 kite yg ini..hehehe..

    thanx n alhamdulillah jugerrr..

  22. December 26, 2008 at 3:48 pm

    en_me,
    baguilah hadek hakak coti buat koje berfaedah, ni nak bagik hingat mak ayah kalu potpet potpet tandanye dia sayang bebeno ke me, bayangkan kalu diorg buat derk jek lagiks susah. Len kali bila omak mgomel suakan cekelet ke molut dia, mesti senyum terus hahahahha, hakakpun suke gaks potpet potpet..

    sayang ibu pot pet gittewwww erk..

  23. December 26, 2008 at 3:50 pm

    wah…
    tuko tiap 2 tahun?
    nseb baek x tuko ‘your Queen’ skali…Ahaksss! =p

    nak tuko ngan sapo.. ko pong tak hingin .. kannns

  24. December 26, 2008 at 5:21 pm

    Perfect work!Keep posting🙂

    thanx, hopefully u r not a spam..

  25. December 26, 2008 at 5:32 pm

    salam..best tak cikcity baru?

    me tengok jakkks, vukannn test drive one uooolsss..

  26. Tie
    December 26, 2008 at 6:34 pm

    Hmm…kete hubby tie pun dah 7 tahun…tapi tie tak kisah…asal boleh jalan je…hihi..

    sempoiii kannns..

  27. December 26, 2008 at 8:21 pm

    Bro,itu gambar rumah tahun bila?? Rumah dah warna kuning kan..kan..Nampak Unser itu depan rumah tadik….

    afsal tak singgah singgah bro..

  28. December 26, 2008 at 11:10 pm

    ni dah lima tahun nii
    xnak tukau lagi ker hihihihi

    takperr larrr.. nak wat harta larr fulakkks.. ihihi

  29. cen
    December 27, 2008 at 3:37 am

    beli keter, harga keter tu makin jatuh..tpi klu salu tukaq2….kita yg jatuh nnt…
    beli rumah atau tanah, harga rumah tu akan makin naek…klu saluu tukaq…beli jual, beli jual…insyaAllah memang ada untungnya…heheh..

    ammvoiii, jutawan hartanah ghupernyerrr..

  30. December 27, 2008 at 8:13 am

    kalau dah hobi nak buat caner kannnnnn

    hobi katernyerrr.. koser uuu

  31. December 27, 2008 at 7:24 pm

    perghhhh sampai 7 kereta. power tuhhhhh hehe🙂

    ko tak tauuu baper keter selepas kete yg ke-7 ittewww.. ehehe

  32. December 28, 2008 at 11:52 pm

    ala..setakat tukar keta 2 thn? ingat sebulan dua jer dh tukar,hutang pun x akan habis..Apa kata u beli city baru, pas tu hadiahlah kt i.Bukannya apa, boleh lah menambahkan hutang u.:p Ok kenn?so tk yah lah i beli nnti.Jimat..jimat..kah!kah!kah!

    ammvoiii sukernyerrr akak zieha ittewww..

  33. buzzybug
    January 1, 2009 at 9:08 pm

    perghh… tiap 2 tahun tukar keta… caya lah!!

    iteww dulu dulu sehhh..

  34. iejarawizahwawa
    January 9, 2009 at 5:45 pm

    cop duit ke? ke tokey along ni?? stok honda je yg digunakan..aisehh~~

    honda – the power of dreams.. ekeke

  1. February 13, 2009 at 2:51 pm
  2. March 11, 2009 at 9:53 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s