Home > myself > 2008

2008

last year, monthly images in random

Ini adalah entri me yg pertama tahun ini. Biar lambat asal selamat kan.

Mengimbas kembali peristiwa tahun 2008 yg penuh nostalgia. Dari lensa kamera me yg itu.

Januari 2008
Pertama kali me ke batu caves sempena hari thaipusam. [+ LINK ]

Febuari 2008
Pertama kali me menonton bangsawan teater di istana budaya. [+ LINK ]

Mac 2008
Pertama kali me mengambil gambar masa mengundi di pilihanraya ke dua belas negara. [+ LINK ]

April 2008
Pertama kali me menjawab tag. Lima perkara yg pertama.
[+ LINK ]

Mei 2008
Pertama kali me kena demam campak. Dan terakhir kali agaknya.
[+ LINK ]

Jun 2008
Pertama kali me buat blog guna domain
sendiri – ‘YGINSAF DOT COM’.
[+ LINK ]

Julai 2008
Pertama kali me tengok bolasepak di stadium shah alam.
[+ LINK ]

Ogos 2008
Pertama kali me menyusuri kaki gunung kinabalu yg indah itu. Tidak terucap dek kata-kata bah.
[+ LINK ]

September 2008
Hari pertama me kerja di syarikat yg baru.
[+ LINK ]

Oktober 2008
Pertama kali me buat entri ‘sesi jumat’. Dan pertama kali bersolat berjemaah bersama-sama yg dipertuan agong.
[+ LINK ]

November 2008
Pertama kali me jumpa jutawan dari rancangan tv – more jutaria.
[+ LINK ]

Disember 2008
Bukan pertama kali me sambut harijadi di luar daerah. Sedih kan. [+ NO LINK ]

Alahai.
Categories: myself
  1. January 5, 2009 at 12:39 am

    huhu~
    sume pOn yg pertama kali kan..
    neway,samat tahun baru..
    mOga tahun ini lgi baek dr tahun lepas..
    insyaAllah.

    hopefully menjadikann kiterr lebih dewasa.. volleee gittewww

  2. January 5, 2009 at 12:52 am

    Salam tahun baru 1430H & 2009 buat en me.. (maaf lambat wish) dan happy belated birthday ya🙂

    selamat tahun baru jugerrr wat kamooo..

  3. January 5, 2009 at 1:57 am

    ermmm, pertama kali drop sini tuk tahun 2009 slps 5 hari berlalu…hikhikhik…hope dis year akn mnjd kedua kali dan banyak kali tuk en_me…ermmm…selamat2..=)

    moga moga selamat untuk kamu jugerrr..

  4. January 5, 2009 at 4:43 am

    err
    baru kena demam campak ke?
    time kecik2 tak pernah kene?
    hahha comelnya :p
    tua2 kena demam campak😀

    me tua katernyerrr.. ammvoiii

  5. January 5, 2009 at 5:34 am

    lawo beno gegambo tu cek me oi..

    trimasss..

  6. January 5, 2009 at 7:18 am

    jgn lupa.. 1 jan 2008 -> pertama kali menyambut tahun 2008
    WAKAKAKAKAKAK😛
    cantik gambar2 tuh
    besar dr saiz tu ade?😀
    nak usha!!!

    ammvoiii, nak usha me one uooolssss..
    gambo saiz besar ader kat flickr .. ko ader add flickr kerr

  7. January 5, 2009 at 7:57 am

    nah..inilah comment yang pertama kali dariku untuk mu Kang ME 2009 nih…yang lama-lama tu boleh jadi album kompilasi yang hebaaat…Waras Kang?

    semekom ustaz, me alhamdulillah waras gittewww..

  8. rya
    January 5, 2009 at 8:19 am

    semoga selamat semuanya, pertama atau terakhir : )

    insyaallah .. aminnns

  9. Azhan
    January 5, 2009 at 8:59 am

    Jom nanti reramai gi nonton PGL Februari nih …En-me kan?
    p/s : Dah dapat ke alamat pusat pembiakan burung eksotik yang masuk Majalah TV3 tuari? Tempat dia kat Johor kan?

    PGL tewww macam best .. kannns

  10. January 5, 2009 at 9:07 am

    uiksss…me pun ade siri pertama kali.
    same la kita me!!!

    tapi ko tak refer tiap tiap bulann.. kannns

  11. January 5, 2009 at 9:11 am

    Selamat tahun baru…🙂

    selamat jugerr cek daun itteww..

  12. January 5, 2009 at 9:21 am

    Semoga banyak lagi perkara2 yg pertama kali en_me lakukan di tahun 2009. Kalau boleh jgn hanya 1 perkara utk 1 bulan.

    ‘kalo boleh’ ? aperkar motif statement ittewww one uooolsss..

  13. January 5, 2009 at 9:21 am

    apa-apa pun selamat insyaAllah.🙂

    aminss abang itteww..

  14. January 5, 2009 at 9:32 am

    Nak naik Kinabalu gak! Huhuhuhu.

    pi larrr.. best ooo

  15. January 5, 2009 at 10:01 am

    sungguh lengkap pertama kali me..sy tak mampu ingat smue pertama kali saya…;)

    ko bukak balik jakkks entri yg lepas-lepas.. ker ko dah delete sumerrr.. uhuhu

  16. January 5, 2009 at 10:06 am

    dasat..dasat.. sumer kejadian pertama kali…
    bleh ingat lak tuu.. hikhik..

    kan ader entri yg lepas-lepas.. bukak jerr balekks.. volleee gittewww

  17. January 5, 2009 at 10:19 am

    ai..encek me teww..uih..udah besor bru kene dmam cmpak?hehe..dmam cmpak besor ke kecik? smbut gk thaipusam?owwh..

    me tak sambut, me gi tengok jakkks.. me tak buat pong yoga yoga gittewww.. ammvoii cek zah yg jeliterr tewww

  18. January 5, 2009 at 10:46 am

    salam hijrah
    dan
    selamat tahun baru

    salam jugerr wat abang yazid itteww..

  19. zue
    January 5, 2009 at 10:47 am

    salam en_me
    Huhuhu cantik gambar2 itu. Tahun 2009 mesti akan lebih banyak yang pertama buat anda. Berbalik kepada entri saya yg terbaru, sy rasa sedih sebab saya tak pandai2 nak tukar tayar bila pancit…kena jugak berharap kat org lelaki..sabo jer ler.

    ooo gittewww yerrr.. siannyerrr

  20. January 5, 2009 at 11:07 am

    banyak pertama kali en_me tahun lepas. seems like a good year 2008.
    hopefully tahun 2009 ni pun lebih baik!🙂

    insyaAllah cek echah ittewww..

  21. January 5, 2009 at 11:56 am

    Salam tahun baru hijrah 1430 n tahun baru masihi 2009…

    salam jugerrr cek najwa itewww..

  22. January 5, 2009 at 12:08 pm

    banyaknye pertama kali. best. menyimpulkan tahun lepas dalam dua perkataan je – pertama kali :p

    ahaha, kalo best bagitau kawan-kawan nooo..

  23. January 5, 2009 at 12:13 pm

    wahhhh…mengancamnyer ICE BLENDED tuh…tgh2 panas nih….nyum3…..
    semoga thn baru bawa kegembiraan baru….wahhhh

    aminnns.. akak vogue itteww

  24. January 5, 2009 at 12:25 pm

    Huhuhu…
    lamanya nk tunggu entry en_me di thn baru ini. Heheheh…

    lamer katernyerrr.. uhuhu

  25. January 5, 2009 at 2:32 pm

    salam bro…kawan ditempat baru skrg nie

    ko training kat kampeni manerrr..

  26. January 5, 2009 at 2:46 pm

    banyak ‘pertama kali’ dah dilalui,
    mungkin banyak lagi ‘pertama kali’ akan menanti.

    insyaAllah.. setiap hari kita akan belajar perkara baru.. yg lebih mencabarrr .. kannns

  27. January 5, 2009 at 3:02 pm

    salam tahun baru. banyak eh accomplishment tahun ni.

    salam tahun baru jugerrr.. akak cahaya itteww

  28. January 5, 2009 at 3:30 pm

    lupa la bila pertama kali jumpa blog en_me kat wordpres.com hehe🙂

    nanti kalo sempat me check me first time ko komen komen blog me yg inih abang nizam ittewww..

  29. January 5, 2009 at 3:32 pm

    best jek wat flashback. dan flashback awak menarik coz sume jek first time. tapi nasib baik besday bukan first time.:-p

    memang best one uooolss cek nard itewww..

  30. January 5, 2009 at 3:40 pm

    salam tahun baru..
    best baca susunan perkara menarik tahun lepas..huhu..setiap bulan ada menda baru..kecuali besday..haha

    kannns.. ahaha

  31. January 5, 2009 at 4:44 pm

    Salam en_me..Pertama kali saya menganga baca senarai pertama kali yang banyak tu..sungguh mancongkam jiwa katernyerr…

    nganga dah tutup blom.. ehehe

  32. January 5, 2009 at 5:38 pm

    happy belated birthday buat en_me. biar lambat asal selamat kan en_me?😀

    thanx cek nad ittewww..

  33. January 5, 2009 at 5:48 pm

    salam en_me.. wah makin bersopan santun pulak kita nie haha.. nanti untuk 2009 entry tahun 2010 kat bulan januari: first time jumpa nono, dengan tekaan first yang betul and jumpa pada 1st january.. haha! cool gileeeerrrr en_me.
    […]

    insyaAllah cek nono ittewww.. don forget me one uooolsss.. ehehe

  34. January 5, 2009 at 6:16 pm

    sudah tahun baru dh~ semoga segalanya oke d tahun baru🙂

    alhamdulillah so far cek za itteww..

  35. January 5, 2009 at 7:35 pm

    mcm ade org pakai baju MMHE pulak kat gambar last itu…ekeke….

    iye kerrr.. is it so obviouss.. nanti me gi check one uooolsss.. ehehe

  36. January 5, 2009 at 7:38 pm

    yuhuuuu en_me..selamat tahun baru..ekekek..wah wah wah diary 2008 dasyat..2009 cemana laks erkkk

    sabar menanti lar fulakkks akak me ittewww.. ekeke

  37. January 5, 2009 at 9:03 pm

    petama kali wisb happy new year kt en_me..:D

    thanx jugerrr wat kamooo.. perghhh

  38. January 5, 2009 at 9:23 pm

    iseyy! dh msk tahun baru mana leh turnING back.. look infront maa.Camne u boleh fofular nie, jelezz nmpk ramai komentar..

    jelezz don tikam tikam bakang one uooolsss..

  39. January 5, 2009 at 9:24 pm

    hi en_me, salam hijrah and selamat tahun baru..
    Wahh menarik la conclusion from this entry.. short and compact. Teringin nak buat entry macam nih. simple.

    salam jugerrr.. buatlarrr n don tiru tiru copycatts one uooolsss..

  40. January 5, 2009 at 11:14 pm

    kalau tak ada yang pertama.. tak akan ada yang kedua, tiga, lapan belas, nam ratus…
    anyway, buat pertama kali ucapkan selamat tahun baru hijrah untuk en_me… moga kita akan jadi lebih baik untuk tahun ini dan beberapa tahun yang akan datang.

    ader kerak, ader beras.. gittewww kannns
    moger moger kiter leh jadi rakan siber yg baik baik jugerrr.. ahaks

  41. January 5, 2009 at 11:37 pm

    aku dah update blog aku. ajak la kawan2 kau datang menziarah. tak la sekemas blog ko. boley la utk amatur cam aku. anyway, thanks for the “tunjukajar”…

    no prob bro.. keep it up.. nanti kalo dah jadi professional tewww, jangan luperrr kawan-kawan kat bawah.. uhuhu

  42. January 6, 2009 at 1:14 am

    saya xpernah lagi berpeluang menonton teater
    bes ker?

    it depends actually on your interests.. ader yg best ader yg tak best.. ahaks

  43. cen
    January 6, 2009 at 4:51 am

    smua pertama je yg citer.. setiap yg pertama..mesti ada yg terakhir.. cuma yg terakhir tu, tatau bila taimnya…
    kkdg, yg pertama tu jugak merupakan yang terakhir.tk sempat lak gi yg kedua, ketiga, keempat sterusnya..saper yg blh duga kan..

    ader kerak ader beras gittewww kerrr..

  44. January 6, 2009 at 7:42 am

    alahai..
    aku plak lupe ape aku dh buat masa tahun 2008..
    huhuhu

    kan ko leh check balik entri lepas lepas dalam blog ko yg ittewww.. kerr ko dah deleter perghhh..

  45. January 6, 2009 at 7:45 am

    salam tahun baru en me…..

    salam juger wat akak nuriman itteww..

  46. January 6, 2009 at 8:14 am

    aku xdpt tempat training la..skrg aku kerje contact je kat UPSI… rasanye sem depan kot wat praktikal

    keje kontrak kannns.. gitewww erkk..

  47. January 6, 2009 at 8:32 am

    cam gitu la kerjenye…harap kerje kat sinie leh la dorg transfer ke tetap pulak..harap2 gitu la ek

    oke bro.. gi larrr wat keje tewww.. ehehe

  48. fizah
    January 6, 2009 at 8:40 am

    hopfuli blom lmbt lg nk wish en me salam maal hijrah & slamat thn baru..semoga entry thn 2009 lbh mencongkam!😉

    jommm gi nasi ayam mancongkammm.. me cuti, esok keje one uooolsss

  49. January 6, 2009 at 9:04 am

    pertama kali singgah sini..
    slm terbang2 tgk dunia..

    thanx jenguk2 singgah2 komen2 blog me yg inih..
    moga2 kiterr leh jadik rakan siber yg baik2 gittewww..

  50. January 6, 2009 at 9:44 am

    thanks gak…sam2 pasang niat baik.
    hihi.. Selamat Tahun Baru…

    gittewww kannns..

  51. January 6, 2009 at 11:20 am

    dah checkl lum n-kuayeri shayer?

    yg maner satewww.. katnerrr..

  52. January 6, 2009 at 1:04 pm

    huhu..teringat slalo hari jumaat memang en_me wat entry..alahai..slmt thn baru bro;)huhu

    macam me sorang jakkks yg wat entri ari jumaat gittewww.. uhuhu

  53. January 6, 2009 at 1:45 pm

    teringin jugak nak tengok teater,tapi belum de mase yang sesuai lagi..
    rasenye masih belum terlambat nak ucap selamat tahun baru..hehe

    selamat jugerr abang remo itteww..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih yooo larr

  54. January 6, 2009 at 1:50 pm

    banyak pertama kali.. asal jangan yg last sekali dah le.. hehe.. 2009 mungkin lebih banyak penemuan baru..

    me hingat ko tulis ‘banyak pompuan baru..’ ekeke

  55. January 6, 2009 at 1:58 pm

    Hello its a very nice site!
    🙂

  56. January 6, 2009 at 4:23 pm

    ~ banyak jugak entri pertama kali en_me dlm tahun 2008. ~

    hi cek amyy yg jeliterrr tewww.. me kannns buah cempedak luar pagar.. gittewww

  57. January 6, 2009 at 4:32 pm

    me kalau buat entri, berduyun2 org dtg komen..
    ayat klise me:
    “siapalah me tanpa kawan2 yang best itteww…”
    kannns??? voley…?? hehe

    ammvoiii chekgu bh tewww.. ngater ngater me one uooolssss.. ehehe

  58. January 6, 2009 at 4:39 pm

    Hee, betul tu biar lambat asal selamat.. Mak aii rajinnya buat event setiap satu bulan ni.. siap link link lagi tu..mantapp arr..eheh

    hi cek nabilah tewww.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  59. January 6, 2009 at 4:54 pm

    “””mcm ade org pakai baju […] pulak kat gambar last itu…ekeke….
    iye kerrr.. is it so obviouss.. nanti me gi check one uooolsss.. ehehe”””
    enquiry yang ini la cik me…

    oke, kalo teww, memang betoiii larrr.. wah, fandainyerrr anak dara sorang nih.. ehehe

  60. January 6, 2009 at 4:59 pm

    ulangkaji🙂

    volleee gittewww maksuu.. ehehe

  61. January 6, 2009 at 6:22 pm

    wahhh…rajinyer menggodek archieve

    sukerr ati me larrrr.. lgpong setahun sekaliii kannns.. volleee gittewww..

  62. January 6, 2009 at 6:41 pm

    siapakah org misteri itu..keran beliau menyerupai rakan saya dari belakang(whahahaha…of course possibility itu org lain juga besar)

    me tak kenal one uooolsss.. sorii cek lyd tewww, me takdapek nak tolong

  63. jue
    January 6, 2009 at 7:48 pm

    en me memang berbakat menembak moment yang indah dan menarikk…
    boley ke kalau mintak en me menembak di majlis saya nnt?
    ngeeee~~~~

    ahaha, trimas trimas cek jue yg jeliterr tewww..

  64. January 6, 2009 at 8:38 pm

    bnyknye pertama kali kan..mmg secara tak sedar bnyk dlm hidup kita nie pertama kali…:)

    kannns..

  65. January 6, 2009 at 10:02 pm

    en_me Selamat Tahun Baru 2009.

    hi abang razak cheng ittewww.. selamat juger wat kamooo..

  66. January 6, 2009 at 10:20 pm

    assalamualaikum en_me..
    gambar2 en-me memang ckp best.. sy pun minat blog mcm ni.. gambar je dh boleh mnceritakan sesuatu..
    sy pakai eos 40d jugak.. boleh blajar skill menembak dgn en_me ni..hehe

    waalaikumsalam abang hasboolah ittewww.. samer2larr kiter belajar erk.. me nih ibarat vuahh cempedak one uooolsss..

  67. January 6, 2009 at 11:35 pm

    selamat tahun baru bro…cantik gmbr2 tu…i like..hehe

    kalo like, please tell tell your fren one uooolsss.. ehehe

  68. January 7, 2009 at 12:26 am

    en me, aku tak ngater okeh, aku puji-pujian nih…
    mmg btol…kan??🙂

    ooo gittewww.. afsal tak cakap tadikksss.. uhuhu

  69. January 7, 2009 at 1:56 am

    hehehe… Lame nyerrr xtgk me celoteh! Ni musti ada closing nih! Akak dah rase masa dolu2! Skrg xlg sbb dh PENCEN!
    Anyway hepi new year 2009

    mama say wat?

  70. January 7, 2009 at 10:58 am

    Selamat tahun baru en me… banyaknya xtvt 2008… gambar2 tu cun ler… leh ikut g nembak? he.. he..

    nak ikut nembak.. ko bior betoiiii..

  71. January 7, 2009 at 2:29 pm

    ye ler ikut p nembak gambor ler… nembak apa lagi… he.. he… lupa.. dok kat mana nek? suka2 jer saya nie nak ikut…

    sukerr jer ko panggil me inih ‘nek’ erk.. ammvoiii
    ko tinggal sentul.. kannns

  72. January 9, 2009 at 1:42 pm

    hahah
    slamat belated tawun bawu yee incik en_me!
    hihihi..agak terlewat yerr nak wishnyer
    pe2 pun smoga lensa kmera en_me tak mati ehh
    truskan menembak😀

    salam taun baghu gakss wat kamooo..

  73. January 9, 2009 at 7:59 pm

    en_me!!
    ajar sy amik gmbr cantik!!! wuhuu

    ko ader kamera karrr.. uhuhu

  74. January 13, 2009 at 9:57 am

    Alamak… Silap taip ler… sbnarnya ek… bukan nek… jangan marah yer…

    saperlarr me nak mare mare one uoolsss.. grrrr

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s