Home > photography > pekerjaan: gosok gigi harimau

pekerjaan: gosok gigi harimau

babies don’t bite [+ different images ]
TC Arapaima and Tropical Fish Sdn Bhd, Saleng, Kulai, Johor

Hari Sabtu yg baru lepas. Me singgah ke zoo saleng, kulai itu. Me tiba jam 10 pagi. Orang yg pertama tiba.

Harga tiket: enam belas hinggit. Dulu me pernah datang ke situ, tapi sudah lama benar.

Lepas bayar tiket, me mula meronda. Binatang yg mula-mula me nampak ialah ular sawa yg besar. Kemudian ayam serama. Kemudian buaya malaya, kuda, seladang yg panjang tanduknya, dan monyet-monyet yg ada di sangkar paling belakang.

Sangkar tengah ada tiga kolam ikan arapaima yg sungguh besar juga. Ada kura-kura yg berusia dua hatus tahun. Ada landak dan beruang. Rusa bintik dan rusa bertanduk pun ada juga.

Di sebelah kiri, pula ada banyak sangkar harimau. Harimau belang yg besar-besar gitu. Harimau kumbang dan orang hutan pun ada juga.

Ada kuda yg boleh ditunggangi – sepoh hinggit untuk satu pusingan zoo. Kita juga boleh memberi makanan ikan arapaima dengan ikan putih yg kecil (lima hinggit satu plastik) dan melihat sendiri macamana ikan arapaima itu menyambar dari bawah air. Memang seronok. [+ youtube ]

Bila dua ekor anak harimau (Deepa dan Valli, 3 bulan) dibawa keluar, me bergambar bersama-sama. Lima belas hinggit, kata penjaga rimau itulah, Mr J Sivapriyan.

ferris11.gif Gambar-gambar lain di flickr .


zoom in to their eyes but crop me please

Pascanota: Ramai kawan-kawan yg tidak percaya ada pekerjaan ‘gosok gigi harimau’ seperti tajuk entri ini. Sila klik di SINI atau di SINI atau di SINI .. jgn cakap me tak bilang one uoolsss..

Alahai.

Categories: photography
  1. January 14, 2009 at 12:22 am

    gosok gigi harimau?… mak aaiiiiii…. baik ler kaktiny gosokkan gigi si nureen tuh (my daughter ler..).. hehehhehe…
    tetiba terasa tingin lak nak bawak anak2 pi zoo… hihhihii

    teruja akak tewwww.. ihihi

  2. January 14, 2009 at 12:24 am

    bestnya zoo…
    dah lama tidak pergi zoo…
    merancang mau pergi Zoo Johor..tapi kemalasan serta kekangan masa itu..alahai…
    last pergi Zoo..Zoo Taiping..pergi Night Safari..hujung 2007..alahai…

    nak gi seribu daya.. kannnns

  3. January 14, 2009 at 12:26 am

    ish sumer bende nak kene bayar ker…makan duit btoi zoo ni yer ngihihi
    brani btoi adik tu bergambar dgn rimaowwwww

    kenerr bayor sebab kontraktor lainnnn.. gitteww

  4. January 14, 2009 at 12:38 am

    sape?sapekah yg menggosok gg si rimau tu encik me??hehehe..tak penah skali pon g zoo..kecik2 pon tak penah..huhu

    ehehe, ko gi manerrr erk.. storilarr skit..

  5. !x0r@
    January 14, 2009 at 1:01 am

    nak masuk zoo kena tiket,nak bergambar pn kena jugak ye? wah..
    hahahah..baru saya paham tajuk entri ni.dari cite p.ramlee kan?

    nak bergambar teww sebab kontraktor lainnn.. duit buat duit gittewww..

  6. January 14, 2009 at 1:05 am

    kalo boleh bela,nak je sy bela sekor anak rimau..
    boleh bw tdo..

    ekeke, jgn sangka manusia takdok yg berhati rimau.. gittewww..

  7. January 14, 2009 at 2:06 am

    seronoknya bawak anak- anak jejalan.
    tahun lepas dah pi zoo 2kali…hihihi

    sonok kannnns..

  8. January 14, 2009 at 2:47 am

    hoho. cuak ye tgk rimau tu~

    memang cuakkkk bebbbb.. walopon keciq lagikkks.. ohoho

  9. January 14, 2009 at 3:33 am

    en_me, zoo dia best lagi dari zoo negara ke?

    sori cek nono, tertinggal fulakks.. uhuhu
    zoo negara lagikk best of course, lagik besar, lagik banyak minatang gittewww.. zoo melaka n zoo taiping pong best jugakkks.. tapi kesemuanyerr takleh lawan zoo mandai yg ittewww..
    zoo johor paling corottt – volleee gittewww..

    sori again cek nono, me sik sengaja ..

  10. January 14, 2009 at 5:31 am

    tak tahu pulak kat kulai ada zoo..leh la singgah pas ni..

    sekang dah tau erk.. thanx to me.. ehehe

  11. January 14, 2009 at 7:07 am

    ohh..gigi ular pn xbani pegang inikan rimau
    takott
    hoho

    takot kerr geliii.. ihihi

  12. January 14, 2009 at 7:53 am

    mn mate en me?..hak hak

    ammvoiii, nak tengok mater gittewww..

  13. January 14, 2009 at 7:54 am

    Beshnye! Bole pegi weekend ni! This looks like a petting zoo aje?

    pegi larrr.. cekgu takdok keje weekend.. kannns

    btw me konpius one uoolsss.. aper beza ko kokokrunch (kucengcomel) yg ittewww dengan kikuri (kucengchomel) yg inihh.. ohoho

  14. January 14, 2009 at 8:00 am

    ish ish ish, kalo keje gosok gigi gimau, Indiana Jones pun tabik sama itu en meπŸ™‚

    hi mrahfa ittewww.. ader gak oghe tak cayo pekerjaan gosok gigi rimau erk.. sila klik di SINI dan di SINI dan SINI .. jgn cakap me tak bilang one uoolsss..

  15. January 14, 2009 at 8:15 am

    mana berus gigi dier??? gosok pakai ape?? hehe..
    aku suke singa.. takde gmbr singa ek?

    ahaha, singa ader.. tp gambor gelap sbb singa ittewww pemalu.. ekeke

  16. fizah
    January 14, 2009 at 8:45 am

    comeinye yasiir main cak2 blakang pokok..hehe
    kalo boley bela baby rimau tu kn best..tp kena stay baby je la..sbb babies dont bite~~

    ammvoiii, ko bilerr nak der baby.. ehehe, larikkks

  17. January 14, 2009 at 9:06 am

    ala, comeinya anak rimau iteww.. mana gambar ikan arapaima??

    ader, tp dalam water one uoolss.. not very clear.. nanti me update k.. ahaks

  18. January 14, 2009 at 9:22 am

    gosok gigi gajah pun ade kan…

    ekeke.. gajah ader gigi kar kar kar..

  19. nur
    January 14, 2009 at 9:44 am

    yg gmba x nmpk kepala en_me ke? huhu..tunjuk ar gmba..x pernah tgk..

    klik belah atas kanan weiii.. ammvoiii manjer manjer gitteww..

  20. January 14, 2009 at 10:00 am

    ~ ade ke pekerjaan gosok gigi harimau? takut nanti harimau tuh menguap, sia-sia jer tukang gosok gigi tuh kena ngap. ~

    hi cek amy ittewww.. ader gak oghe tak cayo pekerjaan gosok gigi rimau erk.. sila klik di SINI dan di SINI dan SINI .. jgn cakap me tak bilang one uoolsss..

  21. Tie
    January 14, 2009 at 10:00 am

    Hu hu…dah lama tak gi zoo…entah berapa belas tahun daa…..
    Huh! gosok gigi rimau?? Nak gosok gigi budak2 tu masa kecik pun susah….

    sebab tewww kena ader oghe yg berani n pakar buat .. specialist sehhh

  22. January 14, 2009 at 10:09 am

    napa tak singgah rumah aku? 5 min aje dari situh…

    banyak urusan arituuu.. next time larr bro.. insyaAllah

  23. January 14, 2009 at 10:10 am

    aq pernah bersihkan kadang harimau
    http://yazidhusain.blogspot.com/2008/11/zoo-johor.html

    caiyok caiyokkk.. ehehe

  24. January 14, 2009 at 10:19 am

    enth ade kot… he..23x
    out of topic–> dah arwah pun die bro… huhuhu

    sian amoi kannns.. uhuhu

  25. January 14, 2009 at 10:44 am

    srOnOk nye memergi zOo..
    sudah lame x pegi..sObsOb

    intan payung, ko gi maner.. ehehe

  26. January 14, 2009 at 10:45 am

    berapa gaji kerja gosok gigi rimau ni??
    teringin gak nak beralih arah… mana tau, bole jadi pengosok gigi rimau yg berjaya…. hikkksssss

    ammvoiii, gaji ko baper sekang.. ahaks
    tp kalo akak rajin klik kat LINK tewww, gaji dier dlm RM2500.. volleee gittewww..

  27. January 14, 2009 at 11:35 am

    comel nye rimau tuh.. bley pegang2 ek? dia tak marah ek? kalo pelok2 pon boley ek rimau tu?

    ader trainer kat sebelah takperrr lagikkkss.. tapi serammm gakks.. kalo dah binatang kannns.. uhuhu

    btw me konpius one uoolsss.. aper beza ko kokokrunch (kucengcomel) dengan kikuri (kucengchomel) yg ittewwww.. ohoho

  28. January 14, 2009 at 12:29 pm

    telinga adik belang tu macam ada ketak-ketak kan… nampak tak?

    ketak-ketak tewww real kannns..

  29. January 14, 2009 at 1:05 pm

    en_me – erk! buayo sonang yg melingkau kek tepi pagar sambil melihat harimau tu, ekau tak ambik gambo sekali ker?
    tepek lah buayo sonang tu ha!
    hahahahaha
    maza: rayo cino nie ha den baru nak bawak anak2 poie kali ke seibu kali ko zoo melaka….hahahahhaha

    ammvoiii rajinnyerr gi zoo melaka gittewwww.. kat nogori sembilannns takdok zoo karr.. ahaha

  30. January 14, 2009 at 1:06 pm

    erk! yg gambo anak rimau innocent tu,
    kalau dihulurkan leher, agak2 dia mematuk tak?!
    hmmm

    ko cubo larrr..

  31. January 14, 2009 at 2:22 pm

    hihi,
    gosok gigi rimau ek..
    brape gaji tuh?
    ;P
    ta=taK
    hehe,
    sori nyebabkan kekeliruan

    ammvoiii cik ct teww, gaji ko baper sekang.. ahaks
    tp kalo akak rajin klik kat LINK tewww, gaji dier dlm RM2500.. volleee gittewww..

  32. January 14, 2009 at 2:26 pm

    Berus gigi rimau…akak percaya seratus persen. Masa gi taman buaya last december, baru tahu ada kerja tukang gosok gigi buaya..

    tau takper.. ekeke

  33. January 14, 2009 at 2:29 pm

    salam en_me yaaaa kaaaa kulai ada zoo tak tahu lak…

    signboard tak tulis ‘zoo’ one uoolsss..

  34. January 14, 2009 at 2:42 pm

    huhuhu..tersgtlah ngeri….rasa mcm nak carik jugak dua lagi pekerjaan bujang lapok tu…kire bulu kambing dgn tunggu ayam jantan bertelur

    amvvoiii ayam jantan bertelur.. hingatkan telor ayam jantan.. ekeke

  35. January 14, 2009 at 3:10 pm

    Gosok gigi rimau gaji sampai 2500? Ini lagi bagus dari kerja buruh binaan. Dua2 pun mmg merbahaya.

    ahaha sumer keje bahaya beb..

  36. January 14, 2009 at 3:20 pm

    Seronok jalan2, xde ke masa nak join NGO bro…

    musafir kener jalan jalannnns selalu..

  37. January 14, 2009 at 3:22 pm

    gosok pakai ape? kayu sugi? ke ubat gigi darlie?

    ammvoiii akak cahaya ittewww..

  38. January 14, 2009 at 3:43 pm

    kulai ada zoo yer??
    comelnya….. anak rimau ittew

    naper tak cayerrr.. ehehe

  39. Ee
    January 14, 2009 at 3:58 pm

    syoknye leh pegang rimau.. hihu

    memang syokkk.. uhuhu
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  40. January 14, 2009 at 4:26 pm

    en_me!!!! tak jawab kita tanya! huhuhuhuhuhuhuhuh

    aisehhh, ko tertinggall larr fulakkks.. fatutlarr me fening fening one uooolsss.. wakaka

    oke, nanti me jawab cek nono erk..

  41. January 14, 2009 at 6:17 pm

    rimau ittew berbangsa india ke??
    hiks…
    bagila name inggeris ke…name pan-asian ke…kan cantek sket…huhu

    abes yg tukaang belerr itteww bangsa india one uolllsss.. chekgu nak belerr kerrr.. ekeke

  42. January 14, 2009 at 6:59 pm

    dalam filem p. ramlee ada satu dialog, “kalau harimau tu ngap?”πŸ™‚

    iyerr kerr.. me hingat hingat luperr larr fulakkks..

  43. January 14, 2009 at 7:46 pm

    en_me…
    cane nk buat gmbo yg panjng lebar tuh.. kalo crop jadi ke? ajarin dong~ tq

    ko pakai software aper?
    mestilarr kener crop.. tp ko tahu ker camne nak crop gambor

  44. January 14, 2009 at 8:13 pm

    cerita seniman bujang lapok rasanya.πŸ™‚

    oke.. thanx

  45. jue
    January 14, 2009 at 8:37 pm

    bestttt lak tengok gamba kat zoo johor ni..
    takde la cam zoo negara, dull jeeee..
    binatang pun cam boring je dok situ…

    kak jue, itteww vukannn zoo johor one uoolsss.. uhuhu

  46. January 14, 2009 at 8:37 pm

    waahh…dh lame sy x jenguk2 zoo~

    ko pong dah lamer tak jenguk2 blog me yg inih.. uhuhu

  47. January 14, 2009 at 9:07 pm

    huhuhu…bestnye g jalan2..alaaahai..tk smpt lagi nk ke zoo di johor ni

    tempat lainn pong best gakkks..

  48. January 14, 2009 at 10:33 pm

    waris jari hantu!!! muahaha…

  49. January 14, 2009 at 11:56 pm

    Me, gosok gigi manusia ada tak org nak offer? hehehe…Kalo rimau takut hilang jari gitew…huhu

    gigi sendirikk pon tak nak gosok.. gittewww

  50. January 15, 2009 at 1:46 pm

    sikpa sikpa.. fikir sikmok layan kamek tek huhuhu

    ahaha.. speaking sarawak tewwww..
    don majuk majuk one uoolsss

  51. January 15, 2009 at 4:13 pm

    boleh tak kalau kita bela rimau tu dari kecik suruh makan sayur.
    kalau berjaya kita aplikasikan kat ahli politik plak.
    hahaha…..

    me no komenn .. uhuhu

  52. January 17, 2009 at 4:05 am

    rimau tu pemalu nak bergambar? hehehe
    rs cam nak gi zoo la plak~
    last pegi zoo dulu pun dah bape taun ntah~
    apsal kalau bwak budak2 mesti salah satu tpt nye zoo? hihihihi
    btw, blogku bertukar alamat sat~
    http://72.232.161.58/~arif/adila.com.my/

    naper add blog baru jadik berkecamuk sebegitewwww.. uhuhu

  53. January 17, 2009 at 6:18 am

    ehehehe domain expired
    diorang cuti cny
    so tgh pending lagi skrg ni😦

    gittewww erk..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s