Home > nostalgia > Then & Now : Pontian Beach

Then & Now : Pontian Beach

1990 (left) / 2009 (right)
aDm and mQ

Gambar diatas me memang rancang hendak tangkap sudah lama. Lepas melawat kRm dari hospital pakar puteri kelmarin, me singgah di pantai pontian. Ingatkan hendak tangkap tahun depan supaya genap dua poh tahun gitu.

Alahai.

Categories: nostalgia
  1. January 21, 2009 at 2:01 am

    apa pasal x mintak posing tunjuk kasih sayang sketttt…jauh sgt tuhhhhh…ngeee…anak2 masa kecik kita peluk kita gelek ke hulu ke hilir…bler dah besar nak pgg tgn kita pon maluuuuu…..huhuhu

    maluuu kannns.. uhuhu

  2. January 21, 2009 at 6:56 am

    dulu dan kini…
    cepatnya masa berlalu.
    rindu baby carrier tu, itu la baby carrier mula2 saya guna,

    windu zaman dulu dulu kannns..

  3. January 21, 2009 at 7:38 am

    pantai ke tuh?
    nape ade benteng?
    cane nk trun bawah?
    tp noli rs pntai kat trganu lg best..
    hak hak…idup penyu!!!
    p/s: sori en_me…’ter’promote ganu kat cni lak…..hahhaa

    pantai pontian adalah pantai pohon bakau gittewww.. memang tak sesuai buat mandi manda.. tapi pantai timur memang banyak pantai yg cantik dan menarik termasuk johor, bukan terhad pada negeri ganu saja.. jangan sombong bangga diri dan moga moga kita tetap bersyukur dengan kurniaan Illahi gitteww.. harap maklum..

  4. January 21, 2009 at 7:49 am

    me…
    tu ‘mem’ ke? nostalgik nye…ke tempat dating pertama tu?
    Happy always ye!

    salam rabu akak nj tewww..

  5. January 21, 2009 at 7:54 am

    hehehe…
    adakah nostalgia di situ en me?
    hehehe~

    biasalarrr, tempat jatuh lagik dikenang.. gittewww

  6. Rya
    January 21, 2009 at 8:26 am

    tahun depan tangkap lagi ye..
    ihihi..

    insyaAllah.. lain tahun lain citer.. volleee gittewww

  7. January 21, 2009 at 8:50 am

    pasti nostalgia pertemuan pertama ni

    pertemuan kat tempat lain.. volleee gittewww

  8. January 21, 2009 at 9:14 am

    siapa dalam gambar tu? en_me ker?
    so, 19 tahun aje lah? tak per, next year pergi lagi kat pantai tu ek.

    aiseh maksu tewww, me katernyerrr.. kan me dah tulis bawah teww, fenat taoooo..

  9. January 21, 2009 at 9:16 am

    Kalu nak besh pegila ke Taman Rekreasi Rambah. Kat situ lagi cantik. Boleh memancing lagi… Tempatnye pun condusive for picnickers…

    kat teluk kerang kannns.. tempat maksiat tewww.. koser uuu.. ehehe

  10. fizah
    January 21, 2009 at 9:33 am

    sgt sweet..;)

    memang sweet one uoolssss..

  11. January 21, 2009 at 9:35 am

    tempat yg sama ke tue..leh ingt lg ek bro..nostalgia gitew

    yes, the same spot tewww.. memang nostalgia one uoolsss.. ahaks

  12. January 21, 2009 at 9:44 am

    Salam Kang ME….Fewwwwiiit….

    weiiii ustad tewww..

  13. January 21, 2009 at 9:45 am

    cantik pantai itewwwww..bersih dan sucii….hehe

    aisehhh, kak dihah tukaq emel lagik kerrr.. uhuhu

  14. January 21, 2009 at 10:59 am

    uiyo 19 tahun tu..lama sungguh..

    ko belom lahir ker aper.. ehehe

  15. January 21, 2009 at 11:47 am

    huhu…pantai pontian. sy org pontian, suke jejalan tepi laut. angin kuat. ehe…salam ziarah;)

    me suker nasi goreng ayam yg sodappp kat warung tewww.. uhuhu

  16. January 21, 2009 at 11:56 am

    waaahh…macamen en.me bleh igt ada gambar thn 1990 tu??heh

    me kan fotografer tegar juger.. dr dulu me simpan gambar gambar dlm album, mestilarr hingat weiii..

  17. January 21, 2009 at 12:36 pm

    rasanya hari tue de lepak kat pantai nie..kalau xsalah.. pe2 kne tnye bro balik la..pe nama pantai dekat dgn gaint ek..??

    ntah me tak tauu one uooolsss.. tempat perniagaan baru pontian yg ditambak kanns..

  18. iDa
    January 21, 2009 at 12:38 pm

    memang fotografer tegar! hahaa
    thn depan dtg, tgkp lagi gambo kat situ.
    barulah genap 2 dekad.kannn~😉

    insyaAllah kalo panjang umuq.. uhuhu

  19. January 21, 2009 at 12:39 pm

    wah sudah 19 tahun. pantai pontian sudah berubah.

    berubah sikit jakks.. uhuhu

  20. January 21, 2009 at 1:03 pm

    ye la kot.. hari tue dtg pun tgh mamai2 lg..nmpk gaint je he…23x

    okelar teww..

  21. January 21, 2009 at 1:26 pm

    pOntian pOn ade pntai kah..??
    nape xpenah tau ni..
    slalu blik kg nenek xpenah ckp ade pntai pOntian pOn..

    pantai yg tak jeliter gittewww.. tapi tetap menawan di hati one uoolssss

  22. January 21, 2009 at 1:33 pm

    waaaaah..hebat~~~~~!!terus rasa nak ajak mak berganbar kat tempat2 yang sama~~~~!! classic gituh

    ammvoiiii.. and kalo update blog pasal tewww, jangan luperr sebut sebut namer me yg inih erk.. ekeke

  23. January 21, 2009 at 1:44 pm

    very the classic gitew😀

    ahaha, classic kanns..

  24. January 21, 2009 at 1:59 pm

    salam…20 tahun usia perkahwinan ker?

    yes bro.. this year..

  25. January 21, 2009 at 2:15 pm

    ~ wah… mengimbau kenangan lalu ke en_me? ~

    bukan, buat kenangan di masa depan.. sempoiiii kannnns

  26. January 21, 2009 at 3:07 pm

    batu dah tercabut2.

    dah lamer tercabut2 tewww.. dah tak terjaga pantai tewww.. sodeyyy kannns

  27. January 21, 2009 at 3:10 pm

    alahai en_me…lmenyer tak singgah sini…
    harap khabar baik dr sana…sbb d sini, baik2 sj…=)

    me baik saja saja bah.. harap kamoo jugerr begitooo..

  28. January 21, 2009 at 3:46 pm

    suwitt.. kenangan mmg berharge kannn en_me?

    ada kenangan yg boleh disimpan.. kannns

  29. January 21, 2009 at 3:50 pm

    pantai pontian kat taman awam tu ke? ari tu ada singgah makan kat situ sebelum ke kukup.. naik feri ke tanjung balai, indon..

    yes, dekat dgn playground.. ada petak helipad ..

  30. January 21, 2009 at 5:22 pm

    Salam, minggu depan nak balik nak makan nasi ayam goreng,Lontong. mee bandung, rojak kat situ, best tau, tapi pusat perniagaan Org melayu sebelah malam dah xde, sedih,Kenangan 83/84 mengusik jiwa….

    alhamdulillah tannns, ramai kawan-kawan sekolah dato’ kita dah jumperrr.. yg taknak jumperr tewww kiter redha jakkks.. moga moga kiter leh jadi rakan yg baik baik gittewww.. don tikaam tikam back one uooolsss..

  31. January 21, 2009 at 7:17 pm

    akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…….berjaya jgk miss nuyui masuk kt blog en_me… tah nape tah sejak 2 menjak ni x leh masuk blog org lain…huhuhu..sedey tau…
    wah3x…..miss nuyui sungguh suka laut…………sukerrrrrrrrt deh…..

    siannyerrr pasal tenet tewwww..

  32. January 21, 2009 at 8:15 pm

    sungguh nostalgia.. msk taun 2009,ilang batu bata kat tempat pejalan kaki yue…

    ahaha, ko memang sharp eye..

  33. January 21, 2009 at 8:23 pm

    hej! en_me…almost twenty years…the paving stones almost gone too…happy holidays en_me for coming CNY…

    nobody cares about the paving stones tewwww.. ahaks

  34. January 21, 2009 at 8:49 pm

    saya tidak pernah sampai pontian. sekian.😀

    silalarr datang sini bro.. bawak anak bini yg chomeyyy tewww..

  35. January 21, 2009 at 10:37 pm

    next pic, tunggu bertongkat lah pulak ye.

    ko tak nak cuberr ker bro..

  36. January 21, 2009 at 10:45 pm

    Salam En Mie… wah betul2 nostalgia… anak pertama ker tuh… malu2 lak nak dok rapat2 kat maknya…

    jap me check yerr.. 3 4 5.. satewww lagikkks.. ahaks

  37. January 22, 2009 at 12:05 am

    selamat ke 19 tahun.. semoga kekal bahagia hinga ke tahun tahun seterusnya..

    insyaAllah.. aminns

  38. January 22, 2009 at 12:08 am

    seronoknye mereka en_me…huhu

    sonok dalam paksa tewwww.. mencabar tawww sebenarnyer nak soh diaorang posing gitewww..

  39. January 22, 2009 at 1:02 am

    ..dulu berlobang tgh.. skrg tinggal sket je batu bata tu hihihih
    org amik buat souvenir kot?

    kotttsss.. uhuhu

  40. January 22, 2009 at 8:11 am

    uiksss…bestnya tgk gambar tu
    eh me,dua-dua gambar tu org yg sama ke?

    ofcoz orang yg samerr ditempat yg samerrr, waktu jerr yg berbeza .. volleee gittewww

  41. January 22, 2009 at 8:17 pm

    kenapa adm dok jauh sangat.hehehe

    dah besaooo.. maluuu larr cekguu tewww.. ahaks

  42. January 22, 2009 at 11:21 pm

    warghhhh…rasa2 mcm mmg penah nmpk lew…huhuhuhu

    guwe yg penah nmpak lu.. kat pasar malam pasir gudang ittewww.. uhuhu

  43. January 22, 2009 at 11:36 pm

    wah sweet memory btul..
    “walaupun ombak merubah pantai,
    kasih ku tidak akan hancur berderai..”
    cewah sempat t’feeling lagu Jamal n Fran sekejap..hehe

    sweet kannns.. ehehe

  44. January 23, 2009 at 1:27 am

    penuh nostalgia.
    lepas ni ditempat yang sama 10 taun lagi.

    insyaAllah bro q tewww..

  45. January 25, 2009 at 3:33 pm

    batu bata tu tahun 2009 tu dah tinggal beberapa keping je kan? hee..
    as time goes by🙂
    amboii mq bro..
    dolu2 mcm artis gitu :p

    hakisan tewww.. ehehe

  46. buzzybug
    January 29, 2009 at 5:15 pm

    pantainya x banyak berubah, orangnya yang berubah. hehehe…

    people are getting older by the minute.. tao takperrr..

  1. March 6, 2009 at 12:08 am
  2. March 11, 2009 at 12:08 am
  3. March 11, 2009 at 12:08 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s