Home > Family > what i want to be

what i want to be

(insert rtm in zoo negara)

a technician is my ambition
zoo negara, kuala lumpur

Raya cina hari kedua minggu lepas, me pergi ke zoo negara. Sebelum masuk, aQi (11) telah diwawancara. Pemberita dari rtm yg muda lagi jelita. Tanya tentang cita-cita dan tentang negara. Me tidak tahu apa rancangan kanak-kanak tv itu pula.

Kali ini me tidak hendak cerita pengalaman masuk zoo negara itu. Takut kawan-kawan bosanlah pula. Encik me yg ini membebel pasal binatang dan bunga-bungaan saja. Menyampah kan.

Cerita lain, hari ini me cuti ganti sempena hari wilayah persekutuan semalam.

Alahai.

Categories: Family
  1. February 2, 2009 at 12:13 am

    hahaha~
    makin glamOur la aQi selepas ini..
    masuk tv gitewwwww…

  2. February 2, 2009 at 12:19 am

    thn 2008 je sy g zoo negara 2 kali😛

  3. February 2, 2009 at 1:05 am

    wah2..smpt snap gmbo wartawan muda jelitasss itu

  4. una
    February 2, 2009 at 1:14 am

    knp amk dr sisi?
    amk la dpn2
    br kelas gitewww
    ahaha

  5. February 2, 2009 at 4:58 am

    huyyo
    camcoder depan mukee tuu
    huhu

  6. February 2, 2009 at 6:11 am

    ops manyak comey la tukang wawancara tue
    bagus la RTM dah mula berubah lebih baik dari sebelumnya

  7. February 2, 2009 at 6:23 am

    morning bro… kite tgh siap2 nk balik perak nie..krg lambt pulak masuk koje..xnk la merah kat punch card ittew
    out of topic–> jauh kat mne nie bro… xbalik KL lg ke…ops gmbr copy dari internet kekdg cantik juga…

  8. February 2, 2009 at 6:45 am

    selamat bercuti hari wilayah.. kebar ke bendera wilayah hehe

  9. February 2, 2009 at 6:59 am

    Seb baek bapanya tak masuk di tepi buat Peace…

    hehehe~

  10. February 2, 2009 at 7:27 am

    *no comment*
    .. berlalu pegi

    hahaha
    mcm artis la plak kan
    byk gosip.. jawapan nye.. no komen! haha

  11. February 2, 2009 at 8:08 am

    aQi ni bakat la..

  12. February 2, 2009 at 8:44 am

    amboiii en_me ittewww…fokus kat wartawan muda jelitass…awat tak fokus kat Aqi…huhuhu

  13. February 2, 2009 at 8:56 am

    Wah! Sambung cuti lagi ke? Jelesnyeeeee….

  14. February 2, 2009 at 9:02 am

    salam

    emm besh eik di tmurmh gitu…
    kalo manje la huhu mau gagap
    nak bersuara… silap aribuln
    tunduk aje muke tak pndg kamera…

    >> cita2 manje nak jadi tentera…
    tapi tak kesampaian… hehehe
    tak cukup tinggi rabun dan berat🙂

  15. February 2, 2009 at 11:09 am

    erghhhh..terasa glamer jap ble nmpak camcoder dpn muka..lau akak sure terkedu nih..wakakkak…g zoo…huwarghhhdh lama x gi zoo…xper cuti thaipusam nak g melawat nite zoo Melaka lah en_me jom….epi oliday ok…

  16. February 2, 2009 at 11:23 am

    Fewwww..wiit..Galmernyer aQi…mcm..Kang ME jugak..kan..kan..

  17. February 2, 2009 at 11:29 am

    kena interview walla

    famous amoslah lepas ini

    aq mahu jadi photojurnalist hendak tinggal dunia sains

  18. Sha
    February 3, 2009 at 10:22 am

    en_me pun pegi zoo…hihihi

  19. February 3, 2009 at 11:23 am

    hehe..org RTM..

  20. February 3, 2009 at 1:20 pm

    Masa kecik2 dulu cikgu akan tanya dlam kelas. “Tuliskan Cita2 Awak, kemudian serahkan kepada cikgu.”

    Cita2 yg telah dinyatakan akan dicatatkan di dlm buku rekod utk rujukan.

    Rata-rata kanak2 yg membesar di era 80-an itu, termasuklah maza, akan nyatakan cita2 mereka tidak lari dari menjadi askar, polis, tentera, bomba… kiranya pasukan keselamatan la.. Tak ader lagi lah yg hendak jadi jutawan ker, niagwan ker, usahawan ker, engineer apatah lagi banduan berjaya…

    Tetapi setelah tahun 3, maza mulai bosan menulis cita2 yg sama. Lalu inginkan membawa perubahan. Jadinya dengan penuh keazaman maza tuliskan 3 cita2 maza. Dan berharap Cikgu Fatimah, guru kelas akan bangga dengan maza.

    Tetapi..

    “Maza, ambil balik kertas awak ni! Yang dua atas nie memanglah boleh jadi cita-cita. Askar dan polis. Dan yang nombor tiga ni, jadi Yang Dipetuan Agong! Cikgu tak pernah lagi dengar awak ni keturunan anak raja mana-mana negeri Melayu! Dan tak pernah juga cikgu dengar ada iklan jawatan Yang Dipertuan Agong… Dah awak buat balik cita awak ini”

    Kemudian Cikgu Fatimah setelah menghulurkan kembali kertas aku itu, dia membelakangkan aku dengan serta merta sambil bahunya terjengkit-jengkit. Macam org menangis tersendu-sendu… Cikgu menundukan kepala sambil tangannya menukup mulut dan menyapukan airmatanya dengan tisu… Agaknya Cikgu Fatimah terharu dengan cita-cita maza yang cukup Gah dan lain daripada yang lain..

    Tapi kenapa pula cikgu suruh maza tuliskan kembali cita-cita maza itu?! hmmm

    Pelik nie.

  21. February 3, 2009 at 7:33 pm

    Ahahhahahaha, ceritalah cik Me, ceritalah… Nguahahahha

  22. February 3, 2009 at 10:01 pm

    cita2 saya nak jadi blogger. hehe

  23. February 4, 2009 at 11:44 pm

    ada dia cakap … i want to be a cat?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s