Home > photography > semua kata itewww bukan en_me.. sodeyynyerr

semua kata itewww bukan en_me.. sodeyynyerr

assocenda zanariah of johor
orchid valley, kangkar pulai

Kelmarin ramai yg bergoleng-goleng hendak tengok wajah terkini me yg tidak hensem ini. Semalam bila me buat entri sambil ‘posing maut’, ramai juga yg masih tidak percaya.  Semua kata itu bukan en_me yg ini. Jadi me suntinglah sikit. Boleh kan. Me nak cerita pasal bunga-bungaan pula. He he he.

Me pernah pergi ke taman orkid kuala lumpur dan halaman juita orkid, teluk danga.

Tapi kedua-duanya tidak seluas lembah orkid di kangkar pulai yg baru me lawati pada hari thaipusam kelmarin. Spesis bunga-bunga orkid pun begitu banyak.

Sebenarnya kalau me pulang ke kampung ayahnda dan bonda, me akan limpas jalan masuk ke lembah orkid ini bah. Dari skudai ke pekan nenas, sebelum tiba di empangan pulai itu. Tapi selama ini me buat tidak tahu saja.

Pascanota: gambar mamat fotografer yg meniarap sambil menembak amoi amoi kat bawah ini bukanlah gambar en_me yg ini ya kawan-kawan. Ammvoiiiii..

Orchid Valley is located at the foothills of Gunung Pulai, roughly 30 kilometres from Johor Bahru. With an area of 40 hectares, Orchid Valley is declared the largest tropical orchid plantation in the world. Here, there are more than 80 types of orchids, each uniquely beautiful and breath-taking.  [+ pelancongan johor ]

Alahai.

Categories: photography
  1. February 12, 2009 at 12:27 am

    hehehe

    gelakkk kat me larr fulakkks erk..

  2. February 12, 2009 at 12:35 am

    owh. pernah dengar ni. oke. misi saya sebelum habis degree ni, nak gi taman orked ittew.

    oke kalo dah gi nanti, pls update blog kamooo itewww..

  3. February 12, 2009 at 12:37 am

    btol kerr tu en_me..kasik zoom sket…

    zoom tang manerrr.. ehehe

  4. February 12, 2009 at 12:44 am

    alorr janganla sodeyy en_me. mereka xdpt terima kenyataan kot..isk2

    sodeyyy sikit2 jakkks.. uhuhu

  5. February 12, 2009 at 1:26 am

    tamau la sedey2…hepi2 la sikit ye…hiks~

    me hepi sikit2 jakkks.. voleee ghitewww.. ihiks

  6. iDa
    February 12, 2009 at 2:11 am

    sabo je laaa

    memang sabor larr nihh.. ehehe

  7. February 12, 2009 at 2:18 am

    en me yg sedang meniarap tu ke…amvoooiiiii.

    aper kelasss meniarap ghitewww one uoolsss.. uhuhu

  8. February 12, 2009 at 7:13 am

    Ochids.. One of my favorite flower. Punya cantiknya yang tersendiri🙂

    cek nono gi takorchid garden kat lake garden tempoari?

  9. cen
    February 12, 2009 at 7:55 am

    en_me kah ittew???..aisay…kalu ku tau..

    yg maner satewww.. alala

  10. February 12, 2009 at 8:26 am

    en_Me ke yang tengah zoom tu…bersinar2 kepala silau pemandangan huhuhuhu…
    jgn maree…nanti tak jadi dijual huhuhuhu

    me katernyerrr.. aper kelassss one uoolllssss

  11. February 12, 2009 at 8:52 am

    perghhh siap ada mamt meniarap atas rumput amik gambar tuh. hehe🙂

    mamat ittewww vukan me one uoolssss.. ehehe

  12. yus
    February 12, 2009 at 9:16 am

    cantik orkid tu.suka tgk bunga…tenang hati🙂
    en_me jgn sedey2 tauuuu

    sodeyyy sikit2 jakkks.. uhuhu

  13. February 12, 2009 at 9:38 am

    alolo en_me merajuk ker? takpe2…kita dah save pic tu sblm en_me pancung…leh telek hari2..mana tahu nanti terjumpa kt johor ke…muahahahahaha…larikkkkkkkkkkkk………

    u r one smart girllls.. jangan jual atau mandi bunga sudahlarrr erk.. ekeke

  14. February 12, 2009 at 9:49 am

    ok…yg baring itu bkn en.me…hihi

    yg baring goleng goleng tewww.. koserrr uuu

  15. February 12, 2009 at 9:50 am

    nk kena pg gak nih…tak jauh kangkar pulai tuh..hehehe

    sepelaung jerrr kannns..

  16. February 12, 2009 at 10:05 am

    merajuk terus potong kepala

    sib baik tak buat ‘password protected’ entri ghitewww.. ammvoiii

  17. February 12, 2009 at 10:34 am

    Tanteknye orchiddd…. Me likey orchids! Very elegant. U r a talented photographer…

    ahaha, thank u thank u chekgu kikuri-san tewww..

  18. February 12, 2009 at 10:48 am

    iye? hehehe

    tak tao takper.. ehehe

  19. February 12, 2009 at 11:40 am

    hej! en_me…hahahahaha…i’ve got your pic before you ‘cut’ your head…and i knew that’s you because i saw your half face pic before…hehehehe…

    u r one smart gal.. don jual jual kat pasar london larr fulakss bro.. ekeke

  20. February 12, 2009 at 12:12 pm

    hehe..
    ooo, ke miri hari tuh, tak pin2 dah kat org sabah ni yer…
    dekat je bah kita tu..=)

    dekat tapi jauh bah.. ehehe

  21. February 12, 2009 at 12:33 pm

    Buat la siaran ulangan, akak tak smpt nk tgk…hehe

    nak tgk nak watper.. bahaya nih.. ihihi

  22. February 12, 2009 at 12:38 pm

    la…. naper diedit plaks? baru nak study betul2….
    hmmm
    😦

    nak study betul2 maksu nak watper.. bahaya nih.. uhuhu

  23. suw
    February 12, 2009 at 1:19 pm

    lerrr…nape editnyer

    nape? takleh kerr.. uhuhu

  24. February 12, 2009 at 1:28 pm

    anak en_me pun ikut jejak ke? tanpe kepala. hahaha…

    ahaha.. lawak ko..

  25. February 12, 2009 at 1:32 pm

    wah….
    vunga yg santekkkk!!

    yg maner satewww.. yg pakey suar pendekkss tewww kerr.. wakaka

  26. February 12, 2009 at 1:43 pm

    eleyh..en_me majuk pe org tak cye tu pic die?
    ekekeke..tp secret caye tao..
    siap mintak borang agi..
    wahahahahaha🙂

    ammvoiii cek secret tewww.. blush*ing me one uooolsss..

  27. February 12, 2009 at 1:49 pm

    apa kena mengena meniarap ambil gambar dgn taman orkid tewwwww

    meniarap kat taman orkid.. volleeee ghitewww.. ekeke

  28. iza
    February 12, 2009 at 1:53 pm

    macam biasa..cantik sungguh gambo2 yg bang me ambik.. amvoih suka ceQ tengok😀
    Cara meniarap tu..rambo pun nangis kalau tengok… ahaks

    iza teringin nak kena tangkap gambor camtewww erk.. ekeke

  29. February 12, 2009 at 2:16 pm

    jauh apenyer…kalo dr KL-KK pn br 2 jam stengah..
    naik air asia yg murah itu pun kalo x jammed atas sna, 2jam pn bole sampai bah..inikan pulak miri-KK..huhu…

    ahaha, brunei yg kat sebelah nun pong me takleh nak limpas one uoolssss.. mebi next time bah..

  30. February 12, 2009 at 2:43 pm

    kalau mak sy yg dtg, msti trus ilang ditelan orkid

    fuyohh, mak kamooo peminat orkid yg tegar ghitewwww.. kanns

  31. February 12, 2009 at 3:01 pm

    pergh.. shoot sambil meniarap tu.. sure gambar jadi comel molekkan? hehe.. jadi, betulla tu ye? gmbar en. me di miri ari tu..
    my hubby tu mmg air mukanya garang.. tp sekali dia buat lawak, mahu mengalir air mata t dok gelakkannya tau!.. ehhe..

    garang diluar, lembut didalam.. kannns

  32. February 12, 2009 at 3:55 pm

    ehh..saya pun ade tanam orkid tau en me tp masih tak berbunga pun lagi…huhuhu

    kalo dah berbunga nanti jangan luper update kat dalam blog akak umie tewww..

  33. February 12, 2009 at 4:51 pm

    Salam ziarah, cantik-cantik semua gambarnya. Teruja melihat hasil seni.

    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..
    jangan serik2 one uooolsss..

  34. February 12, 2009 at 4:59 pm

    cantiknya munger-munger tu…menyerlah warnanya..
    sinaran cahaya abg motak tu pun memancar berseri-seri jugak…

    abg motak yg hensem one uoolsss.. ehehe

  35. zue
    February 12, 2009 at 5:15 pm

    Dulu masa zue pegi Orchid Valley…mcm tak berapa meriah. Apa tmpt nyer dah cantik balik ke?
    Dah dpt agak iteww gambo en_me …napa di potong kepala nyer.

    potong gambar takper, jangan potong kepala lainns one uoolsss..

  36. February 12, 2009 at 9:06 pm

    selagi dorg tak nmpk muke en me selagi tu la dorg dok tanye…
    biaq pi laa..
    kalau dorg browse blog me ni, musti jumpe…
    ade kannnsss???
    dlm who wants to be a millionaire tu pun ade kansss??

    diaorang maner aderr maserr nak browse ghitewwww.. uhuhu kaannns

  37. February 12, 2009 at 9:36 pm

    cantiknyer…orkid2 tu….
    i like…especially yg pink kaler tu..huhu

    chantiq kanns..

  38. February 12, 2009 at 9:57 pm

    bunga yang ‘dua’ tuh pong boleh tahan lawa jugak eh ehehhe

    ammvoiii adek tewwww.. sukerrr ammoiiii erkk

  39. February 12, 2009 at 10:06 pm

    HIHIHI
    tu laa
    letak jela
    skeping 2
    full pic
    EHHEHEEH
    * duk sebrang laut skg??
    n lupe nk gtaw ur blog dh di link kan ~

    thanx encek camera tewww..

  40. February 12, 2009 at 10:13 pm

    uih. sampai meniarap abg tu. huhu.

    volleee ghitewwww.. uhuhu

  41. February 12, 2009 at 10:25 pm

    sampai meniarap abang tu. huhu.

    ahaha, double shot ghittewwww..

  42. February 12, 2009 at 10:26 pm

    salam en_me….windooo..he.he..windoo kat umah u nie…he..he. bila lah bleh tercapai CITA-CITA jue ek????cita2 jue nak tgk muka en_me….he..he…tak bleh ker tunaikan cita2 jue yg menggunung nie…he..he.

    ko nak aperr sebenornyerrr.. hmmmm

  43. February 13, 2009 at 12:03 am

    cantik!!orkid ngan amoi2 tu cantik!!! hihihih😛

    ammvoiiii akak dila tewww.. ihihi

  44. February 13, 2009 at 12:25 am

    cantik gambar
    sambil meniarap tu ambil gambar apa ye?

    gambar orkid dua sekawannns.. ekeke

  45. buzzybug
    February 14, 2009 at 11:04 pm

    wowww!! mamat tu ambil gambar dengan penuh gaya!! hehee…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s