Home > property > friday the 13th, today

friday the 13th, today

a representation of my friday the 13th

1) Pemadam putih sebagai tembok dinding tempat letak kereta di Persada Johor.

2) Model kereta biru sebagai cikcity selepas me terlupa tanggalkan kunci pedal kaki.

Tahyul. Adakah kawan-kawan percaya pada tahyul?

Pernahkah kawan-kawan mendengar kereta merajuk? Me selalu dengar, tapi baru pagi tadi me alaminya sendiri. Di hari jumaat, 13 haribulan.

Dulu me ada cerita, me sibuk keluar masuk ke tempat pameran kereta nissan sylphy, toyota fortuner dan honda city terbaru. Tapi me sudah bilang, me akan pakai cikcity hingga ke titisan minyak terakhir.

Cikcity me sudah merajuk tahap angkasa (tiru cakap abang azhar ahmad itu.)

Pagi tadi masa me hendak keluar dari tempat letak kereta itu. Selepas membuka kunci, me terlupa menarik keluar kunci pedal kaki macam selalunya. Me mulakan enjin, me tekan minyak tapi kat selekoh depan itu, bila me hendak tekan brek, pedal kaki tidak boleh diinjak sebab kunci pedal yg besar gedabak masih ada disitu. Cikcity menerja dinding konkrit. Berdentum. Me tidak dapat berbuat apa-apa. Hadapan cikcity kemek dan remuk teruk.

Dipendekkan cerita, cikcity ditunda ke bengkel. Repot polis sudah dibuat. Dan insuran akan diuruskan oleh taukeh bengkel kereta itu.

Hari jumaat yg sedih kan. Me minta maaf tertulis ‘sial’ tadi.

Alahai.

Categories: property
  1. February 13, 2009 at 12:08 pm

    Ate mike terlupa la tu..
    Salam Jumaat Me

  2. February 13, 2009 at 12:16 pm

    Salam Jumaat En me..
    kesian cik city ittew.. jangan dikesalkan.. ada hikmahnya tu..

  3. February 13, 2009 at 12:22 pm

    wat report cam mne ek…ckp org langgar ke or ckp perkara yang sebenar?? leh claim insuran ke…sorry bab insuran nie fail

  4. Rya
    February 13, 2009 at 12:33 pm

    alahai.
    jangan paraskavedekatriaphobia lepas ni sudahla.
    tapi betul, kereta boleh merajuk.

    salahkan jason ; p

  5. February 13, 2009 at 12:34 pm

    alalala….sabar je laa en_me….N br kutukss redviva N smlm..harap2 die x sentapsss gn N….wawawawa…

  6. February 13, 2009 at 1:13 pm

    huwaaaa~
    syg btOl cikcity sudah remuk..
    agak2 itu petanda suh beli kete bru kah..??
    hiks~

  7. February 13, 2009 at 1:17 pm

    alahai en me…

    tu lah..suruh zara percaya pada 13 lagi…

    tapi, alhamdulillah..cit me selamat..tu lg penting..=)

  8. February 13, 2009 at 1:22 pm

    en_me,

    hari jumaat yang baik2 aje… haaa.. keta en_me merajuk yee… jangan segan pujuk balik ye, mana tau nanti tak banyak yang nak di repair.

  9. cen
    February 13, 2009 at 1:30 pm

    hari itu tidak sial…terutama hari Jumaat. Kerana hari jumaat ada lah hari yang paling mulia.
    En_me diuji pada hari jumaat…bersyukurlah..kerana setiap sesuatu yg berlaku itu ada hikmahnya…
    syukur kerana hanya kereta yg kemek..bukan orang…:)

  10. suw
    February 13, 2009 at 1:38 pm

    ingatkan nk cite pasal mitos friday 13 yg jatuh pada bulan febuari […]
    hmm, susah jugak ade kunci kat brek ni kan?sy pon hampir2 nk eksiden gara2 kunci ni..next time hati2 kay?

  11. ain
    February 13, 2009 at 1:39 pm

    me…jgn le cakap jumaat yg sial..x baik tau. Dugaan sebenarnya..ada hikmah. Suruh beli kete baru le tu..
    pas ni gi le melawat any showroom.

  12. February 13, 2009 at 1:47 pm

    me rush nak gi mana sampai terlupa ni? ish2.. berhati2 ye! hari jumaat sial? hu~ hari jumaat lah penghulu segala hari, hari yg mulia..ada hikmah di sebalik setiap apa yg berlaku

  13. February 13, 2009 at 1:48 pm

    me,
    sabar la.. ujian Allah saja tu… sekadar menduga tahap kesabaran kita umatnya..
    pasal Friday the 13th tu sekadar cerita mitos, y aku lum pernah dalami maksud atau pun ceritanya..
    Jumaat kan penghulu hari….
    sabar yer… mana tau lps ni blh upgrade keta???

  14. February 13, 2009 at 1:54 pm

    En. Me… itu lah ujian Allah…

  15. February 13, 2009 at 2:10 pm

    Jumaat sial? Aiseh bro..bawak2 ber’tendang’ Jumaat itu penghulu segala hari…Ujian DIA je tu..nak test kesabaran hambaNYA…Syukurla kereta je kemek…Kalau tuannya sekali cedera kan lagi haru…

  16. February 13, 2009 at 2:11 pm

    13th… genap 3 tahun berdagang di Perlis
    hehehe nasib baik keta yg kemek
    orgnya tak kemek

  17. February 13, 2009 at 2:13 pm

    alalala.. kesiannya.. huhuhuhu…

    kreta merajuk la tu…

  18. February 13, 2009 at 2:19 pm

    lerrrr en.me…baru smlm ingatkan saya pasal fri the 13th…hati2 di jalanraya….apa sudah jadiii??? aiyooo….
    tp yg penting cikcity tu x amek mana2 nyawa cam bas berantu hrtu kannn
    harap en.me tabah dugaan fri the 13th ini

  19. February 13, 2009 at 2:33 pm

    uyt. ksian nyeh.
    jumaat bukanla ari terbaik pdku juge.
    lg2 ari ni kena tulis cerita.
    hik!

    eh thanks komen blog eyh me.πŸ™‚

  20. iza
    February 13, 2009 at 2:39 pm

    wadeuh..yg penting bang me selamat ..
    kalau cik city merajuk masih ada cik-cik lain… tapi bang me takde spare part dah walaupun insuran bayar juta2 ..kanzzzπŸ™‚

  21. February 13, 2009 at 3:03 pm

    mmmm..pernah dgr pasal friday 13th tapi taktau pon apa bendanya. hehehhe.. agak ketinggalan zaman disitu. munkin cikcity nak ditukar ke cikevo kot???

  22. February 13, 2009 at 3:26 pm

    adeh harunya kalau kena camgini. sabar ye incik me~

  23. February 13, 2009 at 3:48 pm

    en.me beri ingatan kepada zino rupa nya berlaku pada en.me sendiri… bersabar je lah..

    lain kali jangan bagi tau cikcity nak bila nak ngorat cik nissan ke cik toyota ke.. kan dah merajuk .. hehe

  24. fizah
    February 13, 2009 at 3:57 pm

    adoyaii..sadisnye cite tu.saba ye en me..mungkin kalo sayang keta kena tinggal2kn jugak..hihih

  25. February 13, 2009 at 3:58 pm

    gambar tuh kan kete merc…bukan ct…dah lama bozzo tak rerun citer thriller friday the 13th…jason is alive….

  26. February 13, 2009 at 4:10 pm

    friday 13th???cikcity remuk???ada kaitan ker…takdir Allah tu…

  27. February 13, 2009 at 5:20 pm

    biasa juga dgr kesah friday the 13th tu.

    tapi saya rasa ler en_me, tang cikcity nyer kes tu tak dak kena mengena pung. mesti cikcity tu nak adek lagi. oops!!!

    lariiiiiiii

  28. February 13, 2009 at 5:23 pm

    hmm..byk kan bsabar. sume yg terjd ade hikmah nya.. cuma kita je yg tak tahu..πŸ™‚

  29. February 13, 2009 at 5:30 pm

    Bro…sabar…bacalah2… [+ brunet.bn ]

  30. February 13, 2009 at 5:36 pm

    sabar2..bro..ko tak keja ke?…lain kali teruskan sesi jumaat ko tu..baguih jugak..tew..Baca inih.. [+ brunet.bn ] ..tenangkan hati eh…

  31. jm
    February 13, 2009 at 5:40 pm

    kereta mmg salu merajuk2..lagi2 kalau die tau tuan die nk tuka kereta baru..huhuh

  32. February 13, 2009 at 6:05 pm

    lorrr..cian nyer en_me niii…awat boleh lupa lak…adehhh…xper anggap jer ni semua dugaan okeh..

  33. February 13, 2009 at 6:38 pm

    salam takziah…bukan rezeki..itu cuma ujian dari Nya ..yang penting en me tidak apa2

  34. February 13, 2009 at 7:54 pm

    Sebenornye… […] So, kita wat bodo ajelaaa…

  35. February 13, 2009 at 8:53 pm

    itu semua tahyol kadiol badiol…
    toksah percaye…
    dah tertulis me bakal menukar cik citynya ittew…
    kannnsss…

  36. February 13, 2009 at 9:21 pm

    Alahai..
    cik city tu mahu perhatian lebih…Hahaha. xper, mungkin ada hikmah disebaliknye, x gitu en_me???

  37. February 13, 2009 at 9:52 pm

    Ya Allah! En. Me ok? Tak tercedera di mana-mana ke? Tapi kena buat ujian x-ray tu.. Takut ada luka dalaman.. Nasib baik En. Me tak apa2.. Alahai.. Kesiannya En. Me.. Bersabar ye! Ada hikmahnya tu.. Kena pada hari yg mulia.. Hari Jumaat.. Penghulu segala hari.. Psst… Tak terasa nak ditukarkan Cik City tu ker.. Biar En. Me pulak yg merajuk.. Hehehe..

  38. February 13, 2009 at 9:53 pm

    Tq doakan anak dara t tu cepat2 sembuh ye.. tapi itulah.. hari ni si abangnya pulak yg berjangkit penyakit adiknya tue.. pulak dah…

  39. February 13, 2009 at 10:08 pm

    masyallah..camtu plak..ape yg dipikir smpai lupa tuh..
    tp alhmdulillah en_me masih lagi walafiat..nyawa lg pnting dr kete tuh kn..

    saba la yer..

  40. February 13, 2009 at 10:26 pm

    isk…en_me.. Qada’ n Qadar tu…xde kena mengena lah ngn friday the 13 tu… jgn terikut sgt ngn benda2 tahyul tu..ekekekeke..

  41. February 14, 2009 at 3:16 am

    ada rezeki nak datang la tu. Allah bagi ujian dulu bang.

  42. February 14, 2009 at 3:48 am

    hehe….betul 2..
    keter pun pandai merajuk..
    tapi kan yang ni kes en_me yang cuai..

  43. February 14, 2009 at 6:18 am

    alaahai cikcity itu..smoga cpt smbuh ek en_me..jgn sedih2 ok?cheer up!;)

  44. February 14, 2009 at 7:29 am

    aduhai.. kesiannya.. huhuhu. tapi benda dah nak jadi kan huhuu

  45. February 14, 2009 at 7:53 am

    ..hari yg kurang baik je ni

    sy pun start ari nih dgn agak kureng
    ingat laptop dah sayonara~ hohohoho

  46. February 14, 2009 at 9:42 am

    keta merajuk? selalu jadik kat keta my hubby.. sensitip sket keta tuh.. baru je puji2 keta lain cantik ke, cun ke.. sok2 musti dia wat hal.. huahuahua.. hal yg memang memaksa tuan keta keluarkan RM utk dia.. manja laa keta tuh..huhu..

  47. February 14, 2009 at 9:49 am

    pernah gak dgr…n pernah gak bdepan ngan hal gtu..
    tetiba tpikir,, kete ni majuk ker…hiks…

  48. February 14, 2009 at 2:56 pm

    kereta kita ade perasaan kot..sbb tu kalo cakap nak beli kete, kene cakap slow-slow..hiks..

  49. February 14, 2009 at 2:58 pm

    kereta kita ade perasaan kot..sbb tu kalo cakap nak beli kete, kene cakap slow-slow..hiks..

  50. February 14, 2009 at 3:06 pm

    sing sabarrrrr…

  51. February 14, 2009 at 4:20 pm

    kessssiannnnnnnnnnnnnnnn~~~

  52. February 14, 2009 at 6:45 pm

    sabo je lah.. huhu.

  53. buzzybug
    February 14, 2009 at 8:07 pm

    ada gak dengar pasak keta merajuk ni. kalo dia merajuk, mula la keta tu buat hal. huhu…

    nasib baik en_me x cedera apa2…

  54. February 14, 2009 at 11:10 pm

    salam en_me..jue pon tak perasan semalam 13hb..bila u ingatkan suh hati2 13 feb,jue tak rasa apa2 pon…kenapa ek?ada mitos disebalik tu ker?tak tau menahu pon pasal tu….tapi memang terjadi sesuatu semalam…!!!ahakss

  55. February 15, 2009 at 8:51 am

    salam me..

    alahai siannya…..

    saya pun minat gak dgn cik city yg baru tu… tapi apakan daya banyak tanggugan lagi

  56. February 15, 2009 at 9:44 am

    aduyaiii…kesian cikcity tu…xpasal2 bercium ngn konkrit…hhuuu…sabar ye en.me..

  57. February 15, 2009 at 10:01 am

    dugaan tu.. sabar jela..

  58. February 15, 2009 at 10:21 am

    iswara aku yag laju itu pun kerap merajuk sekarang

  59. wks
    February 15, 2009 at 2:42 pm

    Takziah kerana ditimpa kemalangan yang tak di duga…Walaubagaimanapun alhamdulillah kerana selamat dari kecederaan ….

  60. February 15, 2009 at 5:22 pm

    mokcik tak caya pada friday the 13th, tapi mokcik percaya kereta ni pandai merajuk…sebab selalu terkena huhuhuhu nak2 klu nak tukar keta baru…mesti ada2 ajer karenah kereta lama ittewww…

    sabarrr jer la ek…

  61. February 15, 2009 at 7:50 pm

    Kereta cedera tak mengapa boleh claim insurance. Tapi jangan pemandunya… rehat blog ni nanti. Semoga berhati-hati selalu.

  62. February 15, 2009 at 7:50 pm

    mungkin laa cikcity merajuk…btw en me, kite blom psg lg brake pedal lock kat ryan…kene order dulu…nxt month laa tu…

  63. February 15, 2009 at 9:38 pm

    me…
    semoga me tak apa-apa…
    kereta memang senang ‘merajuk’..waemah apa sekali pun kalau cakap pasal nak ganti baru atau nak beli yg baru…yang lama gerenti ‘merajuk’…bukan percaya tapi kebetulan!

  64. February 16, 2009 at 12:08 am

    Salam en_me…

    Moga2 lepas nie cik ct en mie tak merajuk lagi…πŸ™‚

  65. February 16, 2009 at 4:22 am

    me, keta kita pun penah majuks, especially bila kita cakap pasai keta lain… depan dia…

  66. tojo
    February 16, 2009 at 5:10 am

    banyakkan bersabar dengan dugaan Allah.

  67. February 16, 2009 at 3:26 pm

    salam en_me, lepas ni kalau nak cakap pasal kereta lain, jangan cakap dalam cik city.. cakap jauh2.. dulu, pernah gak bincang ngan suami nak beli kereta lain, tetiba lori sondol bontot kereta.. huhu..

  68. February 17, 2009 at 8:16 am

    en me!!!

    kenapa dah kurang rajin membalas komen….nak kena pukul ni! !
    pukul budak~~~~!!!!

  69. February 18, 2009 at 2:30 pm

    takziah en_me dan cik_citi

  1. March 12, 2009 at 12:05 am
  2. April 9, 2009 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s