Home > photography > mondai: midori no kuruma

mondai: midori no kuruma

a green car on top of mutiara motors building [+ zoom out ]
jalan tebrau, johor bahru

Kalau ke bandar johor bahru, kita akan terlihat model kereta warna hijau diatas bangunan jual kereta itu.

Sangat menarik. Macamana kereta itu berada diatas adalah sesuatu yg menjadi persoalan.

kalau tidak ada-ada, masakan tempua bersarang rendah..

Pascanota: me baru teringat ada buat entri dan keratan akhbar pasal juliana banos yg kawin dengan pemilik syarikat itu di [+ JJJ 7 ]

Alahai.

Categories: photography
  1. February 17, 2009 at 1:18 pm

    ade jugak iklan papan tanda kat tepi jalan yang melekat keta diatasnya.. dah lupe kat mne..time tue xtgkap gmbr coz xde kamera

    tak tangkap gambo takper, menunjukkan yg ko bukann blogger tegar ghitewww.. ehehe

    post-comment: billboard kete mini cooper kannns bro, me pernah namfakks kat lebuhraya plus bangi kerrr.. sekang nih, me namfakks kete mini cooper teww kat bangunan bmw jalan tun razak depan tabung haji, masih tergantung macam kat iklan billboard ghitewww..

  2. ain
    February 17, 2009 at 1:30 pm

    mula2 nmpak pun akak tertanya2 cam ne kete tu naik atas ekh..???mesti kerja kren ni..hehehe
    p/s..kg hubby kat situ le..so dah jemu nengok kete tu. cuba le pulak letak harrier ke..lexus ke..

    harrier n lexus – toyota brand tewww.. ehehe

  3. February 17, 2009 at 1:36 pm

    hehe..kreatif2 org bisnes ni kan

    tak sumer oghang bisnes leh wat camtewww.. kannns

  4. February 17, 2009 at 1:44 pm

    wiihi…rumah makcik ku disitu…majidee itu….dulu masa dia baru buat terasa jakun giler dgn itu kereta

    jakun ghitewww.. ehehe

  5. February 17, 2009 at 1:48 pm

    hehe saya pernah nampak kat tepi highway federal, volksagen beetle tak silap saya, depa buat camni gak… sepanjang hari saya dok pk camne kete tuh leh ada kat atas nun..sampai skang takde jawapan…neh dah ada persoalan yang sama tok kali kedua..hmmm kalau en me jumpe jawapan gtaw ye..

    macam akak ain bilang kat atas tewww.. pakey kren agaknyerr one uoolss..

  6. February 17, 2009 at 1:49 pm

    wow uniks kan…kan …ehm..kaler ijau nya memikat hatiku…

    kaler parti politik yg memikatmu ker ustad tewww.. ammvoiii

  7. February 17, 2009 at 1:56 pm

    en me
    sama macam iklan motor godang di HRC…
    tapi kaler hijo memang klasik.. dah macam antik gitteeww

    ghitewww jugerrr.. ammvoiii

  8. yus
    February 17, 2009 at 2:06 pm

    cara kreatif bt iklan..cr br utk bt org berfikir cne kete tuh blh ada kt atas tu..huhu

    pk beb.. jangan tak pk .. uhuhu

  9. February 17, 2009 at 2:09 pm

    siapa pemilik asal kereta tu ye

    kebetulan me ada keratan akhbar pengarah urusan syarikat kete tewww yg berkawen dengan penyanyi juliana banos dulu dulu.. sile KLIK <<

  10. February 17, 2009 at 2:16 pm

    kete tu model zaman bila?

    ahaha, me tak dapat nak jawab one uoolsss..

  11. February 17, 2009 at 2:27 pm

    saya pon tak tahuuuuuuuuu..

    tak tau takperrr.. ehehe

  12. art
    February 17, 2009 at 2:40 pm

    mana ada pakai kren…itu magik ar macam kat TV Astro tuh….Fuuuuuuyyoooooo….majiiiiiikkkkk!!!

    majikkk katernyerrr.. very derrr one uoolsss..

  13. February 17, 2009 at 2:41 pm

    erkkk….sedara tu owner dia hikhihkhi..keta tu dh di cabut engine dia juz body jer kt atas tu…dia naikkan pki kren…hikhihkhik(ooopppssss…pecah rahsia lak..sowei Tok Mat)hikhikhihkhi

    fuyohhhh, sedara kerabat tewwww..

  14. February 17, 2009 at 2:48 pm

    cam nie kan pi johor baru dapat nengok betul2..πŸ™‚

    mai larr johor mama watie tewww..

  15. February 17, 2009 at 2:52 pm

    tuh mesti replika je kan..??
    kalO x jenuh la nk angkat kete berat2..
    huhu~

    kalo orang banyak duit, kalo boleh duit betoi2 letak kat atas tewww kannns.. ekeke

  16. February 17, 2009 at 2:56 pm

    kereta itu panjat sendiri. hehe.

    ghitewww larr fulakkks..

  17. Sha
    February 17, 2009 at 3:06 pm

    zam-zam alakazam la tu ..mcm citer p ramlee…”abang jolok moto ye banggg” farah cukup suka skrip ini ..hahaha

    memang tak logik, tapi suker me suker.. ahaha

  18. February 17, 2009 at 3:08 pm

    superman letak kot…

    superman larr fulakkks.. ehehe

  19. February 17, 2009 at 3:14 pm

    ada badang tolong kot?

    badang kren namerr diberi.. ghitewww

  20. aida
    February 17, 2009 at 3:27 pm

    kete tu dalam nya kosong aje kot. enjin x der..

    walopun enjin takdok, kete kosong teww dekat satu tann nak angkat weiiii..

  21. February 17, 2009 at 4:08 pm

    dah lama dah kereta tu kat situ..mutiara motor ni..laki juliana banos yang punyer…unik memang unik..

    me dah cakap laki si juliana banos yg ittewww.. kannns

  22. February 17, 2009 at 5:19 pm

    hehehe…
    kereta itu..
    aww…pernah nampak juga…
    suami JB punya companu kan?

    JB = Juliana Banos yg jeliterr tewww.. ahaha, bertuah sungguhhh..

  23. iDa
    February 17, 2009 at 6:03 pm

    kereta ada sayap terbang naik atas bangunan~
    hehee power tu!

    macam transformerrr ghitewww..

  24. February 17, 2009 at 6:47 pm

    owh….mutiara motor itu rupenye~

    abes, ko hingat camaner larr fulakkks.. ohoho

  25. February 17, 2009 at 7:22 pm

    apekah significant nya kete itu?

    sebagai hiasan dan landmark .. volleeee ghittewww..

  26. February 17, 2009 at 7:39 pm

    nanti en_me buatla ala2 mcm tu… letak ‘unser’ en me ittew atas tembok dpn rumah ye… ala2 landmark gitu… senang nak cari rumah en me nnt…kekeke

    ammvoiii akak umie tewww.. aper kelass letak kete atas tembok ghitewwww..

  27. February 17, 2009 at 7:54 pm

    en me dah nk cari pengganti cik city ittew ke??

    tak kotts.. naper? tak cayerr?

  28. February 17, 2009 at 8:03 pm

    body je kut.. hehe

    bukan oghang tau kannns.. ehehe

  29. February 17, 2009 at 8:08 pm

    Kat mana ek nampak bangunan ni?huhu..suami dia kaya….btuah..uhuhu

    kan me dah tulis one uoolsss.. very derr

  30. February 17, 2009 at 8:22 pm

    mondainai yo arewa…yg nak curi tu je mondai…

  31. February 17, 2009 at 10:13 pm

    nk tarik pelanggan ar tu.

    bisness beb bisness..

  32. February 17, 2009 at 10:24 pm

    kat Parit Perak ada kedai yg jual ayam letak patung ayam jantan besar atas bumbung dia…sesekali tengok seram…cam raksaksa…

    raksaksa ayam jantan ghitewww.. ahaha

  33. February 17, 2009 at 11:02 pm

    tringat plak ferrari yg mmbawa juliana banos itu…sangat pergh~ =p

    ko pong terhingin .. kannns

  34. February 17, 2009 at 11:47 pm

    bro, dia bawak naik atas pakai helikopter aku rasa. memang true penjual kereta tegar nie.
    uhuhu

    helicopter nuri yg ittewww karrr.. ahaha

  35. February 17, 2009 at 11:47 pm

    en.me
    apa nak di heran kan.. entah2 model kereta kertas je tu hehe

    kalo model kertas dah renyuk dek kena panas ujan panas ujan ghitewww.. very derrr

  36. February 18, 2009 at 12:05 am

    N pnh tgk building ni..smart…
    […] …hehehhe…

    smart thinking ghitewww..

  37. February 18, 2009 at 1:48 am

    haha. itukan bapak mertua juliana banos punya. aaa, me tau tak, hotel mutiara di town itu pun, kepunyaan beliau kah?

    iya karrr.. uhuhu

  38. February 18, 2009 at 1:51 am

    lambang kemewahan. sampaikan stesen LRT kat situ (as planned) pon dinamakan Mutiara Motors. bukan nama kampung. haa~~

    ghitewww larr fulakks.. ahaha

  39. February 18, 2009 at 8:14 am

    Silvia S14 tuu..πŸ™‚

    betoiiii karrr.. uhuhu

  40. February 18, 2009 at 8:45 am

    keta2 banyak..tapi tak leh nak belik kat Mutiara Motor tuh..
    p/s 3 hari kat KL nih…malam ni balik…

    perghh, mai Kl ngeteh larr kejapp bro..

  41. February 18, 2009 at 9:33 am

    wah…smart la kete tu duk atas building tu…ehehehehe…πŸ˜›

    kete yg smart ghitewww.. ehehe

  42. February 18, 2009 at 10:51 am

    sweettt gmbo tuh..en.me ke yg snap…?
    =P

    bukan me yg snap katernyerrr.. sodeyyy one uoolsss.. uhuhu

  43. February 18, 2009 at 11:05 am

    memang best kereta tu sentiasa di atas building mutiara motor. kadang kala terfikir macam diaorang lekatkan di atas building itu

    pk jangan tak pk ghitewww.. uhuhu

  44. February 18, 2009 at 11:59 am

    neh dekat dengan shortcut nak ke jambatan permas jaya via kg bakar batu tuh kan ?

    nope, kalo dr jb, selepas simpang ke bakar batu n ke jambatan permas jaya..

  45. February 18, 2009 at 3:10 pm

    tu thn bler punyer keta tuh?? retro betul nampaknyer

    ehehe, retro kannns..

  46. February 18, 2009 at 5:32 pm

    yang bangunan tiap-tiap malam tembak lampu laser terang ke atas tu ker?

    tak taularr fulakks..

  47. February 24, 2009 at 3:12 pm

    Hampir setiap hari sy lalu depan bangunan itewww..huhu

    Bila la nk dpt hasiah dari en_me ni..hehe

  48. February 24, 2009 at 3:12 pm

    Hampir setiap hari sy lalu depan bangunan itewww..huhu

    Bila la nk dpt hadiah dari en_me ni..hehe

  49. February 24, 2009 at 3:15 pm

    Terlebih sudah anta 2 kali..hehe sori

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s