Home > myself > i dont like to draw

i dont like to draw

aBo is coloring animals of the chinese calendar

Dulu masa zaman sekolah, ada dua matapelajaran yg me tidak cemerlang.

Yg pertama, lukisan. Tiada bakat melukis, macam cakar ayam. Tapi me minat pula menembak gambar-gambar seni guna kamera.  Boleh gitu.

Yg kedua, bahasa inggeris. Sebab dibesarkan dalam masyarakat jawa kampung. Walaupun kami suka menonton cerita retro tv hitam putih yg berbahasa inggeris seperti: ‘combat!’, ‘six million dollar man’, ‘space 1999’, dan lain-lain. Tak paham apa yg dia orang cakap – rtm masa itu pun tidak menyediakan saribahasa.

Video aBo dalam vimeo.

Alahai.

Categories: myself
  1. February 18, 2009 at 12:30 pm

    saya suka melukis tapi kurang berbakat je hehe

    bakat boleh diasah perggh.. ehehe

  2. February 18, 2009 at 12:45 pm

    mokcik tak berbakat langsung melukis, lukis kerbau jadik rimau huhuhuhu

    kalo lukis rimao jadikkks aperr makcik tewww.. uhuhu

  3. February 18, 2009 at 12:47 pm

    -aku suka lukisan…tapi tak pandai melukis
    -teringat pilem2 lama zaman arwah benjamin S..koboi ngunsi,pendekar dari gua hantu

    perghhh.. retro tewww beb..

  4. February 18, 2009 at 12:49 pm

    sangat suka lukisan…
    tapi memang tak pandai lukis..
    alahai..

    ko sukerr lukisan yg camaner larr fulakkks.. ahaks

  5. ain
    February 18, 2009 at 12:50 pm

    nasib baik ‘drawings’ sekarang boleh buat guna komputer je kan..hehe
    p/s..akak memang kejung tgn bab2 lukis ni. x berseni langsungg!

    mesti akak fandaiii memasak ghitewww.. ehehe

  6. February 18, 2009 at 12:53 pm

    zino hentam je tak kisah apa jadi asal lukis hehe

    abang zino lukis aperr tewww.. ehehe

  7. February 18, 2009 at 12:53 pm

    Aku pun fail bab-bab lukisan ni..hehehehe..tapi math ader terro sikit..

    janji leh kira kannns.. ekeke

  8. February 18, 2009 at 12:54 pm

    huhuhuhu melukis pon akak faillll tp mewarna mmg peberet…ekeekke..time skola dulu pantang jer cikgu suh mengaler..org pertama tu kuarkan segala benda alah mewarna nih..hihhkihhhi..B.I subjek peberet n one of peberet student jugak..wah wah wah vanggge diri lak..heheh besalah kan score triple 1 nine..ekekekeke

    fuyoh, akak me yg jeliterrr n genius one uoolsss.. caiyokkk

  9. February 18, 2009 at 1:14 pm

    Saya suka tengok Bionic Woman sbb Lindsay Wagner cun hehehe

    ammvoiii, abang yb tewww.. ehehe

  10. February 18, 2009 at 1:22 pm

    i alsO dOnt like tO draw…
    xbest!!

    nyamfahhhh kannns..

  11. February 18, 2009 at 1:24 pm

    ikhmar suke melukis, tp x suke mewarna! hahaha~

    mesti ko speaking one uoolsss.. kannns

  12. February 18, 2009 at 1:46 pm

    salam me
    saya time ngaji dulu tak suka sangat2 bahasa omputeh dan matametik

    salam juger abang faizal tewww..

  13. February 18, 2009 at 1:52 pm

    saya suka pada lukisan tapi tak terrer melukis.

    ehehe, samerlarr kiterr abang penyu tewww..

  14. February 18, 2009 at 1:59 pm

    ahahaha… same lah ngn miss nuyui..even miss nuyui ni english lecturer.. dulu mase skolah mmg benci sgt subjek ini..bile wat 1st degree in english language n literature.. baru la stat minat english tu…huhuhuhu…

    minat kiterr seghuperrr ghitewww kannns.. ehehe

  15. February 18, 2009 at 2:01 pm

    same la kite..saya tak suka subjek lukisan~

    mesti ko terer speaking kannns.. ehehe

  16. February 18, 2009 at 2:01 pm

    lukisan cakar ayam tu y canteksss…abstrak gtuu….

    perli perli ghitewww.. uhuhu

  17. February 18, 2009 at 2:04 pm

    aku plaks suka tengok en_me melukis, ahaks. cakar ayam pun satu seni maaa

    me melukis katnerr.. ammvoiii maksu tewww serkap serkap jarang one uooolsss..

  18. February 18, 2009 at 2:04 pm

    aku rae.. dulu2 pandai melukis.. skang menaip bole la kot.. hahaha..

    menaip? aper kess.. ahaha

  19. February 18, 2009 at 2:47 pm

    Keliahatannya kita serupa. Tidak pandai melukis.
    Semua siri tv tu menjadi kegemaran, dan yang pasti, cerita hari ini langsung tidak setanding dengan siri kegemaran tahun 70 & 80′ an.

    ‘tidak setanding’ camaner tewww abang longg.. quality dulu lagikks rendah kerr..

  20. February 18, 2009 at 3:15 pm

    i dont like 2 draw tuh….fuhh fuhhhh….xderk bakat betul…nyampah!
    skarang tgk rancangan2 kegemaran kat cni pon tader subtittle….aiyoyoyo

    takdok astro kerr akak vogue tewww.. ohoho

  21. February 18, 2009 at 3:16 pm

    tak pandai bahasa inggeris pun en-me bole belajo kat obesi kansss….

    alhamdulillah.. tapi sebab tak fandaiilarr kener gi obesi .. volleee ghitewww

  22. zue
    February 18, 2009 at 3:19 pm

    zaman zue sek pun kira ok lah dlm mata plajran lukisan.
    Sampai sekarang ni zue jadi pelukis **** dan tak pakai pen lagi..guna comp. pulak.

    pelukis pelan karr ittewww.. ekeke

  23. suw
    February 18, 2009 at 4:24 pm

    dlu sy suka melukis..tp skrg dah tak pandai..tak kreatif

    kenerr asah balik .. sayang ader bakat tak digunakannns.. kannns

  24. February 18, 2009 at 4:42 pm

    Sama lah, sy pun tak minat Seni & BI, cikgu sy pun dah tau, time kelas lukisan jek dia soh buat kerja lain, tp nasib baik waktu SPM sy dpt credit jek.. haha

    sib baik me SPM takdok lukisan one uoolsss.. ahaha

  25. Rya
    February 18, 2009 at 4:46 pm

    draw duit..
    lucky draw..
    suka?

    me sukerr sukerr.. ehehe

  26. February 18, 2009 at 5:06 pm

    kadang2 apa yang kita nak jadi, kita tidak akan jadi. apa yang kita tidak mahu atau tidak pernah terfikir untuk jadi, itu lah yang terjadi lah. jadi, er.. apa lah nak jadi apa pun. haha.
    *aku belajar undang2, kerja sebagai pemaju perumahan – minat membaiki komputer dan buat bisnes internet.
    fenin gua..

    qada n qadar tewww bro.. kiter usaha jakkks..

  27. February 18, 2009 at 5:30 pm

    ambOi, pandai tul abO mewarna erk..shantekk

    belom siap lagiiiks tewww..

  28. February 18, 2009 at 5:36 pm

    Salam ME,
    Baik juga tak pandai melukis.Kalau tidak tak samapi ke Austria sana. Melukis di Pasar Seni pulak…bagus jugakan?

    austria? pasar seni? itteww vukannn me one uoolsss..

    anyway, thanx abang zabs tewww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. moga2 kiterr leh jadikks rakan siber yg baik baik ghitewww..

  29. February 18, 2009 at 5:38 pm

    Q dulu suke lukis, siap buat skrap.
    tapi skrg nak lukis bulat pun fail. hahaha…

    kena asah bakatts tewww bro.. ahaha

  30. February 18, 2009 at 5:57 pm

    aku pun tak reti melukis. org lidi bulih la… ha ha.

    ahaha makcik teww.. org lidi, me pong volleee ghitewww..

    .

  31. February 18, 2009 at 6:20 pm

    tanganku pun tiada bakat melukis..
    tapi suka bahasa inggeris..
    en me tak suka english pun sampai jugak US kan.. en me ittew

    saper saper leh gi US one uoolsss..
    for me, alhamdulillah, terimas pd kerajaan yg memerintah..

  32. February 18, 2009 at 7:15 pm

    suka ‘melukis’ lakaran kehidupan melalui minda dan mata hati….tapi kekadang tu ‘lakaran’ yang sepatutnya ‘berwarna-warni’…menjadi ‘gelap gelita’ alahaiii!

    lakaran guna blog larr tewww.. kannns

  33. February 18, 2009 at 7:28 pm

    saya reti lukih guna template je.. buat line, yang bulat, bujur, empat segi garenti jadi tapi bila tang mewarna jadi kuih degham pulak.

    salam cek naha.. ko takdok blog kerr..

  34. February 18, 2009 at 8:43 pm

    suke lukis2 ni…suke kaler2 jugak…suker jugak main2 win,lose or draw…

    fuyohhh.. suker sukerr kamooo.. caiyokk

  35. February 18, 2009 at 9:30 pm

    Sebulan sudah, akak dah beli segala kelengkapan melukis. Konon nak melukis semula. Tapi sampai sekarang tak start-start lagi. Tak tau nak lukis apa? Tolong bagi idea skit…

    lukis pokok keladi.. y? u may ask..
    me say y not.. ehehe

  36. February 18, 2009 at 9:51 pm

    sy suka kelas muzik sbb cikgu sll suruh sy nyanyi haha

    ujan tak pastu.. ehehe, me gurau gurau one uooolsss..

  37. February 18, 2009 at 10:46 pm

    yonna paling benci seni!!
    mmg yonna takde anugerah melukis la :p haha
    asyik2 dpt C je hehe
    english ok lg la :p
    tp benci add math.
    eieiiie

    me suker add math one uoolsss.. ehehe

  38. February 18, 2009 at 11:12 pm

    suka crayon sin chan
    eh silap crayon adjer. hehe🙂

    sin chan tak sesuai tok budak budak ghitewww.. ehehe

  39. February 18, 2009 at 11:27 pm

    hehe suka kaler bila lukisan template dah siap

    thanx for giving me ur link ittewww..

  40. February 19, 2009 at 9:44 am

    hehe…saye suke mewarna je dlu…tp tak pernah masuk ptandingan mwarna pun..huhu

    chantekkk larr tewww.. uhuhu

  41. aida
    February 19, 2009 at 10:03 am

    kak aida paling suka melukis. masa sekolah rendah selalu dpt no. 1 dlm lukisan. tp bakat x dpt diteruskan. skrg ni anak lelaki pulak ikut jejak!

    mesti akak pong cemerlang dalam subjek lain kannns..

  42. aida
    February 19, 2009 at 10:22 am

    x jugak. SRP thn 80 pun cukup2 makan aje… lps tu x sekolah lagi. sedihkan !

    siannyerr.. tapi takperr, akak pon dah bahagia hidup sekang kannns..

  43. February 19, 2009 at 5:45 pm

    sy dulu suka lukis
    pastu mmg stop lukis trus masuk skolah menengah
    pick up again time form 5 kjp
    sampai skrg dah xlukis2 dah! ngehahaha

    okelarr tewww.. skrg bz memasak kannns.. ekeke

  44. February 20, 2009 at 1:43 am

    astro tader en.me…tp ader 4 channel HBO kat cni..ngee
    dah lemak tgk tv ader subtittle…bler tader terpejam2 mata nak kasik jelas pendengaran pebenda omputih dlm tv tuh dok kata…..ngee lagiiii

    maner aderrr empat channel HBO dalam satewww maserr.. perghhh, akak vogue biar betoiiiii

  45. buzzybug
    February 23, 2009 at 12:19 pm

    saya pun x suka melukis. tak reti. huhu.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s