Home > photography > Then & Now : Tanjung Langsat

Then & Now : Tanjung Langsat

9th february 2009 (7.29pm) / 14th February 2009 (5.50pm)

Mee bandung istimewa di kampung tanjung langsat itu telah menarik selera aQi (11). Untuk kedua kalinya. Me layan saja.

Me suka gambar warung terapung diatas. Semasa air surut di sebelah kiri. Air pasang di sebelah kanan. Jarak masa antara dua gambar adalah lima hari. Bukan jarak masa antara pasang dan surut di kampung itu ya kawan-kawan.

Alahai.

Categories: photography
  1. February 21, 2009 at 12:08 am

    wah~
    bile en_me nk membw sy ke sini…??
    tringin nk mkn mee bandung..
    sedao nye..

    iyolarr tewww..

    • Tommy
      May 5, 2009 at 12:30 am

      setakat ni dah puas g memana tp x jumpa la mee bandung yg betul-betul kaw..ahad dpn g tmn boya tu dan nk g pekena mee yg di war-warkan…jumpa disana yer????

  2. February 21, 2009 at 12:14 am

    brapa lama tu, then and now? boleh kau ingat lagi posisi asal kau ambil masa dulu🙂

    taken from the same restaurant.. ahaks

  3. February 21, 2009 at 1:15 am

    ni baru betul-betol warung terapung…

    chekgu kannns..

    • Tommy
      May 5, 2009 at 12:37 am

      td kwn teman baru jer bgtau yg sahabat teman dari Polland tuu suka sesgt kat warong-warong yg berselerak padahal tu poso mlm jerr…memcm ada kataNya…kat UK ada carboth kan? (kalau yer la tulisan dia mcm turr)

  4. February 21, 2009 at 1:26 am

    wahhhh makan mee bandung racun ittew x pelawa pon….huhuhuh

    perghhh.. sodappp sehh

  5. February 21, 2009 at 3:43 am

    posisi sama jew kan me…..
    bagus2
    sedap sgt ke mee bandung die….
    nak rasa,nak rasa!!!

    sodappp for some, not for me.. ghitewww

  6. February 21, 2009 at 6:44 am

    Mak sedara aku kat sana dah nak pindah ke KAP..lama tak ke sana..

    ‘KAP’ tewww katnerr bro.. salam pagi sabtu..

  7. February 21, 2009 at 7:01 am

    salam en_me dr noli di cni…hehe

    noli kerr lori ker dori nih.. ehehe, salamm jugerrr

  8. ain
    February 21, 2009 at 7:22 am

    dah mcm kedai rahmat kat pasir putih pulak!

    ghitewww kannns..

  9. February 21, 2009 at 7:23 am

    adakah bot itu sudah karam?
    *soklan bangang je. ehehehe

    bot yg dah terapung dibelakang restoran tewww.. maner ader soklan bangang one uoolsss.. uhuhu

  10. February 21, 2009 at 8:34 am

    kuat ke tiang tu en_me? Bimbang takut roboh….

    cikgu panji tewww.. dengar nih..
    Ditebang orang dibuat rumah,
    Kayu cengal dibuat tiang;
    Hatimu rindu kulayan berhemah,
    Tidak terasa semakin hilang… perghhh

  11. February 21, 2009 at 8:51 am

    Mengingatkan saya kedai Rahmat di Pasir Putih. Selalu lunch kat sana masa kerja di Pasir Gudang dulu.

    kedai rahmat ikan siakap jugerrr yg femes ghitewww.. yb kannns

    • Tommy
      May 5, 2009 at 12:41 am

      TU la kedai tpt 1st aku dating nk amik ati kekasih dulu….x jd ponn….terapung-apung jer….

  12. February 21, 2009 at 9:28 am

    oh sudah pernah di belanje subcon di sini.. oh kenangan..

    nostalgia kannns.. ader buat entri blog takkks.. ekeke

  13. February 21, 2009 at 9:51 am

    seminggu sekali ke g sana? ehe

    aper kelass seminggu sekali ghitewww.. uhuhu

  14. February 21, 2009 at 10:00 am

    salam en_me, tanjung langsat ni kat mana??

    tanjung langsat dekat pasir gudang, johor ghitewww.. ehehe

  15. February 21, 2009 at 10:19 am

    Salam sabtu en_me..
    Nak kena p merasa nie bila turun JB… mana lebih power mee bandung Muor or Tanjung Langsat?

    selera me – mee bandung muo tapi jauhhh larrr fulakkks.. ehehe

  16. yus
    February 21, 2009 at 10:37 am

    wah bestnye mee bandung..bang mee bandung 1!..hehehe

    spesel ker biasa ker.. ammvoiii

  17. February 21, 2009 at 11:01 am

    mee bandung? sedapnye!!!! laparrr plakk

    memang sodappp one uoolsss.. ehehe

  18. February 21, 2009 at 11:23 am

    Kah2…KAP tu Kayu Ara Pasong..aku nak gi pesta layang2 petang nih…Mee Bandung kat kedai Cikgu di Ayer Hitam sedap gak..

    ekeke, bukan kampong me one uoolsss..

  19. February 21, 2009 at 6:09 pm

    Salam Me,
    Perbezaan waktu air pasang dan air surut biasanya lebih kurang 6 jam je kat kawasan sebelah sana tu..

    maksud me, jarak waktu antara dua gambar.. bukan antara air pasang surut ghitewww.. uhuhu

  20. February 23, 2009 at 9:40 am

    kat mana ni en_me eh
    ada location googlemaps ?

    ko taip jerr ‘tanjung langsat’..

  21. chigusahuda
    May 18, 2009 at 3:29 pm

    kat ne ni? nk pegi a blk nnti huhu

  22. ibusinga
    May 19, 2009 at 10:21 am

    Mee Bandung Muar kat Tanjung and kedai kat kanan Jambatan Sultan Ismail tu..
    Powerrrrrr….
    Kecur air liur ku pagi2 ni

  23. Tommy
    May 4, 2009 at 9:13 am

    masa memula sampai tanjung langsat kt g kilang plastic tu je dan x tau kat dalam tu siap ada pantai lagi ye ke?..ada pelabuhan kata org betul ke bro?

  1. April 14, 2009 at 8:26 am
  2. May 18, 2009 at 12:11 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s