Home > property > atas riba

atas riba

still going strong
acer aspire 1691wlmi, bought in 2005

Selain majalah ‘dcm – digital camera magazine’ edisi malaysia, me suka beli dan baca majalah ‘stuff’. Selain ada gambar model cun letop-meletop dan seksi di muka hadapan, banyak gadget-gadget terkini dipaparkan.

(insert cs_pink)Tempohari, mQ sudah terbelek majalah ‘stuff’ yg me beli itu. Dipendekkan cerita, mQ sudah tersentap bila tengok laptop terkini sony vaio cs. Warna merah jambu. Sampai ‘mengences’ gitu. Tapi tidaklah senggol-senggol suruh me belikan pula.

Sebenarnya me sudah lama hendak cerita pasal laptop yg pernah me guna. Laptop pertama me beli pada tahun 1993 – nec versa skrin hitam putih yg boleh ditanggal dan dilipat. Laptop kedua ialah compaq presario warna hitam yg pernah me gadai. Laptop ketiga ialah toshiba satellite 2520cds (windows 98). Laptop keempat ialah apple powerbook g4 yg me ibaratkan bagai ‘pompuan cantek tak pandai memasak.’ Laptop terkini ialah seperti gambar diatas, acer aspire 1691, yg masih me guna untuk kerja pejabat dan kemaskini blog.

Alahai.

Categories: property
  1. March 6, 2009 at 12:12 am

    ha, mesti ada webcam sekali ni….

    ya.. magic eye visual effect ghitewww.. ihihi

  2. March 6, 2009 at 12:14 am

    me mmg tokey tukar2 laptop kannnss…?

    me tak tukarrr ghitewww.. laptop lama rosak n takleh dipakeyyy..

  3. March 6, 2009 at 12:20 am

    laptop pink tu memang cun hehehe..(harga dia pun mesti cun jugak kan?huhu)

    tiga hibu hinggit plus plus ghitewww.. uhuhu

  4. March 6, 2009 at 12:28 am

    en_me,laptop kite ni adik beradik lain bapak,same mak…
    aku pun pakai aspire 5051ANWXMi…

    hi abang ittewww..

  5. March 6, 2009 at 12:42 am

    mak aihhhh. manyaknye gne laptop!! Huhuhu~ mintak 1… =p

    laptop toshiba yg dah kaput tewww ader lagikks.. interested? ekeke

  6. March 6, 2009 at 12:52 am

    wah~
    best sungguh descriptiOn untuk laptOp yg ke empat..
    hukhuk~

    kejammm kannns.. uhuhu

  7. March 6, 2009 at 1:38 am

    en_me, yang hak ni kalO takmO pakai dah, kecil tapak tangan, plepah nyiOk bOnda tadahkan =)

    bak tiga hibu hinggit .. volleee ghitewwww.. ekeke

  8. March 6, 2009 at 1:43 am

    Wah. Samala kita, beli sejak 2005. Kawan2 semua dah berhijrah kepada laptop baru. Harap2 Acer ku ini akan setia lagi berkhidmat. Alahai.

    setia pada mat isa itewww.. kannns

  9. March 6, 2009 at 2:24 am

    den pun samo. Guno laptop kat rumah. Kat opis, guna desktop.
    Jenamo pun samo dgn ekau, cumo model berbezo.. den pakai acer aspire yg dah obsolete (3620)
    Pendek kato, selagi boleh kayuh, kita kayuhhhhh….
    Komputer nie dah pernah masuk hospital di acer service centre di Shah Alam. Kena tukar motherboard pada tahun lepas.
    baru2 nie, dia tiba2 shut down sendiri. adekk…
    jawabnya kena siap sedia dgn RM yg ribu riban lagi…..
    uwakkkkk

    samerlarr macam pc kat umah nih.. auto shutdown ghitewww.. nyamfahhh kanns

  10. March 6, 2009 at 2:27 am

    perempuan cantik yang tak pandai masak tu bijak kann..

    bukan sombong bodoh kerrr.. opocotttt

  11. March 6, 2009 at 5:37 am

    Cahaya sudah memiliki yang warna pink itu. Jgn jeles yer.😛 lol

    camanerr? citer larrr sikit akak cahaya teww..

  12. March 6, 2009 at 6:03 am

    zino tak pernah beli laptop lagi utk diri sendiri..entah bila dapat nya tu..

    takper abang zino tewww.. janji leh update blog tiap tiap hari kannns..

  13. March 6, 2009 at 7:29 am

    Sedang fikir2, jeling2 laptop mana nak di beli…pc kat rumah zaman sekolah dah kaput…ahaks

    aderr bajet sumer leh jadikkks.. ekeke

  14. March 6, 2009 at 7:54 am

    ku dah dpt dvd tu!! thanks en_me itu!!
    ku ade buat satu post mengenai dvd tu.. sile la bace k?

    oke me dah bacer.. tiga hari baru sampai – ape ker mender dgn slogan ‘dijamin sampai esok’ tewww.. bukannyerr jauh pun, bandar baru sentul jakkks.. setengah jam me leh hantor ghitewww.. uhuhu

  15. ain
    March 6, 2009 at 8:02 am

    banyak nye lap top me. Bak sini satu. Akak just guna netbook je. kicik maa!!

    kicik tapi berisi kanns.. setakat men blog kat dapoor okelarr tewww.. kannns

  16. March 6, 2009 at 8:03 am

    wahh..sungguh berteknologi..hehe
    salam jumaat en_me itteww….=)

    salam juger akak noli yg jeliter one uoolsss.. ehehe

  17. March 6, 2009 at 8:07 am

    saya pakai hp pavilion je. hehe🙂

    verve edition kerr bro.. ehehe

  18. March 6, 2009 at 8:10 am

    bunyi cam nak tukar laptop lagi jer.hehe

    tungguuuu.. ehehe

  19. March 6, 2009 at 8:33 am

    “pempuan cantik x pandai masak” tu mcm aku jek…. (ya ampun perasan cantik…wakkakaka)
    daku pun pakai aspire jugak…

    hi akak intan yg jeliterr one uoolsss.. volleee ghitewww

  20. March 6, 2009 at 8:33 am

    sy nak laptop baru!! urghhh
    tensen dgn laptop skrg ni yg sure crash overheating!!
    skrg makin teruk!!
    2 jam on sure kebaboom!
    jgn dia slamat jalan dlm masa terdkt udah~ hohoho
    nangis air mata darah kang

    time to make a replacement tewwww.. ohoho

  21. March 6, 2009 at 8:53 am

    HI..salam singgah. Paut ke mari dari komen di blog saya. Terima kasih menyinggah. Saya akan selalu ke mari, mau jenguk2 catatan menarik. Teruskan mencatat.
    Owh, tentang laptop…saya masih dengan Acer ASPIRE 4310 yang dibeli dua tahun lalu. Masih ‘tension’ amat dengan screen yang tiba2 menjadi putih. huhuhuuhhuuuu…

    dah lebih dua tahun dah abes waranti kannns..
    btw, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. moga2 kiterr leh jadik rakan siber yg baik baik ghitewww

  22. March 6, 2009 at 9:01 am

    salam
    hehe kite nye laptop hp aje…
    tingin plak nak beli laptop merah jmbu tu…

    beli jerr larrr.. ehehe

  23. March 6, 2009 at 9:01 am

    Tahniahlah kerna menghargai nama bapaku Acer, kalau disebut sama dengan Esa… sebab tu bila beli org tanya kenapa beli Acer, tunjuk nama penuh baru dia org perasan sama dgn nama bapa… Acer 2004 masih guna lg.. no fulus maaaa…

    salam tannns, bapak ko glamerr perghhh..

  24. March 6, 2009 at 9:04 am

    wah banyak sudah tukar laptop…ppuan cantik tak pandai memasak itu paling sadis punya statement…terasa neh….uhuhuhuh….

    hi cek nani yg jeliterr tewwww.. uhuhu

  25. yus
    March 6, 2009 at 9:33 am

    cantk laptop iteww..mau 1 voley..
    salam jumaat en_me

    salam jumaat jugerr wat akak yus tewww..

  26. March 6, 2009 at 9:47 am

    en.me….mmg cantek kaler pink tu~
    sambar je la=)

    cikf yg jeliterr tewww.. tungguuuu.. uhuhu

  27. March 6, 2009 at 9:54 am

    salam en_me, tak paham dengan statement ‘pompuan cantik tak pandai masak’ ittewww.. di mana kurangnya?? baru plan nak beli apple tu..

    salam akak nur jugerrr.. me ader citerrr doeloo >> CLICK
    http://yginsaf.com/2008/01/24/beautiful-apple/

  28. March 6, 2009 at 10:06 am

    teringin nak beli laptop… tapi alangkan pc kat umah pon jarang gune, nak buatpe laa laptop tu kan… kikikikik😛😛

    buat adang pintu oke perghhh.. wakaka

  29. March 6, 2009 at 10:35 am

    teringin mengunakan vaio. huhuhu

    so wats d prob’em bro.. uhuhu

  30. March 6, 2009 at 10:42 am

    Laptop Apple Powerbook tu tak bes ke? Ingatkan okey.

    salam cik zatil aqmar tewww…. me ader citerrr doeloo CLICK
    http://yginsaf.com/2008/01/24/beautiful-apple/

  31. March 6, 2009 at 10:54 am

    en_me, dlm bnyak2 lappy yg dah di pakai iteww, yg mane pling best?

    for me, acer aspire yg me sedang pakai nih.. very powerful maa.. n paling penting, still running happily too..

  32. March 6, 2009 at 10:55 am

    pesanan khidmat masyarakat: jgn tinggalkan laptop/notebook anda di dalam kereta. pencuri sekarang berteknologi tinggi. cermin pecah, sony vaio adikku jadi mangsa..

    oke abang am itteww.. thanx for d info.. selalu dah dengar, tp kena hati2 gakkks

  33. March 6, 2009 at 11:24 am

    mak aihh.. tokey balak ke en_me ni? asek tukar laptop je~

    tokey balak katernyerrr.. ammvoiii
    me tak tukar laptop erk.. me beli yg baru kalo yg lamer sudah kaput atau ‘mati pucuk’ ghitewww.. uhuhu

  34. March 6, 2009 at 11:28 am

    aku suka majalah stuff..
    kerana..banyak model2 yang besar mempromosi barang yang kecil..contoh..amoi cina posing maut sambil memegang earphone yang sebesar lubang idung tu je..
    apekejadah nye semua tu..haha

    sib baik amoii cina kannns.. ahaha

  35. March 6, 2009 at 12:00 pm

    laptop N da 3tawon lebey daa…hampir uzur..tp masih bnyawa…

    nyawa nyawa ikan karr itewww.. ihihi

  36. March 6, 2009 at 12:05 pm

    uik.. awat lak bro gadai2 lappy ni?
    heee
    so farr mane yg terbaikkk?
    acer eh?

    gadai masyuuukk tewww.. ehehe
    yess for me, acer aspire yg me sedang pakai nih.. very powerful maa.. n paling penting, still running happily too..

  37. March 6, 2009 at 12:51 pm

    wah, en-me bijak IT la. Turun ilmu sikit

    me tak bijak IT, celik IT jakksss.. volleee ghitewww abang jam

  38. March 6, 2009 at 2:33 pm

    bg la kite satu laptop, =P
    **en_me tgk keh gamba model cuns mletops tuh? haha. kantoiii.

    me tak tengok direct keh.. jeling jeling jakss.. ekeke

  39. March 6, 2009 at 4:05 pm

    sy guna laptop yg horny gitu….interesting!😀

    horny tewww brand aper erk.. hmmm

  40. March 6, 2009 at 5:16 pm

    kite dah xjual laptop dah skrg nie

    ko jual perr sekang?

  41. March 6, 2009 at 6:47 pm

    saya tunggu masa tukar laptop baru. yang sekarang hijau. nak yang kuning pulak. haha!

    hijau kuning.. merah taknak ke abang addy tewww..

  42. March 6, 2009 at 8:51 pm

    En me, lamanya tak mai sini. anyway, apple tu tak best ka?
    kita pakai dell latitude tu je, maklumla reta office

    laptop free ghitewww..
    apple memang tak best, tapi me dah terbeli one uoolsss.. nyosal tak berlaguuu nooo

  43. March 6, 2009 at 9:36 pm

    salam en_me, lama tak jenguk sini. Sihat?
    err..dalam banyak2 laptop tu..yg mana paling best?

    me dah citer kat komen atas tewww.. uhuhu

  44. March 6, 2009 at 11:47 pm

    byk btol lappy…

    lappy lamer lamer tewww.. nostalgia ghitewww..

  45. March 6, 2009 at 11:48 pm

    sony vaio cs memang cantik. nampak feminin. rase cam nak 1. hehe..

    tengok kalerr ghitewww.. ehehe

  46. March 7, 2009 at 12:37 am

    perempuan cantek tp xpandai masak? hahaha

    saperkar ittewww.. hmmm

  47. March 7, 2009 at 12:50 am

    ape dah jadi ngn perempuan cantik tak pandai masak ituuu~

    aderrr.. wat perhiasan kat dapooor jakkks.. wakaka

  48. March 7, 2009 at 8:45 am

    alamaks en me itu.. suka gila kat vaio pink !! tapi mahal bagi saye yg gaji kecil ini. =(
    salam en me itu..

    ko buat malu ‘syarikat bayar mahal’ kamooo jakkks.. ekeke
    salam juger cek tirah teww..

  49. March 7, 2009 at 3:32 pm

    viao pink mmg best!uhuhu…;)

    ko ader kerrr.. uhuhu

  50. March 7, 2009 at 4:16 pm

    en_me … err….err .. bagi aku lah kan … perempuan cantik tak pandai masak takper🙂

    ko nak watper bro.. ammvoiii

  51. March 7, 2009 at 9:25 pm

    aduyaiiii…meleleh tgk laptop vaio….huhuuu…

    ‘mengences’ ngomong wong jerman ghitewww.. uhuhu

  52. March 8, 2009 at 12:31 am

    npe en_me ckp lappy apple tu “pompuan cantek tak pandai memasak”?npe?npe?hehehehe..

    ooopss me silap one uoolsss.. matilarr me.. patutnyerr cakap ‘pompuan cantek masak tak sodappp’.. ekeke, vollleee ghitewwww

  53. March 8, 2009 at 3:29 am

    Alamak em_me pink tu, tak macho ler hehehe🙂

    vukannn tok me one uoolsss.. ammvoiii

  54. March 8, 2009 at 7:30 am

    5 laptop tu… Meletop en_me!..
    Laptop ku baru disahkan menghidap penyakit motherboard rosak.. dah tahap kene masuk i.c.u dah ni.. Adehh.. Kopak duit gue..

    investment tewww bro.. ehehe

  55. March 8, 2009 at 9:31 am

    mokcik memula pakai toshiba itteww…pehtu cik abe dok conquer pakai, mokcik pong sambar acer aspire sejibik..memang puas hati den menggunakan acer nie…
    yang kaler pink ittewww menggoda ya amatsss huhuhu

    acer for me pong puas hati gakkks..

  56. March 8, 2009 at 11:14 am

    alahaiiiiiiiii, en_me tajuk tu..menggugat!

    ooopss sori.. matilarr me.. patutnyerr ‘riba mu riba me jugerrr’ .. ekeke, me gurau2 one uoolsss

  57. March 8, 2009 at 1:29 pm

    wah, banyaknya koleksi lappy dia…saya ada 1 je n still pakai..hehehe

    koleksi lamerr tewww.. ehehe

  58. March 8, 2009 at 2:52 pm

    ouhh.. belek komen lama kat my blog td.. baru sedar I blom visit ur blog.. =)
    link u =P~

    oke, welcome here..

  59. March 8, 2009 at 5:12 pm

    jeling2 pun, […] hoho! =P

    voleee ghitewww.. ohoho

  60. March 8, 2009 at 10:30 pm

    salam…err pink ala pink panther

    salam jugerr .. pink panther two tewww.. ahaha

  61. March 10, 2009 at 6:38 pm

    disagree with the istri cantik tak reti memasak. u just hvnt been able to get her to.

    ahaha encek zzeed itteww.. me not smart after all kannns..

  62. March 11, 2009 at 8:04 pm

    no lah. it’s also a matter of preference. beauty lies in the eyes of the beholder kan.

    oke bro.. me just follow the masses here..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s