Home > Ho Hum > apa diharap padi diseberang, padi dimalaysia pun banyak – ghitewww

apa diharap padi diseberang, padi dimalaysia pun banyak – ghitewww

waiting for soulmate (not related story – pic hijacked from the web)

Sabtu ini genap dua tahun me memblog. Banyak pahit manis sudah me lalui. Kawan-kawan yg best-best, yg beri komen-komen yg bernas gitu. Yg tikam-tikam belakang pun ramai juga.

Tapi kelmarin, me dapat komen yg PALING sentap. Berbunyi begini,

..first time saya jumpa blog yg terlalu ramai pengikutnya. Salute u encek me..

..dan dlm byk2 blog yg sy ikut blog encek me la plg bess~~

Kalau kawan-kawan terima komen macam gitu, sentapkah kawan-kawan? Tapi yg peliknya, me bukanlah ahli majistret atau loyar. Jauh lagi ahli muzik. Pengarah universiti pun bukan. Doktor pakar sakit puan pun bukan. Apatah lagi pakai tiga drebar gitu.

Kalau kawan-kawan perhatikan, blog me yg santai lagi sempoi ini. Tiada iklan nuffnang atau adsense atau chitika. Tiada lagu-lagu yg otomatik lagi romantik. Tiada anugerah ‘award’ – walaupun sebiji. Alah, macam biasa – cikai saja. Jadi, apa yg bestnya gitu. [+ the secret of building a popular blog ]

Me memang sentap. Terimakasih kawan-kawan.

Tanpa kawan-kawan yg best-best gitu, siapalah me yg ini kan. Kannns.

[ Updated. 2015, rasa poyo la pulak bila baca balik entri nih kihkih2 ]

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. March 10, 2009 at 12:32 am

    Salam Maulidur Rasul.. err…kenapa aweks yang gambar nya keje hijack tu baring atas tilam ek..

    why not bro.. uhuhu

  2. March 10, 2009 at 12:57 am

    Teringat cikgu2 slalu bg nasihat klu wat karangan time zaman skolah dulu… ‘biar ringkas tp isinya padat…’hehe.. slmt mlm en_me… =)

    thanx cek syazrea ittewww.. selamat malam jugerrr

  3. March 10, 2009 at 1:14 am

    alahai en me…
    sentap2 pun bernas apa?
    terima kasih kerana blog en me..membuatkan hidup saya ceria..
    owh..dan juga antara pemangkin semangat kenapa zara menulis dalam BM..=)
    selamat maju jaya en me..
    P/S: en me punya no jalan berapa ek?

    satu dua lima.. volleee ghitewww

  4. March 10, 2009 at 1:30 am

    Selamat hari ulangtahun untuk “YgInsaf”. Kalau baby dah pandai cakap pelat-pelat gitu. Hehe.

    actually this blog is the same age as yaasir (if u follow closely..) and yes, yaasir is starting to talk pelat pelat ghitewww.. ehehe

  5. March 10, 2009 at 5:20 am

    blog ni mmg sempoi. tak berat. hehehe
    err.. kenapa sentap lak en-me? sentap in apostive or ngeative wah nih? ahahaha

    positive larr one uoolss.. ahaha

  6. March 10, 2009 at 5:21 am

    mak aih. byk sungguh typo sy. sila abaikan. lol

    double shot pong oke perghhh.. ohoho

  7. March 10, 2009 at 5:23 am

    saya suka jugak jenguk sini…gmbr2nya menarik

    thanx akak faten yg jauh dimaterr ittewww..

  8. March 10, 2009 at 5:31 am

    blog ni pakai bomoh ilmu pengasih agaknya ..tu pasal banyak pengikut..ahaks..jgn sentap di harijadi youu..
    I follow jerrr….

    thanx cikgu pinat tewww..

  9. ain
    March 10, 2009 at 8:12 am

    tu namanya aura me. Anyway happy ‘anniversary’.

    thanx akak ain tewww.. aura katernyerrr

  10. March 10, 2009 at 8:16 am

    encek me memang sentap! ahaha =D
    write from ur heart because the others can feel it😉

    ahaha.. thanx bro..

  11. March 10, 2009 at 8:35 am

    foto2 kat blog ni very impressive dan ayat2 kat blog ni begitu cantik..
    bravo! tumpang hepi😀

    thanx akak intan tewww..

  12. March 10, 2009 at 8:38 am

    tahniah en me…terima pujian.
    pada saya pula…blog me teramat simple…tak memeningkan, senang …mudah utk saya singgah tak payah tunggu lama, ….ceritanya pendek dan padat …mudah faham.

    macam budak soklah ghitewww.. kannns

  13. Rya
    March 10, 2009 at 8:41 am

    sama-sama kasih
    ihihi

    hmmmm..

  14. March 10, 2009 at 8:41 am

    pasal blog en me takde iklan lah yg membuatkan blog en me best dan fofular gitteww! ahaks!

    thanx abang penyu tewww..

  15. March 10, 2009 at 8:42 am

    blog en.me ada aura tersendiri…

    ghitewwww.. thanx abang zino tewww

  16. March 10, 2009 at 9:00 am

    hepi besday to blog yginsaf.
    mokcik suker melawat blog en_me sebab…sebab aper ek…hmnn…aaa…lerr luper ler apa nak kata tadik…gi minum dulu la…larikkksss

    ammvoiii makcik tewww.. men larikss larikss ngan me larr fullakkks

  17. March 10, 2009 at 9:02 am

    Ada ketikanya terlalu lembut pun tak best, tak ada thrill, tapi jangan komen celupar, memang tak dapat terima.

    abang long macam pernah kenerrr jakkks.. bengang kannns

  18. March 10, 2009 at 9:07 am

    saya suka sebab isinya bess, takde iklan-iklan, tadek lagu-lagu suma tu… sebab suma tu buat kompiter saya kejang urat… hahahahah😛😛

    ahaha.. me tak dapek nak nolong onee uollssss..

  19. March 10, 2009 at 9:08 am

    bahye hijek2 ni…kah kah

    at least me bagitau one uoolsss. . ahaha

  20. March 10, 2009 at 9:30 am

    Dah 2 tahun gitewwww. Hebatlah en_me ini. Saya nak berguru dgn en_me boleh?

    2 tahun hanyalarrr angka abang yb ittewww..

  21. yus
    March 10, 2009 at 9:31 am

    congrats me..pejam celik pejam celik dh 2 taun..kejap je kn..yg penting jgn benti blogging..nnt xde blog dh nk bc..hehe

    syahdunyerrr ghitewww..

  22. March 10, 2009 at 9:39 am

    rasa cam 2nd comment tu comment saye je en_me
    ihikss~~😉
    teman mmg salute en_me sbb berupaya mengereply smua komen2 yg dijana oleh pembaca2 setia2 blog en_me
    hidup en_me!!

    iye, itteww komen kamooo.. thanx

  23. March 10, 2009 at 9:50 am

    ammmboiii..gmbo sapo tuh yng dihijack dr internet…
    my fwen pon ckp blog en_me best…tak padat very leisure to surf…ngeh ngeh…
    nah award – Blog Paling Sempoi~ voleyyy??

    thanx for d award itteww abang hafiz..
    n kalo best bilang kat kawan nooo.. kalo tak best, bilang kat me erkk.. ihihi

  24. Sha
    March 10, 2009 at 10:13 am

    en_me rawks!hehe..friendly banget…makanya ..kawan2 jugak harmonis giteww…suker..🙂

    ehehe, thanx akak sha tewww.. muger2 kiter lehh jadikks rakan siber yg baik baik ghitewww

  25. March 10, 2009 at 10:21 am

    blog en me memang bes sebab kawan kawan dia bes..

    thank u.. me masih sentappp nih

  26. March 10, 2009 at 10:22 am

    Betul laa En_Me..aku pun suker follow cerita-cerita ko. Blog yang tak sesak sangat. Santai dan rileks. Keep it up bro..

    thanx abang shaffik tewww..

  27. March 10, 2009 at 10:53 am

    dah cakap dh hr tu ayat yg sama ala2 memuji ikhlas gitu.. yg best blog en_me ni sebab simple dimple pimple xbyk songeh.. picture yg best je dh cukup utk beri 1000 maksud.. tudia mendalam!

    abang boolaah itteww.. thanx

  28. March 10, 2009 at 11:22 am

    Sentap??? Aiiyyoooo SENTAP apa nyer? Kita terus confius … sentap selalu is a negative … tapi dari susunan ayat dan kata kata, nampak macam tak sentap?
    Mmmmmmmm ada makna lain yer sentap?
    Anyway …. Selamat BerBlog …. jangan sentap sentap yaaa …
    Hehheee

    aper kess nih abang ghaz yg jauh dinegeri arab tewww.. orang dewang baser pustakerr yg mandoool pong no comment one uooolsss.. uhuhu

  29. March 10, 2009 at 11:27 am

    nak sentap jugak coz takde follower mcm encik me itewwww…hakhakhak..
    happy anniversary lah yer..teruskan blogging…isi ringkas berserta pic tu yg buat blog sempoi ni menarik…

    ahaha, thank u thank u.. ko jangan sentap sentap one uooolsss..

  30. March 10, 2009 at 11:38 am

    hehehe selamat ulang tahun menulis

    ehehe, thank u thank u

  31. March 10, 2009 at 11:49 am

    low profile en_me ittewww..kansss…
    salamss….

    salammm jugerrr..

  32. March 10, 2009 at 12:26 pm

    sempoi tapi best🙂

    mama sampai lentokkkks takk.. ekeke

  33. March 10, 2009 at 12:29 pm

    mmg leh kenal lah style en_me ittewwww
    haha. just kidding. jgn marah

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging.. volleee ghiteww

  34. March 10, 2009 at 12:38 pm

    ade sumting y unique..sbb tu blog en_me laku…cm goreng pisanggg…

    aper yg unique tewwww.. uhuhu

  35. March 10, 2009 at 1:01 pm

    en.me nih sentap ke terharu??? ngeeee

    sentap n terharu.. volleeee ghitewww..

  36. March 10, 2009 at 1:08 pm

    tuh awek, […] ke?

    me donno one uooolsss.. naperr, ko pong tersentapp kerr.. veryy very derr ghitewww

  37. March 10, 2009 at 1:15 pm

    sentap tu apa en_me?
    rasanya sbb en_me sll jenguk n komen blog org kot jadi org pun nk tau la sape yg rajin mengomen tuh pastu tgk2 mcm bes pulak blog en_me nih. sbb tu ramai follower. hehe. tahniah dan teruskan berblog!

    ghitewww larr fulakkks.. uhuhu

  38. March 10, 2009 at 1:30 pm

    kesian kat en_me, sentap plaks, apa nak buat, orang tua memang mudah terasa
    errr, saya ni tgh bersantap🙂

    orang tua katernyerr.. ammvoiii maksu tewww

  39. March 10, 2009 at 2:11 pm

    rasanya sebab blog bro_me nie menginsafkan orang lain.. kalau ikutkan bro adalah my inspiration, sebab tue gaya penulisan sy pun terus mengikuti gaya bro

    korang ader wat menderr tak baikkk ker.. ghitewww

  40. March 10, 2009 at 2:17 pm

    Udah dua tahun en_me itewww…. selamat ulang tahun ke 2…

    blog inilarr one uoolsss.. thank uuu.. uhuhu

  41. March 10, 2009 at 2:30 pm

    daku baru follow aje blog kamu….daku rasa OK dan secocok dgn jiwaku…ahaks…ayat2 santai mmg best….senang d baca dan d fahami….keep up!!

    thanx akak intan tewww..

  42. March 10, 2009 at 2:37 pm

    ~ betul lah en_me, blog en_me nih best. even simple, tapi senang nak faham. tambah pulak, gmbr2 yg en_me snap tuh cantik2 belaka.😉 ~

    hmmmm.. ghiteww erk.. thanx cek amy yg jeliterr tewww

  43. March 10, 2009 at 2:48 pm

    kikiki, awek mana la yang kena hijack tu en me. skali peminat blog ni jugak rupanya.

    ekeke, maner ader mrahfa tewww.. very very derr ghitewww

  44. March 10, 2009 at 3:09 pm

    Ynag tue kne tanye mereka yang Insaf ek

    oke bro..

  45. March 10, 2009 at 3:49 pm

    tu aaah, bOnda pun pengOmen yang ke-45! kalO blOg bOnda, nak cecah 10 pun tak dapatttt.. =)
    selamat maju jaya!

    janji bonda hepi .. kannnns

  46. Tie
    March 10, 2009 at 4:51 pm

    Hi hi….ni Tie datang nak ambik berkat dari blog sentap itew……he he…

    sentap menyentap.. ghitewww

  47. March 10, 2009 at 5:16 pm

    selamat ulangtahun en_me…huhu..yana suka tgk pics yg en_me amik…cantik2;)hhuhuhu

    ahaha.. bilerr nak jadikks modell me ghitewww..

  48. March 10, 2009 at 5:37 pm

    selamat ulang tahun…pic tu unik..hehehe

    blog nih jakkks yg ulangtahun ghiteww.. ehehe

  49. March 10, 2009 at 6:06 pm

    apa makna picture tu beb…sedih jerk muke

    tengah sentap larr tewww.. uhuhu

  50. suw
    March 10, 2009 at 6:10 pm

    wah en-me..cilok gmbar dari ane tu? kekeke

    kannn me darr tulis tewww one uoolsss.. very very derr

  51. March 10, 2009 at 8:10 pm

    salam maulidur rasul.. ai en_me yg manteppppp gtu… pasni en_me leh wat gathering bloggerz la plk ek.. ekekeke…🙂

    kanns me dah buatt dulu tewww.. pastu ader orang bilang me buat buat gimikss ghitewww – sodeynyerrr..

  52. March 10, 2009 at 10:56 pm

    waa…best2…suke laa…tahniah en me…en me ni caring…itu sebabnye laa org pun caring jugak…what goes around comes around kann…

    caring katernyerrr.. hmmm

  53. iza
    March 10, 2009 at 10:57 pm

    ringkas dan bergaya lah bang me ittew🙂 hehe

    auchak ..

  54. March 10, 2009 at 11:50 pm

    sempoi itu menawan lagi hensem…ahaksss!

    perghhh.. kamoo ikhmar yg vogue tewww..

  55. March 11, 2009 at 12:06 am

    den tersontap gak me..
    tersontap tengok gambo kat atas tu ha…..
    hehehehehhe

    wat santapan materrr.. ehehe

  56. March 11, 2009 at 2:58 pm

    Standard arr kalau ada yg memuji ngan yg menikam2 nih… Adat dunia.. Kengkdg ada org suka kengkdg ada org x suka. Teruskan ber’blogging’… Sbb blog me nih w/pun ayat x pnjg tp gambar2 cunnnnn!!!!!!

    oke mama tewww.. thanxx

  57. March 11, 2009 at 7:00 pm

    Memang blog En Me bessssssssssssssst!!!

    thanx bro.. tanperr kamoo saperlarr me yg inihh kannns

  58. March 11, 2009 at 8:02 pm

    cara en_me tulis blog unik la. dengan satu gambar
    pastu gaya bahasa yang sempoi.
    mmg cool la en_me
    lagi satu yg cool pasal pr=8 tuh! hehe🙂

    ahaha.. pr teww gakks ko jeless one uoolss..

  59. March 12, 2009 at 5:47 am

    Wahh.. kagum! Baru 2 tahun berblog?!?! Tp ramai giler yg ikut.. tahniah²!🙂

    orang len lagikkks ramai weiiii..

  60. March 12, 2009 at 4:54 pm

    en_me…tahniah dan selamat ulang tahun blog yang ke2.🙂

    thanx..

  61. March 15, 2009 at 3:24 pm

    apa ditunjuk tanah seberang
    entahkan ladang entahkan tidak
    apa dirajuk padanya orang
    entahkan sayang entahkan tidak

    thanx abang lah ittewww.. singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s