Home > myself > lasik my eye

lasik my eye

i won’t need glasses anymore (very soon)
vista, citibank building, johor bahru

Pertama kali me pakai cermin mata, masa me hendak menjalani latihan bekerja di negara matahari terbit. Dua poh tahun yg lampau. Baru me tahu, mata me sebelah kanan sahaja yg rabun jauh [+ myopia. ] Mata sebelah kiri masih tidak bermasalah sampai sekarang. Alhamdulillah.

Me juga tidak pernah dan tidak berani pakai ‘contact lens’. Tapi sejak kebelakangan ini, ramai rakan-rakan sekerja me sudah membuat pembedahan mata mereka guna teknologi laser.

Me pun teringin hendak memperbaiki mata me yg ini. Mata sebelah kanan yg rabun jauh.

Lepas pembedahan ‘lasik’ nanti, tidak perlu guna cermin mata lagi. Boleh sekodeng macam superman. Ammvoiii suker suker.


+ you don’t believe your eyes (pic hijacked from the web)

Alahai.

Categories: myself
  1. March 18, 2009 at 12:27 am

    mahu membuat lasik kah..??
    wah~memakai spec cantek ape..xpayah la..hehe~

    vukan pasal chantek ke tak chantek kerrr.. leceh nak maintain spec sehhhh..

  2. March 18, 2009 at 12:45 am

    wat lasik katne en_me?
    kalau xsilap,kat uia kuantan ni pun dah bole wat lasik..
    sebab macam pernah nampak banner gitewwww…hehe

    lasik vista jb..

  3. March 18, 2009 at 12:45 am

    amvoii en me ittew, mata blum ok lagi dah pasang niat tak elok. jgn kena cucuk ngan garfu dah nnt.hehe

    kasim selamat tewww.. ehehe

  4. March 18, 2009 at 12:47 am

    omang aiii…. (sambil terbeliak mato den nie ha)…
    mano lak bini den nie poie ni?
    wakakakaka

    me tak dapek nak nolong one uoolsss.. ekeke

  5. March 18, 2009 at 1:08 am

    cucuk mate en_me woo….notty…

    adoiiii..

  6. March 18, 2009 at 1:30 am

    ape motif gambar bawah tu?
    nakal sungguh mata en_me yang bakal sihat ni.
    Q? belum ada duit. huhuhu…

    voleee cucuk cc ghiteww..

  7. March 18, 2009 at 1:58 am

    kalau dah boleh skodeng cam superman tu power ah. nak jugak!!! *hehe

    ahaha.. propa tewww

  8. March 18, 2009 at 2:29 am

    alahai kasimmmmmm…
    x mo lasik2..x de effect ke nti? uhuhk..

    effect macam mato superman ghitewww.. uhuhu

  9. March 18, 2009 at 2:35 am

    cermin mata yg d dermakan nnti tu, akan d jadikan ape erk?

    buat hiasan jakkks.. ehehe

  10. March 18, 2009 at 3:06 am

    oit, ape buat bawah sluar tu..
    hep!

    ooopss..

  11. cen
    March 18, 2009 at 3:32 am

    acikpun nak lasik mata gak la…huhu..

    vollee ghitewww.. uhuhu

  12. March 18, 2009 at 4:40 am

    semoga selamat, en. me =)
    saya pun prob mata kanan juga. power tinggi betul. uhu
    bersyukurlah selalu kerana masih diberi peluang untuk melihat =D

    alhamdulillah bro.. me bersyukur gakks sebab belah kanan jakks yg problem ghitewww

  13. March 18, 2009 at 6:23 am

    lepas nie x yah pakai cermin mata laa yer en.me… saya rabun gak tapi x kuat so x pakai cermin mata coz setiap kali pakai anak akan rebut huhuhu.. so nak kena lasik gak nie hihihi

  14. March 18, 2009 at 7:12 am

    em_me yang berlasik,
    berapa ongkosnya buat lasik kat Vista JB tu yerk..saya pun nak lasikkan my abang atuk sedara sepupu sebelah mak punya jiran jugak lah…

    ikut pakej, ikut jenis mato, ikut mesin yg digunakannns.. dari RM1900++ ghitewwww

  15. March 18, 2009 at 7:19 am

    O…lasik mata. Tadi masa baca, saya ingatkan lastik, tulah hairan sesangat kenapa en_me nak lastikkan mata. Alahai…rabun jugak saya ni ya.

    kamik speaking english maaa..

  16. March 18, 2009 at 8:00 am

    salam me..
    emm sakit tak wat lasik tu, budget berapa ya, rasa mcm nak wat juga la, tapi org kata pakai cermin mata nampak macho…

    kalo ikut cakap member me: mula-mula tak sakit, dua tiga hari kebas sebelah mato, pastu kebas dua-dua biji mato, pastu gelap, pastu langsung tak nampak apa-apa.. ehehe, me gurau gurau one uooolsss..

  17. March 18, 2009 at 8:02 am

    kassim selamat..
    ribu2 tu repair pakai laser…

    kassim selamat dapat sponsor lagiikss.. betoiiii wa cakap luuu

  18. March 18, 2009 at 8:10 am

    en_me..teringin jugak buat lasik
    boley nk tayang mata sayerr yg sepet ni
    ihihihi
    brape ongkosnyer en_me??
    nk plan ikat perut neh~

    ikut pakej, ikut jenis mato, ikut mesin yg digunakannns.. dari RM1900++ ghitewwww

  19. March 18, 2009 at 8:23 am

    Mudah-mudahan berjaya operasi melasik tu. Tapi jgn kerja skodeng org pula lepas ni. hehehe

    ammvoiii cikgu yg tengah bercuti tewww..

  20. ain
    March 18, 2009 at 8:25 am

    semoga selamat dgn pembedahan lasiknya. Mmg betul leceh sungguh klu pakai spec.Tak caya tanya abang kita.hihi

    me cayer cayer.. chaiyokkkk.. ihihi

  21. ez
    March 18, 2009 at 8:27 am

    bleh jdi mcm superman ni…wow..en.me nanti kang superman xdpt cri mkn la, coz en me da amik tmpat dia jdi superman..heehe

    ehehe.. superman kannns dah patah tulang bakanggg tewwww..

  22. March 18, 2009 at 8:27 am

    sbb mata daku ni ‘suci’ daku langsung x perasan psl gambo bwh tu…jenuh daku pikir..naper komen2 ni duk citer psl gambo tu…jenuh daku belek….belek..belek…akhirnya……
    mata daku x suci lagi..huhuhuh

    ooopss sori intannnns payung ittewww.. ko kenerr me’lasik’kan mato pasnihhhh.. ihihi

  23. March 18, 2009 at 8:31 am

    hej! en_me…happy lasiking your eye…over here the lasiking starts at £350…hehehehe…actually that £350 is the follow up treatment after lasiking…the real one starts from £2000…fuyoooo…;-)

    mahal giloooos tewww..

  24. March 18, 2009 at 8:34 am

    sy bayangkan mata enme biru sebelah…gitu…🙂

    biru kerr blue.. ekeke

  25. March 18, 2009 at 8:36 am

    en_me nk wat lasik..? bagus2x.. welcome 2 da club.. miss nuyui wat last year.. mcm x sangka je dah setahun berlalu.. x sakit pun en_me..yg best nye, rase free je without glasses.. ehehehehe…🙂

    sumer orang nak tahu berapa ongkosnyerrr.. hmmm

  26. March 18, 2009 at 8:57 am

    lepas ni tentu rasa selesakan…kan.

    for convenience’ sake..

  27. March 18, 2009 at 8:59 am

    mokcik pong interested..nanti kasi share ur experience ek..pehtu muka pun kasik facial jugak biar licin bersinar2 macam bekas MB satu negeri ittewww…

    makcik nak facial kerr atau nak cuci mato tewww.. ammvoiiii

  28. March 18, 2009 at 9:02 am

    semoga berjaya.

    thanx bro.. aminn

  29. March 18, 2009 at 9:07 am

    fuuhhh… dari rm1900.00 tak termampulaa buat masa terdekat nih… pakai contact lens ajelaa dulu… Hihihihih

    aderr larr rejeki teww nanti..

  30. March 18, 2009 at 9:56 am

    wakakaka… nak buat lasik pun kena la niat betul… hehe… kalau niat nak skodeng kang tak jadi lak… hahaha…

    ahaha.. betol betolllls

  31. March 18, 2009 at 10:04 am

    Gi jer kat klinik aftalmologi di HUKM, macam-macam mereka boleh buat. Nak ganti mata batu pun boleh…

    tapi naperr kawan kawan me yg bijaksana tak gi ke sanerr jugerrr.. hmmmm

  32. March 18, 2009 at 10:07 am

    mata ai plak rabun warna…
    tp alhamdullilah tak teruk sgt.🙂

    syukur bro.. ader orang langsung tak nampak warna ghiteww..

  33. March 18, 2009 at 10:14 am

    woooo…saya ada plan dr skolah lagi nak operate mata…harap2 bila kaya nnt…tu benda 1t nak buat selepas berjaya dpt rumah,kereta, tanah, anak bini..bla2..

    insyaAllah bro.. kalo ader rejeki kanns

  34. March 18, 2009 at 10:58 am

    waduh xsempat nk skodeng jauh2…dah ternampak..

    kannns..

  35. March 18, 2009 at 11:02 am

    ~ aiseyh, en_me mahu skodeng2 pulak dia. pakai spect mata pun ensem juga apa? ~

    leceh wehhh pakey spek.. susah nak merempit ghitewww

  36. March 18, 2009 at 11:20 am

    wah en_me..lasik mate ek..
    tp tang pix bawah tuh..kne lastik mater nnt..

    tak sengaja sehhhh.. soriii

  37. March 18, 2009 at 11:22 am

    sebut pasal mata
    mata aku kena infection hari ni
    adoi laaa..
    nak wat lasier jugak lah sebab aku rabun jauh..haha

    hingatkan rabun ayam ghitewww.. ahaha

  38. March 18, 2009 at 11:28 am

    out3x–> ops ade jugak mengumpat bro_me.. salah seorang blogger yg kami tgh memikirkan bertapa famous dalam arena berblog nie.. bukan reka cerita ek..semuanya benar2 berlaka

  39. March 18, 2009 at 11:55 am

    tumpang gembira en_me nak buat lasik
    moga berjaya…
    >> kite rabun jauh kiri dan kanan… huhu

    insyaAllah..

  40. March 18, 2009 at 12:22 pm

    ayah saya pun terpaksa laser mata sebab komplikasi kencing manis…pengajarannya..jagalah mata dan jangan makan yg manis2 hehehe

    senyum manis volleeee kannns.. ehehe

  41. fizah
    March 18, 2009 at 1:56 pm

    hmm..penah tepk nk bt jugak..tp takot kesan sampingan je..huhu..ade ke?setakat ni selesa ngan contact lense..

    masih muderr tewww.. hmmmm..

  42. March 18, 2009 at 2:00 pm

    Huhuhu teman tak berani nak buat lasik ..ihiks

    takper, pakai jerr contact lens itteww..

  43. March 18, 2009 at 2:27 pm

    mati2 ingatkan windows vista tadi. kuang3.

    veryy derrr ghitewww..

  44. March 18, 2009 at 2:47 pm

    bukan tak berani nak buat lasik, tapi ongkos nya enggak ada. ehe.

    kener tunggu sponsor larr tewww.. hmmmm

  45. March 18, 2009 at 3:10 pm

    En_Me …
    Ari tuh kita nak buat Lasik .. tapi malangnya … sebab ala ala dah senja kan … Doktor yang nak buat Lasik pun tak berani hahahahhaa
    Sebab dia kata kalau kita dah ada dua dua (rabun jauh and dekat) … susah nak betulkan …

    dual-vision tewwww.. takperr abang ghaz.. pasrah jakkkks

  46. March 18, 2009 at 5:13 pm

    Semoga Me berjaya ngan surgery tu… then Sha bole rekomen kat my hubby… dia pun tringin nak buat… tp I like him better with glasses… hensem!
    p/s: nnti remember to give a feedback after the surgery… nak tau cerita…

    insyaAllah.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  47. iejarawizahwawa
    March 18, 2009 at 5:39 pm

    en_me… same problem la mata kite. ieja pun kanan ni ha sampai sakit2 kepalo menahan eh. kiri maintain giteww~~

    ghitewww kannns..

  48. March 18, 2009 at 5:58 pm

    lasik…teringin gak…leceh nak tgk kat viewfinder guna spec nie..haish…owh..kat vista ade…

    vista yg ittewww.. ahaks
    thanx bro singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  49. March 18, 2009 at 6:45 pm

    ish en_me. xsempat2 yer da pikir bukan2. haha.

    me gurau gurau one uoolssss.. ahaha

  50. March 18, 2009 at 7:41 pm

    ok juge lasik mata…
    layans,…
    xD
    hihi
    =)

    ihihi..

  51. March 18, 2009 at 8:00 pm

    Saffa nak lasik mata jugak!

    ammvoiii, nak cuci materr gitewww..

  52. March 18, 2009 at 8:02 pm

    wuha en_me, nanti bukan jadi superman … jadi terang biji mata man!;D

    mudah2an semuanyerr selamat..

  53. March 18, 2009 at 10:27 pm

    salam en me.
    waahh.. nk ber’lasik’ ye. teringin jugak nak me’lasik’ mataku yg rabun ini. tapi ongkosnye buat daku merelakan mata ni untuk terus berbingkai. huhuhu.

    salam juger cikin tewww.. uhuhu

  54. March 18, 2009 at 10:33 pm

    sy pun rabun gak..
    bile pakai cermin mata, asik ilang aje..
    tapi bile belik contact lens, malas plak nak pakai..
    haish~~

    it’s time to lasikkan mata kamooo.. ihiks

  55. March 19, 2009 at 12:11 am

    ADUSHHH, tk sggp rasanya nk laserkan mata..rela pakai spec je..hehehe

    ehehe.. relakan sajaaaa..

  56. March 19, 2009 at 11:01 am

    amvoiiii en. me.. noti dia ye!! biasa ni..

    larikkksss..

  57. March 19, 2009 at 11:43 am

    hoho..nak tengok apa nih..

    nak tengok mee dibalik udang.. ghitewww

  58. buzzybug
    March 20, 2009 at 11:03 am

    wowww!!!
    so, en_me buat lasik utk sebelah mata je laa nie?

    iye, vollleeee ghitewww..

  59. March 21, 2009 at 1:50 pm

    en.me dah buat appointment? moga selamat semuanyer wokeh….nanti dah terang benderang penglihatan shareler pengalaman kat cni…..bminat jugerrrr

    insyaAllah..

  1. June 28, 2011 at 8:19 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s