Home > Travel > sungai rambah

sungai rambah

penang bridge looks alike
sungai rambah, pontian

Minggu lepas juga, selepas dari muzium bugis di teluk kerang itu. Me singgah di pantai rekreasi sungai rambah. Sudah lama me tidak ke sana.

Kawasan rekreasi yg menarik dan cantik juga. Ubah suai yg moden gitu. Boleh nampak bandar tambakan pontian yg baru nun disana.

Cerita lain, esok hari jumaat. Me bercuti sempena cuti sekolah. Me cadang hendak jalan-jalan ke kuala sepetang (port weld) dan parit. Hendak pekena mee banjir udang mak teh yg sungguh popular di majalah tiga tv3 itu. Blogger knizam yg glamor itu pun berpuluh-puluh hibu kali pernah ke SINI. Mancongkam katanya.

Alahai.

Categories: Travel
  1. March 19, 2009 at 3:19 am

    wah…
    mee udang!!!!!!!! Pergh~

    selak udang nampak mee .. ghitewww

  2. March 19, 2009 at 3:39 am

    wahh!! bes nye cuaca tuh!!
    mee udang? aiseh! jeles nye!!
    p/s: sy baru tau skrg cuti skolah!! erkkk!!!

    ko leh cuti perghhh ari ari kat london tewww.. uhuhu

  3. fizah
    March 19, 2009 at 8:34 am

    kalo sedap bgtau kwn2..kalo xsedap simpan2..kalo byk lalat?hmmm…

    kalo byk lalat, eksotik tewww namernyerrr.. ehehe

  4. iza
    March 19, 2009 at 9:40 am

    amboih syok nya bercuti.. waa sodap nya mi udang

    belom terai belom tahuuu one uoolsss.. hmmm

  5. March 19, 2009 at 10:13 am

    waaaa mee udang banjir kuala sepetang tu eh. tgk dlm tv rasa macam nak jilat je skrin tv tu. ekekekek.
    u’ve been tagged!😉

    tag itteww me dah buat lamerr.. uhuhu

  6. ez
    March 19, 2009 at 10:43 am

    emmm..bestnye en me..jenjalan coti sekolah ni..sambil jenjalan,cari makan…hehheheh

    jommm..

  7. March 19, 2009 at 10:57 am

    pergh!! nak pekena mi udang jugak!! tunjuk skit kat ne kedai mi udang tu…
    aku antu mi…

    me dah buat link kat atas nunnn.. please click ghitewww

  8. March 19, 2009 at 11:05 am

    tidak pernah jejak. hanya lalu dipersimpangan pontian, kukup, pontian tambak

    ko selalu dating katnerrr ..

  9. March 19, 2009 at 11:14 am

    mee udang?? takpela, mekaseh je… mee tak gemar… udang pon tak suka… Kalo bihun udang tu bulehlaa nak dipertimbangkan… Kikikikik😛😛

    ahaha.. layannns jakks

  10. March 19, 2009 at 11:55 am

    wahh en_me, berjalan2 Zoom Malaysia nampak….
    best nyer….huhuhu

    esokkk.. ghitewww

  11. March 19, 2009 at 12:15 pm

    boleh jln2 ye, aku terperok kat opis tak leh jln2 baru kerja hehehe

    ko dah banyak jalan2 ghitewww..

  12. March 19, 2009 at 12:23 pm

    Me…maks tak pernah sampai Pontian lagi noks!

    maks dok katnerrr.. uhuhu

  13. March 19, 2009 at 12:42 pm

    Bila senang cuba lah gi makan di Restoran Rumah Putih di Kota Kuala Muda… nasi goreng udang, sizzerling udang… segalanya udang… gedebak-gedebak udangnya…

    kat kedah tewww.. jauhnyerrr..

  14. March 19, 2009 at 12:43 pm

    salam me..
    emmm mesti sedap me mkn mee, hehehehe

    ammvoiiii.. sempat berpantun ghiteww

  15. March 19, 2009 at 12:52 pm

    enme ni asik jalan2 cari makan jek…😀

    selagi hayat dikandung bodi .. ghitewww..

  16. March 19, 2009 at 1:29 pm

    slalu jek en_me bercuti. aku bila lagi? wuuhuhuhu.

    selalu katernyerrr.. uhuhu

  17. March 19, 2009 at 1:37 pm

    en_me
    wah bestnya bercuti

    cuti memang best ghitewww.. kalo tak best, bukan cuti namernyerrr.. ehehe

  18. March 19, 2009 at 2:39 pm

    ~ wah…. nak pi makan mee banjir udang ekh? tgk kat TV3 cam best jer. ~

    ramai orang dah pi.. me jakkks yg lambat ghitewww.. uhuhu

  19. March 19, 2009 at 2:43 pm

    Nilah tempat aku ngn parents lepak during weekends. Kitorang suka exercise kat sini. Dekat aje ngan tenggayun…

    tenggayun jangan disebut ghitewww.. luka lama berdarah kembali.. ahaha

  20. March 19, 2009 at 2:44 pm

    bestnya asyik jejalan je…kirim mee udang satu hahahaa

    ahaha.. kirim ke manerr teww..

  21. March 19, 2009 at 2:59 pm

    en me,
    kena cuba gak ni mee udang di kuala sepetang.
    setakat ni makan mee udang di bagan nakhoda omar, sabak bernam je. macam dalam blog isteri saya tu.

    apa url blog isteri kamooo.. bak sinih..

  22. March 19, 2009 at 3:05 pm

    Saya tak berapa makan mee tapi udang suka! ;P

    terbalik fulakkks larr kiterrr kannns..

  23. March 19, 2009 at 3:07 pm

    Kasi tunjuk sket…..baru meleleh…

    blom pi lagikks.. tungguuuu

  24. March 19, 2009 at 3:17 pm

    en_me dah komen dah pun dalam blog tu. tu yang jumpa blog ni. http://www.edamahpot.com
    hehe

    me kannns orang dah berumur.. cepat luperr ghitewww.. tapi naper tidak isteri pakdi sendiri yg komen2 ghitewww.. hmmm

  25. March 19, 2009 at 3:18 pm

    en_me ni rajin btOl berjalan2 kan..

    selagi hayat dikandung bodi ghitewww.. kannns

  26. March 19, 2009 at 3:46 pm

    mee udang, dekat dengan kg laki saya, nanti saya paksa laki saya, bawak saya makan mee udang… heh heh heh

    kalo dia prefer pi sorang sorang.. ehehe

  27. March 19, 2009 at 4:00 pm

    yeayy en me ittew, saya pun nak balik tepan sabtu ini.. jom pi mak teh mee banjir udang

    me pi esok larrr.. uhuhu

  28. March 19, 2009 at 4:01 pm

    yeayy en me ittew, saya pun nak balik tepen sabtu ini.. jom pi mak teh mee banjir udang

    ahaha, double shot ghitewww..

  29. jijah
    March 19, 2009 at 4:06 pm

    Assalamualaikum….jalan2 dr blog maza sampai kat sini.sbb cerita pasal mee udang ni, tu yang teringin nak bg komentar ni. last 2 week baru the whole family g kuala sepetang g mkn mee udang. dekat 3 jam jugaklah baru sampai.Sampai punyalah ramai org, kena tunggu another 1 hour nak dpt mee udang.Tapi bila rasa …..hukhukhuk….mcm tak worth datang,tak sesedap dulu. kuah dia cair sangat. last time masa mula2 pergi memang best giler.

    oke.. thanx for d info..
    jijah aderr blog takkks.. hmmm

  30. March 19, 2009 at 4:37 pm

    sedapnya nak pekena mee banjir udang.. port weld tempat org buat arang tukan? nanti ambil gambar cantik2 ye.. t balik kelate esok.. kg suami, ada kenduri kawin.. have a great weekend ok!
    tu kat jambatan.. anak2 u ek?

    oke mama t ittewww.. ati2 dijlnraya ..

  31. March 19, 2009 at 5:09 pm

    Jalan2lah….aku dah…

    ahaha.. ko tak citerr dalam blog pong, manerr me tahuuu..

  32. March 19, 2009 at 5:16 pm

    adalah..aku gi Langkawi..ko tak baca..

    ahaha.. me hingat ko dah gi kuala sepetang..

  33. March 19, 2009 at 5:17 pm

    wuuhh!!
    nak pergi makan udang banjir tu gak!!

    jommm..

  34. March 19, 2009 at 6:46 pm

    Laparnya dgr mee udang tuh…

    kannns..

  35. March 19, 2009 at 7:31 pm

    tak suka betul mee campur udang.
    tambah2 lagik kalau ada sotong.
    jambatan itu memang mengancam~

    jambatan penang chantekkk kannns..

  36. March 19, 2009 at 7:52 pm

    kedai mak teh makin improve sejak masuk tv3…..makin presentable gitu compare sblm ni…klu g sana..mmg majoritinya outside ….
    apa2pun..kim salam kat mak teh…klu nampak ada sorang pakcik duk jual krim halia…tu FIL abg ku…ahaks..kim salam jua utk dia…

    ghitewww larr fulakkks.. insyaAllah
    abang FIL kamoo aderr blog takkks.. ihihi

  37. March 19, 2009 at 9:49 pm

    jambatan kuat dan teguh xpe..xjadi masalah la..
    en_me..jom dtg putrajaya wekend nih..mesti cantik kalo en_me amik gambo belon kat cni..jom jom..hehe
    salam en_me..

    takperr.. ramai nak pi putrajaya tewww.. saperlarr me yg inih.. kannns

  38. March 19, 2009 at 11:50 pm

    selalu dengar cerita mee udang ni.. tak pernah menerai nya lagi..

    terailarr abang zino.. leh update dlm blog nanti.. ehehe

  39. buzzybug
    March 20, 2009 at 10:58 am

    menarik la tempat tu. saya tak pernah lg pi makan mee udang kuala sepetang tu.

    takperr cek buzz tewww.. me test dulu one uoolsss.. ehehe

  40. March 20, 2009 at 11:57 am

    Lawa laa tempat nie..Kat pekan pontian ker?

  41. March 20, 2009 at 2:43 pm

    portweld?hu..best!

    uhuhu.. dekat ngan sungai siputtt kannns..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s