Home > Ho Hum > friday open mic

friday open mic

the pomelo (citrus maxima or citrus grandis)
i bought it in avenue k, infront of klcc (almost everyday)

Setiap jumaat, me akan buka komen buat rakan-rakan yg best-best itu. Komen apa saja.

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. March 17, 2009 at 3:58 pm

    Limau bali atau juga dikenali sebagai limau tambun (bahasa Inggeris: Pomelo) merupakan sejenis limau besar yang banyak ditanam di sekitar Tambun, Perak. – wikipedia

  2. March 20, 2009 at 12:37 am

    yeay FIRST COMMENTER! Nak hadiah!

    u r second my dear safa tewww.. tengok saper yg first ghitewww.. ammvoiii

  3. March 20, 2009 at 12:45 am

    Wow!!
    Kilatnyeeeee isi dia….

    manis ghitewww.. ko memang tak tidur malam kerrr.. ihihi

  4. March 20, 2009 at 12:53 am

    wow!!
    nampak sedaap!!
    rasa mau makan..favorite tu~

    limau bali memang sodappp.. ohoho

  5. March 20, 2009 at 1:56 am

    i no komen…
    haha

    thanx jugerr chekgu ittewww.. ahaha

  6. March 20, 2009 at 2:09 am

    serius terliur pagi-pagi buta ni.

    kecurrr kannns.. ehehe

  7. March 20, 2009 at 2:19 am

    adus…mulut dah rase masam je nih. huhuhu…

    siannyerrr.. uhuhu

  8. March 20, 2009 at 4:22 am

    terliur aku. hahaha.

  9. March 20, 2009 at 6:47 am

    zaman dolu ada pokok kat rumah… sekarang kalau nak makan kena lah boli.. gambar tu sungguh mencetus selera..

  10. March 20, 2009 at 7:12 am

    sakit pewot mkn limau pgi2..minum jus limau xpe plak..hehe..
    salam jumaat en_me dikejauhan itteww~~

  11. March 20, 2009 at 7:59 am

    nak tengok gambar sajerr..
    tak mau komen uollss….:D

  12. March 20, 2009 at 8:22 am

    limau ni pemes kat perok….”ipoh mali tatak sombong”
    ahaks….bangga teman jadi org perok…

  13. March 20, 2009 at 8:23 am

    enme, limau tu kalau dibubuh kicap dgn cili sos, tak ckup dua mangkuk😉

  14. March 20, 2009 at 8:34 am

    hej! en_me…over here we have ugly sweet from jamaica…looks very ugly but the flesh so sweet…;-)

  15. fizah
    March 20, 2009 at 8:35 am

    limau bali mmg sedap..tp gmba tu skali tgk mcm ulat je..huhu..selamat hr jumaat..!😉

  16. March 20, 2009 at 8:38 am

    urghhh!! limau bali!!

    taruk gula ngan kicap sket.. perghhh!!!

  17. March 20, 2009 at 8:54 am

    limau bali bukan feberet… tapi bile tengok gambau yang berkilat tu rasa teringin laa pulak… Menggoda betolll… hahahahah😛😛

  18. March 20, 2009 at 8:55 am

    terliur tengOk limau bali tu! isykkkk…

  19. March 20, 2009 at 8:56 am

    en_me, tazkirah hari jumaat xde ke? =p

  20. March 20, 2009 at 9:06 am

    perghhhh…tetibe teringin…tolong belikan boleh?:p

  21. March 20, 2009 at 9:07 am

    nak nak nak

    sedapnya. lapor dipagi hari

  22. polar bear
    March 20, 2009 at 9:15 am

    Khabarnya
    en. me nak pergi cari buah sempena cuti sekolah nie
    betul ker?

  23. March 20, 2009 at 9:22 am

    sy lapar..hu3..nak..nak..

  24. art
    March 20, 2009 at 9:29 am

    oi oi en_me ittew, aku pun setiap hari membeli fruits di kedai di avenue K ittew…

  25. March 20, 2009 at 10:16 am

    hari2 beli d avenue k?
    nnti bley blikn utk sayerr juge yer en_me
    avenue K – KLCC dokatt ajek
    ehehhe😀

  26. buzzybug
    March 20, 2009 at 10:56 am

    limau bali. kat umah saya kat kampung ada 1 pokok limau bali. dah tak berbuah dah. huhu.

  27. March 20, 2009 at 10:59 am

    kat kb ni area airport ada jual limau bali ni.. aa.. petang ni kena g carik gak colek limau bali. nt dtg kelate, jgn lupa mkn colek tau en_me ittewwww!! =D

  28. March 20, 2009 at 10:59 am

    gmbo sembahyang jumaat takdo dah ke?

    limau bali makan ngn kicap sgt sedddaaaaapppp!!!!!

  29. March 20, 2009 at 11:31 am

    selamat ari jumaat…jgn lupe smbyg jmaat…ekekkekekke….

  30. March 20, 2009 at 12:03 pm

    lame sih xmakan bnde nie

  31. March 20, 2009 at 12:52 pm

    Baru hari Selasa tadi saya makan salad Pomelo ala Thai. Sodaaapppp.

  32. March 20, 2009 at 1:20 pm

    waaa limau bali mmg sodap. arwah nenek sy dulu panggil limau ‘abong’. hehe

  33. March 20, 2009 at 1:21 pm

    sedapnya…dah lama tak makan nih..ishhh

  34. March 20, 2009 at 2:21 pm

    tak pernah try lg… belum ada seru… tp bile tgk gmbr ni rasa mcm sodap berjus giteww!!

  35. zue
    March 20, 2009 at 3:22 pm

    pokok limau bali dulu ada kat depan rumah mak..zue suka panjat sebab dahannya rendang2 jadi tmpt kita lepak2.

    bila ayah nak besor kan rumah terpaksa le ditebang pokok limau baki tu.

    skrg ni susah nak cari…kat belah ipoh byk jumpa.

  36. March 20, 2009 at 4:34 pm

    thx singgah blog kita…
    kat ipoh byk la buah ni kan…sedap manis tp agak mahal

  37. March 20, 2009 at 4:49 pm

    bukan limau bali ke tu en_me? sedapnye nampak. tak baik makan sensorg je..

  38. ieja
    March 20, 2009 at 5:02 pm

    masa otw balik dr kedah ke n9..my ayah sgt teruja tgk limau bali punye promotion sepanjang changlun jitra. hasilnye 10 biji limau bali tlh bejaya di sumbat dlm kete yg sememangnye dah sarat iteewww~~

  39. iza
    March 20, 2009 at 5:23 pm

    sumber vitamin tu. nampak pon sodap🙂

  40. March 20, 2009 at 5:33 pm

    Poda lidah bilo makan limau ni… payah pulak nak kopek kulit dio tu…

  41. ez
    March 20, 2009 at 5:40 pm

    manis ke masam?heheh

  42. March 20, 2009 at 6:31 pm

    kalau gi ipoh, mesti nak beli limau bali.
    tapi kalau gi bali, mesti nak mandi pakai bikini.

  43. March 20, 2009 at 8:03 pm

    Iyolah, maso kocik-kocik urang kampung se sobut limau ini limau abong! Memang poda lidad bilo makan limau ni sobab eh jus dio taklah semanih jus limau oren.

  44. March 20, 2009 at 8:59 pm

    isk.. my favourite tu.. kecur liur tgk.. huhuhu.. nk ler sket en_me!!

  45. ain
    March 20, 2009 at 9:20 pm

    arwah MIL akak suka buah limau bali ni. Akak pulak suka mkn ngan kicap.

  46. March 20, 2009 at 9:36 pm

    yeay boleh komen apa saja
    bebaassssssss ku ingin bebaassss hehe🙂

  47. ain
    March 20, 2009 at 10:31 pm

    dah beli dah tali utk bdk2 kat mom care??

    mom care kat jb katnerr erk akak ain tewww..

  48. March 24, 2009 at 6:49 pm

    kat kg sy dulu ada jugak limau jenis ni..tp warnanya pink..

    pink masam skit kannns..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s