Home > Ho Hum > my 1000th post

my 1000th post

Tanjung Rambutan is a main town in Kinta district, Perak, Malaysia. Hospital Bahagia, the oldest mental hospital in Malaysia is located here. Due to the presence of the mental hospital, this town is often associated with mentally ill people, especially in Ipoh. [+ wikipedia | yaperda ]

Kalau me pun malu cakap tinggal di tanjung rambutan. Lebih baik me bilang, tinggal di ulu kinta atau tambun gitu. Selain tanjung rambutan yg me baru limpas minggu lepas, tampoi (johor) juga terkenal dengan hospital untuk orang gila.

Bukan bermaksud me juga gila. Sebab entri ini adalah entri ke sehibu me. Bayangkan. Dalamasa dua tahun, me sudah buat sehibu entri.  Bermaksud, hari-hari me kemaskini blog. Pernah juga sehari sampai dua tiga entri me buat. Gila kah enchek me?

Secara statistiknya, blog me yg bertajuk ‘memang lumayan’ di wordpress ini telah dihentam sebanyak 880,226 hits. Dan terima 110,350 komen-komen. Tidak termasuk statistik blog lama me di eteman, geocities, tripod, angelfire dan blogspot.

Terimakasih kawan-kawan semua. Tanpa kawan-kawan me yg best-best itu, siapalah me yg ini kan.

ferris11.gif Gambar-gambar sekitar tanjung rambutan di aminus3.

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. March 25, 2009 at 12:20 am

    wah sudah sampi 1000 gitew…
    congratz… truskan berblogs en_me…

  2. March 25, 2009 at 12:22 am

    tahniah!!! teruskan ber’blog’..

    haha..tak rmai nk mengaku dok kt tanjung rambutan…tanjung langsat ok lagik kot~

  3. March 25, 2009 at 12:45 am

    en_me…
    umah saya dkt sgt dkt tanjung rambutan..
    5km je..
    haha…
    saya duk tambun..

  4. March 25, 2009 at 12:48 am

    alamak! memang takleh lawan lah~ entri saya hanya akan capai dalam masa seribu setahun setengah lagi… tapi komennya takla banyak..😀 dan hitnya pun juga tak banyak.. haha

  5. March 25, 2009 at 12:55 am

    tahniah untuk post yang ke seribu. haha.

    belum pernah ke tanjung rambutan. uhu.

    enchek me memang best!

  6. March 25, 2009 at 1:00 am

    hi.. tahniah.. rajin u .. banyak dh entry u ni.. teruskan memblog ok!

  7. March 25, 2009 at 1:02 am

    Wow!!!
    Sehibu???? Sungguh hebat! =)

  8. March 25, 2009 at 1:46 am

    Tahniah bro!

  9. March 25, 2009 at 2:20 am

    Orang Perak sebut nak pergi Tanjung sahaja.

  10. March 25, 2009 at 2:33 am

    Ada taman rekreasi ke di Tanjung Rambutan ?

  11. March 25, 2009 at 3:13 am

    tahniah bro

    mmg rajin n hebat la dlm mase 2 tahun dh seribu
    HUHUHU~

  12. March 25, 2009 at 3:44 am

    tahniah en_me…
    teruskan kemantapan berblog.
    Q tetap akan sokong blog en_me..

  13. March 25, 2009 at 4:02 am

    en_me memang best.
    terus berblog.
    saya selalu sokong.

    saya dulu sekolah dekat dengan tanjung rambutan.
    di chemor.
    dekat kan?

  14. March 25, 2009 at 5:55 am

    amboi..1k..jgn jemu berblog

  15. March 25, 2009 at 6:41 am

    amboi…dah masuk entry ke 1000..
    congrats2

  16. March 25, 2009 at 7:11 am

    tahniah bro..
    teruskan usaha meniarap, menenggek, mengangkang utk tujuan mengambil gambar..haha

    keep on informative….:)

    btw…tanjung rambutan byk pokok rambutan ke??

  17. March 25, 2009 at 7:17 am

    congrats en me iteww!

    zara baru dapat 700 jer kat english blog..hehehe~

    teruskan menulis en me!!

    ^_^

  18. March 25, 2009 at 7:35 am

    wah! tahniah utk enme kerna berjaya sampai ke pos 1000th.

    aku plak tak pernah kira dah baper dah posting aku.hehe

  19. March 25, 2009 at 8:01 am

    taman bahagia di tampoi..
    memang untuk orang xbetul

    –> lagu sallleh yaakob kot

    betul pe yg bro_me ckp.. mase dulu dok berlajar kat ipoh..mbe2 yg dok kat tg rambutan sume xngaku dorg dok sinie… siap ngaku dorg dok UK lagi tue (ulu kinta)

  20. March 25, 2009 at 8:05 am

    en.me dengan blog mana boleh di pisahkan.. hehe

  21. March 25, 2009 at 8:12 am

    Teruskan entry. Teruskan berkarya.

  22. March 25, 2009 at 8:17 am

    tahniah en me utk n3 ke-1000..sy akhirnye melancarkan n3 pertama!hahaha

  23. ain
    March 25, 2009 at 8:34 am

    Tahniah..! teruskan sehingga ke entry yg ke 2000 nanti.

  24. March 25, 2009 at 8:34 am

    wow..banyak nya ntri..dah sehibu ye..
    nyway, salam ziarah. sy suka blog awak ni, byk cerita negeri perak, xpecially Ipoh..:)

  25. March 25, 2009 at 8:52 am

    salam me..

    tahniah saya ucapkan…

  26. March 25, 2009 at 9:05 am

    taniah post yang ke 1000. walla

  27. March 25, 2009 at 9:06 am

    Wa…banyak post ko….pak cik kayo

  28. yus
    March 25, 2009 at 9:22 am

    thanks bro,
    sudi gak lawat fp yus. wah, bro nie kreatif sungguh tang ambik pic. sipi2 jer. kena slow2 nak tengok 1000 posting tu…

    akak ipar yus dok kat kuaters polis ulu kinta tu. sekarang dah pindah taman perpaduan. dia tak pernah sebut tg. rambutan. fobia ngan hospital sakit jiwa tu ler (malu ler nak ngaku orang tg rambutan)
    dia biasa sebut tanjung jer…
    kalau yus ke sana yus memang suka gi pasar tanjung tu, cari cendawan kukur. masak lomak cili api, fuh ngancam beb…

  29. den
    March 25, 2009 at 9:28 am

    salam inchek me… tahniah jugaK dari den … warung yg informatif *macham2 ada*

  30. polar bear
    March 25, 2009 at 9:35 am

    Nama Tambun tue..
    ala2 cam singkatan TAnjung raMBUtaN
    Ada pokok apa kat sana?

  31. March 25, 2009 at 10:00 am

    tahniah!😛

  32. March 25, 2009 at 10:02 am

    yeay!!!tahniah.dh smp entry ke 1000.

    ehm.tg rambutan tu,byk buah rambutan ke…

  33. March 25, 2009 at 10:08 am

    waaaaa*amazed*
    tahniah tahniah *claping claping*

  34. March 25, 2009 at 10:09 am

    en_me memang rajin. saya dah 2 tahun lebih pun baru 500 lebih. haha.

    tahniah!!!

  35. March 25, 2009 at 10:09 am

    wow! tahniah en_me… awak memang powerlah, hebat!🙂

  36. March 25, 2009 at 10:14 am

    maza pernah hampir jadi giler dan hampir dimasukan ke tempat iteww…

    sbbnya Penyakit gila en_me iteww semakin menular kepada maza lak….huhuhhu

    wakakaak

  37. March 25, 2009 at 10:36 am

    waaa…. kalo di sabah… hospital bahagia yg femes kat sana dipanggil bukit padang.. sekolah aku dulu pon kat kawasan tu gak.. jadi…aku pon malu nk menjawab.. “ko blaja kat mana?” “bukit padang”

  38. March 25, 2009 at 10:45 am

    incik me.. tahniah..hehe
    yonna yang nk masuk 3 thn ni pun baru 400 je posts haha.

    keep on blogging ye bro🙂

  39. aida
    March 25, 2009 at 10:46 am

    wah dahsat lah en me… pe2 pun tahniah !

  40. March 25, 2009 at 10:58 am

    tumpang lalu… kalau ada rambutan pun best gak…
    macam mana rupa buah tampoi tu ye en_me? ada gambar tak?
    anyway.. teruskan berblog..

  41. March 25, 2009 at 11:24 am

    ~ wah… dah ke-1000 ke? congrats utk en_me. teruskan berblog.🙂 ~

  42. March 25, 2009 at 11:30 am

    wah~! cOngrat en_me..suda sehibu entry kamu..berusaha lagi ok..hehe~

  43. March 25, 2009 at 12:19 pm

    1000 en3 tahniah..
    sy baru ribu perkataan aje

  44. March 25, 2009 at 12:22 pm

    Wah, udah entry ke 1000 en_me… tahniah gitew…

  45. art
    March 25, 2009 at 1:07 pm

    iols dah 3 tahun tapi masih tak cecah 200 he he

  46. March 25, 2009 at 1:34 pm

    Tahniah bro..
    Thanks for the visit to Ulu Kinta, dekat Tg Rambutan tu..

  47. March 25, 2009 at 1:43 pm

    1000? wah wah wah. jeles2. =P

  48. March 25, 2009 at 1:54 pm

    wahh en me ..anda memang hebat..:D

  49. March 25, 2009 at 2:36 pm

    tak sabar nak tgk entry ke 1001..

  50. FMi
    March 25, 2009 at 2:40 pm

    bila nak sampai tanjung durian plaks….

  51. suw
    March 25, 2009 at 3:11 pm

    laju yer en-me..dua tahun dah smpai 1000 entry

  52. March 25, 2009 at 3:58 pm

    salam,

    Wow we… tahniah untuk n3 ke 1000 ittew.. teruskan karya dan informasi..
    Walaupun teman org Perak tetapi tidak pernah lagi ke tempat ittew…

  53. March 25, 2009 at 4:29 pm

    giler arh..en_me giler tak?😛
    tahniah tahniah. entry pun berisi gitu kan

  54. March 25, 2009 at 4:45 pm

    kami tau kat mana tempat ni.. sbb kami org perak…

  55. March 25, 2009 at 5:10 pm

    waaahhh tahniahh… dah seribu dah… hihihihi😀

    saya blogging tige tawon dah, baru merangkak nak dapat nam ratus pos… Kikikikikik😛😛

  56. nuyui
    March 25, 2009 at 5:43 pm

    tahniah en_me.. wah3x.. hebat la en_me ni.. ekekek
    uiks.. en_me tidaklah gila sbb menulis byk2.. it’s a pride ma.. ekekek.

  57. March 25, 2009 at 5:53 pm

    Tepuk-tepuk 100x

  58. March 25, 2009 at 6:02 pm

    TAHNIAH !!
    teruskan perjuangan demi peminat-peminat mu yang setia!!

  59. March 25, 2009 at 6:18 pm

    daku pun msuk dlm list kwn2 yg besh kan?..ahaks

  60. Tie
    March 25, 2009 at 6:19 pm

    En Me…nanti buat kenduri tau…!!

    Tahniah..!

  61. March 25, 2009 at 6:56 pm

    en me mmg fofuler gitteww…
    haruslah dihentam berkali2 dek pembaca yg ramai itteww…
    kali ni kite bagi 1000 comments, voley kannsss??

  62. March 25, 2009 at 7:28 pm

    bravo en.me…..kalau rajin berkawan mmg dpt balasan yg lumayan kan??? keep it up!

  63. March 25, 2009 at 7:39 pm

    Salam en-me,
    Selagi otak masih mampu berfikir, tangan masih mampu menaip… teruskan tulisan me tu… banyak informasi yang boleh dikongsi bersama. Terima kasih.

  64. March 25, 2009 at 7:47 pm

    hebat tu orang muda, tahniah dan teruskan!!!

  65. March 25, 2009 at 8:34 pm

    makaih byk gile post!

  66. March 25, 2009 at 10:24 pm

    congratulationsssss en_me..n3 ke 1000 tuu…

  67. March 25, 2009 at 10:45 pm

    en_me, This brings CONGRATULATIONS at this special time for you,Along with my best wishes for today and always, too!

  68. March 25, 2009 at 11:00 pm

    Waaahhh! Tahniah en.me! Teruskan mem-blogging ya!

  69. March 25, 2009 at 11:51 pm

    trima kasih kerana melewati page aku!
    salam perkenalan.
    aku org johor juga.

  70. March 25, 2009 at 11:56 pm

    Salam… fuiyooo.. banyak nyer post.. dah 1000 tu. Tahniah dan selamat terus berblog.. syabas

  71. March 26, 2009 at 12:07 am

    Wow…fantastic. Bila la agaknya aku nak dapat statistic blogging mcm ni ye.. Anyway congrats..

  72. March 26, 2009 at 12:53 am

    taniah taniah. komen mesti dapat beribu ribu kan.. hehe

  73. March 28, 2009 at 1:46 am

    kebanyakna org Tanjung Rambutan akan ckp dia org Ipoh kerana malu ckp dari Tj Rambutan hehe

  74. March 28, 2009 at 4:42 pm

    ada gerai makan kat depan entrance hospital bahagia itu..makanan nya boleh tahan junga! hehehe..

    tahniah en_me..dah seribu post!!😀

  75. March 29, 2009 at 9:31 pm

    Wahh En_me.. congrats for ur 1000th entry..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s