Home > photography > sirah junjungan – tahajud cinta

sirah junjungan – tahajud cinta

any form of media recording is prohibited (but i snapped it anyway)
istana budaya, kuala lumpur

Ini entri me ke sehibu satu. 1001 gitu.

Malam minggu lepas me sudah merempit ke istana budaya. Dgn skuter kesayangan me yg itu tentunya. Menyaksikan teater ‘sirah junjungan – tahajud cinta’, arahan erma fatima (pelakon hati bukan kristal 1989) yg kontroversi itu. Sempena hari maulidur rasul yg baru lepas.

Kebetulan ada penyanyi diva tersohor tanahair sebagai penyanyi undangan. Tentunya datuk siti nurhaliza di malam itu.

Sebuah teater yg menarik juga. Dengan props yg menawan. Menginsafkan me sebagai pengikut nabi muhammad shollallohu ‘alaihi wassalam.

Lepas ini, me hendak tunggu teater arahan linda rafar lah pula. Kena tunggu entri ke dua hibu dua nanti. 2002 gitu. He he he.

Alahai.

Categories: photography
  1. March 26, 2009 at 12:30 am

    dua hibu dua fulakkkkk~haha
    teringin la nk g tengok teater…

    gi jerr larr.. ahaha

  2. March 26, 2009 at 12:34 am

    Yang ada Amy search tu sekali ye en me?

    iye.. amy search, mawi, jamal abdillah dan lain lain tewww..

  3. March 26, 2009 at 12:36 am

    kalau tidak kerana cintakan teater….ada harapan senak juga hendak membeli tiket nya…
    huhuhhhuhu
    en_me, tak der ke niat nak campak barang sehelai dua tiket teater di istana budaya tu kat maza?
    hehehhehe

    ala, ko order jakkks online ghitewww.. ehehe

  4. March 26, 2009 at 12:39 am

    mengalahkan hikayat 1001 malam! hihi

    lentoq abes kannns.. ihihi

  5. March 26, 2009 at 12:42 am

    wah~best nye tgk teater…tringin nk pg..tp xtau nk pg ngan sape..sObsOb…

    perghhh.. tak dapek me nak nolong one uoolsss.. sob sob jugerrr

  6. March 26, 2009 at 1:10 am

    “Menginsafkan me…”
    hai.. url pon dah yginsaf.com

    kadang kadang kiterrr luperr ghitewww.. ahaha

  7. March 26, 2009 at 2:07 am

    Lawanya baju Datuk Siti…pink karer gitewww.

    untung datuk k .. kannns

  8. March 26, 2009 at 3:02 am

    peh..dah seriban..mak aih..terer2..

    seriban seribut ghitewww.. ahaha

  9. March 26, 2009 at 8:20 am

    ehem..ehemm..mmg gamba curi ni..so next teater bile?

    nak banjerr kerr.. ammvoiiii

  10. Rya
    March 26, 2009 at 8:25 am

    arahan linda rafar?
    macam sinikal saja.
    ehehe..

    ehehe.. tau takperr..

  11. ain
    March 26, 2009 at 8:30 am

    last week masa kat KL nak gi tengok gak..tp anak2 pulak nak gi muzium negara.melepas le.

    aperr kelass gi muzium negara tewww.. ahaha

  12. March 26, 2009 at 8:31 am

    santiknya datuk siti…sweet sungguh aih..
    sonot ke citer tu?

    kan me dah bilang tewww.. very derr

  13. March 26, 2009 at 9:25 am

    best ke tengok teater?? tak penah pegi…
    err… tahajuj tuh hapa?? kalu tahajud tu tau le jugak… hihihhhihih😛😛

    ahaha.. me salah taip one uooolsss.. nyanyokkk dah me fulakkks.. uhuhu

  14. March 26, 2009 at 9:29 am

    salam me..
    best noh dapt gi tengok teater..saya teringin bangat nak gi tengok teater tapi dok jauh kat pulau pulak tu emmm sedihnyaaaaaaa

    ko tengoklarr wayang kulit.. kehhh

  15. March 26, 2009 at 9:35 am

    wahh 1001 tu!
    best teater tu?
    mau tgh teater jugak!!
    tp tgk sorg2 bosan la~

    siannyerrr..

  16. March 26, 2009 at 9:57 am

    salam.. best ker tengok teater ni yer? aku tak penah tengok teater secara live.. kekadang tu tringin jugak nak join tengok teater nih….

    memang bestttt.. macam kiterr part of the scene .. ghitewww

  17. ez
    March 26, 2009 at 10:08 am

    salam..en me..emm nampak mcm best kan teater tu..sy suka gak tgk teater..tp yg last tgk teater knak2..sinbad..hehheh..tahajud cinta ni bile last ye?umah memang dkat ngan IB tp cume x berkesempatan saje..hehehe

    semalam last day.. ghiteww

  18. March 26, 2009 at 10:13 am

    hehe bro pegi sorg je ke?
    tinggal mq semua? hehe
    mesti best cite tu kan😦
    ramai bg good feedback!

    best ghitewww..

  19. March 26, 2009 at 10:13 am

    ~ owhh… en_me curik2 tangkap gambar yer? btw, tak pernah lagi melayan teater. teringin jugak, tapi tak dek kawan nak join. ~

    siannyerrr.. me pon terjah sorang sorang kannns

  20. March 26, 2009 at 10:21 am

    tgk tu, cantik je siti pki tudung elok2..nak jugak pki tdg nmpk jambul tu

    siti memang chantekkk kannns.. sekang tudung ekin yg paling glamor ghitewww.. ahaks

  21. March 26, 2009 at 10:28 am

    Bestkan En-me… tapi, cam mana boleh dpt snap gambar itew?

    snap jerr larr.. tak tau takperr.. ekeke

  22. March 26, 2009 at 12:40 pm

    teringin jugak nak tengok… tp was2… takut yg mengarahkan x cukup ilmu, maka akan menjejaskan akidahku…
    p/s: linda rafar?…

    kalo macam tewww, takyahlarr tengok tv erk.. hmmm

  23. Tie
    March 26, 2009 at 1:16 pm

    Ho ho…ambik gambor curi2, ek..!!

    syyyy kak tie tewww..

  24. March 26, 2009 at 1:38 pm

    huk hek huk huk huk hek…

    auchak auchak..

  25. March 26, 2009 at 1:39 pm

    Baca tak surat khabar Harian Metro hari ini? Persembahan teater di haramkan oleh Mufti Besar Arab Saudi….

    naper arab saudi.. naper tak mufti mesia.. mati pucuk agaknyerr kannns

  26. March 26, 2009 at 1:41 pm

    Baca tak surat khabar Harian Metro hari ini? Persembahan teater di haramkan oleh Mufti Besar Arab Saudi….hmmm apa pandangan en_me?

    me tengok last week.. aper kes akak ittewww..

  27. March 26, 2009 at 1:55 pm

    waa… teringin gak nak tinguk..
    ps: cantek ar gmbr tuuu…

    thanx miss jard ittewww..

  28. March 26, 2009 at 2:03 pm

    wah…kami pun plan nak tengok tapi macam jauh sangat…hehe…

    tengok opera cina pong banyak perr kat pulau tewww.. kat tv pong aderr perr opera parlimen ari2 ghitewww.. ehehe, me gurau2 one uoolsss

  29. polar bear
    March 26, 2009 at 2:09 pm

    en. me tak pergi PWTC gitu. […]

    ko saper nak terjah terjah me ghiteww.. lu pikirlarr sendirikkk

  30. March 26, 2009 at 2:45 pm

    gile la.
    kakak aku tuh. […]
    hehehehe.

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging.. lu sendiri pikirlarrr

  31. March 26, 2009 at 3:54 pm

    salam en_me.. kan bagus kalau siti menutup auratnya lengkap macam gitu.. ngeeeee…

    salam jugerr..

  32. March 26, 2009 at 6:28 pm

    suka tgok teater ek….meh sini tgok teater arahan Dr hatta azad khan yg dpt award masa festival filem ari tu..lufa lak tajuk apa…meh meh…..tiket dia nti nk donate….

    takperr, me pass ghitewww.. hmmm

  33. March 31, 2009 at 11:41 pm

    en me! saya tgk jugak ..tapi mase Mawi as penyanyi jemputan.

    Sgt menginsafkan. Terkesan hingga hari nie.

  34. nila
    May 2, 2009 at 2:23 pm

    Saya akui kata-kata yang ada di Istikharah Cinta tu memang baguz…,Weyz pujian buat kamu-kamu yang nyiptain kata-kata seindah itu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s