Home > Bank > western union

western union

service to your family
rest area in sungai perak, perak

Sudah lebih 8 tahun me guna perkhidmatan bibik (pembantu rumah). Bibik yg sekarang ialah bibik me yg ke enam.

Selama ini kalau bibik hendak hantar wang pulang ke indon, me akan buat pindahan saja dari maybank ke bank saudara bibik yg berkenaan. Biasanya, bri (bank republik indon). Perkhidmatan ini mengambil masa dua tiga hari baru wang tersebut dapat di pindahkan.

Tapi minggu lepas juga. Sungguh tak disangka – buah cempedak dah jadi nangka. Bila me berkunjung ke maybank ampang park. Pegawai bertugas (makcik perempuan) berkata,

enchek me kalau nak cepat, guna western union. Tapi western union maybank takdok. Kena pergi rhb bank (klcc).

(insert western union logo)Bila sebut ‘western union’, baru me perasan. Selama ini me berurusan di bank simpanan nasional (bsn) me selalu nampak logo ‘western union’ itu. Dan bsn terletak bersebelahan saja dengan maybank. Memang pegawai maybank itu kejam sengaja suruh me jalan jauh ke klcc. Macamlah dia baca blog me yg ini yg suka jalan-jalan jauh-jauh gitu. Menyampah kan kannns.

Dipendekkan cerita, bila me sudah buat pindahan. Malangnya bibik dan saudara bibik di indon pula yg panik. Sebab pertama kali guna. Tapi bila sudah keluarkan duit, memang mudah. Diceritakan cuma ambil masa selama 15 minit saja pemindahan tersebut. Tidak perlu tunggu dua tiga hari. Punyalah suka tahap angkasa bibik itu.

Alahai.

Categories: Bank
  1. April 24, 2009 at 6:44 pm

    vah vah vah…suka tahap angkasa raya yek me..heheh

    tahap gabanss ghiteww.. ehehe

  2. April 24, 2009 at 7:14 pm

    xpernah lg pakai WU.. tp rakan2 foreign selalu family bg duit pakai nie

    nampak lagii sonang ghiteww..

  3. April 24, 2009 at 7:24 pm

    ade sesape nak pindahkah wang ke akaun sy? ngehahahah
    sy sudi menerimanya hoho

    ammvoiii..

  4. sebaliktabir
    April 24, 2009 at 7:43 pm

    Takde saudara lagi kat ‘seberang’ nak pindahkan duit…
    Tunggulah ke Bali akan datang… hehehe
    Makcik bank tu nak bgtau sebenarnya,
    “jauh perjalanan luas pandangan bertambah pengalaman”😀

    ghitewww erk..

  5. April 24, 2009 at 8:31 pm

    wahh….da 6 bibik….rmainyerr en_me..mane pegi bibik2 y len..??

    dah bersilih ganti larrr..

  6. April 24, 2009 at 9:01 pm

    CIMB pun ade service WU nie kan en. me??? hehehe… nie pun baru tau je sebab last 2 days ada wat transaction dgn org seberang..hehe

    iye, cimb ada tapi kat klcc jugakkks.. uhuhu

  7. April 24, 2009 at 9:15 pm

    Suka thp angkasa bibik en me ya… saudara kt indon dpt duit awai… tk yah tgu 2 or 3 hari… agak2 dpt juta2 kot 2 gumbira thap angkasa gitu..

    juta juta ghitewww.. takyah tunggu tepi dermaga tengok kapal berlabooh

  8. April 24, 2009 at 9:18 pm

    Assalamualaikum en_me,
    bibik sy langsung tak caya bank ke orang ke yang dia pecaya diri dia aje. setiap 2 tahun sekali bila dia balik bawak juta2 dan dia sumbat dlm semua ceruk ruang pakaian yg dia pakai.. alamaks….

    waalaikumsalam abang naha tewww.. dalam spender pun aderr kannns

  9. April 24, 2009 at 9:19 pm

    wah…
    laju jer western union..

    15 minit merentas selat melaka jakks..

  10. Tie
    April 24, 2009 at 9:23 pm

    Mesti kembang kempis idung bibik sebab boleh naik angkasa, kanns…..ekekekekee…

    ahaks..

  11. April 24, 2009 at 9:34 pm

    berdesup la kalau macam tu…

    volleee kannns abang zino ..

  12. ain
    April 24, 2009 at 9:59 pm

    wah…klu akak pun suka gilos dpt duit cepat!

    kannns.. ahaks

  13. April 24, 2009 at 10:13 pm

    knapa tukar2 bibik en_me? ada masalah eh yang b4 this?

    ada yg masalah, ada yg bagus.. ghitewww..

  14. April 24, 2009 at 10:46 pm

    bibik ku seksi…Hahaha!

    ko seksi perghh..

  15. April 24, 2009 at 11:30 pm

    takpelah..dpt jengjalan jauh2..hihi..

    sesekali volee kotts..

  16. April 25, 2009 at 12:10 am

    bibik me muda remaje ke dah berumur?

    dah menoposs.. vollee ghitewww..

  17. April 25, 2009 at 3:06 am

    cari yang cun […]

    yg x cun saper nak amikkks one uoolss.. veryy derrr

  18. April 25, 2009 at 9:39 am

    post office pun ada service ni…

    iye, me perasann gakks.. thanx bro

  19. April 25, 2009 at 2:52 pm

    yeah mmg cepat kalau gune western union. pernah anta duet kat akak. cepat je ^^

    apasal tak bilang kat me one uoolsss..

  20. April 25, 2009 at 5:45 pm

    salam abg me,,,salam singgha n bace,,,ramai nya yg komen,,saya fikir abg me mmg byk peminat,,salam ukhwah dari saya,.,

    alhamdulillah, tanper kawan2 yg best2 ghitewww, saperlarr me yg inih .. kannns

  21. April 25, 2009 at 9:39 pm

    kat sini pun service cam tu jugak rasanya en me..
    setiap hari jumaat, diorang beratur panjanggggggggggg sangat. Sebab kat sini ramai datang dari Indon, India, Bangladesh dan yang sewaktu dengannya. Kat tempat diorang kan kurengg sikit bank cam kita..😉

    akak tak ikut beratur gakkks.. ammvoiii

  22. April 25, 2009 at 10:48 pm

    Zaman dah barubah, segalanya dipermudah.

    kanns..

  23. April 27, 2009 at 10:41 am

    teringin nak guna WESTERN UNION tu..
    tapi tak tahu nak dihantar kemana wangnyaaaaaaaaa
    ahaks

    masukk akaun me .. voleee ghitewww

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s