Home > arts > eng tay – the exhibition

eng tay – the exhibition

Homage by eng tay [+ Edouard Manet’s Le déjeuner sur l’herbe – the picnic (1863) ]
galeri petronas, klcc, kuala lumpur

Tengahari khamis kelmarin, lepas beli buah-buahan tempatan campuran di bawah avenue-k. Seorang diri me terjah ke galeri petronas, tingkat tiga, klcc. Dah lama me nak singgah. Lagipun masuk percuma kan.

Ada pameran senilukis dari pelukis dari new york kelahiran malaysia, eng tay. Tapi me pun tak kenal.  Jadi, me layan saja.

Alahai.

Categories: arts
  1. May 3, 2009 at 12:12 am

    yeay 1st ! hehe🙂

  2. May 3, 2009 at 12:13 am

    eh selamba je boleh amik gambar dalam galley eh en_me….

  3. May 3, 2009 at 12:14 am

    pelukis NY kelahiran malaysia…WOW…kiranya malaysian le kan…

  4. May 3, 2009 at 12:49 am

    menarik x exhibition tuh?

  5. May 3, 2009 at 1:53 am

    betul jugak tu…boleh plak diorg kasi ambik gambar..hehe

  6. May 3, 2009 at 2:01 am

    aah la. boleh ke capture lukisan2 tu? huhu.
    btw, saye tak reti la mau menilai painting ni. yg sy tau, “wahh cantik!” aje. alahai.

  7. May 3, 2009 at 2:26 am

    boleh ambil gambar ke.

  8. May 3, 2009 at 3:31 am

    pelik kan gambar artist ni..

  9. May 3, 2009 at 6:58 am

    Hari itu ada pergi juga. Kawan Cahaya amik gambar kene delete balik. Lepas pulak en_me amik yer.😛

  10. ain
    May 3, 2009 at 7:13 am

    boleh amik gambar ke??terer le me tak kantoi!

  11. May 3, 2009 at 8:24 am

    apa la maksud pelukis tue, yg bogel sorang tue lain mcm ja

  12. ije
    May 3, 2009 at 11:10 am

    kenapa lukisan mesti ada yang berbogel? apakah itu seni?

  13. May 4, 2009 at 8:36 am

    da setahun lebey keje kt KLCC
    every friday msti lalu galeri nk ke L4 (RASA) time lunch
    tp xde hati lg nk singgah2 jenguk2
    mebi bile da beteman..akan ku heret die msk jgk~
    ihiks~

    nak teman ghupernyerr.. ehehe

  14. May 8, 2009 at 12:41 pm

    huh, saya pun masuk di sini dgn suami saya. kami rasakan ada unsur2 kampung, and mungkin ada part yg nampak spt luc*h hehe. tapi xde benda.

    cuma kami x begitu enjoy lukisan2 itu, mungkin krn kami kurang seni. :p

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s