Home > Food > dinner at five

dinner at five

(insert ketam merah)

RM35 per kilogram, times four

Petang sabtu kelmarin, me sudah singgah warung tepi laut di tanjung langsat itu. Bersebelahan warung mee bandung yg me pernah berpergian dulu. [+ then and now: tanjung langsat ]

Me pesan ketam masak pedas (4 kilo), siakap rebus, capcai (menggantikan kangkung belacan), dan udang goreng.

(insert seribahagia seafood)

from top left: seribahagia seafood restaurant, around the table, playing around, and kongkong’s bridge (under construction)

Alahai.

Categories: Food
  1. May 18, 2009 at 12:28 am

    mak aii?? ketam saje dah RM140!
    yg penting kepuasan dapat makan bersama famili.

    duit leh dicarikkk kannn abang penyu tewww.. ehehe

  2. May 18, 2009 at 12:46 am

    wahhh!!!nmpk mcm sgt sedap ketam itu..nak sedikit!!!

    ahaha.. sodapp banget ..

  3. May 18, 2009 at 12:49 am

    wah makan besar en_me! Lain kali kalau saya ke Johor bolehlah belanja saya di situ. hehehe

    vukan selalu abang yb tewww.. ehehe

  4. May 18, 2009 at 1:01 am

    nampak menyelerakan…

    tengok jerr larrr abg zino teww.. ekeke

  5. May 18, 2009 at 1:19 am

    perkhhh… lazattttt huhuhhu

    terasa nak pergi ke tanjung harapan lak ler. (kat Klang) huhuhuhu

    muara kerr tewww.. dh lamer me x kesanerr.. uhuhu

  6. May 18, 2009 at 2:33 am

    perghhh.. 4 kilo ketam…. puas ati gila mkn byk tuh

    puass gilerr ..

  7. cen
    May 18, 2009 at 3:44 am

    syedapppp tu en_me… tapiiii……acik tak boleh makan ketammmm…..tak aper lah…en_me makanlah..heheh

    sodapp ghitewww..

  8. May 18, 2009 at 6:12 am

    perh…mengiurkan…perh….

    kannns..

  9. May 18, 2009 at 7:04 am

    kak jie pernah sampai sana me….
    wahhhh…dah setahun lepas

    teringat mee bandung …udang penuh!

    mee bandung me kurengg larr fulakkks.. uhuhu

  10. May 18, 2009 at 8:05 am

    sedapnyeeeeee…

    sodapp gilerrr.. kehh

  11. ez
    May 18, 2009 at 8:19 am

    bestnye en me…menyelerakan dan megeliurkan..hehehe..tetiba lapar la plakss niii…

    best gilerrr..

  12. May 18, 2009 at 8:26 am

    mengancam selera semua menu2 itteww…awat la belum bekfes nie semua blog tunjuk makanan…terus mokcik kelaparan hehehe

    ahaha.. siannyer mokcik tewww

  13. May 18, 2009 at 8:32 am

    sukenye mkn seafoooddd…;)

    x leh selalu sehhh..

  14. May 18, 2009 at 8:44 am

    Wah!!! ketam… bestnya… terasa nak makan ketam ler pulak bila tgk ketam itu…

    ngidamm larr tewww.. kehh

  15. May 18, 2009 at 8:47 am

    mahalnya… tapi memang nikmat kan…

    nikmat dunya ghiteww.. ekeke

  16. May 18, 2009 at 9:10 am

    nampak sdapketam tuh..
    hihihi..
    tengkiu mnjengah blog sy…
    =)

    memang sodapp ghitewww..

  17. May 18, 2009 at 9:22 am

    Dah cuba restoran SPOA? Jalan masuk Tg Puteri Golf Resort, sampai habis jalan tar masuk jalan tanah merah..?

    tempat orang asli teww kerr.. hmmm

  18. sebaliktabir
    May 18, 2009 at 9:22 am

    Salam…
    Alamaks! semalam makan ketam jugak. Tapi tengok yang kat atas nu lagi terliur nih!
    Jangan buat selalu…nanti ngences la.. hehehe

    macam ketam ngajar anak berjalan betoiii kannns..

  19. ibusinga
    May 18, 2009 at 9:33 am

    sedaaaaaapnya nampak ketam tu………..

    nampak pun dah sodapp kanns..
    thanx mama singa singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  20. May 18, 2009 at 9:42 am

    Makan ketam … tinggi kolesterol tu ! hahahahaha

    abang long tau takperr.. ahaha

  21. Anon kk
    May 18, 2009 at 9:51 am

    lately, anon takleh tengok or dengar apa2 tentang makanan…huhuhu…
    meleleh tak habes le air liur bb anon nanti.😦

    sori erk akak anon itteww.. me gurau gurau jakkks

  22. ain
    May 18, 2009 at 9:56 am

    sedapnyaaaaa!!!!! nak cari ketam lah gak!!

    gi jerr kat tesco seri alam tewww.. kehh

  23. May 18, 2009 at 10:07 am

    aduh… ketam itu masih idup & menggigit jari ku..

    biarkan biarkan.. kannns

  24. May 18, 2009 at 10:40 am

    […]
    en_me blnje tntunye😉

    nyam nyamm..

  25. May 18, 2009 at 10:51 am

    nampak sedap…

    nampak memang sodapp..

  26. May 18, 2009 at 10:52 am

    hek eleh.. makan ketam jer sampai 4 kilo..
    memang terer makan ler en me nie..
    yus rasa harga kat situ paling berpatutan kalau nak banding makan kat Senibong atau Kong-kong..
    baru cadang nak pergi hari rabu nie…
    dia dah pergi dulu…
    naper tak ping ping pong yus boleh gi sesama and belanja sekali…he..he..

    ammvoiii.. banjer ghitewww

  27. May 18, 2009 at 11:01 am

    slm…saya mintak maaf ,,,xdan nak buat rumusan pasal komen2 mengenai hari ibu tu,,,,insyaAllah skit masa lg saya akan buat rumusan mengenai isu itu…tqh

    xpe bro.. take ur time.. lgpun ari ibu dh abes, sekang tgh ari guru fulakkks..

  28. Azhan
    May 18, 2009 at 11:58 am

    Aiseymen boleh tgk jerlah kalau ketam or udang galah. Sebab alergik. Nikmat makan dah ditarik balik uhuhuu… Kat tempat saya tu ada mentarang ( siput panjang tuu…) tu pun saya tak makan. Diorang kata sedap banget.

    sakit kronik tewww.. siannyerrr

  29. May 18, 2009 at 11:58 am

    wahhh..sangat masyuk itu ketam…

    masyuk ghitewww.. wah wah wah

  30. May 18, 2009 at 12:09 pm

    wahhhh ketam di situ mmg sodappp!!!!..akak panggil ketam tu ketam bulu masak chili…slurppppp….

    ahaha.. ketam bulu bulu ghitewww namernyerr

  31. May 18, 2009 at 12:46 pm

    bestnya yum yum

    memang best, selagi tak kener sakit kronik ghitewww.. uhuhu

  32. Anon kk
    May 18, 2009 at 12:50 pm

    anon gurau je…jangan rasa bersalah ye en. me…hehehe
    […]
    anon bz le en. me… ;P

    xpelarr akak anon itteww.. u r better than jadikk ‘silent reader’ kannns..

  33. May 18, 2009 at 1:06 pm

    en me nak ketammmm…. nak ketammmm

    ngidamm larr tewww.. ammvoiii cik linn

  34. May 18, 2009 at 2:58 pm

    Akak boleh mental sesaat bila tengok gambo-gambo tu. Boleh tersasar program 100gm karbohidrat akak iteww…

    ahaha.. kesasar ghitewww

  35. ina
    May 18, 2009 at 3:04 pm

    ketam dengan cokelat..mana best..hehehe..tq for dropping by my blog

    anytime.. akak ina itteww.. anytimee
    thanx jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  36. chigusuhada
    May 18, 2009 at 3:37 pm

    kat ne ni? nk pegi a blk nnti huhu

    pasir gudang, johor

  37. May 18, 2009 at 3:45 pm

    salam,
    lama x singgah sinih…
    huh, kay kurEng suka dgn ketam tapi ikan, udang dan sotong okay.
    (^_^) have a lovely day!

    salam akak kay itteww.. udang pun oke perghh..

  38. May 18, 2009 at 3:51 pm

    wow! marvellous.
    bantai jer.

    gasaklarr kannns maksu tewww.. ehehe

  39. iza
    May 18, 2009 at 4:31 pm

    wah ketam..my peberet tu…slurrpp

    aper largikk.. kena terjah tewww.. ahaks

  40. May 18, 2009 at 4:37 pm

    ~la~la~la~la~
    petang nie hubby nak belanja makan ketam itu..
    kat tempat yang itu jugak…
    ~la~la~la~la~

    jgn luper update nanti dlm blog kamooo.. uhuhu

  41. May 18, 2009 at 5:34 pm

    Ketam 4 kg….puasnya makan…besttt…!!

    puass gilerr tewww.. ekeke

  42. May 18, 2009 at 6:35 pm

    wahhh.. […]
    Saye lari dulu naaa… TEKSI**!!

    xyahlarr ko lari lari ghiteww.. me dah padammm volleee

  43. May 18, 2009 at 7:09 pm

    salam…
    nyammm nyammm sedapnye buat kecuh jer…

    kecurr ghiteww.. salamm jugerr

  44. tojo austria
    May 18, 2009 at 7:16 pm

    en me berapa lama nak habiskan 4 kilo tuh…mesti penuh meja dengan sampah dia kannzzz….walaupun aku suka tapi nak ngabiskan sekor pun leceh…ketam ni makan sedap tapi tak puas

    leceh kanns.. sebab teww kena paww empat kilo baghu mantopp ghiteww

  45. May 18, 2009 at 8:42 pm

    perghh meleleh air liur hehehe

    gi sentel ngan cukulet ko teww.. ehehe

  46. May 18, 2009 at 9:03 pm

    fuh..dasyat en_me sekeluarga mkn ketam..uihhh muka en_me yang tak der kepala tu ker.hik3x

    makan sakannns..

  47. May 18, 2009 at 9:46 pm

    nak ler jugak.. ketam tu feveret neeza tawwww..😀
    mahai jugak yek harga ketam tu..
    bukan musim ketam kot sekarang..
    ketam pergi holiday, tak naik darat😛

    musim mengawan kott.. ekeke

  48. May 18, 2009 at 10:55 pm

    bestlah

    kanns..

  49. May 18, 2009 at 11:31 pm

    waaa..teringat labuan nun jauh ditinggalkan ituuuu…huhu
    anjung ketam yg best di sana!

    ahaha.. ntah bilerlarr me nak sampai labuan one uoolsss..

  50. May 19, 2009 at 8:51 am

    wowwww weeee mmg lumayannnn (duit dn food nye hihi)! ketam my fav seafood!!

    lumayannn kanns.. ehehe

  51. May 19, 2009 at 9:03 am

    oh rupenye saye ini allergik makanan laut yg banyak.. dah tua baru tahu huhu

    kita sumer makin tua ghitewww.. uhuhu

  52. pB
    May 19, 2009 at 9:07 am

    pagi pagi dah buat pB laparrrrrr

    ek eleh, me dah tampal entri nih semalam agikkks.. ihihi

  53. May 19, 2009 at 9:30 am

    ketam adalah makanan syurga dunia T____T
    tp tu la mahaiii

    setahun dua tiga kali voolleee.. ekeke

  54. May 19, 2009 at 9:38 am

    ni kat tanjung langsat? err… area mana tu eh? bukan area yang orang SDE selalu ajak vendor kat mane tah… kurang ingat… tapi masuk ke dalam lagi ler… jalan kampung… orang cakap sea food situ sedap, tapi tak pernah pergi lagi….

    orang SDE selalu gi kat restoran RAHMAT kg pasir putih, ikan siakap goreng jerrr.. yg me citer nih kat kampung tanjung langsat, kena terjah sampai hujung jalan tewww.. uhuhu

  55. May 19, 2009 at 9:51 am

    ketam je ke….nasi tak de:)

    nasi putih ader jugerr.. tapi ketam empat kilo kena highlight volleee

  56. May 19, 2009 at 9:54 am

    kami gi kongkong ler semalam..
    hujan, malas lak nak gi jejauh tu..
    kat sana kami makan ketam bangkang tu masak blackpaper ngan siput gonggong rebus. dah pernah citer kat blog..
    erghhhh…Alhamdulillah kenyang sampai tghr nie…

    me x penah santap kat kongkong.. senibong biasalarrr.. uhuhu

  57. zue
    May 19, 2009 at 11:04 am

    ko ni me…rata ko pergi aku yg dok johor pun x sampai lagi.
    sedap nya ketam masak cili iteww.

    selagi hayat dikandung bodi ghitewww.. uhuhu

  58. May 19, 2009 at 11:22 am

    salam en me,
    wah…..ketammmm sedapnyaaaa….terliur melihatnya.
    thanks krn sudi singgah di blog saya.
    catz

    thanx jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. muger2 kiter leh jadi rakan siber yg baik2 ghitewww

  59. May 19, 2009 at 12:59 pm

    terharu la ada member terkenal komen kat blog marah2 sayang…thank you..maybe blh share nanti bout fotografi dan makan2 menarik di seantero malaysia
    selamat kenal

    salam kenal jugerr.. me terkenal katernyerrr.. wahwahwah
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. tp ini vukann blog fotografi atau blog makan makan malaya ghitewww.. kehh

  60. May 19, 2009 at 1:22 pm

    sodap nyo bang

    pokli, sampai tak hengat tewww.. ehehe

  61. May 19, 2009 at 1:49 pm

    alahai en.me
    dah meleleh dah ni..
    mana nk cari ketam tgh2 hari ni..

    kat giant n tesco manyak ketammm ghitewww.. fresh lagikkks.. ekeke

  62. May 19, 2009 at 3:19 pm

    peh..gmbr paling atas sgt menggiurkan. nyum..nyum..

    kalo tak menggiurkan, itteww vukan gambarr namernyerr.. ekeke

  63. May 19, 2009 at 3:24 pm

    Salam….sedapnye kalau dapat makan ketam tuh…dah lama jugak lah tak makan ketam…

    sekali sekali makan ketam jakks ghiteww.. ehehe, salamm abang ensem

  64. May 19, 2009 at 4:12 pm

    Alamak! Terliur ni trussssss

    siannyerr.. melelehh teww.. ekeke

  65. May 19, 2009 at 4:38 pm

    fuh..ketam smpi 4 kilo
    bape org makan ni?

    enam oghang.. vollee

  66. May 19, 2009 at 7:46 pm

    lama dah tak pekena chilli crab la. hehe biasa dulu2 makan kat pasir penambang, kuala selangor. best wooooooo hehe🙂

    mesti ko ader citer dlm blog ‘makan malaya’ ko kannns.. ehehe

  67. May 19, 2009 at 8:12 pm

    sedapnyer , meleleh airliur … nasib baik tak mengandung !

    meleleh ghitewww.. tak dapek me nak nolongg.. ekeke

  68. yus
    May 19, 2009 at 8:24 pm

    sodapnyo crab…dh lm xmkn..nyum..nyum..
    seb baik dh kenyang klu x, mau meleleh ayaq liuq =)

    afsal tak bukak pagi pagi semalam one uoolsss.. uhuhu

  69. May 19, 2009 at 9:01 pm

    tgk jer pun da lapar dah..huhu

    tak makannng agikks kerr abang aman tewww.. uhuhu

  70. May 20, 2009 at 8:22 am

    best gilerrrr
    sedap nya tengok ketam tu
    kelaparannn !!!

    ahaha.. ratu ketamm sudah maiii one uoolsss..

  71. May 20, 2009 at 8:37 am

    Buat masa ni, sy stop mkn segala jenis seafood, klu boleh..huhuhu..😦

    siannyerrr.. uhuhu

  72. May 20, 2009 at 9:03 am

    terliur sungguh kitee

    meleleh tewww.. kehh

  73. isnsuhada
    May 20, 2009 at 9:16 am

    hee jenguk2 kat sini da nmpk ketam..sedapnya tp akak x makan ketamlah…eh capcai tu yg masak lemak kering ngan tempe n udang kecik tu kan ? huhuhuhu

    siannyer tak makan ketamm.. kesehatan dh tergugat kerr akak tewww.. uhuhu

  74. May 24, 2009 at 6:51 pm

    erk mcm mana la masa saya keje kat jb. dok pgd tak pernah tahu pasal kedai makan ni. hehe masa 2000-2003 takde lagi ke eh ?

    tak taularr bro.. me pun baru tahu this year.. ahaks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s