Home > arts > contemporary art show 2009

contemporary art show 2009

aku dalam kotak dan kotak dalam aku (5 panels ) – mohd fazli othman
oil on canvas, RM20,000

Hari sabtu kelmarin, me sudah bertandang ke pameran seni ‘iskandar malaysia contemporary art show 2009‘ di pusat belibelah danga city mall. Pameran yg terletak di tingkat empat dan masuk adalah percuma.

Berikut adalah pengalaman me ke sana. Fotografi juga tidak dilarang.

setiap kali hujan wairah dan zanita menangis – shooshie sulaiman
mixed media (2006)


right: bobby – zulkifli yusof
mixed media on canvas (2008)


left: fatamorgana # 2 : the state of confusion – ahmad fuad osman (2006)
center: the fate of this man lies in the hand of this woman – ivan lam (2007)
right: the first truculent argument between the aloof – ivan lam (2007)


gods, heroes & myths – justin lim
acrylic on canvas (2008)


jean series – mohd noor mahmud
mixed media on canvas (1988)


alun gabung segitiga iv – mohd safwan ahmad
wood, variable – RM 750 (2009)


mak nyahs (male transsexuals) in malaysia: the influence of culture religion on their identity – noraidayantee mustafa
paper patch work, variable size – RM3500 (2008)


ambiguous iii and ambiguous iv – chong ai lei
oil on canvas, RM5600 each (2008)

Informasi di laman lain: [+ thalhazlin | yazidhusain | komuniti pelukis hutan bandar | the star ]

Alahai.

Categories: arts
  1. May 25, 2009 at 1:50 am

    en_me…
    Norma suka lawat pameran lukisan juga…tapi dah lama tak pergi, thanks to you for sharing…

    no problem kak norm.. no prob

  2. May 25, 2009 at 1:59 am

    en_me!!!!
    sukanya hati jadi orang pertama komen kat sini…sikit punya susah nak dpt peluang ni…so akak tepek ‘muka’ akak lebih sikit kali ni…hehehe…

    ahaha.. sabo je larr.. tanper kakak yg best teww saperlar me yg inih ghiteww

  3. May 25, 2009 at 2:32 am

    hhhhuhuuhuuuuuuu..sgt cantik…esok juga dengan segera ezza g tengok

    iyola akak me tewww.. macam dengar guruh dilangit, air ditempayan dicurahkan kannns..

  4. May 25, 2009 at 2:37 am

    Salam en me…. tk pernah p tengok art show… but saya suka gambar paling atas tu…

    salamm juger atik..

  5. May 25, 2009 at 5:48 am

    artistik betul lukisan2 ni. unik!

    unik ghiteww..

  6. ff
    May 25, 2009 at 5:51 am

    dude… […]

    thanx for d info.. n u mind to intro urself

  7. May 25, 2009 at 6:56 am

    bestnya, me buat entri pasal pulau sebang, tampin. tempat lahir saya tu

    fatutnyerr ko yg vuat kannns..

  8. LadyTuscany
    May 25, 2009 at 7:52 am

    Omoshiroi!
    Saya juga suka nonton pameran lukisan. Trimas kerana berkongsi ya en_me

    thanx for visit.. do u hv blog url akak lady?

  9. ez
    May 25, 2009 at 8:05 am

    cantiknye painting2 tu…tp lg teruja tgk 2 org bdk comel tu..heheh..weekend aritu gak sy ada tgk degree show kat uitm s.alam..fine art..eemm..best gak..teruja rasenye..heheh

    ada stori mori dlm blog ko takkks.. hmmm

  10. May 25, 2009 at 8:06 am

    waa..ske ske..
    ske art2 gini.
    ehh..d last pic tuh sgt nakal tawww..hik hik =p

    ihiks.. ader lagi pic yg lebih nakalls one uoolss, tapi me tak sampai ati nak pampang kat sinihh..

  11. ain
    May 25, 2009 at 8:06 am

    akak suka art but not this kind of art la. jiwa x boleh nak tafsir yg tersirat dr tersurat la.

    akak suker bunger bunger kannns.. ahaks

  12. May 25, 2009 at 8:55 am

    pergh smart giler aku dalam kotak itu!

    ingatkan sexy gilerr.. ehehe, me gurau2 one uoolsss..

  13. May 25, 2009 at 9:02 am

    i like […]

  14. sebaliktabir
    May 25, 2009 at 9:03 am

    lama tak terjebak dengan seni…rindu plaks..😀

    otaiiii nih.. ihihi

  15. May 25, 2009 at 9:36 am

    uik.. si along buat apa tu?
    main jengeh2 yea… huhuhu
    hehehhe

    voleee teleng teleng ghiteww..

  16. May 25, 2009 at 9:52 am

    gambo akhir tu mencongkam le abg me..hek hek

    leh teleng kepala tewww.. ehehe

  17. May 25, 2009 at 10:02 am

    ahhh..
    nasib baik sampai 14 june..masih sempat lagi nie…

    ahaha.. jangan bilang tak cakap noo..

  18. May 25, 2009 at 10:09 am

    gambo tu tak best. yang best anak en_me yang sedang berposing. huhuhuhuhu

    sumer oghang leh amik gambo kanns abang jemm.. uhuhu

  19. May 25, 2009 at 10:18 am

    macam sonok je gi pameran macam ni kan..tak penah pegi lagi..ade hasrat gak ni..free ke ek?

    free ghitewww..

  20. May 25, 2009 at 10:18 am

    Dolu2 masa cik abe masih giat berkarya selalu gak menjenguk ke pameran hasil seni. La nie sekali sekala ajer la dapat pi.
    sesekali pergi ke pameran semacam ini seronok juga ya…tengok la aksi anak en_me itteww..sporting betul mereka itteww..

    sporting larrr..

  21. May 25, 2009 at 10:32 am

    seni itu indah…tp sayang..aku xde bakat seni itu..

  22. ez
    May 25, 2009 at 10:54 am

    en me..org da letak pasal n3 arts tu…heheh

  23. May 25, 2009 at 11:09 am

    Haha…dah lm xtutun johor
    me orang johor ek?

    iye, me johorian .. volleee

  24. art
    May 25, 2009 at 11:19 am

    ko menghasilkan seni dari seni…

    sepatutnyerr ko yg vuatt sebab namer blog pun artt kanns.. ehehe

  25. May 25, 2009 at 11:30 am

    seni halus ada ke en me?

    seni tikam tikam bakang ker one uoolsss.. ammvoiii

  26. May 25, 2009 at 11:30 am

    Berapa harga paling mahal ?
    Rasa tak termampu hendak beli …..

    kalo tak mampu, naper tanyerr.. kowserr abang long

  27. May 25, 2009 at 12:04 pm

    N x pnh pegi show y mcm ni..menarikss r…

    pegi larr..

  28. May 25, 2009 at 12:17 pm

    wah .. best gilerrrrrr
    oil canvas tu memang cantik
    penuh makna dan maksud
    20k tu harga
    sape beli memang masyuk laa …

    mahall gilerr tewww.. but art is pricelsss kanns

  29. May 25, 2009 at 12:46 pm

    bestnya aktiviti hujung minggu en_me…🙂

    selagi hayat dikandung bodi.. volleee

  30. May 25, 2009 at 12:55 pm

    >aku dalam kotak dan kotak dalam aku (5 panels ) – mohd fazli othman, oil on canvas, RM20,000<

    Representasi Hasil karya yang menyelitkan unsur simbolisasi. Sungguh bermakna.

    belilarrr.. ekeke

  31. May 25, 2009 at 12:59 pm

    fun giler gambar terakhir tu. haha

    sukerlarr tewww.. ahaha

  32. May 25, 2009 at 1:29 pm

    Salam.
    Patut lah lalu Danga City hari tu byk benor keter.
    Ada pameran rupanya.
    Cantik2 belaka gambor2 nye
    Regards

    salam juger abang mencari cinta ittewww..

  33. May 25, 2009 at 1:50 pm

    nk pegi tapi xberteman..xsyok..

    ahaha.. manjernyerr abang jojo tewww..

  34. May 25, 2009 at 4:20 pm

    alangkah bestnya jadi seorg yg pandai menghargai seni….

    best kannns..

  35. May 25, 2009 at 5:06 pm

    wah rasa hendak pergi lagi

    naper ituari macam tak cukup masa kannns.. ker ader yg tertinggall

  36. May 25, 2009 at 5:33 pm

    gambar terakhir itewww mmg seni ek!


    syyyyh..

  37. May 25, 2009 at 6:07 pm

    happy betul anak2 en_me.

    naper nak sodeyy2 ..

  38. May 25, 2009 at 6:44 pm

    en me.. thanks sharing semua ni.
    Saya suka sgt gmbr2 yg membuat kita berfikir apa yg ada di sebaliknya.. Apa yg pelukisnya cuba sampaikan. seni itu cukup indah kalau kita dapat mentafsir maksudnya.
    **minta izin nak simpan dlm pc ye. thanks

    oke.. no prob..

  39. May 25, 2009 at 7:22 pm

    nice painting..thank you for sharing…
    berjiwa seni en me ini ye..

    thanx..

  40. May 25, 2009 at 7:30 pm

    seronotnya dapat tengok arts ni..
    gambar last tu agak.. heheee..

    ehehe..

  41. May 25, 2009 at 8:17 pm

    Lumayan ni. By the way, I like the last picture. Hehehehe =)

    dah agak dahh..

  42. May 25, 2009 at 8:59 pm

    nakal ye anak me yg dlm gmbr last tu??
    nk kene piat telinge nih…
    huhu

    memang nakallls.. uhuhu

  43. May 25, 2009 at 11:05 pm

    cantiknyaaaa…

    seni itu cantikkk..

  44. May 26, 2009 at 12:15 am

    salam pagi selasa en me ittew… lama tak menyinggah sini…hehehe

    akak gi manerr.. ehehe

  45. a01lida
    May 26, 2009 at 3:44 am

    wakakakak gambar last tu yg xbley blah =P

    syyyhh.. ekeke

  46. May 27, 2009 at 1:46 am

    tidak cukup masa

    memangpun banyak sungguh pameran lukisan teww kannns.. tempat artis tengah buat lukisan pun aderr.. uhuhu

  47. May 27, 2009 at 12:35 pm

    Saya suka juga melihat pameran lukisan.. Memang cantik dan kreatif.. Salam balas dikejauhan.

    salamm akak salwa tewww

  48. May 28, 2009 at 8:40 am

    chanteknya gmbr2 itu.. huhu..

    chantekk iteww seni.. uhuhu

  49. dakchomey
    May 28, 2009 at 5:38 pm

    smart erk..klu da tgn berseni, wat ape pun lawa jerk..

    seni itteww lawa jewww..

  50. buzzybug
    May 31, 2009 at 8:28 pm

    besarnya syiling 50sen tu…

    syiling kmerdekaan tewww..

  51. June 1, 2009 at 3:24 pm

    hebat. painting cantik, fotography cantik. aku suka budak intai kain.

    budak intai kain atass arahan jugerr.. ehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s