Home > Travel > monkey on my back

monkey on my back

me and aQi (11)
congratulations! you are now looking at the southern most tip of mainland asia – tanjung piai

Jalan-jalan me mencari pulau belum habis ya kawan-kawan. Setelah tiap-tiap hari hujung minggu yg lepas me terjah ke pulau banding (gerik), pulau sebang (tampin) dan pulau nanas (pasir gudang). Minggu lepas juga, me ingat nak terjah ke pulau merambong. Tapi me tak larat lah pula. Ramai sungguh yg tikam-tikam bakang me one uoolsss. Kampung terbakar nampak asap, hati terbakar siapa yg tahu kan.

Jadi, minggu lepas me singgah ke tanjong piai saja. Sudah lama juga me tidak ke sana. Penghujung selatan tanah besar benua asia itu.


walking around

Alahai.

Categories: Travel
  1. a01lida
    May 26, 2009 at 3:37 am

    wah2 merata en me jalan2

    amaran jgn melakukan maksiat tu.. WAKAKAKAKAK
    mcm org ikut je~

  2. May 26, 2009 at 7:06 am

    err..pulai Daik en me tak mau pergi ka. dgr kata pulau tu jauh ke tengah.hehe

  3. May 26, 2009 at 7:30 am

    wahhh..sOnOk ah en_me ni pergi berjalan2 saje..bile nk berjalan2 d slngOr pule..??hehe.

  4. May 26, 2009 at 7:57 am

    bestnya g jalan2..len kali nk ikut bleh? huhu

  5. May 26, 2009 at 8:19 am

    rajin nye en_me bjale2.jeles~

  6. May 26, 2009 at 8:42 am

    menarikk…πŸ™‚

  7. May 26, 2009 at 8:59 am

    masa last year, orang kat opis kata nak buat famili day kat penghujung benua ni, tiba2 kancel pasal apa ntah, terus tukar ke desaru plak…harap one day sampai ke TP…Kehkeh

  8. ain
    May 26, 2009 at 9:40 am

    rajin betul me jalan2 ekh. pas tu jln2 kat tempat bersejarah pulak!!! akak lebih suka jln2 kat sopin complex…hehehe

  9. May 26, 2009 at 10:27 am

    salam..

    tq sudi ziarah t..

    en. me mmg low profile ye? nampak badan jer. muka tak nampak.. tu budak lelaki tu siapa? anak en. me ke??

    gambar lawa2.. suka tengok.. siap dia ngintai2 kat bawah lukisan pompuan seksi tu ye??πŸ™‚

  10. iza
    May 26, 2009 at 10:39 am

    seronoknya asyik jalan2 ja bang me ni…

  11. May 26, 2009 at 10:45 am

    wah… dah siap dah tempat tu.. aritu kami pergi… tapi tutup penghujung nyer… tgh nak renovate.

  12. May 26, 2009 at 10:46 am

    ha’ah siap ada amaran jangan melakukan maksiat. at least ada amaran daripada wat dek je kan?πŸ˜€

  13. May 26, 2009 at 11:12 am

    isk…..sapo le yg rajin menikam2 dr belakang tu…..noti!

  14. May 26, 2009 at 11:16 am

    sian gamba org tu tkde kepala!

  15. May 26, 2009 at 11:24 am

    mmg srnok en me kalau dpt melancong , jgn melencong yer …

  16. May 26, 2009 at 11:42 am

    amaran jgn lakukan maksiat tuh memang best…nape kat kl tak buat cam gitu…letak kat taman titiwangsa dan taman klcc tuh bagus…

  17. May 26, 2009 at 11:56 am

    selalu pi jalan2 balik hari ke atau en_me bermalam.

  18. May 26, 2009 at 12:12 pm

    salam me..
    wah wah wah dah sampai penghujung asia ka hehehe jgn penghujung nyawa dah la

  19. May 26, 2009 at 12:21 pm

    Hajat nak peluk gunung, tapi tangan tak sampai
    Di penghujung dunia tu belum ler lagi sampai
    Tak per, biar en-me usha dulu si Tanjung Piai
    Ada peluang nanti, tentu akak akan sampai.

  20. May 26, 2009 at 12:46 pm

    aduhai incik! sangat rajin membawa anak2 berjalan hee.
    trakde gambar mq keπŸ˜€
    pic incik pon nampak badan je hahhaa

  21. Seri
    May 26, 2009 at 12:54 pm

    Salam,.. En Me, jauh perjalanan luas pemandangan itteww

  22. May 26, 2009 at 1:18 pm

    wah! dah lama maza mengidam nak pergi sana.. hehehe

    katanya arus kat tanjung piai ini sukar diramalkan.. hmm. terutama kat teluk Ramonia.. sbb ramai gak ler pencari harta karun kat situ yg tewas di bawa arus..

    hmmmm

  23. May 26, 2009 at 1:38 pm

    mcm penah smpi tpi x pastilah pulak

  24. ez
    May 26, 2009 at 2:46 pm

    bestnye en me…byk pengalama luas mata memandang..

  25. May 26, 2009 at 4:03 pm

    alamak.. posting maza dah ilang lah en_me.. huhuhu

    erk! agak2 apa lak rasanya ya kat tanjung penghujung benua asia iteww…

    ada ker rasa macam masin2 ker, masam2 ke.. hehehee

  26. Sasha
    May 26, 2009 at 4:04 pm

    ceruk mana plak En me bwk kitaorang ni?

  27. May 26, 2009 at 4:11 pm

    Wahhhhhhh…
    syioknye ronda2!!!

  28. zue
    May 26, 2009 at 4:19 pm

    apasal kepala x ada…en_me junior je yg kelihatan.
    kwn lum sampai lagilah.

    p/s: pameran art di danga mall iteww dah dekat le tmpt cari mkn kwn.

  29. May 26, 2009 at 4:26 pm

    erk…

    malaysia paling selatan ker? jadi… kita ni org selatan tanah besarπŸ˜›

  30. May 26, 2009 at 5:09 pm

    tg piau!!!!!!!!
    hihihihiiii…
    acah mak enon. jangan mare yer..
    nak gi tanjung tu memang lalu sungguh depan
    rumah arwah atuk yus..
    kalu masuk ikut PERPAT TIMBUL ler..

  31. May 26, 2009 at 5:24 pm

    argg jelesnye.. kiet mase g sane hujung tahun lepas mmg xsempat nk jejak ke globe tue.. coz jalannye dorg tengah baiki.. just naik bot lalu situ je la

  32. May 26, 2009 at 5:24 pm

    pe2 pun teman dah tahu asal usuk PERPAT TIMBUL tue dari mane he..23x

  33. May 26, 2009 at 5:33 pm

    out of topic–> thank bro huhu.. xbalik lagi ke.. kite kjb lagi balik la nie… xdenye madu empat bro..sorg pun xterjaga he…23x

  34. Tie
    May 26, 2009 at 8:00 pm

    Hu hu…teringin sangat nak ke sana….

  35. May 26, 2009 at 8:47 pm

    paling selatan ek? baru ku tahu..

  36. May 26, 2009 at 8:52 pm

    pandai en me ittew suh aQi pose maut…
    kaannnsss??

  37. May 26, 2009 at 10:37 pm

    bila la dapat gi jalan2 nih huuuuuuu

  38. May 26, 2009 at 11:17 pm

    Salam en me… hensome ler si aQi tu.. kirim salam kat dia ya… he.. he… he..

  39. May 26, 2009 at 11:42 pm

    tak pandai sungguh yg ambik gambar tu kan en.me hehe

  40. loq
    May 27, 2009 at 12:05 am

    waaaaa
    asek berjalan jeee
    bile nak ajak loq?πŸ™‚

  41. May 27, 2009 at 12:40 am

    en_me…
    Salam Ceria…
    lepas ni nak tengok aktiviti en_me kat rumah pulak…buat apa la agaknya ye??

  42. May 27, 2009 at 6:13 am

    hati terbakar bomba pun tatao..

  43. May 27, 2009 at 2:12 pm

    eh. rajinnya dia jalan-jalan..πŸ™‚

  44. ف wildchild ۞
    May 27, 2009 at 4:18 pm

    boleh mandi ka kat tanjung piai tu?

  45. May 27, 2009 at 11:12 pm

    hahaha… lebih kurang jerr tempat yang aku pergi baru baru ni… yang aku pergi plak tip of borneo…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s