Home > Ho Hum, Travel > kalau asal blog yg baik, dicampak ke laut menjadi pulau

kalau asal blog yg baik, dicampak ke laut menjadi pulau

(insert kg buntut pulau)

kg. buntut pulau, temerloh, pahang (just before kg. pangsenam)

Tajuk tiada kaitan dengan senario politik negara. Juga bukan pasal kerajaan fatamorgana yg itu. Sila abaikan.

Kg Buntut Pulau adalah nama kampung yg unik. Mungkin sebab kampung tersebut terletak di belakang pulau temerloh di tengah-tengah sungai pahang itu. [+ maps google ]

Cerita lain, baru sepoh hari me tutup blog yginsaf.com ini, ramai sungguh kawan-kawan yg bertanya. Rindulah tu.

Alahai.

Categories: Ho Hum, Travel
  1. June 10, 2009 at 12:10 am

    hej! en_me…because your blog is always ‘lumayan’…ahaks…;-)

  2. June 10, 2009 at 12:19 am

    betul, tiap2 ari pakndak bukak blog en_me. memang lumayan

  3. June 10, 2009 at 12:28 am

    jimat masa baca blog en_me ni…

  4. June 10, 2009 at 1:30 am

    Kalau di Indon, buntut tu punggung dari istilah mereka. Kalau buntut utk mereka, dipanggil p*****..heish…seganler nak taip…censored..

  5. June 10, 2009 at 3:20 am

    Nama-nama pelik di Malaysia ini kadang-kadang menghiburkan

  6. June 10, 2009 at 3:55 am

    Bagaimana perasaan bila MyKad dibaca oleh orang lain. Alamat rumah awak ialah …

  7. Lun
    June 10, 2009 at 5:08 am

    kg buntut pulau
    waaa best nama tu

  8. June 10, 2009 at 6:49 am

    kalau kawan2 tanya apa nama kampong kau? …. segan la nak cakap hehe

  9. June 10, 2009 at 6:58 am

    patah tumbuh ilang berganti gitew…
    tp yg tumbuh tu…x semestinya sama gan yg patah…

    sgt ‘istimewa’ nama kg tuh….sungguh lain dr yg lain

  10. June 10, 2009 at 7:25 am

    haah la en_me tutup terus 10 hari eh. hehe🙂

  11. June 10, 2009 at 7:38 am

    jgn tutup trus yer..
    penah lalu kat pangsenam..xnmpak lak yg nih..tdo kot time tuh.hehe
    salam pagi ceria en_me ittew..

  12. June 10, 2009 at 8:02 am

    Adakah nama kampung itteww ada kaitan dengan lokasi kampung ittew?? kat hujung2 pulau kut pasal tu digelar kg buntut pulau? Ker takde kaitan langsung?

  13. rya
    June 10, 2009 at 8:03 am

    tak tutup terus kan..
    en_me-no-pause la katakan..
    uhuhu..

  14. June 10, 2009 at 8:18 am

    en_me mmg lumayan gitewww

    Saya pernah lalu situ beberapa kali dan pernah singgah di Masjid Kg Pangsenam

  15. June 10, 2009 at 8:29 am

    kadang2 uniknya nama tempat tu, buatkan kita susah nak lupa…
    betul betul betul

  16. June 10, 2009 at 8:32 am

    a’ah la.. tertanya-tanya.. apsal tutup.. hehehe… welkam back!

  17. ain
    June 10, 2009 at 8:38 am

    unik betul nama pulau tu seunik blog me gak!!!

  18. June 10, 2009 at 8:43 am

    ye kat blog en-me kami melepak..
    ada yg rindu ke? kahkihkoh..

  19. June 10, 2009 at 8:52 am

    Kalau lalu dari Kuala Kangsar ke Gerik akan jumpa ‘Kampung Belum Baru’

    iye me pasan maser pi pulau banding gerik tempoari.. ingat nak snap pic jugakk, tapi apakan daya ghitewww

  20. June 10, 2009 at 8:56 am

    mahu xrindu huhhu

  21. June 10, 2009 at 9:13 am

    Amboi, dtg tak bgtau…hehe. Br tau kan pulau pun ada bontot😀

  22. zareda
    June 10, 2009 at 9:15 am

    nama nama unik ni memang ada sejarah yang tersendiri kan en me ittew

  23. emy
    June 10, 2009 at 9:20 am

    Bestnye jalan2 cari makan..saya suka makan ikan patin masak tempoyak tapi kat melaka susah oo nak cari kedai yang ada jual..
    Re:Thanks datang lawat ha..

  24. June 10, 2009 at 9:38 am

    out of topic–> ada kot.. kan bro_me sentiasa mempunyai peminat setia huhuu…

    kite pun tru bro jugak.. terutama mencuri perkataan “gitew”

  25. June 10, 2009 at 9:46 am

    Salam.. thanks masuk blog kite.. folo2 lah sekali ekekee..
    mak aii Kg buntut pulau tuh.. name… wakakaaa

  26. June 10, 2009 at 9:48 am

    out lagik–> Bro me nie… asik kejr yg first je.. xpe la… jeliter ek..ala besa2 je die tue..tp klu tersenyum..

  27. ez
    June 10, 2009 at 9:52 am

    en me..slmat kembali..lama sungguh bercoti dr berblogging ye..heheheh..
    kg tu memang unik la..emmmm..

  28. Maryam
    June 10, 2009 at 10:22 am

    temerloh… tak lalu la pulak..🙂

  29. June 10, 2009 at 10:56 am

    rindu tu mmg r rindu…

  30. June 10, 2009 at 11:02 am

    sapa ler agaknyer sapa yang letak nama kampung itu..
    nak jugak tau camner dan halatuju cita2 orang itu…

  31. June 10, 2009 at 11:08 am

    Haha..kelaka…tanak beli rumah kat sini..nanti kena gelak jer..huhu..nyway thanks sebab datang blog leeza..keep in touch..

  32. June 10, 2009 at 11:40 am

    erk
    de erk name kg itu
    huhu
    xD

  33. نورنانا
    June 10, 2009 at 12:12 pm

    aku tau kg ni.
    kat temerloh.

    byk ikan patin.

  34. June 10, 2009 at 12:31 pm

    “Sup buntut satu bang…” itu sup ekor. Patut ler dinamakan Kampung Buntut Pulau ghupanya di hujung pulau…

  35. June 10, 2009 at 12:37 pm

    pernah juga sampai sini.

  36. June 10, 2009 at 12:37 pm

    Ini kunjungan balas nok!

    Tenkiu for stopping by my blog!

  37. June 10, 2009 at 12:37 pm

    ops!! mmg pelik name kampung tu…hi hi hi kiut pun yeak jugak!!

  38. ف wildchild ۞
    June 10, 2009 at 12:55 pm

    kalau ‘memang lumayan’, sudah tentulah ramai yang mencari ;p

  39. June 10, 2009 at 12:58 pm

    ramai yg sayang tu hehe

  40. dakchomey
    June 10, 2009 at 1:01 pm

    mak fara yg owg temerloh pown x penah dgr name kg tu.. btw, ari tu 30 mei ade karnival kat kg mempateh, temerloh sempena pembukaan masjid baru…en_me ade singgah x? n da gy ke kuala gandah? besh hye en_me dpt berjln2..

  41. June 10, 2009 at 1:05 pm

    uhuu..sape laa y bg name kg tu..awat x ltk kg punggung pulau..hiks…

  42. June 10, 2009 at 1:44 pm

    ade jgk yek..
    xtau lak nm jln ni..

  43. June 10, 2009 at 2:00 pm

    Salam,

    ya, enche me blog anda memang kelass gitu!

  44. June 10, 2009 at 3:32 pm

    juara melompat sungguh.

  45. June 10, 2009 at 3:48 pm

    sy pun geram tau..

  46. June 10, 2009 at 4:50 pm

    kalau org tanya.. pastu jawab kg buntut; silap ari bulan mau kena sepak hehehehe

  47. June 10, 2009 at 4:52 pm

    fuh ganazzznyer nama kg nii ahaks!

  48. June 10, 2009 at 5:57 pm

    pelik…
    tpi
    benarkah??

    ko dah google?

  49. June 10, 2009 at 6:26 pm

    cikgu tanya ” dimana kamu tinggal?”

    pelajar “hmmm..kampung buntut pulau cikgu”

    pelajar laen ” hahaha….”

    motif of the story – pilih nama tempat yang elok2 supaya tak jadi bahan lawak..

    erk..lari topik plak~!!

    hai en_me ittuuuuuu

  50. June 10, 2009 at 6:59 pm

    buntut pulau?

    mesti bau kentut pulau kat situ

    hehehe

  51. June 10, 2009 at 7:37 pm

    salam en. me..

    en. me datang dr mana? tinggal di mana? jauh2 dtg ke temerloh.. kalau tahu boleh kita berjumpa2an.. hehe.. itulah dia.. kedai sz rahmah.. mmg sekejap aje dibukanya.. pukul 2 mmg dh ditutup dah.. makanan dh habis licin.. sian en. me. makan ikan patin kolam tu kot. sebab tu hanyir.. kalau ikan patin sangkar dicuci bersih2 dgn asam jawa/limau nipis.. x kan bau rasa lumpur/hanyir bagai.. kesian en. me.. pengalaman dtg ke temerloh x seperti yg dijangkakan. .. tp gmbr kat tulisan temerloh tu cantik.. suka t melihatnya..

  52. June 10, 2009 at 7:44 pm

    Salam en me iteeeewwww..

    nape tutup blog? tak baik tawwwww… hehee..

  53. June 10, 2009 at 9:54 pm

    kat negeri sembilan ada satu kampung nama kg ti kg bongek….

  54. June 10, 2009 at 10:28 pm

    kat area situ mmg banyak pulau kan?? hehehe org dedulu tak pk panjang… letak nama kampung tak pk pasal nilai murni… hahaha

  55. matahari
    June 11, 2009 at 12:59 am

    Yah..bagus..bagus…aku boleh ngobrol disini…

  56. June 11, 2009 at 1:09 am

    hehe…dah lama tak menjengok ke sini🙂 hehe..kat Malaysia nie mmg byk nama pelik2. kdang2 terfikir macam mana tempat tu mendapat namanya🙂

  57. June 11, 2009 at 1:21 am

    kat kampung tu … ada jalan belakang tak?

  58. June 11, 2009 at 2:03 am

    saya belum sampai lagi ke sini.

  59. June 11, 2009 at 3:44 am

    hehehe. unik

  60. June 11, 2009 at 9:55 am

    ni mesti bentuk pulau tu mcm buntut kan….hehehe

    kampung bukan atas pulau ye .. cuber akak liza googlemap fulakks..

  61. June 11, 2009 at 11:00 am

    en_me lesen P lg ke..ahaks~

  62. sue
    June 11, 2009 at 11:30 am

    aku teringin gak nak buat entry pasal nama kampung pelik2…sbb on the way balik kg aku…byk nama kg yg pelik dan kelakar…nanti la balik raya aku terjah…

  63. June 11, 2009 at 12:19 pm

    kat kedah orang sebut buntut tu “pungkoq”. haha!

  64. June 11, 2009 at 1:35 pm

    mestilah rindu..dulu tgk banyak entry skang seciput je hehe..gurau2 je..

  65. June 11, 2009 at 2:16 pm

    mungkin kalu tgk dari atas tmpt tuh berbentuk punggung manusia agaknye..

  66. June 11, 2009 at 2:20 pm

    wah!macamana nak explain kat bos ni..

    Bos..bos..saya nak ambil cuti nak balik kampung..

    Kampung kamu dkt mana?

    Buntut pulau bos..

    Ok,cuti kamu dibekukan…

  67. June 11, 2009 at 4:33 pm

    Salam, terima kasih sudi kunjung blog saya ya.

  68. June 11, 2009 at 5:07 pm

    Perrghhh femes betul ini orang,heheh..:) nape ketua kampung tu tak tukar nama kampung tu?hehe

  69. June 11, 2009 at 6:54 pm

    salah sorang bekas officer yanie umah dia kat sini…
    kampung buntut pulau..
    bila nampak papan tanda tu
    teringat kat dia….hehehhe

  70. June 11, 2009 at 7:32 pm

    thnks en_me..
    dtg tmerloh?
    aku tggl kt tmrloh..🙂

  71. June 11, 2009 at 7:40 pm

    en_me

    selamat kembali dari bercuti…syok ye jenjalan….

  72. June 11, 2009 at 8:40 pm

    takde i phone nye. bertuah badan lah klo tu i phoneee. nangissssssssssssssssssssss. hahhahahha

  73. June 11, 2009 at 8:52 pm

    Salam en me… 10 hari tutup blog, blog dah berwajah baru…

  74. June 12, 2009 at 12:28 am

    saya juga tertanya-tanya kenapa tak leh bukak blog en_me..terkezut ble jadi private itu hari..huaaaaa…
    🙂

  75. June 12, 2009 at 3:38 am

    itulah en_me.. bila kita menghasilkan sesuatu karya itu ikhlas dari hati.. aura keikhlasan itu akan nmpk jua.

    dari hasil tulisan seseorang itu pun, kita boleh menilai dia itu mcm mana orangnya.

  76. June 12, 2009 at 11:55 am

    errr, memang unik.😀

  77. June 12, 2009 at 5:53 pm

    Semoga kaki ini menginjak tanah berkah ini, kawan! Salam takzim

  78. munawwarah
    August 14, 2009 at 1:40 pm

    dah 20 tahun ulang alik lalu bukit naga mulur,
    lalu kampung buntut pulau, pangsenam bagai
    tapi tak penah pun terfikir nama tu kelakar.
    harini baru terdetik.lol

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s