Home > photography > masjid bandar seri jempol

masjid bandar seri jempol

(insert masjid jempol)

minaret of masjid bandar seri jempol

Hujung minggu yg lepas, dari bandar temerloh, me terus tuju arah ke selatan. Ikut jalan lama, lebuhraya persekutuan nombor 10. Me limpas bandar triang, kemayan,  dan bandar baru serting (jempol).  Me berehat dan bersolat di masjid bandar seri jempol.

ferris11.gif Gambar formasi awan yg menarik berlawanan dgn masjid di aminus3.

Dari jempol, me terus limpas bandar bahau, rompin, gemas, batu anam, segamat, labis, chaah dan keluar ke lebuhraya plus di yong peng.

Alahai.

Categories: photography
  1. loq
    June 12, 2009 at 3:00 am

    berjalan je keje ye
    hehe

    ehehe.. volleee

  2. June 12, 2009 at 3:31 am

    waahhh cantik nyer tona warna dari biru air laut ke biru tua..

    alhamdulillah, kebetulan langit biru ghitewww

  3. June 12, 2009 at 5:06 am

    en_me…
    idea yg bagus jugak kalau meng’entri’kan masjid2 di Malaysia ni…tambah dengan gaya foto yang kelassss gitu!

    jap.. cuber akak lakk tampal masjid2 di negara arab tewww.. lagi kelise ghitewww kanns

  4. June 12, 2009 at 5:08 am

    en_me…
    nak tulis jugak ni….
    besar gedabak la pulak muka akak bila tepek kat format baru ni…alahai…

    akak norm lehh tukar format muka yg lain perghh.. but is that wat u want kannns.. ekeke

  5. June 12, 2009 at 8:05 am

    lawa la!!!…amazing…
    salam ari jumaat abg me tu…

    salam jumaat jugerr wat akak intan tewww

  6. ain
    June 12, 2009 at 8:31 am

    tengok awan boleh hilang stress!

    stress kah akak ittewww.. aiyoo

  7. June 12, 2009 at 8:47 am

    pandai en_m ambik gambaq, nmpk tenang

    tenang pada yg sudi memandangg .. salam pakndak teww

  8. June 12, 2009 at 8:58 am

    Terima kasih sudi berkunjung..
    Nice blog..gambar pun cantik2..
    Hari ni amiklah gambar mesjid lps solat jumaat plak..he3

    thanx mama singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. ehehe

  9. buzzybug
    June 12, 2009 at 9:18 am

    lawa la gambar ni en_me

    thanx cek buzz teww..

  10. June 12, 2009 at 9:25 am

    alahai..jauhnya Me berjalan..
    mujur naik kereta, bukan jln kaki ~

    tak naik kapal terbang lagi tewww.. ekeke

  11. June 12, 2009 at 9:26 am

    ikut jalan dalam dapat tgk pemandangan kampung dn gelagat masyarakat

    kannns..

  12. June 12, 2009 at 10:34 am

    jauh perjalanan luas pemandangan…bertambah pengetahuan

    ghiteww larr sepatutnyerr..

  13. June 12, 2009 at 10:44 am

    uiks! dah dokek kampung den tu ha… huhuhu
    welcome bro!

    kampung ko kat ner abang maza tewww.. uhuhu

  14. June 12, 2009 at 10:51 am

    Langit berona biru sungguh menenangkan kalbu.

    tenang teww..

  15. June 12, 2009 at 11:20 am

    jauhnya merayau!… ke mana arah tujuan tu en. Me?..

    – jalan jalannss jerr.. vollee ghiteww

  16. June 12, 2009 at 11:35 am

    superb like always la bro🙂

    – ahaha.. tanpe kawan2 yg best2 spt kamu saperlar me yg ini..

  17. June 12, 2009 at 11:59 am

    salam ziarah. en_me, gambo2 ko pun hebat2. org temerloh gak ke? tq sudi jengah blog koi…

    – same2.. muger2 kite lehh jd rakan siber yg baik2 ghiteww..

  18. June 12, 2009 at 12:12 pm

    wahh…en_me cm abah N..suke lalu jalan lame..klo N highway jerkk..sbb tkt sesat…

    – kalo bolehh sumerr nak pakeyy highwayy ghiteww..

  19. zue
    June 12, 2009 at 12:35 pm

    salam me,
    wah2 jln sakat me…kuantan smpai jempol kluar yong peng.

    balik pontian ke?

    p/s: nak tanya sikit keja sendiri/mkn gaji…syok bebenor jln manjang.

    – pontiann katernyerr

  20. June 12, 2009 at 12:56 pm

    bestnyerr..jln2 pusing2 pening2

    – jomm..

  21. June 12, 2009 at 1:11 pm

    mmg mabeles skill u tangkap gambar!!!

    salute beb!!

    – thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inihh..

  22. ف wildchild ۞
    June 12, 2009 at 3:19 pm

    emm. mengidam nak jalan semua jalan persekutuan kat Malaysia ni. tapi yang 1 – 10 je la..
    en me pernah ikut jalan persekutuan 1 dari johor bahru sampai ending dia kat utara sana?

    tak pernah.. sebab dah ader highway plus ghitewww.. tp xtau larr nanti, kalo dah takdok keje n ader kelapangan ghitewww.. ihihi

  23. June 12, 2009 at 3:20 pm

    salam…
    indahnya rumah Allah..

    salam jumaat jugerr..

  24. azi
    June 12, 2009 at 4:38 pm

    Ahaa. Dulu masa sekolah di Serting, selalu solat di sini bila parents datang.
    Teringat…hehe

    ker teringat orang len ghiteww.. ekeke

  25. June 12, 2009 at 7:23 pm

    ding~ dong~
    sj nk tggl jejak lg
    bOsan tahap gaban neh

    orang bujang pon bosan ghitewww.. tak dapek me nak nolong .. ekeke

  26. Tie
    June 12, 2009 at 8:31 pm

    Salam….. saja menziarah….😛

    salam jugerr.. thanx kak tie yg vogue itteww..

  27. yus
    June 12, 2009 at 8:47 pm

    bejalan je en_me ni ye…selamat berhujung mgu🙂

    hepi weekend wat akak yus itteww gakk..

  28. June 12, 2009 at 9:35 pm

    salam en me…
    cantik plk tgk langit yg membiru tu…..
    masa akak amik gambo masjid ubudiah kt KK tu
    langit cerah sgt…..

    salam akak baayah itteww..

  29. zaharah
    June 12, 2009 at 10:30 pm

    wah wah…theme baru ye…hehe..
    rajinnye jalan2…

    volleee..

  30. June 12, 2009 at 11:35 pm

    Salam en me…. cantiknyaaaa….

    baru terperasan… dah tak dak entry khas hari jumaat ker….

    perlukerr.. ekeke

  31. June 13, 2009 at 12:28 am

    ha.. ni yang nak tunggu nih. nak tau gak ape yang menarik ade kat situ. dah le lalu tengah tengah Malaysia. hehe

    kalo 3 dgn 5 sedap siket. lalu tepi laut. hehe

    lalu tengah nampak hutan ghiteww.. ehehe

  32. June 13, 2009 at 1:54 am

    huhu..traveler forever…best kan jalan2 meligat alam en_me….=)

    kanns..

  33. June 13, 2009 at 2:00 am

    traveler sgt besh..jalan2 melihat alam kan en_me

    double shot nih.. ihihi

  34. June 13, 2009 at 10:56 pm

    hehe…dah dekat dgn rumah mak aku nie…. memandu santai 15 minit dah sampai🙂

    kampung larr tewww.. sonoknyerr kanns

  35. June 15, 2009 at 4:47 pm

    Salam,

    Ini masjid yang sudah dekat dengan rumah ayah saya dikampung En_me! Lebih kurang 20 minit memandu. Dari mula dibina hingga siap saya memerhati pembinaannya dari jauh kerana nampak dari perjalanan nak ke Bahau..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s