Home > Travel > nadai rimau ba rumah panjai

nadai rimau ba rumah panjai

(insert maybank advertisement)

“Indai, amang irau. Bisik siku gi rimau nyaga aku ba ditu.”
the no. 1 bank advertisement

Kawan-kawan masih ingat iklan diatas? Dialog dalam bahasa iban sarawak.  Kalau terlupa tidak mengapa (melayu memang mudah lupa), boleh klik di [+ youtube .]

Kisah anak perempuan kesayangan yg sedang menuntut di kota london. Dalam iklan itu, dengan megahnya maybank menunjukkan di london pun ada cawangan maybank. Mengharukan juga.

Tapi me kecewa dan bengang tahap angkasa juga. Sebab me kena buka akaun bank lain untuk mengirim wang pada aDm nanti. Menurut alkisah – tiada mesin atm maybank di dalam kampus unimas kota samarahan sarawak itu. Apa barang? Menyampah kan.

Alahai.

Categories: Travel
  1. June 23, 2009 at 1:05 am

    sabar en_me, nanti-nanti entah empat puluh tahun akan datang, dia org buka lah cawangan maybank kat sana tu…

    sabar yea.. sabar…..

    hehehe

    ammvoiii abang maza ittewww.. jomm ngetehh doeloee ehehe

  2. June 23, 2009 at 1:17 am

    huhuhuh linn sgt2 suka iklan…..tapi kelupaan lak dialog dier…

    kan me dah suruh klik youtube ghitewww.. veryy derr one uoolsss

  3. June 23, 2009 at 1:18 am

    ni lah dikatakan kera dihutan disusukan..

    kannns abang penyu tewww..

  4. June 23, 2009 at 1:41 am

    Jangankan di semarahan tak ada maybank, di pekan Batu 9 tempat akak tinggal pun tarrak…! Jarak KL ngan Batu 9 Cheras, cuma 6 km. Buat malu aja tinggal dekat KL.

    Habeh… mana pegi rimau nie?

    rimau gi london .. volleeee

  5. June 23, 2009 at 2:07 am

    alololo…Same la dgn ikhmar! Kene buka akaun Bank Islam… Uhuhuhu~

    ahaha.. sonoknyerr imar tewww

  6. June 23, 2009 at 6:26 am

    hahahaha!
    appadaaaa…..

    alala.. cekgu peanutbutter itteww

  7. June 23, 2009 at 7:21 am

    Pelik tapi benar. Ghitewwww

    kannns pokli tewww.. ekeke

  8. June 23, 2009 at 7:29 am

    bank lain takde ke en_me. cimb ke ? hehe🙂

    me citerr pasal rimau kannns.. kowserr uu

  9. June 23, 2009 at 7:49 am

    hahahaha sy ingat iklan tu!!
    ntah kat mane ntah cawangan tu.. sy xpenah jalan2 tpt tu kot hehe

    cuber ko google jakkks.. uhuhu

  10. June 23, 2009 at 8:08 am

    maybank boleh dijumpai di petronas berhampiran. tapi kena kuar dari kampus unimas lar…

    ader gak rimau pengecut kat luar kampus erk..

  11. ibusinga
    June 23, 2009 at 8:12 am

    Top je banyak2 kat akaun dia…n pesan…’ni untuk 6 bulan tau…’

    tapi kena bukak akaun dulu kannns.. aiyooo

  12. June 23, 2009 at 8:41 am

    oh itu macam ka? akk sangka Mbb sudah cukup sempurna🙂

    sempurna buat iklan jer kott.. uhuhu

  13. Tie
    June 23, 2009 at 8:55 am

    Err… antor je melalui giro… tak pun guna wang pos, ekekeke……………..

    takper kak t.. me bukak akaun bank lain jerrr.. vollleee

  14. June 23, 2009 at 9:00 am

    sebenar²nya, ada ke branch maybank sebesor tu kat london? mcm gaya “upgrade” diri je, hehe.

    hmm ntahlarr ciklin tewww.. me tak sampai london lagikks.. ihiks

  15. June 23, 2009 at 9:10 am

    Mng. org kota samarahan blm familiar dgn rimau…

    apalagi ikan patin kannns.. ekeke

  16. June 23, 2009 at 9:10 am

    aduhai..

    jauhnya aDm kena pergi..
    takpe2, jauh perjalanan, luas pengalaman gitew..

    adat jer kena buka bank lain en me…
    dulu time matrix guna bank lain, masuk universiti pon bank lain..
    ni kalau kerja kena guna bank lain gak..memang siap lah~

    huhuhu~

    ammvoiii.. garangnyerr akak za tewww

  17. June 23, 2009 at 9:35 am

    rimau sume dah masuk lam zoo😛

    zoo ker circus london ker.. hmmm

  18. June 23, 2009 at 9:38 am

    Jangan jumpa rimau betul sudahlah! (Ada pengalaman lari tak cukup tanah bilo terserempak dengan Maybank di puncak Gunung Bintang!)

    ko watper kat puncak gunung ittewww.. ohoho

  19. June 23, 2009 at 9:46 am

    hahaha

    irony

    irony = pelik kannns..

  20. rya
    June 23, 2009 at 9:49 am

    harimau tak larat nak mengaum jauh2.. ehehe

    abes, leh fulakk sampai london ghitewww.. uhuhu

  21. June 23, 2009 at 10:04 am

    tapi boleh pulak ader kat london kan???
    harap iklan taraf international jer..

    kan sana banyak atm bank aper???

    propaganda sajerr tewww..

  22. June 23, 2009 at 10:09 am

    nanti kita cakar sama diorang ya en_me. aum aum haha!

    kowserr u nak cakar cakar ghitewww.. ahaha

  23. June 23, 2009 at 10:49 am

    Ingatkan Bank Harimau ni ada di mana-mana.

    hmmm.. tak dapek me nak nolong ghitewww..

  24. June 23, 2009 at 11:23 am

    sy ada acct maybank… mau kongsi ker?
    (zaman perkongsiaan kan…)

    hehehe…

    xyah nak akad akad ghitewww.. sonangnyerrr kannns.. ehehe

  25. June 23, 2009 at 11:26 am

    en meee….

    kata mudahnya ..

    cakap tak serupa bikin !

    vukann janji manis mu kerr.. ekeke

  26. June 23, 2009 at 11:48 am

    setahun dua lagi ada lah tu agaknya…
    hiks.

    setahun dua = tiga tahun lagiikkks.. lamernyerrr.. ihiks

  27. June 23, 2009 at 11:50 am

    mana2 bank sama jer..

    tapi kalo pakey satu bank lagi senang.. nak deposit transfer duit pun senang.. ghitewww

  28. June 23, 2009 at 12:38 pm

    tiada perkhidmatan on9 kah???

    me citerr pasal mesin atm maybank.. camaner nak kuar duit kalo takdok atm? veryy derr uoolsss..

  29. June 23, 2009 at 12:42 pm

    ohhh!!! kiranya cakap tak serupa bikinlah diaorang ni ek?…

    betulla dorang ckp maybank ader kat london, tapi kampung sendiri kat sarawak takdok maybank fulakkk.. aper kelisee

  30. yus
    June 23, 2009 at 2:02 pm

    ada jgk cenggitu..yg seberang sana kemain lg diwar2kan..tp yg kt tmpt sndiri dianaktirikan..hhmmmm…

    apekah la dorg ni kansss????

    kannns..

  31. June 23, 2009 at 2:27 pm

    tu ler… antarabangsa konon

    kononn ..

  32. June 23, 2009 at 2:41 pm

    lorh~ patut diusulkan pada maybank ni…
    silakan sidang parlimen. =)

    sidang bawah pokokk.. volleee

  33. ez
    June 23, 2009 at 2:45 pm

    emmm..memang xpatut..patutnya maybank kene ada x bumi sendiri…emmmm

    hmmm..

  34. June 23, 2009 at 2:45 pm

    Err… tak boleh guna meps ka?

    Tapi, rugilah kan RM1 tu kalau guna meps…

    tak sumer bank caj RM1.. kalo bsn giro kena caj RM12 .. caye takks?

  35. ez
    June 23, 2009 at 2:46 pm

    silap la en me..heheh..patutnye maybank kene ada di bumi sendiri..heheh..

    xper, silap leh dimaapkann..

  36. June 23, 2009 at 3:12 pm

    propa je tu bro,,, padahal shoting kat KL…

    tak tau lar fulakkks.. background macam kat london ghitewww.. banyak belanja tewww.. baik buat satu atm kat kampus sanerr kannns.. kehh

  37. June 23, 2009 at 3:17 pm

    rimau dh tue…jadi duk kat hutan je la…nnt duk dlm tu,,,student larii lakkk

    tue katernyerrr.. ammvoiii

  38. June 23, 2009 at 4:32 pm

    hantar pakai wang pos

    aper kelise abang jamm.. bibik anto duit ke indon pun pakey elektronik ghitewww..

  39. June 23, 2009 at 4:41 pm

    nadai.. nadai.. erkk..

    aku tak pandai madah iban tok… ehehe..

    teringat jard punye pen ittew baghu je tukar dakwat.. ehehe

  40. June 23, 2009 at 4:59 pm

    itteww macam ka??

    ghitewwlarr..

  41. June 23, 2009 at 5:30 pm

    Tahniah anaknya mudah2an like father like son… menjadi org berguna…bila nak jumpa me lg ye…

    insyaAllah tanns..

  42. June 23, 2009 at 8:41 pm

    kakaka

    gah diluar… dalam negara pun ada kekurangan

    kanns..

  43. June 23, 2009 at 8:56 pm

    bukan semua yang kita hendak kita bole dapat…sedikit kesusahan mengajar kita erti kehidupan

    betullarr tu bro.. bukann bank lain takdok kannns
    me cumerr nak kutuk kutuk iklan maybank tewww.. vollleee?

  44. June 23, 2009 at 10:57 pm

    suke lah iklan nih…lepas dok labuan..dah mula paham bahasa2 swak n sbah nih..hihi

    ko nak kawen dgn orang swak or sbah nih.. ikiki

  45. June 23, 2009 at 11:32 pm

    haha…
    sabar la ye…
    tak lama lagi ada la maybank kat situ….

    mungkin tidakkk.. maner ko tahu..

  46. June 24, 2009 at 12:10 am

    ” tiap ari nuan ngati penatai aku.. ndak gak aku pulai.. ” hehe

    susah sikit la mcm ni kan..

    **kat loker asrama xleh simpan duit bnyk2 sbb bnyk ‘toyol’

    toyol kat manerr2 pun samer ghiteww..

  47. June 24, 2009 at 9:26 am

    huh… tak kusangka rupanya tiada mbb di sana…

    tau takperr.. uhuhu

  48. June 24, 2009 at 12:50 pm

    N dlu da mrase da…mtrx mlake bkak akaun len..msk U kne bkak akaun len..last2 da abes blaja..due2 akaun tu kosong..ngeh2…

    ghitewww erk..

  49. June 24, 2009 at 3:24 pm

    what? heh takde atm maybank kat situ?? aiseyy mannn. hahahha.
    harus la guna baik lain. cimb kah?? tapi takpe lah. sure atm kt sana meps😀

    cimb takdok.. rhb n bank islam jerrr.. uhuhu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s