Home > property > motor kapcai

motor kapcai

(insert my old man)

my dad on one of his beloved bikes (not related story)

Me tengah cadang hendak hantar motor kapcai aDm ke kuching. Orang kata cuma tiga hatus hinggit kos pengangkutan kalau guna khidmat poslaju.

Tapi ramai pelajar unimas yg beli motor ‘tangan kedua’ di sana.

Lagipun motor kapcai aDm tiada siapa yg hendak memakainya di rumah itu.

Alahai.

Categories: property
  1. June 25, 2009 at 12:52 am

    kenapa nak hantar motor kapcai kat aDm? Susah ker transportation kat sana?

    sajer suker suker hanto motor yg takdok saper nak pakey tewww.. volleee

    • AZEM
      April 23, 2010 at 3:04 pm

      molek lagi motor tuu…[…]

      ko nih saper? terjah2

  2. June 25, 2009 at 1:02 am

    Boleh antar ngan post laju ker? Tak pena denga la pulak. Ingatkan surat aja… terlewat ketapi tol la akak ni… hehehe

    macam macam leh hantar pakey poslaju.. yg penting ongkosnyerr.. ehehe

  3. June 25, 2009 at 1:20 am

    Wah… Bestnyeee aDm!

    ko lagik best perghh.. every weekends leh balek tido bawah ketiak emak ghitewww.. ehehe

  4. June 25, 2009 at 2:28 am

    en_me…
    pada pendapat patik..since motor kapcai aje yg nak dihantar, abahnya beli lah aje yang baru kat Kuching tu…mesti adam seronok dan terharu dapat motor baru…kalau dekat tak pe…ni nak ngantor jauh sgt…
    Kat UiTM Dungun tu setiap kali musim pelajar baru masuk…mesti ada tawaran hebat dr kedai kedai motosikal…siap buka booth dlm kampus…
    sekadar berkongsi…dan menambah idea en_me aje…
    Semoga semuanya selamat belaka…

    ahaha.. me cadang jer…

  5. June 25, 2009 at 3:13 am

    leh ker hanta guna pos laju? tak penah dgr punn..

    thanx to me.. ehehe

  6. June 25, 2009 at 4:06 am

    300? murah nye!

    murah ker.. hmm

  7. June 25, 2009 at 7:12 am

    owh mcm tuh rupe moto kapcai..broommmm!

    pin pin..posto posto…

  8. June 25, 2009 at 7:21 am

    en meeee

    hahaha saya teringat dulu time abg saya belajor,
    ayah antor guna ketapi . Tapi aDm mestilah guna poskan…
    mana ada ketapi kat situ.

    Bagus gak antor motor kapchai dia ..
    itupun kalu boleh pakailaaa…
    kalu kena setat 8-7 kali .
    takke haruuuu…
    harus beli yang baaruuuu….

  9. June 25, 2009 at 7:32 am

    beli yg baru je kot…sbb xpasti lg motor tu boleh pakai kat sane..kalu xleh hidup..melayang lak duit 300 tu,,,,

  10. June 25, 2009 at 7:53 am

    Motor kapcai ni kalau bikin rempit…LAJU
    tak caya jum( hehehhehehe)
    kalau skarang punya version hayat motor ni tak tahan lama mana
    quality memang aa lansung x sama
    Pe pun pakcik yang bawak kapcai TU memang kelihatan ROCK aaa

  11. ain
    June 25, 2009 at 7:55 am

    kalau ada motor ni…sng nak bergerak kan..!

  12. June 25, 2009 at 8:06 am

    err…1st year dah boleh bawa transport ke?

    kalau post murah camtu, baik post jer lah kan?

    dari beli motor lain..=)

  13. June 25, 2009 at 8:29 am

    oo boleh hantar ngan pos laju ke?
    elok la tu..idak membazir nak beli motor 2nd hand lg sejibik

  14. June 25, 2009 at 8:43 am

    Lawa jugak motor kapcai dalam gambar tu =)

  15. June 25, 2009 at 9:11 am

    Dulu ayah saya pakai motor macam pakcik dalam gamabr tu, namun selepas lebih kurang 30 tahun, motor tu terpaksa ditamatkan perkhidmatannya. Cukup handal membawa getah cair (30 kg) dalam tong besi dalam jalan kebun getah.

    Kapchai Adm, pos ajelah. Senang dia pergi kuliah.

  16. June 25, 2009 at 9:29 am

    beli 2nd je kat sana kan senang….moto buleh pimp bagi bling2 sket…cun tuh…

  17. June 25, 2009 at 9:43 am

    elok lah tu dihatarkan motor tu….

    daripada sejuk kat rumah, biarlah di-warm-up kan oleh tuannya.. huhuhu

    jangan merempit kat sana sudah ler.. huhuhu

  18. June 25, 2009 at 9:54 am

    maksu suka naik motor kapcai sambil main gitar kapok, sebab boleh hempuk kat orang, lalalalala
    😀

  19. June 25, 2009 at 10:27 am

    aDm ada lesen motor? Dah bagus tu. Atikah cuma ada lesen kete walaupun kat kampung biasa bawak motor. Minggu depan bila dia masuk U kena jalan kaki ajelah dlm kampus.

  20. June 25, 2009 at 10:38 am

    3 rat?..mahal betul..tp syorkan guna nation wide..

  21. June 25, 2009 at 11:08 am

    naik beskal je…

  22. June 25, 2009 at 11:09 am

    Daripada dibiarkan tersadai kat rumah takde sapa gunakan, lama-lama rosak pulak… Kos nak baiki pulak dah satu hal… Kalau terus tak boleh guna, dah terpaksa kena beli motor baru pulak… Ade baiknya di poskan aje motor tu kepada tuan punya untuk kemudahan di sana…

  23. June 25, 2009 at 11:30 am

    adm tak kisah kan pakai kapcai itu???
    dari beli yang lain…pakai jer apa yang dah ader..

  24. June 25, 2009 at 12:35 pm

    huhu..carik en_me jgn x carik…klo ade mbr polis lg sng nk dpt…moto2 mat rempit kne tahan tu…hihi

  25. June 25, 2009 at 12:41 pm

    hantar kat aku je moto tu..

  26. June 25, 2009 at 12:45 pm

    kasih sayang seorang bapa

  27. June 25, 2009 at 5:43 pm

    en.me..
    bahaya bdk2 skrg ni naik motor..hntr la kete en.me yg iteww, ataw yg itew, ataw yg iteww..

  28. June 25, 2009 at 5:45 pm

    motor mmg satu keperluan kan en_me
    dulu masa kat univ pun saya merempit jugak. hehe🙂

  29. June 25, 2009 at 8:52 pm

    aah

    bagus tu kalau ada kapcai time belajar

  30. ez
    June 26, 2009 at 9:35 am

    a’ah en me..xde moto susah nak gerak..kalo susah2 sgt..bg motor tu kat ateq..heheheh

  31. June 26, 2009 at 1:37 pm

    suh die jln kaki sudah..br blh maintain ke”slim”an die😉

  32. June 26, 2009 at 6:51 pm

    Salam en me….

    Motor kapcai ayah en me antik gitu…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s