Home > Ho Hum > a·ban·don, not a·bun·dant

a·ban·don, not a·bun·dant

(insert blue car)

an abandoned blue car (not related story) [+ zoom in]
parking lot, next to telang usan hotel, kuching

Hari ini hari selasa macam biasa.

Sekarang me sedang sibuk menyusun balik gambar-gambar yg me ambil guna kamera dslr eos 40d me yg itu. Tersimpan dalam cakera keras luaran. Sudah menjangkau behibu-hibu gambar. Me kena letak fail indeks supaya senang nanti hendak mencari kembali.

Tempohari, masa me menyewa sampan (tambang) di sungai sarawak depan waterfront kuching itu. Me sempat tangkap beberapa gambar dari tengah sungai. Menarik juga. Harga tambang ronda-ronda ialah RM60 selama sejam setengah. Bukan lima posen ya kawan-kawan.

(insert sungai sarawak)

sampan with a view
sungai sarawak, kuching

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. July 7, 2009 at 1:07 am

    en_me,
    Masa ada persembahan tarian kebudayaan tu, me tak join naik pentas ke? Menari sama dengan depa.

  2. July 7, 2009 at 1:37 am

    erk

    banyaknya gambar…

  3. July 7, 2009 at 3:12 am

    lawa gambar2 tu..

  4. July 7, 2009 at 3:24 am

    en_me…
    good pics you have there…waterfront yang agak ‘uzur’ boleh jadi ‘segar’ kembali…good job!

  5. July 7, 2009 at 6:00 am

    macam ni, saya nak bisnes sewa tambang lah.. hihi

  6. July 7, 2009 at 7:20 am

    i’ve got blue car oso..hihi

    salam en_me..

  7. July 7, 2009 at 7:38 am

    Assalamualaikum. cantik gambaq, yg keta tue macam mainan ja, hehe

  8. July 7, 2009 at 7:55 am

    wahhh!!! canteknyerrr~~~

  9. denaihati
    July 7, 2009 at 8:19 am

    Rindu betul dengan bandaraya kuching ni..dah 2 tahun tak jejak kaki di kuching…teringat-ingat kek lapis sarawak…

  10. ain
    July 7, 2009 at 8:32 am

    pernah naik cruise masa kat sarawak dulu…memang best!

  11. nuyui
    July 7, 2009 at 9:32 am

    isk en_me ni.. mmg la bkn 50 sen.. org tu nk beli aiskrim pun dpt yg cikai2 je kalau 50 sen tau… huhuhuhu

  12. July 7, 2009 at 9:32 am

    comey keta biru tu …
    weekend ni akan ke kuching
    yahoo !🙂

  13. July 7, 2009 at 9:51 am

    wah!
    bestnya en me..=)

  14. yus
    July 7, 2009 at 9:59 am

    the pictures are so awesome..gud2..

    salam en_me itteww

  15. July 7, 2009 at 10:38 am

    Eh eh en_me wat kelas BI lak dahhhh … Bagus tu!

  16. July 7, 2009 at 10:39 am

    di umumkan… tengah bulan, sy akan ke seberang lautan…. atas urusan kerja dan hujung bulan pun akan ke seberang benua… pun atas urusan kerja…

    harap boleh jadi macam en_me… banyak amik gambar… cuma belom sambar dslr lagi…

  17. July 7, 2009 at 10:49 am

    selamat pagi… sihat ke?

  18. July 7, 2009 at 11:12 am

    gambar kereta biru macam dari tahun 1983

  19. July 7, 2009 at 11:17 am

    i jeles kat en.me..u r talented

  20. July 7, 2009 at 11:26 am

    salam en_me, sy ke kuching bulan april lepas tapi sygnya tak sempat nk enjoy cruise tu…pasni letak bnyk2 pic lg ye

  21. July 7, 2009 at 10:22 pm

    Salam en me…

    Cantik permandangannya….

  22. July 12, 2009 at 1:12 am

    kalau 50sen haruslah 50 kali saya naik sampan tuh pusing2 sana. hehe🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s