Home > Travel > langit tidak selalu cerah

langit tidak selalu cerah

(insert batu layar)

the storm is coming
batu layar, kota tinggi

Hari ahad yg baru lepas, me sudah jalan-jalan ke pantai desaru.

Dari bandar penawar, me ikutkan hati dan perasaan terus jalan-jalan (memandu van buruk toyota unser) ke arah selatan. Singgah juga di batu layar. Kemudian berhenti solat di surau kampung baru teluk ramunia.

Dulu me selalu juga ke teluk ramunia atas urusan kerja. Tapi tidak lalu jalan pantai.

Dari teluk ramunia me menyusuri jalan paling selatan belah sini. Limpas pekan teluk ramunia terus ke jeti pengerang. Pemandangan yg menarik juga.

Berikut adalah kampung-kampung yg me limpas. Bermula dari bandar penawar – kg setajam – kg punggai – kg gambu – kg wakap – kg tanjung – kg masjid – kg changi – kg sungai rengit – kg batu buloh – tanjung tembuan – kg sungai buntu – tanjung dato – batu ayam – kg sungai kapal – kg teluk ampang – kg langkah baik – tanjung setapa –  kg jawa laut – kg sebong – tanjung merak – tanjung pengelih – pusat serenti pengerang.

Untuk yg tidak tahu dimana teluk ramunia, sila klik di maps.google.

Penat seh.

Alahai.

Categories: Travel
  1. July 7, 2009 at 12:12 pm

    seksinye aQi and aBo…ehehe
    dh la langit mendung
    dok jauh2 plak tu
    cam gado2 aje
    nnti baba marah ok!

    nice pic en_me🙂

  2. July 7, 2009 at 12:12 pm

    hujan di tengah hari

  3. July 7, 2009 at 12:46 pm

    Aduhai.. cantiknya gambar tu. Sungguh dramatik. Saya pun suka lah drive ke arah arah sana..🙂

  4. July 7, 2009 at 12:55 pm

    rajin die ek turun ke Johor je… bile mahu jejalan ke utara pulak bro

    out of topic–> ape la yg chomey tue ek… kite ke or yg sebelah kite tue huhuhu

  5. July 7, 2009 at 1:02 pm

    indahnya langit ciptaan tuhan…ehh ombak tuh cam tsunami nak datang menyerang jek..jaga jaga jaga…

  6. July 7, 2009 at 1:04 pm

    salam, tumpang lalu, nice blog n pics.. =)

  7. July 7, 2009 at 2:09 pm

    terkadang syahdu jugak tengok langit yg tidak selalu nya cerah itu..

  8. July 7, 2009 at 2:13 pm

    Nice pic, nice view…dari lensa seorang en_me…memang lumayan..

  9. art
    July 7, 2009 at 2:15 pm

    masa sekolah dulu, dalam Geografi ada belajar pasal Teluk Ramunia…apa ek?

    is a well-known bauxite mining town

  10. July 7, 2009 at 2:17 pm

    out of topic–> sodap ek… ade mase jom perkena semangkuk he…23x

    eh tang bawah yg mne teu bro..ish die nie… perli ek he..2.3x

  11. July 7, 2009 at 2:27 pm

    en me..,

    Bukan langit jek yang tak selalu cerah tau..
    Hati saya pun tidak secerah langit ..
    kekadang tuh mendung hitam … camner tuh ??

  12. July 7, 2009 at 2:28 pm

    alah encik en_me, van buruk toyota unser gitewww ke sana ke sini, saya ingatkan awak naik beskal tuwa, ahaks

  13. July 7, 2009 at 3:08 pm

    uks.. kg. jawa laut….

    sungguh lah org jawa ni, ada kat mana2 gak yea.. huhuhu

  14. zareda
    July 7, 2009 at 3:26 pm

    cantik gamabr tu en me…

  15. July 7, 2009 at 3:28 pm

    Seronoknyeeeeeeee meronggeng~

  16. July 7, 2009 at 3:33 pm

    pernah [i desaru..Ombak sana jahat..

  17. jentayutiara
    July 7, 2009 at 3:40 pm

    bandar penawar – kg setajam – kg punggai – kg gambu – kg wakap – kg tanjung – kg masjid – kg changi – kg sungai rengit – kg batu buloh – tanjung tembuan – kg sungai buntu – tanjung dato – batu ayam – kg sungai kapal – kg teluk ampang – kg langkah baik – tanjung setapa – kg jawa laut – kg sebong – tanjung merak – tanjung pengelih – pusat serenti pengerang.

    sy sedang mengoogle lokasi tersebut.

  18. Dee
    July 7, 2009 at 3:55 pm

    cantiknyer gambar..walau mendung tp tetap berseni..

  19. ain
    July 7, 2009 at 4:03 pm

    lamanya tak ke teluk ramunia. kat situ ler jumpa mae.hihihihi

  20. July 7, 2009 at 4:36 pm

    Saffa sudah kembali ke beloh en_me!😛

  21. July 7, 2009 at 5:02 pm

    linn nak ckppp yang sgt2 cantikkk gambr tu…..

  22. sebaliktabir
    July 7, 2009 at 5:32 pm

    Salam en_me…lama tak berdendang kat sini..
    banyaknyer tempat singgah? Fuh!
    Boleh buat program Jelajah Kembara 2009 bersama en_me… ahark!

  23. July 7, 2009 at 6:18 pm

    gmbar yg cukup cntik..

    patula 2-3 ari blog en_me sunyi dari entri baru…

    rupe2nye pg cuti2..hehe

  24. July 7, 2009 at 6:20 pm

    seronoknye spent mase ngan famili.. enjoi la en me..

  25. July 7, 2009 at 8:20 pm

    Langit tak selalunya cerah
    Bila cerah panas
    Bila tak cerah berjerubu
    Nak menembak tak cantik

  26. July 7, 2009 at 8:33 pm

    salam me..
    emmm hari tak selalu cerah begitu juga hati kekadang hepi kekadang tidak

  27. July 7, 2009 at 8:41 pm

    enme, jalan-jalan terus heh..😀

  28. July 7, 2009 at 8:43 pm

    assalammualaikum ..

    salam ziarah ..
    nice blog .. nice pics ..

    jauh berjalan luas pemandangan ..

  29. ije
    July 7, 2009 at 9:20 pm

    dah lama x lepak pantai… hmm

  30. July 7, 2009 at 9:38 pm

    en me berjalan2 tak mengajak saya ya? hehehe~

  31. July 7, 2009 at 10:25 pm

    Salam en me….

    Banyaknya kampung yang en me tempoh no….

  32. July 7, 2009 at 10:31 pm

    sepuluh tahun dulu aku pernah sampai ke teluk ramunia….

  33. July 8, 2009 at 1:24 am

    bestnya jalan2

    bila lah aku nak travel plak

    hehe

  34. July 8, 2009 at 12:16 pm

    ‘limpas’ – hehe..baru jek belajar word ni kat sabah aritu..=p

  35. July 8, 2009 at 1:05 pm

    nice photo en_me. berseni, berwarna warni, segala ber lah…
    sungguh indah. Belum pernah sampai sini, ada masa nak jelajah Johor lah pulak..lalu pinggir-pinggir laut..

  36. July 8, 2009 at 9:07 pm

    cantik gambar … suka pulak tgk🙂

  37. July 12, 2009 at 1:12 am

    mak aihhhh saya pun tak pernah terfikir nak senaraikan kesemua kampung2 yang saya singgah dan lawati macam en_me neh. hehe🙂

  1. April 8, 2011 at 12:18 pm
  2. August 8, 2011 at 12:10 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s