Home > Family > chan mali chan

chan mali chan

(insert practising piano)

yo ben, sing penting alon-alon waton kelakon

Setiap hujung minggu, me akan dengar aBo dan aQi berlatih main piano. Mereka akan pergi ke kelas muzik setiap malam rabu.

Anak-anak jiran cina sebelah pun me dengar berlatih lagu-lagu yg sama. Tapi aQi selamba cakap,

piano dorang lagi kecikkk..

Alahai.

Categories: Family
  1. July 14, 2009 at 12:58 am

    >Yo ben, sing penting alon alon waton kelakon.<

    Rewe-rewe rantas, malang-malang putung. Kebat kliwat gancang pincang. Peribahasa Jawa yang unik.
    Biar lambat asal selamat. Tapi budak-budak memang cepat belajar.

  2. zareda
    July 14, 2009 at 1:10 am

    anak anak yang kreatif gitu

  3. July 14, 2009 at 1:33 am

    dulu dalia leh gak main piono..la ni jari dah keras..huhuh…

  4. July 14, 2009 at 3:03 am

    biasa juga main piano …selalunya pinjam piano mainan anak…ahaks.

  5. July 14, 2009 at 7:18 am

    besnye anak2 en_me dpt belajak musik. nad ade cita2 belajar musik namun tiada peluang sewaktu kecik2. besar2 dh givap haha😛

  6. July 14, 2009 at 7:36 am

    biasanya yg belajar piano itu anak orang kaya.. biasanya.. […]

  7. July 14, 2009 at 7:37 am

    en_me…
    bagus kalau kanak-kanak minat muzik…kreatif dan daya imaginasi tinggi…

  8. July 14, 2009 at 7:39 am

    chan mali chan 3x
    ketipung payung..

    Yang kecik tuh piano anak saya !

  9. July 14, 2009 at 7:58 am

    Mesti minda mereka sentiasa berkembang dan kreatif!
    Sebab one of my lecs kata, kalau muzik dijadikan perangsang minda, insyaAllah, they’ll do better in life as well~

    Chumelnya~

  10. July 14, 2009 at 8:27 am

    wahhhh….kirenyer piano kt umah en_me tue besar la erkkkk….
    nk pinjammmmmmmm…..i pun nk blaja men piano jgakkkkk…..hihihihi😛

  11. July 14, 2009 at 8:28 am

    Hih .. haku tak paham apo ko tulis. Tapi haku tahu – chan mali chan ketipong payung … di mana die … Hiks!

  12. ain
    July 14, 2009 at 8:31 am

    kiranya piano aQi harga ribu riban la ekh..????

  13. July 14, 2009 at 8:34 am

    en_me..
    anak2 saya dok main cooking utensils ngan cutlery jer wat muzik.. huhu…

  14. July 14, 2009 at 8:44 am

    main piano bleh wat otak jadi geliga. anak jadi cerdik klu didik dari awal.

  15. July 14, 2009 at 8:46 am

    kagum tengok org main piano ni..hebat2..
    all d best..nanti dah glem, jgn lupakan saya yer..

  16. July 14, 2009 at 8:55 am

    My sis hantor anak2 dia gi blajar main piano ngan cikgu piano si Marsha AF3…seronok gak nengok anak2 dia pandai main piano. Bagi dia main piano pun kena blaja, mengaji pun kena khatam jugak. Rasa macam dlm citer omputih pulak bila datang rumah dia, sambil tunggu makanan disiapkan, anak2 dia akan tunjukkan bakat dorang main piano.

  17. July 14, 2009 at 8:58 am

    nk request lagu bley??
    lagu korea “I Think I” from OST Fullhouse🙂

  18. July 14, 2009 at 9:20 am

    bestnya belajo main piano….daku dulu pandai main kerincing gan kastanet je…hehhehe

  19. July 14, 2009 at 9:20 am

    tak pandai main piano, sbb alergic dgn nota2 togeh itu…

    reti main gitar, senang sbb pakai kod A, B, C

    wakakaka

  20. July 14, 2009 at 9:48 am

    bess….
    bocah-bocah seng minat musik, bioso ne kretip, pande, cerdik.
    best eee iso main piano….aku arek tukulah…kehkehkeh…wes tuek baru arek belajar..kahkahakh

  21. July 14, 2009 at 10:31 am

    hahahah kelakar betul. apa ada kena mengena dgn saiz piano pulak?
    konfuse den~

  22. July 14, 2009 at 11:07 am

    (^_^)

  23. July 14, 2009 at 11:38 am

    SRK berhabis beli gitar letrik. Anak2 pun tumpang sekaki. So, we all membeso dgn gitar, bkn piano..hehe🙂

  24. July 14, 2009 at 11:39 am

    tak tahu main piano.. wuwuu..

  25. matahari
    July 14, 2009 at 11:41 am

    Suruh org2 belajar lagu Jerman..kalau nak belajar jawa..http://www.familiazam.com/belajar.htm

  26. July 14, 2009 at 11:47 am

    agak2 anak jiran cina dgr x aqi ckp?

  27. art
    July 14, 2009 at 12:01 pm

    memang piano diaorang kecik…

  28. July 14, 2009 at 1:07 pm

    wah…teringin nk men piano~

  29. ez
    July 14, 2009 at 3:57 pm

    en me..anak2 diasuh ngan muzik bgus utk perkmbangan otak..heehhe..bestnye..

  30. July 15, 2009 at 11:50 am

    wahhh!! alat muzik lain?
    mcm cool gak violin ke, trumpet ke huhu

  31. dakchomey
    July 15, 2009 at 5:37 pm

    hehehe..mahal nggak anta anak2 blaja men piano ni?

    RM70 sebulan, empat kali kelas, 30 min per sessi..

  32. vivavogue
    July 21, 2009 at 8:29 am

    owh anak! tulus ikhlas sungguh……

    ingatkan kelas piano riban2….esok2 ajmal dah bosar blh hantar jugaklar….

  33. najwa
    July 30, 2009 at 7:07 am

    alalalaaaa.. sweetnye die nih..
    pandai maen piano, pandai gaks ngaji..
    salutes kat ayah/mami die yg jaga duniawi wa akhirati

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s