Home > photography > amoi cantik @ RM 2.50 je

amoi cantik @ RM 2.50 je

(insert amoi cantik)

eneng opo orak wong wedok ayu sing murahan tenan [+ sing gedi nang flickr ]
kampung boyan, kuching

Sebenarnya masa di sarawak, banyak sungguh perkataan pelik dan lucu yg me jumpa. Buat orang semenanjung yg jakun seperti me ini senyum sendirian. Dan fikir yg bukan-bukan.

(insert amoi cantik)Antaranya seperti diatas.  Murah kan?

Pasca nota: jakun III yg bermaksud “sangat mudah kehairanan apabila ternampak akan sesuatu yg baru (ganjil, luar biasa, dsb) kerana belum pernah melihatnya dahulu” telah dipadam dari kamus dewan edisi keempat. Senasib dgn perkataan ‘keling’. Harap maklum.

Pasca nota lagi: atas permintaan ramai yg malas menggoogle, gambar ‘amoi cantik’ disebelah me pinjam dari blog ‘darimatadarihati‘.  Me tak pernah rasa pun.

Alahai.

Categories: photography
  1. July 16, 2009 at 1:04 am

    Bahaye ni!

    ehemmm..

  2. July 16, 2009 at 1:20 am

    waa…

    manyak murah..

    sedap ke en_me?

    sodapplaar gaknyerr..

  3. July 16, 2009 at 1:23 am

    kihkihkihkih…

    murah sungguh amoi tu yea. hehehhe

    tapi rasanya wokey tak en_me?!

    wink! wink! wink!

    jeling pun tidakkk.. ammvoiii

  4. July 16, 2009 at 1:30 am

    en_me beli ke? hehehe..😛

    ahaha.. singgah pun tidakk

  5. July 16, 2009 at 1:42 am

    ye kenapa amoi canti kok murah sgt?

    namer jer chantekk.. voleee

  6. July 16, 2009 at 1:42 am

    ye kenapa amoi cantik kok murah sgt?

    double shot nih..

  7. July 16, 2009 at 2:29 am

    amoi cantik?spesis jenis apa tu?
    kuih?

    spesis borneo .. voleee

  8. July 16, 2009 at 4:23 am

    eerr….
    ayam goreng ker tu..?

    cet!

    buntut ayam goreng kott.. ihihi

  9. ain
    July 16, 2009 at 5:29 am

    murahnya…mesti tak sedap.hihihihi

    ammvoiii akak ain teww.. pass word dah oke?

  10. July 16, 2009 at 6:26 am

    err.. affordable..

    celah gigi jerrr.. ekeke

  11. July 16, 2009 at 7:16 am

    daku tau…abg me mesti beli kan kan kan

    singgah pun tidak..

  12. rya
    July 16, 2009 at 8:02 am

    en_me tapau berapa? ehehe..

    kowserr uu..

  13. July 16, 2009 at 8:11 am

    makanan kah itu?
    namanya buat ku tertarik~
    ihiks~

    dessert gaknyerr..

  14. July 16, 2009 at 8:15 am

    hahahah amoi ada makna tuh !

    miahaha.. amoi tak maniss ghitewww

  15. July 16, 2009 at 8:26 am

    biaw betow? takkan semurah tu.. mungkin dia guna LCCT, sebab tu murah.

    pastu ada charge tambahan, air minuman, hacks etc…

    ghiteww kannns..

  16. July 16, 2009 at 8:31 am

    tya kang tak suke..sib bek ada mmber kat opis ni leh translatekan jawre lar en_me.. ahaks..

    tau takperr..

  17. iza
    July 16, 2009 at 8:34 am

    hehe..kelakarnya. Bang me mesti beli si amoi cantik tu kan kan kan..

    amoi teww tak chomeyyy.. ekeke

  18. July 16, 2009 at 8:45 am

    eneng opo orak wong wedok ayu sing murahan tenan
    ade ape bukan/tak org pompuan ayu yang murah sangat

    beli x en_me?😉

    yg ko translate sebijik sebijik naper? ustad yg dok sebelah ko teww dah serik ker.. ammvoiii

  19. July 16, 2009 at 8:52 am

    amvoiii murahnya amoi tu? umur bape eh :))))

    ahaha.. jap me mintak ic jap..

  20. July 16, 2009 at 9:21 am

    ehh..ape tu amoi cantik. naper tak beli. boleh tgk rupe bentuknya..hahhahaha…

    singgah pun tidakk.. kowserr uu

  21. July 16, 2009 at 9:28 am

    en.me amoi tu apa pulak….tak mungkin yang tu kot hehehehe murahnya

    tak kowser me nak check one uoolsss.. ekeke

  22. July 16, 2009 at 9:30 am

    kalau murah sangat pun , terfikir banyak kali nak beli …

    macam ade udang sebalik meee .. kannns..

  23. July 16, 2009 at 9:44 am

    sejenis makanan ijit?
    off to kuching early morning tomorow
    eh..kampung boyan ki neng seberang sungai kan?
    aku pernah mangan me kolok neng kono bien…
    wes sui…

    dessert ghiteww..

  24. July 16, 2009 at 9:46 am

    en_me order tak amoi tu… curious nih! nak gak tau rupa amoi tu camna!!! :p

    curious kannns.. me too

  25. zareda
    July 16, 2009 at 9:50 am

    amoi cantik just RM2.50 jer… dah lepas diskaun tu kot en me

    kalo first timer, free jakkks.. wakaka

  26. July 16, 2009 at 10:09 am

    nek ono wong wedok seng ayu tapi murah kayo kueh, aku areklah siji. loro pun kenek hehehe

    ammvoiii abang yb ittewww..

  27. July 16, 2009 at 10:11 am

    heheheh….klu dr segi mkn mst nmpk jew menarik…tp dr segi len tu lg confirm ler lansung x menarik…sbb dr harge pon tau da..
    hehehe dy owg xder nm len ker?merapu jew…

    ko jeless kanns.. ikiki

  28. July 16, 2009 at 10:53 am

    murah betul

    hanya di sarawak..

  29. July 16, 2009 at 11:20 am

    wa…amoi je ke murah? menu kacak tade en me?

    ko nak kacak, gi siam lorrr..

  30. July 16, 2009 at 12:02 pm

    pelik2 pulak nama makanan kat sana..
    kalau yus suruh hubby cari nie…
    musti dia cari amoi lama dia kat miri tu..
    ahhhhhh tak yah bagi tau dia arr..

    bulan depan dia ke sana..
    yus pula maybe hujung tahun nie…
    minta2 jadik arr..
    amin..

    ammvoiii.. amoiii lamer tewww

  31. July 16, 2009 at 12:30 pm

    cam sedap je he…23x

    gi larr terjahh..

  32. art
    July 16, 2009 at 12:31 pm

    hmmm…aku nak 4!

    ammvoiii nk cukupkan quota larr teww..

  33. July 16, 2009 at 12:46 pm

    ahaha.. tak tahan… amoi pon nk jual ke??

    ko nak kerr.. aiyoo

  34. July 16, 2009 at 12:46 pm

    Perkataan ‘Keling’ masih digunakan di dalam Kamus Dewan Edisi Keempat dibenarkan kerana ia untuk tujuan pembelajaran dan tiada niat jahat ‘mala fide’. Ramli @ Mohd Othman Ravinthranath Abdullah pernah menyaman DBP berhubung istilah berkenaan.

    ghiteww kannns..

  35. ez
    July 16, 2009 at 12:55 pm

    ehheheh..kat kedai mkn pon ada jual amoi gak ek?ehheheh..

    jgn salah paham erk.. amoi gendut takdok djual erk.. ekeke

  36. July 16, 2009 at 4:40 pm

    en me pegi la rasa, pastu story kat kitorng hehe

  37. July 16, 2009 at 8:43 pm

    apakah rasa amoi rm2.50 tu yer

    hehe

  38. July 16, 2009 at 9:32 pm

    a0k….bahasanya plik2..

  39. July 16, 2009 at 10:53 pm

    Salam en_me…

    Amoi cantik? murahnya….🙂

  40. July 17, 2009 at 8:35 am

    […]
    lg pun skung nie aper sje kesalahan yg d lalkukan balasannyer kite akn dpat ‘cash’…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s