Home > Ho Hum > duit bukanlah segala-galanya

duit bukanlah segala-galanya

(insert new bank note)

arep adol opo toh sing dadi duit

Tapi segala-galanya nak pakai duit kan. Kannns.

Malam kelmarin, me terkeluar duit dari mesin atm di stesen minyak petronas itu. Walaupun belum gaji lagi.

Terkejut juga me sebab duit lima poh hinggit yg berwajah baru.

Dipendekkan cerita selepas itu, masa me beli tiket di kaunter pengangkutan awam itu. Akak penjual tiket tahu ramai yg bayar guna duit baru. Tapi masalahnya, akak itu membebel lagi.

takleh nak masuk mesin deposit fulakkks..

Macamana tu?

Cerita berkaitan juga. Mulai bulan ogos nanti, semua harga tiket pengangkutan awam akan dinaikkan lagi. Biarkan. Biarkan.

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. July 21, 2009 at 12:37 pm

    mmg la xleh masuk cash deposit machine
    tapi kn boleh deposit kat kaunter
    die malas beratur la teww
    orang nk kasik duit pn xnk
    kalo die xnk bg kt y[o]n jer lar en_me
    Touch & Go dh susut ni

    weiii.. camaner ko leh 1st commentator nih.. hmmm, musykil me tauuu

  2. July 21, 2009 at 12:49 pm

    cute la conversation duit2 tu…duit lima puluh yang baru ker? ermnn betul la mesin deposit belum diprogramkan utk menerimanya…tak lama lagi boleh la tu.

    tambang bas naik lagi…ayoo…skang ni pun tambang airasia lagi murah dari tambang bas ke KT..huhuhu

  3. July 21, 2009 at 12:52 pm

    bagi 11 hadiah…lepas tu naikkan harga barang…ermmmm

  4. July 21, 2009 at 12:53 pm

    blum sempat lagi memegan not 50 baru tu. en me..ehem..ehem… (sambil jeling² not 50 tu.hehe)

  5. July 21, 2009 at 1:15 pm

    haha…

    dialog yg agak terkena kat saya..

    haha…tapi tulah realiti…

  6. July 21, 2009 at 1:28 pm

    kahkahkah~ pandai pulak duit tu berdiskusi ye..
    oooo duit singgit org guna tuk sedekah je yerk..
    fandai vetul en_me buat skrip..

  7. July 21, 2009 at 1:42 pm

    before ni balik kg pun 1 sem 2 kali.
    lepas ni,2 tahun sekali je kot.
    hampe.kalau naik harga,tp ada sediakan makanan,air oren atau paling cikai pun jus langit,tak pelah,ni macam tu je..huh~

  8. July 21, 2009 at 1:43 pm

    duit… duit…

    mcm hantu! Tahu ada, tapi selalu x nampak!

    muahahaha….

  9. July 21, 2009 at 1:48 pm

    hmm..betol la..duit singgit sangat alim..slalu g masjid n surau n tabung2 kebajikan..hmm

  10. July 21, 2009 at 2:04 pm

    Teringat
    time kecik dulu
    omak saya selalu cakap..
    Ko ingat aku chop ! duit ??
    kat abg saya yg no 1,3,4 dan 5
    bila apek askerem lalu…

  11. ez
    July 21, 2009 at 2:08 pm

    zaman iki kabeh arep ngengoh duit..arep mareng tandas awam pon duit..

  12. July 21, 2009 at 2:09 pm

    en_me, kenapalah yg rajin gi masjid tu RM1 jer ek?


    duit itu macam air lalu, laju jer keluar…


    tambang bas, teksi naik, kita naik jer air asia…lalalala..

  13. July 21, 2009 at 2:30 pm

    Sy suka duit yang kaler ungu tu..

  14. July 21, 2009 at 2:35 pm

    ish,x berkesempatan pegang not baru 50 tu lg :p pinjam duit incik la nak pegang! hehe

  15. ain
    July 21, 2009 at 2:54 pm

    oooo…ada note 50 yg baru ke..???semlm kuarkan duit. tp tak perasan pulak baru ke lama. yg penting ianya duit.hehe

  16. July 21, 2009 at 3:08 pm

    hmm tp duit tu cantik kn.?huhu

  17. July 21, 2009 at 3:34 pm

    aderk! kartun en_me itu sungguh menusuk kalbu lah.. terus terinsaf sekejap.. huhuhu

    kesian duit kertas warna biru itu kanzz… asyik ke tabung masjid aje..
    nanti hari jumaat ni maza ingat nak masukan pulak duit yg besi.. tentu kurang sakit sikit si duit kertas biru itu kanzzz….

    hehehhe

  18. July 21, 2009 at 3:37 pm

    wah..duit baru dah kuar ehh…tak tahu la plk..

  19. July 21, 2009 at 4:05 pm

    Huwaa..
    Duit itu comelnya!
    ^_^

    tapi duit memang penting..takde duit, tak bahagia juga, walaupun duit bukan segala-nya~hehehe~

  20. July 21, 2009 at 4:13 pm

    mana boleh biarkan..[…]

  21. July 21, 2009 at 4:21 pm

    bak la sekeping rm50 tu en_me, nak tgk je *sambil tumbuh tandoks wakakakaka*

  22. July 21, 2009 at 4:40 pm

    Ye lah en_me, biarkan biarkan! Biarkan biarkan … Kang sakit jiwa lak!!

  23. July 21, 2009 at 5:14 pm

    wah duit wajah baru la

    ade chance tak nak dpt duit raya RM50 yg baru tu? haha
    slama ni, klo ade je duit berwajah baru, sure duit tu la yg jadik duit raya..
    RM1, RM5 boleh lagi… ni RM50.. errr en me nak kasi ke kat sy ni? WAKAKAKAK

  24. yus
    July 21, 2009 at 5:38 pm

    betul tu duit bkn segala2nya tp byk benda yg memerlukan duit skrg ni..cmne tu.erm…

    salam en_me..lama xjenguk blog me

  25. July 21, 2009 at 6:07 pm

    katanya sudah subsidi..

  26. July 21, 2009 at 6:24 pm

    nk duit~oh.

  27. sebaliktabir
    July 21, 2009 at 6:44 pm

    tapi kan en_me kabeh ngenggo duit baru intok opo-opo… adol la opo-opo asal halal….🙂

  28. July 21, 2009 at 6:44 pm

    semua benda kena guna duit zaman sekarang ni…
    jgn kan kata nak gi toilet…, mati pun kena pakai duit! pendekkata, duit mmg penting!

  29. July 21, 2009 at 7:02 pm

    salam me..
    emmm duit segala-galanya sekarang…tak ade duit mak we pun lari huhuhuhu

  30. July 21, 2009 at 7:26 pm

    duit bukan segala-galanya..tapi segala-galanya perlukan duit.
    belum pernah jumpa duit baru ni..

  31. July 21, 2009 at 9:33 pm

    Kreatif betul dialog duit-duit tu =)

  32. July 21, 2009 at 9:39 pm

    duit mmg segala2nya la abg me d jaman ini…

  33. July 21, 2009 at 10:17 pm

    hari ni berapa hari bulan yer..
    apasal tak nampak wajah duit-duit ni semua..?
    mana korang pergi haa..?

  34. July 21, 2009 at 10:22 pm

    besar ker sampai x blh masuk

    hmmm

  35. July 21, 2009 at 10:41 pm

    di mana nilai matawang kita zama aku kecik dulu seringit kira banyak dah tu

  36. July 21, 2009 at 10:45 pm

    biarkan siluncai terjun dgn labu labi nyer….
    (^_^)

  37. July 22, 2009 at 12:01 am

    wahh dah ada duit 50 baru ker…kesiann nye kat kita ..duduk jauh2 ni semua pun lambat dpt tahu..selamat ada en_me…hehehe

  38. July 22, 2009 at 12:55 am

    si princess tu lawa la en_me…terpikat la

  39. July 22, 2009 at 6:44 am

    hahaha saya pnah dgr lawa tu..in fact baru je..ape point buat duit baru kalau agak myusahkan ye..adehhhh

    p/s en me thanks utk bday wishes..3 comment lagi..1st commentator lagik! auwww..hahahah

  40. July 22, 2009 at 7:33 am

    noli pon baru dpt duit baru tu smlm..syg nk gune sbb cantik..hehe
    salam pg en_me.. =)

  41. July 22, 2009 at 10:14 am

    menyampah betul bila tambang bas naik lagi. masa harga minyak naik, dia naik jugak harga. bila harga minyak turun, xturun pn harga? ni naik lagi pulak..mahal giler nak balik kg naik bas. baik naik kete lagi bagusss..

  42. Seri
    July 22, 2009 at 10:19 am

    En me,
    udahler hujung-hujung bulan nih bling-bling mata teman .. duit baru pulak teww…

  43. July 22, 2009 at 11:25 am

    duit baru lima ploh tu memang lawa!!

  44. July 22, 2009 at 11:42 am

    hensem jugak duit baru tu =)

  45. July 22, 2009 at 12:30 pm

    yup. tapi segalanya perlukan duit sekarang. haha..

  46. Azni Azizan
    July 22, 2009 at 5:43 pm

    That dialog bole buat duit..masuk suratkhabar..memang kreatif…

  47. July 22, 2009 at 7:51 pm

    Salam en_me,

    Duit baru tew… nie baru melihat… tak pegang pun lg… nk sekeping en_me…. he.. he…

  48. July 22, 2009 at 8:52 pm

    he..23x entry kali ini lebih kepada perubahan semasa huhuhu…

  49. July 23, 2009 at 12:15 am

    kalau tak boleh deposit masuk mesin, maknenye en me kene belanja aku…
    gittew….
    kannss??
    nyusahkan kan??

  50. July 24, 2009 at 8:50 am

    semua harga nak naik kan
    hujan je yg turun. hehe🙂

  51. July 24, 2009 at 7:25 pm

    nak bayar telefon pun tak lehh niii…

  52. July 25, 2009 at 3:32 pm

    Conversation antara duit tu mmg aku setuju bebenor.
    Pengajaran dia, manusia ni kalau perabih duit kat benda-benda kurang bermanfaat mmg banyak tapi kalau nak bersedekah tu mmg payah sikit. Betul tak?

  53. vivavogue
    July 28, 2009 at 5:39 pm

    wah senak….caner plak xleh masuk mesin deposit? ish3….tp mmg lawa ek…

    cuma jgn kita jadik cam stengah negara yg notes nya lawa habih….tp lg mahal dr nilainya udahler…

  1. August 14, 2009 at 11:16 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s