Home > Ho Hum > kowe sopo

kowe sopo

(insert pie chart of my bloggers)

ikidino sing wedok sing ayu ayu ramei tenan melebbu nang kene

Kawan-kawan pun memang sudah tahu kan. Ramainya blogger yg singgah-singgah, jenguk-jenguk, dan komen-komen blog me yg ini.  Tapi ada yg ingat cuma budak-budak sekolah yg muda lagi jelita yg berdahi licin saja yg ramai kemari. Ammvoiii, jelezz larr teww..

Jadi me buat kajian sedikit. Tanpa prejudis me pilih 66 (enam puluh enam sahaja) blogger yg paling aktif datang meninggalkan komen. Dari situ, me dapati:

Blogger wanita berkahwin = 24  (36%)
Blogger wanita bujang = 20  (31%)
Blogger lelaki berkahwin = 12 (18%)
Blogger lelaki bujang = 10 (15%)

Memang blogger wanita lebih ramai dari lelaki. Tapi tidak me sangka juga ~ buah cempedak dah jadi nangka.  Sebab peratusan antara yg belum dan sudah berkahwin kurang lebih sama saja. Samada yg lelaki atau wanita. Jadi, kakak-kakak, makcik-makcik dan puan-puan sekalian, janganlah dengki-dengki tikam-tikam belakang ya. Rumah terbakar nampak asap, hati terbakar siapa yg tahu kan.

Kesimpulannya, blog ‘memang lumayan’ me yg ini memang sesuai untuk dibaca oleh semua lapisan masyarakat.

Alahai.

Categories: Ho Hum
  1. fizah
    July 22, 2009 at 12:08 pm

    yeay2..setelah sekian lame..sori ye..

    sori no cure larr teww.. thanx jugerr

  2. July 22, 2009 at 12:25 pm

    wah wah ada kaji selidik & statistik..

    volleee ghitewww.. ehehe

  3. Seri
    July 22, 2009 at 12:51 pm

    wah wah siap gawe kajian meneh… jaman sekarang lelaki dan wanita sama pantas kan…

    podo podo waie.. ehehe

  4. Azrina3.7
    July 22, 2009 at 1:17 pm

    en_me:
    Idup wanita !!..
    wanita ni bila dah bkahwin citer lebih ke keluarga jer…(tmasuk saya..hihihi..) sebab sumer kengkawan ntah kemana..
    kat blog jer boley citer..huhuhu..

    ghitewwlar kanns..

  5. zara aluwi
    July 22, 2009 at 1:18 pm

    En_me apa nak dihairankan. Dah kebiasaan bila blog lelaki ramailah wanita jadi pengunjungnya. Macam blog akak juga… pengunjung lelaki lah paling ramai… perkara-perkara lazim ni tak perlu hendak diperkecohkan. Abaikan saja.

    >Jadi, kakak-kakak, makcik-makcik dan puan-puan sekalian, janganlah dengki-dengki tikam-tikam belakang ya. Rumah terbakar nampak asap, hati terbakar siapa yg tahu kan.<

    Nampak gayanya kaum wanita yang marah sangat tu… kenapa ya?

    Kalau ingin ramai mengunjung ke blog masing-masing… bawak2 ler rajin-rajin menjelajah dan menjengok-jengok blog orang lain dan jangan lupa turunkan komen yang berfaedah untuk pembaca lain bukan menghentam. Semoga penulisan kita dihargai disamping menambah rakan dari kalangan blogger. Sekian terima kasih.

    ahaha.. timekaceh jugerr akak zara tewww

  6. tintaHati
    July 22, 2009 at 1:30 pm

    Me!!! Lamanya tak dtg kemari…. Aaaa saya tergolong dalam gadis bujang yang bakal berkahwin….hikhikhik….bole gitew… ;P

    nak kawen ghupernyerr.. tahniah..

  7. y[o]n
    July 22, 2009 at 2:08 pm

    kalo ikut bilangan blogger pilihan = 66
    lelaki 22 pompuan 44
    ehem~ ehem~🙂
    nape pompuan lg ramai? sbb pompuan rjn surfing or…😀

    tepok dada tanyer selera lorr..

  8. syah shah
    July 22, 2009 at 2:13 pm

    kalau ikut pemerhatian saya, lebih ramai blogger wanita yang berbicara santai-santai… Blogger lelaki lebih ramai yang cerita politik… Heheheheheh😀😀

    Alahai… siapalaa yang sampai dengki-dengki tu… Takde hasil tauuu dengki-mendengki nih…

    ramaii gak blogger pompuan yg mulut celupar .. tak caya? hmmm

  9. matahari
    July 22, 2009 at 2:35 pm

    Ehh..wedok wes kawen samo lanang wes kawen tapi wes bujang balik camno???Heh..heh…

    nde’e orak gelem tekoh nang blog ku..

  10. July 22, 2009 at 4:21 pm

    amboi, siap ada pie chart youuu…. […] kekeke😀

    sekali sekali .. volleee

  11. sharamli
    July 22, 2009 at 5:06 pm

    hu3..bdk tadika p0n b0leh baca kan..memang lumayan

    ahaha.. volleee volleee.. mai mai..

  12. sebaliktabir
    July 22, 2009 at 5:58 pm

    angger wong jowo kambek udu wong jowo sopo seng okeh en_me?

    wong jowo tenan opo wong jowo peranakan waie? ekeke

  13. shahori
    July 22, 2009 at 6:17 pm

    Teringat arwah atok,kalau jumpe tanya,kuwe sopo.. kang pusing2 jumpa dia lagi dia tanya lg,kuwe sopo..Kulo lanang urong kawin meneh.. ada betul ka en. me???

    ahaha.. ganass teww tannns..

  14. loq
    July 22, 2009 at 7:28 pm

    blogger skolah menengah tak de ke?
    takkan gue sorang je

    ko kener vuat kat dalam blog ko fulakks.. ader berani bro? ehehe

  15. July 22, 2009 at 7:47 pm

    Salam en_me….

    Blog en me memang lumayan…. dlm dok komen blog en me, sempat en me buat kajian… caya ler…🙂

    orang dah provok ghiteww.. volleee

  16. lee lin
    July 22, 2009 at 7:48 pm

    pemes gitu!!

    budak budak sekolah jerr.. uhuhu

  17. dakchomey
    July 22, 2009 at 8:21 pm

    wah…bgs2 wat kajian tentang pembaca kan..

    dapat markah takk cikgu.. ikiki

  18. July 22, 2009 at 9:41 pm

    perghh…solute la…rajin tuh wat survey….
    nnt myb leh tambahkan kategori…cth…kategori budak tadika…budak lum sekolah…hehhee…
    ape2 pun tq 4 d info…

    memang rajinn, separuh malam tak tido.. ohoho

  19. July 22, 2009 at 10:10 pm

    en_me…
    sampai buat survey ni…macam serius bisness…
    emmm…norma termasuk dlm “blogger wanita berkahwin” tu tak?? ke sopo??

    ofcoz larr kak norma tewww..

  20. July 22, 2009 at 10:19 pm

    ekekeke pompuan yg ramai slalu rajin baca + buat blog, kan kan kan?😛

    tau takperr..

  21. July 22, 2009 at 10:51 pm

    salam en_me, wah sudah pandai buat kajian sekarang ya en_me. saya tergolong yang dalam 15% tu. haha!

    samerlarr kiterr.. alala

  22. July 22, 2009 at 11:17 pm

    sapa yg dengki mendengki tu en_me?
    eh eh tak baik, tak baik cam tuh…
    dosa tau..

    tak baik kannns.. menyammfahh ghiteww

  23. July 22, 2009 at 11:21 pm

    hehehe

    siap buat kajian tu

    volleee ghitewww.. ehehe

  24. July 23, 2009 at 12:17 am

    yginsaf…portal famili anda…
    hahaha…

    amvoii, ngomong jowo segala kii…
    taula kue emang wong jowo…
    ojo la arek show off karo aku yg orak ngerti ngomong jowo…

    alon2, iso laa….
    hahaha

    alon2 ben kelakon.. kannns

  25. July 23, 2009 at 12:55 am

    Buat kajian dah kira blog pro ni bosssss.

    maner ader.. main main jerr pokli.. uhuhu

  26. July 23, 2009 at 2:25 am

    Q masih wedok bujangan. huhuhu..

    pasti ne ayu iki.. ikiki

  27. July 23, 2009 at 3:13 am

    x valid la cani en me.. responden kena rawak la baru fair.. hihii.. satu soalan: ape asalnye nama asam jawa?😀

    bro jangan salah paham..
    mula-mula me pilih 66 blogger yg rajin datang n komen kat sinih.. dari situ me check satu persatu jantan betinanyerr.. pastu me check dah kawen ke blom – satu persatu.. penat sehh

    kira rawakla teww.. cuber ko buat fulakkks.. veryy derr

    “Asam” adalah nama umum yang dipakai untuk semua bumbu dapur pemberi rasa masam pada masakan, termasuk juga asam kandis dan asam gelugur. Nama “asam jawa” dipakai oleh orang Melayu karena dipakai dalam masakan Jawa. Tumbuhan ini sendiri didatangkan oleh orang-orang dari India.

    Nama Tamarindus dan tamarind diturunkan dari bahasa Arab تمرهندي tamr hindī. Artinya kurang lebih: kurma India.

    volleee..

  28. July 23, 2009 at 8:11 am

    ermmmm…. siap wat statistik lagi tuh!!

    volleee kanns.. ehehe

  29. July 23, 2009 at 8:12 am

    Salam Bos,

    yup, duit bukanlah segala-galanya.

    Pergh!!!, wat kajian erk?

    Ku di bahagian mana ya?

    akak nak bahagian mana..

  30. July 23, 2009 at 8:14 am

    hehehe..org jawa mmg hensem2 kan..sbb tu ramai pompuan dtg tu!!

    ahaha.. sampienn podo podo waie..

  31. rya
    July 23, 2009 at 8:21 am

    tanpa prejudis ye..?
    good..uhuhu

    ahaha.. tanper kawan2 yg best2 ghiteww, saperlar me kanns

  32. Hidet
    July 23, 2009 at 8:33 am

    tambah la lagi 2 katagori : lelaki kahwin lebih dari 1 & wanita bermadu. kot2 lah ada..
    🙂

    ahaha.. memang aderr, tapi ko vuattlarr fulakkk.. ehehe, ko kan doktor chentaa

  33. July 23, 2009 at 9:00 am

    vah..vah..lumayan sungguh blog encik Me yang ini..
    sungguh ramai pengunjung, yg muda juga yg tak berapa muda😛

    saperlar me yg inih, tanper kawan2 yg best2 macam akak tewww.. ahaks

  34. July 23, 2009 at 9:14 am

    alahai…

    napa lanang bujangan ada 10 peratus jer?

    me donno one uoolss.. ahaks

  35. July 23, 2009 at 9:22 am

    wow…wanita lebih ramai……blog en.me ni ada megnet kut….:))

    atau memang wanita memang terlalu ramai kat dunia nih.. ikiki

  36. July 23, 2009 at 9:37 am

    Tahniah en_me..memang patut pun blog ni dinamakan memang lumayan..

    vukann skim cepat kaya one uoolsss.. ahaha

  37. July 23, 2009 at 10:18 am

    en me..

    jowo pun jowolah !!!

    hahah muahhha

    miahaha.. ammvoiii

  38. July 23, 2009 at 10:23 am

    salam..

    adakah saya termasuk dalam % perempuan yg sudah berkahwin ituuuu hihihi

    salamm.. mestilarr mama mya aka watie tewww.. ahaks

  39. yus
    July 23, 2009 at 10:26 am

    selagi ia sesuai untuk semua golongan..
    selagi itulah aku akan kunjungi selalu blog ini..

    thank akak yus ..

  40. July 23, 2009 at 10:37 am

    ehmm…, bundo masuk tak dalam data en_me..?
    bundo wanita yang sudah menikah, baikhati dan tidak sombong
    catat itu..!

    emang semestinyerr bundoo tewww.. kita kan serumpunnn ..

  41. July 23, 2009 at 12:15 pm

    adokah eden termasuk dalam duo boleh persen itu……..

    Entryku kali ini

    Jalan-jalan Dataran Lang
    Jangan lupa Padang Matsirat
    Tiada hadiah nak bawa pulang
    Cukuplah coklat dan minyak gamat

    wah gi langkawi teww bro..

  42. July 23, 2009 at 12:45 pm

    Amboi. Rajinnya buat kajian! =.=”

    vollee kanns..

  43. July 23, 2009 at 12:47 pm

    salam tuan umah…

    wakakakak lwak2 ar entry u nih, i like =)
    salam kenal yuk =P

    salam kenal jugerr.. don serik2 one uoolsss..

  44. July 23, 2009 at 1:06 pm

    waa…rminye blogger yg dah kawen jengah tmpt kamu…

    samer ajer..

  45. July 23, 2009 at 1:38 pm

    biase ler manusia mmg xpernah puas ngan aper yg mereka ader…
    mst ader rse cemburu ngan kejayaan org len…
    biaq p lantak depa ler…nk dengki ker aper ker….
    yg penting kite x kaco depa…
    klu yg lbey2 tu mai cni muke tu nk kasi pelempang ckittt…kehkehkeh….over ler plak…mcm berani…hehehe…
    setiap perbuatan pasti ader pembalasan nyer….

    gasaklarr kannns.. ekeke

  46. July 23, 2009 at 1:42 pm

    siro ki wong jowo ka Me? nyong pun wong jowo jugak…jowo perak…

    jowo perak kabeh kabeh jempoll.. ehehe

  47. July 23, 2009 at 3:33 pm

    en me,
    eh….eneng yo wong dengki pasal blog mu rame seng teko??
    eh eneng yo?
    hihihiihi..
    makna ne…blog mu wes sgt femes lah…..itu lah pasal le eneng seng ora seneng..
    kira berjaya lah blog ni…kan en me…
    ora koyo blog ku…ora rame pun seng teko..
    tapi kue memang rajin yok blog walking then tinggal comment.
    no wonder rame seng teko kene kan..
    tapi in my opinion, eneng seng ngomong nek blog wong lanang, rame seng teko wong wedok ayu-ayu….nek blog wong wedok, rame seng melebu wong lanang..
    haaa…dak jugak lah…blog ku rame seng teko, seng nulis komen wong wedok a’e pun….hehhehe..

    eh..aku include dak dalam statistic iki?
    nek aku termasuk, aku kategori seng endi yok?.


    kowe arek kategori seng endi.. ehehe

  48. mamai
    July 23, 2009 at 4:38 pm

    aku jua rasa begitu blog perempuan lagi ramai dari lelaki or kerana perempuan dah ramai sekarang nie ( ada can nie ) hehehehehe

    can mali can.. ghiteww

  49. Kak Long
    July 23, 2009 at 4:53 pm

    Salam……
    hmmm, memang lumayan dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat.
    Kira kategori U erk?

    salam kak long.. blog budak budak jerr

  50. July 23, 2009 at 6:02 pm

    fuhh! nasib baik nama maza tidak termasuk di dlm org2 yg dikaji itu kanzz………..

    hehehhe

    erk! i ni dua alam, mcm mana lak en_me gitew?!

    wakakakaka

    jap me check jantina ko.. ammvoiii, nak jadik pompuan ghupernyerr

  51. July 23, 2009 at 6:26 pm

    sket nye blogger lelaki upenye..~ huhu..

    tau takper..

  52. July 23, 2009 at 9:24 pm

    adakah daku termasuk sbg bhn sample…?..heheh
    vetoi la abg me..blog abg me mmg sesuai utk semua lapisan masyarakat gitew

    tapi nape intan sorang jerr yg panggey ‘abg me’ ghiteww.. ahaha

  53. July 23, 2009 at 9:57 pm

    en_me memang hebat

    maksudnye? leh pakeyy suar dalam kt luar kerr.. ehehe

  54. July 24, 2009 at 1:26 am

    Hmmm….saya termasuk dalam kalangn 15% tu =)

    mengaku jugakkk.. uhuhu

  55. nuyui
    July 24, 2009 at 9:01 am

    huhuhu.. bahasa jawa ke tu en_me? erm.. mmg ramai pompuan la.. ala.. lelaki malu2 kot nk bg komen.. ehehehehehe…

    baser jerman teww.. uhuhu

  56. July 24, 2009 at 9:25 am

    ko jawa kampung mane…? he he..
    blogger lelaki sibuk update blog la bro..
    tak sempat nak komen sgt.. ye tak…

    ghitewww..

  57. July 24, 2009 at 10:10 am

    Salam jumaat en me… sy yg tak banyak komen kat blog en me ni hehehe

    salamm akak nuriman tewww..

  58. July 24, 2009 at 11:37 am

    wah menarik laaaa…..best gak nie….mmmm rupenye ramai wanita suke berblog kan….tapi mmg pun, rate2 pemilik blog wanita yg ramai…

    ramai kanns..

  59. July 24, 2009 at 11:56 am

    tumpang lalu belakang….

    silakanns..

  60. July 24, 2009 at 12:17 pm

    ala.. main tikam2 belakang lah pulak.. nape lah tu kan..
    tak baik tawwwwww

    tak baik ghiteww.. ehehe

  61. July 24, 2009 at 6:52 pm

    hiks…
    ku d antara blogger lelaki lom kawen..
    ehehe

    encem kanns..

  62. July 24, 2009 at 8:00 pm

    saya nyer statistik dah masuk?😀

    nakk kerr..

  63. July 24, 2009 at 8:02 pm

    hej! en_me…whoaaaah! you were so popular! lucky that i was not the one in those categories…heheheheh…still kid!😉

    it’s bcoz of uoolsss larr..

  64. July 24, 2009 at 9:51 pm

    wahh, pro blogger, kipidup!!

    sooka sooki jerr..

  65. July 24, 2009 at 10:53 pm

    wahh.. lame suda tidak kujejak ini belog..
    en_me itteww! harapnye sehat yer + setia jadi blogger tegar!
    HiHi
    salam jumaat..
    blog da mkin mantopp.. siap de statistik psal blogger2 lgi
    hehe

    ko kann mkin jeliterr.. ahaks

  66. July 25, 2009 at 3:33 pm

    wahh…statistik tu. btw jemput dtg teater en_me

    insyaAllah.. me terjahh jerr

  67. July 25, 2009 at 5:04 pm

    Peeee weeetttt!! (Hish .. mana haku belajo mende ni nih?)
    Bravo utk Memang Lumayan.
    Lumayan lorrr …

    maner aderr..

  68. July 26, 2009 at 12:02 am

    Saya antara yang 18% tu hu hu

  69. July 26, 2009 at 11:37 pm

    saya merasakan seperti tidak terlibat dalam survey ini..hohoho..

    dah lama tak kemari pun..

    cuti skarang ni..flu babi la katakan..

    uitm perak cuti seminggu..hohhoho.. :p

  70. vivavogue
    July 28, 2009 at 5:28 pm

    amboi en.me…rajinnya sampai buat survey……

  1. August 14, 2009 at 6:13 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s