Home > toys > siri bercakap dengan kartun – no. 03

siri bercakap dengan kartun – no. 03

(insert lat in greyhound bus, usa)

koyo ku jugak, bungah dolan dolan ndewe

Bulan mei yg lepas, me sudah cerita yg me sudah terbeli buku koleksi kartun datuk lat yg terkini. [+ entri lepas yg sudah digam]

Kelmarin me belek-belek lagi. Memang membuatkan perasaan nostalgia datang kembali. Mengimbau zaman kecil-kecil dahulu.

(insert lat the early series)Tapi me tertarik juga pada cerita datuk lat masa beliau melawat bandar-bandar besar seluruh dunia, terutamanya di amerika syarikat dan jepun. Adalah sedikit persamaan dengan pengalaman me juga.

Di amerika, me pernah mengembara dari tempat me belajar (berdekatan bandar phoenix, ibu negeri arizona,  yg datuk lat ceritakan itu) hingga ke niagara falls. Menaiki bas, seorang diri juga.

Di jepun, tempat me menginap juga me terpaksa berkongsi bilik mandi dengan orang-orang jepun seperti yg datuk lat paparkan dibawah. Tapi me tidaklah mandi telanjang bugil gitu.  Ha ha ha, kowserr uu.

(insert lat in japanese bath)

wong jepang kok orak isin adus utho rame-rame koyo ngono

Alahai.

Categories: toys
  1. July 26, 2009 at 7:55 am

    he..23x tertibe teringt yg datuk lat wat cartoon pasl sekolah kite… Ops datuk lat satu sekolah… tp len2 xzaman he..23x

  2. July 26, 2009 at 8:10 am

    hiks..

  3. July 26, 2009 at 8:50 am

    betoi ke org jepun mandi gitew abg me?…hehhe….

  4. July 26, 2009 at 9:26 am

    en_me, nek jepang ndolok sing kowe ndue mesti ndei kaget. Kok koyo ngene ndek mu, apik….

  5. July 26, 2009 at 9:42 am

    de-ey orak isin orak opo laa…
    kito kalau arek berlenggeng pun kdg2 isin…

    ojolah!

    haha…aku ckp jawe mcm ape je…
    gitteww….

  6. July 26, 2009 at 9:54 am

    jauh perjalanan luas pengetahuan, salam ahad en_me

  7. July 26, 2009 at 9:54 am

    so en_me bley la terbitkan kartun gak..salam weekend~!!

  8. July 26, 2009 at 10:07 am

    alamak.. malunya.. mangi bugil gitu.. tak malu ek orang tengok dot dot dia tu.. ish ish..

  9. July 26, 2009 at 11:28 am

    Kenapa en_me jalan sorang2 tak bersama kawan2?
    Kat US dulu ko naik kereta atau Greyhound masa berjalan2 tu?

  10. July 26, 2009 at 12:06 pm

    out of topic–> meh la garu kan he…23x jgn pakai kuku kmbing sudah la ek bro.. bukan takat paku je tercabut..dgn tulang2 boleh tersembul kuar

  11. key
    July 26, 2009 at 12:07 pm

    hala……siyes aku xphm ayat first n last tuh!
    penat cari kat tenet!
    > tenet? LOL~

    u might need to read this entry first.. then u would understand.. KLIK

  12. July 26, 2009 at 12:15 pm

    aduh.. langsung tak seleranak mandi.. huhuu

  13. July 26, 2009 at 12:27 pm

    yeayy!! sudah tidak bOsan \O/ TQ en_me~!

  14. July 26, 2009 at 1:21 pm

    weh…ini cite kampungBoy ini🙂

  15. July 26, 2009 at 3:17 pm

    betol ke orang jepun mandi gitewwww..en_me..eeeee tak kuaseeee…tak pernah tengok pon…

  16. July 26, 2009 at 3:26 pm

    lat sangat berbakat..

  17. July 26, 2009 at 4:11 pm

    hehe…sgt2 menyukai lat~~

  18. July 26, 2009 at 4:14 pm

    kalau semua dah bogel yg tak bogel la akan rasa malu hehe tak gitu en.me hehe

  19. July 26, 2009 at 5:54 pm

    bt0l ke xb0gel?

  20. July 26, 2009 at 5:56 pm

    mandi ramai2?
    kalau sy kat sana sure tak mandi langsung..
    MALUUUUUUU! *blushing*

  21. July 26, 2009 at 11:18 pm

    x sempat la nak singgah jepun lagi. ehhe🙂

  22. Ekin
    July 28, 2009 at 12:29 am

    Hi En_me,

    menarik la entries with cartoon nih… btw betul ke kat japan ada bilik air yg seperti dlm gambar..? gosh.. kalau bilik air kat sekolah dulu2… pun ada pintu.. ini mcm tmpt ambik wuduk kat masjid shah alam je.. ihikss

  1. January 19, 2010 at 10:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s