Home > property, shopping > radio bodol

radio bodol

(insert radio bodol)

kanggo rungon rungon nek ora ya nggo budeg budeg kuping

Bulan puasa ramadhan tidak lama lagi akan tiba. Kurang dari sebulan.

Selalunya untuk berbuka puasa, me akan dengar siaran radio best 104. Sebab ada bunyi gendang dipalu sebelum azan maghrib berkumandang.

Tapi radio lama yg ada cd sudah rosak. Jadi, kelmarin me beli radio yg kecil saja. Jenama leotec siri lt-607b. Sensitip tahap angkasa supaya tiada masalah mencari siaran radio walaupun dalam bilik kecil.

Pasca nota: ramai yg tanya pasal benda alah yg berkompas disebelah radio itu. Itu adalah lampu picit yg ada 3 fungsi, sebagai lampu suluh, sebagai pemeriksa wang palsu dan pemancar cahaya laser merah. Me beli bersama-sama radio kecil itu.

Alahai.

Categories: property, shopping
  1. July 27, 2009 at 12:22 am

    en me..,

    wah..best arr radio tuh,
    dlm bilik kecik pun boleh dapat siaran..
    tapi ngape ekh nak dengar
    dlm bilik yang kecik ?
    sedangkan ada banyak bilik yg besar ??

  2. July 27, 2009 at 3:19 am

    seronok dgr radio tuk menghilang kn kebosanan d samping tuk kegunaan yg berfaedah n penting mcm info solat n ayat2 hikmah….

  3. July 27, 2009 at 3:36 am

    dulu saya memang suke dengar radio..
    tapi skang ni… macam malas lak…
    sbb muzik yg saya dgr pun tak radio friendly…
    hehehe..

  4. July 27, 2009 at 5:27 am

    itu untung keje yg dkat dgn umah kul 5 dah leh balik umah dgr azan dr mesjid je. btw en me keje dimana bln Ramadhan ni smpi kna beli radio neh?

  5. ain
    July 27, 2009 at 6:27 am

    amboii…dh prepare beli jam utk bgn sahur dn berbuka dah ni. akak teringat masa mae kat KL…akak ler jd jam loceng dia. kol 4.45 pg je kol dia suruh bangun.hehe

  6. July 27, 2009 at 7:09 am

    d sisi radio tu apa abg me…toslite kah?

  7. July 27, 2009 at 7:20 am

    lama tk dgr radia….dlm kereta saja…

  8. July 27, 2009 at 7:54 am

    bermakna bukan radio bodol la yg kecik tuh??
    sbb baru beli..

    sing bodol yg ade cd tuh da rosak la kn?

  9. July 27, 2009 at 8:08 am

    yess!! berjaya~
    bodol = rOsak

    cOmel radio baru en_me. secOmel en_me jugak
    ahaks~! =P

  10. July 27, 2009 at 8:41 am

    Saya pernah pergi berbuka puasa di sebuah hotel di KL beberapa tahun lalu yg azan Maghribnya yg disiarkan dari sebuah stesen radio lebih cepat dari waktu berbuka bg KL. Rupa2nya mereka pasang Best 104.

    Akibatnya ada juga yg dah ‘terbuka’ kerana tak peka

  11. sebaliktabir
    July 27, 2009 at 8:58 am

    en_me wong seng sukak seng antik yo?

  12. July 27, 2009 at 9:08 am

    bulan ramadhan tengok astro ch oasis pun best!

  13. July 27, 2009 at 9:26 am

    ehik! comel noo..

  14. July 27, 2009 at 9:48 am

    oh~ persediaan awal encik Me utk menyambut ramadhan, alhamdulillah

  15. July 27, 2009 at 9:56 am

    Salam enme, refer kat takwim pun ok😉

  16. July 27, 2009 at 10:02 am

    antik tu….

  17. July 27, 2009 at 10:44 am

    Berapa harganya ?

    RM25.90 jerr..

  18. July 27, 2009 at 11:38 am

    nak pinjam radio mu itewww en_me….

  19. July 27, 2009 at 12:16 pm

    alahai…comelnya radio itew..huhuhu

  20. July 27, 2009 at 12:50 pm

    wowo…radio zaman bila tu?
    ingtkn radio zaman dulu2..

    ps : best 104 tu wajib dibukak waktu tunggu masuk waktu berbukak..ehehe

  21. July 27, 2009 at 1:01 pm

    cantik radio tu, comel dan cutenye…nak pinjam..sewa boleh? atau dihah nak beli? boleh?😉

  22. Seri
    July 27, 2009 at 1:12 pm

    Semangat Ramadhan.. Alhamdulillah…
    Dulu-dulu zaman belajar masa sahur suka banget radio THR ngan lagu-lagu yg best siap lagu raya sekali walau baru sehari poser…

  23. pB
    July 27, 2009 at 1:46 pm

    taim bulan poso lar , […]

  24. July 27, 2009 at 2:14 pm

    sensitip tahap angkasawan? hehe

    erm. yg belah kiri tu apa en_me? mic ke?😛

  25. July 27, 2009 at 2:26 pm

    time puasa jelar radio kat umah berfungsi dgn jayanya..

  26. July 27, 2009 at 2:46 pm

    nape bodol?

  27. July 27, 2009 at 3:11 pm

    Masa belajar dulu, radiolah teman karib Kak Long. Masa ulangkaji pun, mesti ada radio sebelah. Bukannya nak dengar radio sgtpun, tapi sebagai bodyguard peneman study. hihihi…

  28. July 27, 2009 at 4:57 pm

    berkenan lah pulak dengan radio tu..😀

  29. iza
    July 27, 2009 at 5:25 pm

    teringat radio transistor iza yg kena kebas dulu..lebih kurang cam tu ar rupa dia

  30. July 27, 2009 at 5:59 pm

    radio tu terasa macam dulu-dulu best gitu

  31. July 27, 2009 at 7:13 pm

    Bodol tu maksud dia apa?

  32. July 27, 2009 at 7:45 pm

    kalau rumah jauh dari masjid memang sangat berguna radio kecik tu..
    buat masa ni kami takde masalah sebab azan dengar sekuat-kuatnya..😀

  33. July 27, 2009 at 9:35 pm

    alahai…sgt comel radio tu~~

  34. July 27, 2009 at 10:10 pm

    dh nk puasa rupanya yek..cepat btul en.me wat persiapan ni

  35. July 27, 2009 at 11:06 pm

    i got one..tp kene re-charge dulu kalo nk dgr..macam dinamo basikal nye function..hihi….

    nseb bek ade lubang untuk cucuk lektrik nye charger..

  36. July 28, 2009 at 10:42 am

    adehla en me ni jumpa je yg pelik2 n antik gitu, hahahhah

    tingat lah itewnya jam loceng dah rosak.
    nak saho nanti kena g beli baru maaaaaaa…

    jom =P

  37. July 28, 2009 at 2:51 pm

    wah..persiapan ramadhan sudah bermula.
    dulu2 suka jugak dgr radio 104.
    terutama malam-malam. sapa ek nama DJ rancangan jiwang malam2 tuh..lupa dah..tu masa catz di johor menimba ilmu dulu.
    now ni nak buka poser pasang je TV.
    Tapi kue ora iso ninggal ke nostalgia jaman bien-bien yok.
    Teringat dulu, masa duk hostel, tak leh bwk radio bagai. Catz beli radio camtu…dgr pakai earphone, dan sorok dlm ruangan khas dlm locker. Time spot chek gerenti tidak dijumpai. he – he.

  38. dakchomey
    July 28, 2009 at 8:24 pm

    wah..semangat yea beli radio sempena pose..bgs2..

  39. July 29, 2009 at 7:45 am

    wahhhh jadik deejay plak ek. cool !

  40. August 1, 2009 at 10:53 pm

    Q juga ada lampu itu satu. tapi rosak bila jatuh dalam hutan.

  41. August 4, 2009 at 3:05 am

    Bila tengok radio tue teringat dgn arwah atuk.. Arwah atuk punya radio ala2 macam tu lah.. Classy. Di manakan ku cari ganti atmosphere atuk dan radionya lagi..🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s