Home > movie > I Don't Care About Yasmin Ahmad

I Don't Care About Yasmin Ahmad

(insert tan hong ming in love)

日本語でなんと言いますか – 愛している [+ tan hong ming ]

Yasmin ahmad merupakan seorang sutradara dan penulis lakon layar yg terkenal.  Beliau dilahirkan di muar, johor, berkelulusan ijazah sarjana muda psikologi dari universiti newcastle.

Yasmin ahmad menghembuskan nafasnya yg terakhir pd 25 julai yg lepas.

Me tidak pernah menonton filem-filem beliau spt sepet (2004), gubra (2005), mukhsin (2007), muallaf (2008) mahupun talentime (2009). Me tidak kisah pun.

(insert yasmin ahmad)Iklan-iklan beliau bagi petronas saja yg me tertengok. Sebab percuma di tv3. Memang menyentuh hati dan perasaan gitu. Tapi me tidak kisah pun kalau beliau ataupun orang lain yg membuatnya.

Me tahu beliau ada blog peribadi, tapi me tidak pernah singgah pun. Gasaklah kan.

Me bukan anti-yasmin ahmad. Me tidak pernah pun baca berita di kosmo yg mencemuh dan mengutuk beliau. Tapi kosmo pun sudah memohon maaf. Kata orang putih, let bygones be bygones.

Tapi me tidak sangka juga ~ buah cempedak dah jadi nangka. Semasa mencari maklumat, baru me tahu. Suami arwah itu mualaf bangsa cina rupanya.

Semoga rohnya dicucuri rahmat Illahi. Al-fatihah.

(insert tan hong ming n his girlfriend)

日本語でなんと言いますか – 愛している [+ tan hong ming ]

Alahai.

Categories: movie
  1. August 5, 2009 at 12:11 pm

    if people outside Malaysia wants to know about Malaysia,
    they shud watch her movies – truly Malaysia
    I’m proud to be part of PETRONAS
    bile tibe musim2 raya ni ehehhee
    sbb iklan2 die la gagaga~~

    Al-Fatihah

  2. August 5, 2009 at 12:18 pm

    akan adakah lagi iklan2 yg menyentuh prasaan nanti ?..
    I like all her movies.. al-fatihah..

  3. August 5, 2009 at 12:33 pm

    suke iklan tan hong ming ni..
    arwah yasmin pernah bitau kat tv yg iklan ni spontan…sume iklan yasmin best2
    Al-Fatihah utk yasmin ahmad

  4. August 5, 2009 at 12:34 pm

    akk pun dengar cerita dia kawin ngan org cina
    & ada anak angkat sorang
    ntah betul atau tidak, wallahualam..
    semoga roh yasmin ditmptkan bersama org2 beriman.
    kita ntah bila pula…

  5. August 5, 2009 at 12:36 pm

    hmm… yg pergi tetap pergi, tinggal kita yg masih menanti gitew.. huhuhu

    hati tetap berbalam … tapi sedekah al-fatihah tetap diberi jugak gitew. huhuhu

    salam en_me

  6. bluecity268
    August 5, 2009 at 12:42 pm

    i love tan hong meng too..

    heheheheh

  7. bluecity268
    August 5, 2009 at 12:43 pm

    ehhhhhhh ada muka kitewwwww, malu kitew taw, kehkeh =P

  8. August 5, 2009 at 12:45 pm

    yup betull tu kita takde hak langsung nak judge dia…… linn sgt2 suka dgn hasil keje tgn dier….. iklan2 dia…. kalau round2 blog dia tu kan rasa tersentuh jer hati…. huhuhuhuh
    sgt2 happeninggg n syidihh kalau hasil keje dier.. lepas ni tak tertungu2lah iklan petronas lagi…. apapun pasti ada penggantii kan…

  9. August 5, 2009 at 12:49 pm

    aku ada juga tengok 2-3 pilem dia.memang superb (walaupun ada babak2 yg aku tak setuju).susah nak jumpa pilem macam tu kat malaya nih…

    al-fatihah utk allahyarhamah

  10. August 5, 2009 at 12:58 pm

    semoga roh beliau dicucuri rahmat Allah…

  11. August 5, 2009 at 1:08 pm

    Saya pun macam en_me.

  12. August 5, 2009 at 1:27 pm

    bro, gua sama lu. satu movie dia gua tak pernah tgk..iklan2 dia biasa jeee…so gua pun macam lu.

  13. ف wildchild ۞
    August 5, 2009 at 1:29 pm

    juga tak pernah tengok movie – movie itu..

    Al-Fatihah. semoga beliau ditempatkan dikalangan orang – orang yang beriman..

  14. August 5, 2009 at 1:34 pm

    I dont care what they say about Yasmin Ahmad too. Al Fatihah.

    En_me…ada tag untuk kamu..

  15. August 5, 2009 at 1:40 pm

    satu2nya pengarah yang mencipta filem dengan membawa unsur2 1 Malaysia. tak pernah kira bangsa dan agama.. beliau mmg akan menjadi lagenda tanah air T___T

    yes incik me. suami arwah muallaf bangsa cina🙂 tapi time berita, si pemberita tak mention nama islam beliau.

  16. zareda
    August 5, 2009 at 1:54 pm

    me too en. me

    I dont bother at all. Alfatihah buat beliau.

  17. August 5, 2009 at 1:55 pm

    […]

    al-fatihah utk beliau…

  18. August 5, 2009 at 2:01 pm

    so do i…tak pernah pun ambil tahu pasal dia…
    but not only dia boleh dikatakan semua artis la samaada dalam dan luar negeri..

  19. August 5, 2009 at 2:04 pm

    hmm..me also don’t care..hihi..tp die malaysian..tuh je

  20. ain
    August 5, 2009 at 2:31 pm

    akak pun tak tau sgt pasal yasmin ahmad. tiba2 aje dikejutkan ttg kematiannya!

  21. August 5, 2009 at 3:00 pm

    al fatihah buat allahyarham..

  22. August 5, 2009 at 3:01 pm

    Dah ada entri utk arwah […] 😉

  23. August 5, 2009 at 3:17 pm

    smoga rohnya dicucuri rahmat..

    sy xde la pun sker movie dia – lain org lain taste hohoho
    tp iklan dia mmg best!🙂

  24. August 5, 2009 at 3:17 pm

    […]
    she touched a lot of people’s heart
    […]

  25. August 5, 2009 at 3:23 pm

    alfatihah utk arwah~

  26. yus
    August 5, 2009 at 4:19 pm

    memula terima berita ni tekejut gak..tp ajal xpenah kenal usia.dh smpi ms dia.

    Al-Fatihah utk Yasmin Ahmad

  27. August 5, 2009 at 6:01 pm

    saya suka karya beliau…

  28. August 5, 2009 at 6:22 pm

    saya juga suka iklannya. Al Fatihah

  29. August 5, 2009 at 6:34 pm

    Ombak jahat…Ombak jahat bes iklan tu. Sedekah alfatihah kepada Yasmin ahmad

  30. August 5, 2009 at 7:40 pm

    Tengok cerita Gubra di tv. Tak berapa suka dengan filem tu.

    Tengok juga iklan2 ditv.

    Alfatihah untuk Yasmin.

  31. August 5, 2009 at 10:35 pm

    Never watch yasmin’s films but the adverts are good. Al-fatihah…

  32. August 5, 2009 at 10:42 pm

    i love everything that she produce. sangat!=(

  33. tintaHati
    August 5, 2009 at 11:09 pm

    Tak ambik kesah boleh? Huhu… Kenapa pemergiaan ulama jarang ada yang tangisi? *just tertanya2*

    Apa pun semoga ruhnya dirahmati Allah…

  34. August 5, 2009 at 11:23 pm

    hebat nye kau. kagum aku. boleh menguasai mcm2 bahasa. ini menarik ni

  35. yusufjaafar
    August 5, 2009 at 11:55 pm

    Setuju ngan tintaHati.

    Kematian ulama kurang liputan. Padahal ulama patut lebih dihargai dan dikenang.

    Tetapi walau apapun yang dah pergi tu kita doakan sajalah. Hal-hal yang buruk jangan diungkit. Kesilapan mereka janganlah diulang.

  36. August 6, 2009 at 8:13 pm

    tak ambik tahu…apa2pun takziah al fatihah…

  37. August 10, 2009 at 9:15 am

    comelnya tan ming hong tewwwww..
    cuteeee..
    eh..YA org johor ek???

  38. August 15, 2009 at 7:24 am

    ::: askm bro [huhu] lawa laaa blog bro skrg.. lama tak mai sini..
    ::: saya sukee teknik bro letakkan gambar yg simple dan kemas
    ::: tuh.. very2 niceee.. bro pon sama gak ker dgn kita.. kepala
    ::: org yg menulis blog, takde? [hahaha] saya tutup mata ajer
    ::: ala2 zorro [hehehe]..

    ::: bercakap pasal yasmin nih, ada hikmahnyer cerita & gossip
    ::: pasal arwah dipanjangkan sehingga ke hari ni.. mungkin utk
    ::: dijadikan peringatan & pengajaran kpd kita yg hidup.. peace!

    salamm abang zul ittewww.. jangan luper wat TAGGED me itteww erk..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s