Home > myself > Entri Berani Mati – the tag

Entri Berani Mati – the tag

Sudah lama me tidak mendapat tag. Bila dapat dari dua blogger sekali – tag yg sama. Tag bertajuk ‘best buddies 2009 award’ dari cek jard (entri berani mati) dan mokcik azwa (tag gembira).

1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda.
Sebenarnya me tidak tahu tujuan award itu. Tapi me layan saja. Dan me sudah masukkan gambar award itu dalam tv kat bawah. Boleh kan.
(insert kencing)
2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini. 3 untuk jard dan 3 untuk mokcik azwa.

fakta jard: 1usia muda dah jadi pengarah di rtm, 2jard ckp dia tak cantik tapi dia baik hati, dan 3nama domain ‘jardness.com’nya hanya tinggal nama.

fakta mokcik azwa: makcik yg 1ceria, 2sempoi dan 3pendiam. Me baca dari profil dia lah.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri.

4 fakta me untuk jard: 1me memang tidak pendek (tinggi pun tidak juga), 2pandu motor ke tempat kerja, 3suka channel movies dari national geographic, 4lebih suka menaip dr menulis tangan.

5 hobi me untuk mokcik azwa: 1me memang minat fotografi, 2nonton movie, 3wisatawan ke tempat-tempat menarik dalam dan luar negeri, 4suka lukisan seni, dan 5minat gadget terkini.

4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka.

Selalunya me tak nak tag sesiapa. Tapi mood me baik hari ini, jadi tanpa prejudis me pilih secara rambang:

1yon – auditor di bangunan tertinggi dunia. Berasal dari alor setar (bukan kodiang), rumahnya berhampiran dgn rumah mantan perdana menteri malaysia, katanya.

2yazid husain – satu-satunya anak tukang jahit yg membebel.

3secangkir madu merah – punya 4 anak lelaki, baru lepas membuat dadih dan makan nasi ambeng.

4maza – lebih suka buat entri cerita hantu dari cerita ghau-ghau. Ke terbalik? Gasaklah kan.

5intan – satu-satunya blogger yg panggil me ‘abang me’.. ammvoiii, bisa copot jantungku.

6zara aluwi – makcik yg punya anak lelaki yg ramai awekz

7abang long – selalu menceritakan kesedihan hidupnya.

8ain – surirumah tangga sepenuh masa dan me sangat kenal akan suaminya.

9kay – entri terkini beliau bertajuk ‘isteriku itu adalah sebaik-baik wanita bagiku’.

10azrina3.7 – seorang ibu pada anak lelaki yg aktif dan anak dara yg kiut. Entri terakhir beliau berkenaan tudung pelbagai warna.

Nota: untuk kawan-kawan yg kena tag, sila ambil gambar ‘award’ itu di blog jard atau blog mokcik azwa itu. Gambar diatas bukanlah gambar ‘award’ yg asal.

Soalan-soalan tambahan:

5. Nama timangan – encek me, me

6. Anda seorang yang? – kesunyian

7. Insan yang teristimewa? – kaum kerabat lorr

8. Lagu kesukaan? – andai ku tahu (ungu)

9. Makanan kesukaan? – nasi paprik

10. Sikap yang membuat anda stress? – mulut celupar bangsat

11. Warna kegemaran anda? – biru

12. Benda mesti ada dalam beg?digital camera canon ixus 5 megapixel

13. Kali terakhir anda menangis? minggu lepas masa nonton teater si bongkok tanjung puteri.

Alahai.

Categories: myself
  1. August 7, 2009 at 2:03 am

    alalalaaa.. kesian en me. kesunyian ;p

    sikit jerr.. alala

  2. August 7, 2009 at 2:21 am

    mudah tersentuh gak en me ni…jarang lelaki menangis kalau tgk movie/drama/teater…
    kalau kesunyian tu, carile teman….

    saper kater orang lelaki xleh menangis.. veryy derr

  3. August 7, 2009 at 3:08 am

    ammvoii en me ittew…
    menjawab tagg nmpk…

    en me, lonely??
    huhu….

    layannn tag suka suki jerr.. ehehe

  4. August 7, 2009 at 3:33 am

    pernah gak kena tag mcm ni…

    dan tak paham ape sebenarnye tag ni…

    hehehe…

    tag suka suki untuk kawan-kawan jerrr.. layannns

  5. norm707
    August 7, 2009 at 4:28 am

    en_me…
    i like blue too…though purple is my ‘name’…

    ahaha.. purple yg ceria ghitteww..

  6. August 7, 2009 at 6:26 am

    aik? kesepian?

  7. August 7, 2009 at 6:59 am

    salam pagi Jumaat…
    RE: huhuhu… sebenarnya aku kurEng minat
    TAG mengeTAG nih!
    Tunggu ler sampai ade masa yer….

    (^_^)

  8. oli
    August 7, 2009 at 7:36 am

    kesiannya kesunyian…..

    nak tanya sikit,
    en_me chinese ke?
    sebab nama en_me aBo & aQi…
    macam nama cina..
    hehehehehhe

    me chinese katernyerr.. ahaha

  9. August 7, 2009 at 8:07 am

    wahh!! my name is the first
    suke2 \O/
    Insya Allah ade masa will do ur tag
    tenkiuu~~~~🙂

    kalo xde masa pun ko kena buat.. agaga

  10. August 7, 2009 at 8:13 am

    ahaha.. thanks sbb sudi menjawab tag……. abg me??? wakakaka…

    jard.. anytime my dear.. anytime

  11. August 7, 2009 at 8:24 am

    Kat sini pun ada tag. Bagus bagus …

    tau xperr.. ehehe

  12. August 7, 2009 at 8:33 am

    dah kena tag pulaks…shey-shey nie..
    kena godek psal en_me niy.. hehehe
    senang nanti sya wat k….

    saperlar me nk digodek2 nih.. ihihi, gelii tauu

  13. August 7, 2009 at 8:34 am

    ahhaa..pertama kali daku rasa bangga sbb dia TAG…hehe…slalu rasa menyamfah…hehe…kali ni rasa cam bangga fulak…

    dgn kadar segere daku jwp tag mu abg me…keh2

    ammvoiii.. sukerlar tewww

  14. August 7, 2009 at 8:38 am

    wah~

    nangis sebab tengok cerita si bongkok?

    wuhuu~

    lakonan teater yg mantopp.. volleee

  15. August 7, 2009 at 8:47 am

    8. Lagu kesukaan? – andai ku tahu (ungu)

    sama lah kita encik Me..akak pun suka banget lagu tuh

    sentapp kannns.. ehehe

  16. ain
    August 7, 2009 at 9:52 am

    alahai me…akak kena tag ka..?? ermmmm…Insyaallah free2 nanti akak buat ekh. happy friday!!!!

    kalo x free pun kena buat gakkk.. ekeke

  17. August 7, 2009 at 9:55 am

    teringin nak nangis tgk teater… 😉

    jommm..

  18. August 7, 2009 at 10:00 am

    aderkk..

    nanti maza jengah dan fikir2an yea.. huhuhu

    jangang lamer lamer one uoolss.. ohoho

  19. August 7, 2009 at 10:06 am

    en_me yang iteww, daku kena tag ke? amvoiiii…
    menangis tengok teater? hehehhee.. menangis konon..

    sikit jerr..

  20. August 7, 2009 at 10:54 am

    Nangis? Tak sangka […]

    sikit jerr..

  21. August 7, 2009 at 11:20 am

    Mokcik pun jarang jawab tag dan jarang nak mengetag orang. Tapi tag ni tak la panjang sangat dan kira sempoi berbanding tag2 biasa mokcik terima…hehehe

    anyway…sapa2 dapat tag tu kira beruntung kerana bermakna somebody is thinking of u.. ..and from en_me somemore, tu yang mahal tu chewahhh…

    Thanks en_me.

    saperlarr me kanns tanper kawan2 yg best2 mcm mokcik tewww.. ahaks

  22. Maryam
    August 7, 2009 at 11:21 am

    nasib tak kena.. hihi

    nak kena kerrr.. hmmm

  23. August 7, 2009 at 11:26 am

    Sunyi xsmesti xbahagia… =]

    kannns..

  24. August 7, 2009 at 12:16 pm

    sunyi ke? kesiannnn.. kalau sunyi lagi, minumlah minyak cap kapak!!😀

    veryy derr ghiteww..

  25. August 7, 2009 at 2:47 pm

    kesunyian ke?

    voleee ghiteww..

  26. August 7, 2009 at 4:25 pm

    itu gambar tengah kencing ke? eiii.. tak senonoh la en me ittew.hehe

    ko bio betoiii.. bukan tengah menyiram guna hos paip ker?

  27. August 7, 2009 at 6:32 pm

    mulut celupar bangsat?
    haha~~

    hmmm..

  28. August 7, 2009 at 8:04 pm

    tak percayalah en_me kesunyian.. segini ramainyaaa…

    tidaklah seramai di pondok bundo itteww.. ehehe

  29. August 7, 2009 at 9:49 pm

    en. me, tak payah tag saya la ye…he he

    Entryku kali ini
    Siang beredar membawa malam
    Bulan bersinar umpama intan
    Dibawa ingatan ke masa silam
    Masih segar di dalam ingatan

    mcm nk soh tag jerr.. ehehe tungguu

  30. August 7, 2009 at 10:33 pm

    >saper kater orang lelaki xleh menangis.. veryy derr<
    Suka dengan kenyataan en_me nie. Sebabnya, manuskrip novel akak dipaksa potong part lelaki menangis. Kata penerbit, mana ada lelaki menangis? Ada kan me…

    Yeah… akak kena tag…

    akak memang kena tag..mesti buatt noo

  31. August 7, 2009 at 10:39 pm

    aaa!! bile abang penyu ckp tu gmba ape baru pasan
    ingat gmba aDm hasil seni en_me
    ekekeke~~~
    tag dh jwb. tp lam lappy lg 1. tggu nk tranfer msk blog aje
    esOk pagi Insya Allah..🙂

    ammvoii abg penyu katernyerr.. ahaks

  32. August 8, 2009 at 2:30 am

    Bagus untuk meningkatkan traffic ke blog =)

    camaner tewww.. uhuhu

  33. zareda
    August 8, 2009 at 11:42 am

    suka nasi paprik ek en me ittew…??

    suker cam biaser jer.. volleee

  34. August 13, 2009 at 10:45 am

    salam,

    wah gemar birU erk, ekekkeke

    i’m back =p

    ko gi manerr? hmmm..

  35. August 13, 2009 at 10:50 am

    6. Anda seorang yang? – kesunyian

    ?????

    en me ada family tercinta kan , naper lak kesunyian gitewwww..
    tak mo sunyi2 , nanti anak en me sedih gitewww,

    =)

    lain lah birU, mana ada sesaper, ekekekekk

    u donno me.. uhuhu

  1. August 14, 2009 at 12:15 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s