Home > photography > stesen keretapi KL yg terbiar

stesen keretapi KL yg terbiar

(insert small model of old township along a railway)

クアラ・ルンプール駅 (Kuala Lumpur Railway Station) は、マレーシアのクアラ・ルンプールにある、マレー鉄道の駅である。
Tengahari selasa minggu lepas, me sudah terjah ke stesen keretapi kuala lumpur. Seorang diri dengan skuter kesayangan me yg itu tentunya.

Dengan masa yg suntuk, me tangkap apa saja yg ada didalam stesen lama itu. Yg paling menarik ialah adanya muzium keretapi didalamnya.

ferris11.gif Gambar-gambar lain di aminus3.

(insert a train is moving)

1886年に開業した、クアラ・ルンプール市内最古の駅。現在の駅舎は海峡植民地時代の1910年に建設された英国風建築様式で、観光名所の一つとなっている。

Alahai.

Categories: photography
  1. August 10, 2009 at 1:04 am

    aduh siannya stesen kereta api tu…tak lama lagi terus jadi muzium

  2. August 10, 2009 at 2:10 am

    old skul!!

  3. August 10, 2009 at 3:29 am

    sgt klasik dan bersejarah…

  4. August 10, 2009 at 6:00 am

    masih segar juga kelihatan ya?

  5. August 10, 2009 at 8:01 am

    apsal x ajak? uhuhu gurau2 jek
    stesen tu mmg xde ape coz x interlink with other transport (i.e. LRT) mcm kt KL Sentral tu
    keliling die pn xde tempat nk lepak cam kt Pasar Seni
    for me, that place klasik and nostalgia gitu
    ehehe~
    parking pn banyak tp xde kreta

  6. August 10, 2009 at 8:36 am

    tak amik mesin beli tiket nak masuk ke area platform tu ke en_me
    nostalgia la stesen ni. sinila saya ulang-alik kl-kuale kangsar selama 5 tahun wooooo

  7. August 10, 2009 at 8:39 am

    eehh en_me, wlapun tbiar tp mmg klasit gitew~~ sy punye outdor weding shooting kt situ lew~~~

  8. ain
    August 10, 2009 at 9:15 am

    rajinnya me mencari maklumat2 utk dikongsi bersama!! kalau ler si abang akak tu, 1 benda pun tak tau…hehehehe

  9. August 10, 2009 at 9:20 am

    very informatif…
    thanks for sharing….
    and nice photo…🙂
    dah lama tak naik keretapi…
    tiba2 teringin naik keretapi..tapi nak ke mana ye?
    hiks.

  10. August 10, 2009 at 9:21 am

    hehehe~

    aduyai..lawanya~

  11. August 10, 2009 at 10:03 am

    Memang terbiar !

  12. August 10, 2009 at 10:13 am

    lama dah tk naik ketapi

  13. August 10, 2009 at 10:14 am

    me, cantiknya keta jaguar kat atas tu
    me baru beli ke🙂

  14. August 10, 2009 at 10:24 am

    habis madu sepah dibuang la encik😦

  15. August 10, 2009 at 12:10 pm

    stesen keretapi yg penuh nostalgia gitew.. dolu2 P.Ramlee pun ada buat filem kat stesen tu kanzz

    huhuhuhu

    hmm.. bangunannya lawakanzz… tapi tak semeriah mcm dolu2 dah.. sunyi jerk.. huhuhu

  16. yus
    August 10, 2009 at 12:24 pm

    pernah pegi masa kecik2 dulu..

  17. August 10, 2009 at 12:38 pm

    benda lama patut dijaga.

  18. August 10, 2009 at 1:45 pm

    selalu gak naik ketapi kat situ.. tapi tak penah naik 1st class hohoooo..

  19. August 10, 2009 at 4:34 pm

    ni salah satu aset keretapi ni.
    hehe.

    en_me, echah ingat salah letak ke apa rupanya memang nak letak caption bahasa jepun ye. good one.

    lama tak jenguk sini.

    salam isnin kat en_me ittew!

  20. August 10, 2009 at 4:55 pm

    hai encik en_me, sori lama tak merayap2 kat sini.

    saya tak pernah lagi sampai kat muzium keretapi tu…. happening ker?

  21. August 10, 2009 at 5:01 pm

    wah klasiknya model tersebut. menjadi muzium

  22. August 10, 2009 at 8:11 pm

    salam ari senin abg me…

  23. ekhalidah
    August 10, 2009 at 9:09 pm

    selalu pegi sana hantar parcel ktm express
    tk penah masuk muzium tu

  24. August 10, 2009 at 9:24 pm

    salam…suker baca N3 kamu..ringkas..tang gambar tu lawalah..salam kenalan dari akak..

  25. August 10, 2009 at 9:49 pm

    kosong kan? tapi ada nilai sejarah ler bangunan tu

  26. August 10, 2009 at 10:00 pm

    sejarah mungkin berulang….

  27. August 10, 2009 at 10:47 pm

    hahahaha..tak penah seumor hidupku naik ketapi..cian kan..huhuhuhu

  28. August 10, 2009 at 11:16 pm

    tak pernah lagi tunggang skuter. Huh.

  29. August 10, 2009 at 11:31 pm

    sy suka rekabentuk bangunannya..mmg sgt2 klasik

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s