Home > Travel > machap の水槽

machap の水槽

(insert machap water tank)

水槽(すいそう)は、液体(特に水)を貯蔵するための容器、設備である。飲料用水や防火用水を溜める水槽は、特に貯水槽と呼ばれる。

Tahun lepas, me sudah janji pada abang fafa-null2 itu. Me hendak panjat tangki air di kawasan rehat dan rawat machap di lebuhraya plus menghala ke utara.

Dua pekan yg lepas, masa me ke bandar kluang mengambil pesanan rempeyek. Me pun singgah di situ.

Dipendekkan cerita, berjaya juga me panjat tangki air yg tingginya empat tingkat bangunan. Pemandangan yg menakjubkan. Hijau di penuhi ladang kelapa sawit.

ferris11.gif Gambar-gambar lain di aminus3.

Dan ini bukan cerita hantu tangki air machap.

Alahai.


Categories: Travel
  1. August 11, 2009 at 12:08 pm

    yeahh!! i saw this pic in ur aminus3
    tinggi betol tangki air tu
    orang yg tinggi stamina aje blh panjat and x semput ehehe
    en_me dan aQi bejaya sampai ke puncak
    cOngratss!! \O/

    stamina oke lagikk.. ehehe

  2. August 11, 2009 at 12:12 pm

    kita sudah berjaya menjadi pemberani antara pemberani diatas sana.. tahniah dari pemberani kepada pemberani..

    pemberani kanns.. thanx bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  3. August 11, 2009 at 12:32 pm

    wah!

    tahniah en me iteww!

    thanx za..

  4. August 11, 2009 at 12:33 pm

    hmm …. adakah sama rasanya mcm naik KL tower gitew?

    huuhuhu

    nek kl tower leh terkuncil ghiteww.. ahaha

  5. August 11, 2009 at 12:40 pm

    uit… tingginye, tk gayat ke???

    lemah lutut gakkk.. uhuhu

  6. August 11, 2009 at 12:43 pm

    gayatnyer !!

    belom naik dahh gayat.. aiyoo

  7. August 11, 2009 at 12:43 pm

    impian jadi kenyataan🙂

    alhamdulillah..

  8. August 11, 2009 at 12:52 pm

    bundo maulah itu rempeyek..!!!

    rempeyek enak wong jowo..

  9. August 11, 2009 at 12:53 pm

    iskk..hantu..
    hantu takde kepala !

    maner aderr..

  10. August 11, 2009 at 12:59 pm

    syabas!! kalo aku mesti gayat pny! ehehe..

    nak kena pimpinn teww.. ihiks

  11. yus
    August 11, 2009 at 1:37 pm

    kalau yus yang nak naik situ…
    musti hubby pening2 lalat..
    selama nie yus cukup fobia..
    ngan tangga yang tinggi2 tu..

    saper yg pening2 saper yg fobia.. uhuks

  12. August 11, 2009 at 1:42 pm

    wewit! stamina lagi en me!

    ehehe..

  13. August 11, 2009 at 1:43 pm

    en_me…
    errr…kalau masuk Harian Metro ni memang front page….Orang Tak Ada Kepala Atas Tangki Air!!

    maner aderr.. ehehe

  14. August 11, 2009 at 2:21 pm

    ado antu ke??

    antu dimaner2 bro.. uhuhu

  15. August 11, 2009 at 2:22 pm

    cerita hantu tangki dark water tu air hitam, dekat la dgn machap, heheh

    dark water = ayer hitam.. ekeke

  16. August 11, 2009 at 2:49 pm

    ingat kot shotng filem hantu…

    …>> 6 tngkat tak la tinggi sgt tu.. hehe

    kalo terjun leh patah kaki tewww.. ehehe

  17. August 11, 2009 at 2:54 pm

    ada hantu ke kat tangki air tu??

    jangan sebut sebut one uoolss.. ohoho

  18. August 11, 2009 at 3:09 pm

    ooo ini kira kisah benar lah ye encik Me yang itewww

    segalanya adalah benar benar belaka..

  19. August 11, 2009 at 4:52 pm

    pergh…mantoooop en_me..

    ade citer hantu ke ?betul ke?huhu

    thank uu..

  20. ain
    August 11, 2009 at 4:54 pm

    tak gayat kerr…?????salute!!!

    gayat sikit jerr..

  21. Seri
    August 11, 2009 at 5:04 pm

    cayok-cayok!

    ahaha.. sooka sooki jewww..

  22. August 11, 2009 at 5:38 pm

    wuhh… seghiau nak panjat tu.. but the view, mmg la amazing..!!

    seghiau sikit jerr..

  23. August 11, 2009 at 5:51 pm

    apsal org tu x de kepala?…hilang kemana….?

    tahniah en me berjaya ..menuju puncak tangki tu…kekekkeke

    alah empat tingkat jerr

  24. August 11, 2009 at 7:20 pm

    Nasib baik en_me tak kena halau oleh kakitangan PLUS Ronda. Elok utk latihan stamina dan anti gayat. Lain kali boleh panjat pelantar minyak atau gas pulak hehehe

    dorang tak pagar menara tangki air teww.. n takdok amaran memanjat ghiteww.. uhuhu

  25. August 11, 2009 at 8:13 pm

    xleh tgok gambo ni mlm2…mcm ngeri pulak..heheh…

    maner ader ngeri.. ehehe

  26. matahari
    August 11, 2009 at 9:28 pm

    Kalau orang PLUS tahu..masuk LOKAP nanti……

    apasal dorang tak pagar n letak warning ‘no entry’ ponnn..

  27. August 11, 2009 at 10:28 pm

    wow, bagusnya! blh naik smpi atas tu. hehe

    exercise sikitt.. ehehe

  28. tintaHati
    August 11, 2009 at 10:54 pm

    Ada pas masuk ka?

    aper kelise pakey pass ghiteww..

  29. August 11, 2009 at 11:20 pm

    TAHNIAHHHH!
    kalau saya konpem tak panjat.

    gayat.hehe😛

    x panjat xperr..

  30. August 11, 2009 at 11:28 pm

    eh ada hantu ek. woot! woot! hehe🙂

    maner aderr..

  31. August 11, 2009 at 11:36 pm

    sempat lagi tu..
    mcm ni sy pon nk pnjt gak la..
    nk sampai atas bumbung tangki tu

    iyolar teww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s