Home > photography > i know i cannot be a wedding photographer

i know i cannot be a wedding photographer

(insert radzi wedding)

結婚式(けっこんしき)は婚姻を成立させるため、もしくは確認するための儀式である。英語ではウェディング(wedding)と呼ぶ。

Dua bulan lepas, kekanda ipar (perempuan) aka isteri abang me yg tua sekali sudah tanya dan suruh me jadi jurukamera di majlis perkahwinan anaknda beliau. Anaknda saudara me yg kerja sebagai polis di pekan koboi berdekatan taman yg me tinggal. Tapi me sudah tolak awal-awal. [+ gambar polis 7 mei 2007 ]

(insert yon)Tapi pada yg sama, me sudah hubungi jurukamera untuk majlis perkahwinan sebenar. Me jumpa dalam internet juga. Abang yon dari jb. Mungkin ada yg kenal.

Majlis perkahwinan tersebut sebenarnya hari ahad kelmarin di felda simpang waha. Dipendekkan cerita, semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah.

Alahai.

Categories: photography
  1. August 11, 2009 at 12:29 am

    bro, ok laaa. try tangkap gambar kahwin. best kot rasanya..

    tangkap sikit sikit jakkk.. volleee

  2. August 11, 2009 at 12:45 am

    hohohoho, aku org pertama komen

    nope abg jam itteww, u r second.. try lagikk next time noo

  3. August 11, 2009 at 12:56 am

    nnt dalia kawin, leh la tempah kat abg yob gak kan?? kan??

    dali nak kawen ghupernyerrr.. calon dah de blom.. ehehe
    abg ‘yon’ bukan abg ‘yob’ kehhh

  4. August 11, 2009 at 1:01 am

    hehe…nape tak cube je en_me ittu…mesti bley lawan tukang tangkap gmbar pro2 kt mesia nih… =P

    xleh challenge larr bro.. me nih hobi jakkk

  5. August 11, 2009 at 1:05 am

    nape en_me tak coba sajeeeee

    tak konfiden larr pitya

  6. August 11, 2009 at 3:18 am

    en_me…
    Memang lumayan kalau jadi wedding photographer nih!!! Cantik gambar tu…

    thank u akak norm iteww..

  7. August 11, 2009 at 3:19 am

    ala..try dulu. sambil2,kan?kan?

    xperr, me pass.. uhuhu

  8. August 11, 2009 at 4:06 am

    wuwuwuw~~~
    xdpt jd 1st commentor lg😦
    smlm xleh connect b/band lorr..
    bro yon-kn tu mcm nama gwe plak
    uhuhu
    salam pg slase en_me
    doakan i managed to settle my report😀

    namer ko susah nk sebut teww.. anyway, gudluck on ur report..

  9. August 11, 2009 at 6:58 am

    kenangan manis 5 tahun yg lalu…

    maniss kannns..

  10. August 11, 2009 at 7:15 am

    walaubagaimanapun….gambo d atas sgt cantik abg me tew

    gambo biase jewww..

  11. ain
    August 11, 2009 at 8:26 am

    well…practise makes perfect!!tul tak..???

    memang kena praktis akak ain tewww.. cumer maser akan menguji kiterr.. kannns

  12. August 11, 2009 at 8:42 am

    cantiknya kaler pink
    terasa akak mau bersanding lg encik me yang itewwww heheheeh

    jommm.. ekeke

  13. August 11, 2009 at 8:59 am

    Amik gbr cantik2 banyak2

    letehh sehh..

  14. tintaHati
    August 11, 2009 at 9:15 am

    lum cuba lum tahu….gambar2 yg en me tangkap chantek….

    thannx..

  15. August 11, 2009 at 9:24 am

    ada anugerah pengkomen no 1 ke?

    best jadi tukang ambik gambar rasmi orang kawin ni… boleh suruh orang lain yang ambik gambar guna kamera kecik, handphone, filem… ketepi!

    maner ader anugerahh.. ghiteww

  16. August 11, 2009 at 9:42 am

    cantik gambar pengantin itteww…kalau diasah lagik mesti en_me bleh jadik wedding p/grapher..

    ahaha.. asahh ghitewww

  17. August 11, 2009 at 10:02 am

    i know i cannot be a wedding photographer….too 🙂

    iyolarr teww..

  18. August 11, 2009 at 10:18 am

    Oho~
    Datang tembak time konvo boleh?
    Hehhee~

    pastu shoot kat hutan bandar .. volleeee

  19. August 11, 2009 at 10:25 am

    yay yay, kawin!

    hmmm..

  20. August 11, 2009 at 10:48 am

    ntah en me ni. tu gambar kat atas tu, cantik je. saje je simpan bakat hihii

    simpann katernyerr.. kowserr uu

  21. August 11, 2009 at 11:22 am

    nak tangkap gambor pun bukan boleh main sebarangan gitew..

    pandai membidik dan mengetip picu kamera tidak semesti mampu menahan ketar di kaki masa tangkap gambar pengantin yea en_me?

    huhuhuhu

    tau takperr abang maza teww..

  22. August 11, 2009 at 11:31 am

    gambar en me pukul..cantik2..
    bila saya nk ade camera dslr ni…huh…

    jangan tak pukull .. ahaks

  23. vivavogue
    August 11, 2009 at 12:40 pm

    bestnya kenduri!

    ramai orang ghitewww..

  24. August 11, 2009 at 10:29 pm

    cantiknya pengantin..bagai pinang dibelah dua…
    i’m sure u can be a wedding photographer…cuma tak nak je kan..
    kannnsssss…kan en me kannnsss

    ahaha.. tau xperr

  25. August 13, 2009 at 12:04 pm

    Me, Abg Yon tu Otai Photographer dr JB tu..sure cun punyer gambar pengantin.
    Saya kenal laa jugak…kalau tak silap dari Kulai.

    iye, me dah link blog dier tewww..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s