Home > Travel > chamek

chamek

(insert kluang railway station)

你应该搭火车到CHAMEK 逛逛。

Masa me singgah di stesen keretapi kluang, me baru tahu. Chamek itu adalah nama sebuah pekan di johor juga.

Me ingatkan cuma nama warung kopi di kompleks pusat bandar pasir gudang sahaja.

Dan bila me wikipedia, me baru tahu juga, ‘ateles chamek‘ adalah sejenis monyet.

Cerita lain, sebenarnya aDm terlepas peluang mendapat pinjaman ptptn untuk semester ini (akibat salah sendiri.) Tapi semalam aDm sudah telefon me. Surat tawaran biasiswa sime darby (tempat kerja mQ) baru diterima. Kena hadiri taklimat dan temuduga di kuala lumpur awal bulan depan, katanya. Maka secepat kilat me pun sudah belikan tiket pergi balik air asia itu. Semoga dipermudahkan segala urusan dan cita-cita. Amin.

Alahai.

Categories: Travel
  1. August 13, 2009 at 12:53 am

    sungguh ligat en_me nie berjalan..macam kereta api

    u donno me.. ahaks

  2. August 13, 2009 at 1:05 am

    Pekan Chamek kecik aje kan…

    ia dikelilingi oleh estate-estate… dolu2 estate ini kepunyaan mat saleh, lepas merdeka ada estate ini dihak milik negarakan… dan ada gak tokey cina yg ambik gitew.. huhuhu

    Chamek ialah sebuah penempatan perkumpulan hasil mahsul pertanian dari Johor Tengah…

    antara kedapatan dahulu kala ialah getah dan koko.. tetapi sekarang esate sawit…. huhuhu

    ko pernah pergi ke singgah ke .. hmmm

  3. August 13, 2009 at 3:05 am

    nak apply for scholar jugak boleh lagi ke?
    *ini pertanyaan serius*

    kena tanya saluran yg betoii tewww..

  4. August 13, 2009 at 3:36 am

    cita2 yg baik, niat yg baik.. Insyaallah balasannya baik juga!

    aminn..

  5. August 13, 2009 at 6:01 am

    biar aDm terus maju. kita support! (financially? hiiihiii)

    thanx bro..

  6. August 13, 2009 at 6:30 am

    en_me…
    PTPTN tu lazimnya sentiasa ada tawaran setiap semester, bila naik sem 2 pun masih boleh mohon…kurang sikit bayar balik…
    Apapun, All the Best for the SD interview…

    ataupun tak payah bayar balik kannns akak norm itteww.. alala

  7. August 13, 2009 at 7:47 am

    wahh..muge berkat bulan puasa dipermudahkan segala urusan
    seronot aDm blh bkk puasa ngan baba and mami die ye🙂

    yon, maner ader.. aDm kena balik kuching the same day.. uhuhu

  8. rya
    August 13, 2009 at 8:10 am

    aminn..
    scholarship lagi bagusla dari loan.
    best wishes for aDm.

    dan ptptn lagi bagus dari ahlong kannns.. tau xperr n thanx

  9. August 13, 2009 at 8:14 am

    Wah~

    Tahniah pada aDm~ Moga dia dapat biasiswa tu instead of PTPTN~

    insyaAllah, tp jgnla ckp tahniah dulu, blom lagi dapatt tewww.. uhuhu

  10. August 13, 2009 at 8:15 am

    en_me org johor pe? byk sgt cite psl johor ha ;p

    yeap, me johorean, tapi musafir.. volleee

  11. August 13, 2009 at 8:19 am

    dari sini baru ler saya tau nama tmpat yg ada kat Mesia nie..huhu..

    congrats to aDm…

    thanx akak rin itteww..

  12. August 13, 2009 at 8:19 am

    eh cop, sime darby ;p ? team yg handle biasiswa 2 blkg sy je ;p dpt interview ye?sy tau kt mn i/view 2 akn d buat.hahaha.bgs2.al da besh utk aDm ye ;p

    ada chance dapat kerrr.. hmmm

  13. kaktiny
    August 13, 2009 at 8:42 am

    Semoga dipermudahkan segala urusan dan cita-cita. Amin.

    insyaAllah n thanx akak tiny teww..

  14. August 13, 2009 at 8:48 am

    moga semuanya berjaya, amin~

    amin jugerr..

  15. matahari
    August 13, 2009 at 8:59 am

    Bagus2…moga berjaya….

    insyaAllah zoll..

  16. August 13, 2009 at 9:03 am

    owh, ada ek pekan chamek. kawan tak tahu pun

    ‘same same’ abang ijam teww..

  17. August 13, 2009 at 9:18 am

    daku pun hrp aDm dpt biasiswa tu…PTPTN tu mcm agak membebankan bila nk bayar balik..mujur daku JPA dulu..huhu

    jpa bagi release loan larr teww.. kanns

  18. ain
    August 13, 2009 at 9:25 am

    wow…kembar tiga tuuu!!! serupa pulak..hihihi

    akak selalu lepak kat chamek masai je…lg dekat ngan umah.

    semoga permohonan biasiswa aDm dipermudahkan Allah.Aminnnn!!

    kat chamek masai selalu takdok ubi rebus larr akak ain tewww.. uhuhu

  19. najwa
    August 13, 2009 at 9:31 am

    utk aDm,
    moga dipermudahkan segala urusan…
    pesan kat die baca “RABBI YASEER WALA TUASHIR” bnyk2.
    InsyaAllah.

    thanx akak najwa itteww..

  20. August 13, 2009 at 9:45 am

    nak g minum kopi kat Chamek lah… jom…

    iyolarr tewww..

  21. August 13, 2009 at 9:56 am

    tumpang lalunye..lame xsinggah..hehehe

    its oke, saperlarr me yg inih .. fizah kannns

  22. August 13, 2009 at 9:57 am

    semoga berjaya aDm iteewww..hehe

    thanx abg yg nama omar itteww

  23. August 13, 2009 at 10:03 am

    huh! cantik gambar!!

    ihihi thanx juger

  24. August 13, 2009 at 10:34 am

    sedap nama² tempat kat johor, hihi…

    ahaha.. toceh toceh..

  25. August 13, 2009 at 10:47 am

    itew anak en me, kembo 3 ke?
    comel cam en me gak kan kan kan , ekekkeke

    =)

    me comel katernyerr.. kowserr uu

  26. Seri
    August 13, 2009 at 10:58 am

    Mudahan dipermudahkan semuanya..

    aminnn..

  27. August 13, 2009 at 12:04 pm

    besnyer kembara mencari 1malaysia kan

    terjah jerr abang knizam teww..

  28. August 13, 2009 at 12:05 pm

    Saya pernah shooting wedding kat situ…Memang ada nama kampung ni kat Kluang Johor.

    memang ader, me dh jumper dlm google map.. thanx bro

  29. zue
    August 13, 2009 at 2:20 pm

    me…pekena kopi kluang ngan roti bakar. sedap tau.

    tapi warong tutup pukul 12 ~ 2.30pm.. aper kesss? veryy veryy derr

  30. August 13, 2009 at 4:04 pm

    dulu penah stranded kat stesen ketapi kluang pasal banjir besar 2006…

    gud luck aDm ^_^

    thanx akak itteww..

  31. August 13, 2009 at 4:21 pm

    selamat berjaya gituuu.

    thanx pokli itteww..

  32. August 13, 2009 at 4:53 pm

    hiks..ingatkan apa la chamek tu..nama tempat rupanya ek

    same same.. ihiks

  33. August 13, 2009 at 5:04 pm

    chamek..

    tempat den lalu lalang dolu2… adolah sorg duo sedaro maro dok kat situ ha…. dok kat felda area dokek2 sinun pun ado.. huhuhuhu

    lalu lalang sajerr.. tag me biler ko nak vuatt fulakkk.. ohoho

  34. August 13, 2009 at 5:54 pm

    moga aDm berjaya …dan dapat apa yang dicita cita kan

    johor…dekat dihati🙂

    chamek ni belah sempadan mana ekk …ngala ke pahang ke ngala ke NS

    ahaha.. masih dalam negeri johor.. kalo dr bandar kluang ngala ke utara ke paloh atau segamat.. jauh lagik dr sempadan NS atau pahang .. ghitewww

  35. August 13, 2009 at 10:40 pm

    biasiswa lg baik

  36. August 17, 2009 at 12:34 pm

    en_me ni slalu jumpe nama tmpt yg pelik2… org kata jauh perjalanan luas pengalaman… itu yg suka masuk blog ni kdg2 bole tambah pengetahuan

  37. August 19, 2009 at 12:40 am

    Chamek Kopitiam. 2lah nama kedai kawan yg akan dibuka dkt BBU x lama lg. Tuan pnya lesen franchise berasal drp Chamek, Kluang.

    Mmg kena dkt tajuk posting en_me…

    nama chamek yg unik.. nanti senang me ke BBU kehh..

  1. August 24, 2009 at 12:10 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s