Home > myself > why i blog – the tag

why i blog – the tag

(insert why i blog)

認識票(にんしきひょう)とは、軍隊において兵士の個人識別用に使用されるものである。アメリカ軍のスラングでは、これを指してドッグタグ と呼ぶ。

cikgu suka main bola.. hari-hari cikgu main bola..
me suka me-mblog.. hari hari me me-mblog..

Kenapa me suka kemaskini blog? Atau kenapa me suka berblogging?

Kelmarin cek jardness the great yg itu sudah tag me (best buddies 2009 award). Me pun sudah jawab.

Tapi me tertarik pada entri tag lain cek jardness the great yg bertajuk ‘3 sebab kenapa aku berblog‘. Dan me pernah nampak di blog orang lain yg kena tag bertajuk ‘why i blog?’

Jadi, tanpa melengahkan masa, me pun jawab (walaupun tiada yg tanya.) Kenapa me berblog? Jawapannya kurang lebih sama dgn jawapan jard. Tapi dengan senario me yg tersendiri.

1. Sebagai buku diari ataupun jurnal kehidupan. Sebab me terfikir juga di masa hadapan bagaimana me hendak imbas kembali di masa lampau. Apa yg me telah buat dan sebagainya.

2. Keranamu hobi. Dikala kesunyian, terutamanya bila me berada di luar daerah. Kebetulan juga, hobi me mengambil gambar. Jadi, daripada semua gambar tersimpan dan terceruk dalam album. Lebih baik me paparkan dalam blog. Setiap hari.

3. Kerana me suka respon yg pantas. Tidak terhegeh-hegeh spt menunggu buah yg tidak gugur.  Sebab itu me hargai semua komen kawan-kawan. Setiap komen me akan cuba balas. Tapi kalau me sibuk dgn urusan kerja dan kaum kerabat, me akan balas kembali melawat blog kawan-kawan.

Me tidak pandai bercerita atau mengarang cerita yg panjang-panjang. Begitu juga me fobia membaca blog yg entrinya panjang-panjang. Me anti-scrolling. Sebab itu me letak komen yg ringkas saja, cukup untuk memberitahu kehadiran me.

Ka-dang-ka-dang me maki, me carut, me komplen, me rapu dan me raban. Ya, me akui. Tapi lihatlah sendiri kawan-kawan, korang masih sayangkan me kan. Kannns? Dan dalam masa yg sama, me akan perbaiki diri me dgn setiap kejadian malapetaka yg menimpa.

Jadi, siapa pula me hendak tag? Kawan-kawan masih ingat me pernah buat entri statistik ‘kowe sopo‘ yg ada carta pai kan. Berikut adalah 66 (enam puluh enam sahaja) blogger yg terpilih itu. Tanpa prejudis, me susun mengikut abjad.

1. *secret – ‘apabila dunia terlalu sempit’ yg hitam legam penuh rahsia, kena klik untuk cerita yg lebih terperinci. Tapi masih misteri gitu.

2. ::: ReActivate ::: – mamat zul ni suka fotografi, tapi tak suka ambil gambar binatang dalam zoo, katanya.

3. @tune – dlm tag dia ada sebut, dia itu datin sarukh khan, atau angeline jolie. Tapi yg pasti dia suka sambal belacan dan selipar jepun.

4. 9w2soj – raden kawan lama yg baik, hobinya yg terkini ialah radio amatur. Raden juga suka berbasikal sekarang ini.

5. Adila – baru habis menuntut dan balik dari kota london. Suka amat pada fotografi, sebab itu ‘snap’ nama blognya. Pernah masuk suratkhabar metro berita harian katanya.

6. arsaili – masih belajar di australia. Anak kelahiran kuching, sarawak. Walaupun jarang kemaskini blog, entrinya yg ringkas dan menarik juga.

7. atikahnr – perempuan yg berbaju labuh. Minat teramat pada kamera dslr nikon d80 itu.

8. aTiQah – wong jowo podo.  Nak kawin suami yg suka makan tauge.

9. balqissy – ‘hidup manusia kompleks’ kata blognya. Balqis baru balik dari pulau temasik dan baru berumur 22 tahun.

10. blinkky – mamat yg punya blog pasal teknologi maklumat. Dalam bahasa inggeris, tapi masih sudi singgah-singgah dan komen blog me dalam bahasa kebangsaan.

11. catz – cafe borak-borak dan masak-masak. Catz suka masak, makan, fotografi dan jalan-jalan seorang diri saja.

12. chi am – lebih suka terlindung dan laki cikgu kimia. Chi am sekarang berada di benua australia, sama dgn abg arsaili dan mrahfa.

13. ciklinn – isteri pd en razak dan punya 2 orang anak lelaki.

14. dakchomey – me kekadang keliru dgn nuyui yg comey itu. Namanya farah amira, muda lagi tu.

15. ez – bertugas di jabatan kerajaan yg selalu berdampingan dengan menteri-menteri, termasuk perdana menteri malaysia gitu. Tugasan buat design untuk jabatan. Suka buat kerja ‘last minute’, dan memang suka membebel.

16. Faeeza – ‘rule of karma’ segala-galanya. Pandai fotografi juga. Baru hendak menimang cahaya mata.

17. faizalpoyan – peguam yg masih solo dan tengah mencari tapi tak jumpa lagi. Pernah buat tag ‘why i blog’ di SINI. Boleh buat lagi kan?

18. framestone – brader syukri, seorang politikus dan pemimpin gayanya. Sekarang sudah ja-rang-ja-rang datang blog me.

19. hang nadim – kampung halamannya di tanjung kasau, gerik, perak.

20. Hidet – caricinta dot net nama blognya. Sudah berfamili dgn tiga orang anak, Ahmad Safiuddin, Ainul Safiyyah dan Ashraf Solihin.

21. ije – ‘a moment like this’ nama blognya. Masih menuntut di menara gading. Kekadang me keliru dgn jard atau dakchomey.

22. intan.dayana – scootberry in da house’ nama blognya.  Dia comel dan cantik dan suka lelaki hensem dan kaya.  Suka bawa kereta laju-laju.

23. intanrh – blog yg lama sudah ditutup dan diganti dgn blog yg baru. Gasaklah kan. Tapi dia kata madu itu manis.

24. iza – seorang yg bintang comel. Suka jalan-jalan, suka ambil gambar, suka dengar lagu, suka novel. Tapi tak pandai memasak katanya.

25. -johari- sudah berkahwin dan tak pandai main futsal, katanya.

26. kak Lily – ‘water lily sick lady’ – panjang betul nama alamat blognya. Kakak yg berjiwa kental.

27. knizam – rakan blogger yg tegar juga. Sudah lama jadi pengkomen blog me yg ini. Walaupun bukan hari-hari knizam komen, tapi bila komen empat lima entri me sekali. Blog knizam memang penuh warna-warni, ex-mckk, suka jalan-jalan, makan-makan juga.

28. kuina – adik kepada ku jie. Blogger tegar turun-temurun tu, jangan main-main.

29. lieya – ibu kepada nur damia irdina dan nur mirza irdina dan isteri mohd shah abd rahman. Blog yg warna-warni juga. Banyak gambar mengandung dia.

30. LiNda – semuanya manis, katanya. Memang pun, bila bergambar dgn anak-anak, macam baya kakak gitu.

31. Linda Latip – pandai tangkap gambar. Minat fotografi juga.

32. lizz – nama blog dia ialah ‘harajuku’. Tengah melayan perasaan itu.

33. loq – blogger tegar, pemilik blog ‘loqnerd.com’. Pakai wordpress. Cool bro. Kekadang me keliru dgn blog opaq.

34. luffy – ‘monkey d luffy’ nama blognya. Terkenal dalam dunia blog ini, suka menghiburkan, kata yonna.

35. Mak Su – sedang berehat dari memblog cerita kosongnya.

36. mamai – suka masakan isteri dan emak dia drpd masakan barat katanya.

37. Masy – gadis hensem yg baik tapi nakal. Tapi baik tapi nakal. Macam tu lah sampai mati. Katanya.

38. mie – punya blog ‘warga taman impian indah’.  Abang yg bekerja di itnm dan pernah bertugas di dbp. Iso ngomong jowo.

39. Mohd Hafizd – seorang jurutera muda yg hensem + cute yg baru bekerja tapi sudah mampu membeli kereta putih itu. Suka fotografi juga dan pemilik nikon dslr d80.

40. mokcik azwa – blog corat coret kehidupan mokcik azwa itu. Seorang makcik yg sempoi, pendiam dan lebih suka mendengar dari bercakap dan tidak suka marah-marah. Suka makan mee rebus, nasi goreng ikan rebus dan minum air karot campur susu.

41. Mr.Jojo – ‘hint dari perihal’, hmm me tak faham. Kekadang me keliru dgn blog chi am yg itu. Mr jojo minat angeline jolie, olga kurylenko, adriana lima, alessandra ambrosio, mirinda kerr, scarlet johnhnason, heidi klum, lisa surihani, jessica alba, maya karin, natalia vodianova, beyonce knowles, catherne zeta jones, sarimah ibrahim, dan puteri sarah liyana.

42. Mulan – o mulan, seorang suri rumah. Ada kawan suami dia yg pakai bmw.

43. myself – ‘metro today’ kata blognya. Suka jalan-jalan, travel, jenguk-jenguk, dan klik-klik. Suka kucing dan pernah bercinta sebanyak 43 kali. Banyaknya.

44. nakjaDimande – bundo dari seberang (bukan pulau jawa) yg baik hati. Rajin juga komen blog me. Walaupun ada tulisannya yg me tidak faham dari segi bahasa, tapi menarik juga.

45. norm707 – akak norma dgn blog ‘purple heart’. Me selalu keliru dgn akak ain sebab guna nama emel yg sama. Akak norma sekarang berada di bumi anbiya menemani suaminya yg bertugas disana.

46. nuyui – nuyui yg comey, kata setelus hati zinnirah itu. Suka aktiviti beruniform dan sudah ada pangkat ‘major’ gitu.

47. penyu biru – blogger tegar yg amat. Rajin jalan-jalan dgn anak-anak dan emak anak-anaknya. Tahniah bro dapat habuan dari nuffnang yg lumayan itu.

48. pokli – abang blogger yg me selalu keliru dgn abang yb itu.  Pokli berasal dari nogori tapi takdok pun letak gambo rumah minangkabau kat blog dia.

49. Precious – akak yg suka memblog dari mengemas rumah, dan dari memasak.

50. Princess Liyana – yg punya blog ‘simple me’.  Nak jadi kaya dan berkahwin, katanya. Liyana anak kedua dari 5 adik beradik. Sangat sensitif dan ada bantal busuk.

51. pRincesS_N – me selalu keliru dgn cik siti penguinseyes. Tunang prince_za. Blog yg merah jambu. Suka ambil gambar sendiri guna tangan sendiri.

52. qistina – everything that related to qairaqistina. Sekarang berada di sri lanka. Anak ke 4 drpd 7 adik beradik. Tak suka lipat dan iron baju.

53. romzi – ‘dari hujung jari jemarinya’ tapi jarang update blog. Sibuk gila katanya. Baru beli canon 1000d yg dia sendiri pun tak puas hati kualitinya. Bukan me tak bilang ya kawan-kawan.

54. Rozita – akak ita yg tegas, cepat marah, sangat fleksibel. Suka yg pedas-pedas tapi sedap. Ada tiga anak yg comel. Ada suami yg suka tengok berita, 999, dan cerita ganaz2 gitu. Ammvoiii.

55. sebaliktabir – dah lama tak update blog. Isteri sedang mengandung setelah lebih 3 tahun berkahwin.

56. seri – ‘sepanjang jalan kenangan’ tajuk blognya. Suri rumahtangga.

57. sharamli – satu-satunya blog yg tulisan tajuknya terbalik atas bawah. Budak perempuan yg tidak merokok tapi rabun.

58. VersedAnggerik – ‘ahan in the afternoon’ tapi me tak faham apa itu ‘ahan’? Suka sukan lasak outdoor.

59. vivavogue – kekadang me keliru dgn akak norm yg di jubail itu. Suaminya kerja outstation juga.

60. xmindfreakx – ‘perihal dia dan freedom’ blognya. Gambar-gambar yg cantik juga. Nama sebenar azammudin. Baru bertunang, katanya.

61. yonna – itu blog dia selalu cakap double meaning. Memang ceria, tapi selalu naik angin juga macam biasa.

62. Yunus Badawi – kekadang me keliru dgn pokli. Tapi abang yb seorang usahawan dan kontraktor persendirian yg berjaya.

63. yus – seorang perempuan melayu yg biasa saja, katanya. Bukan yg terbaik tapi berusaha menjadi terbaik drpd yg terbaik.

64. zara – me keliru dgn jard juga. Blog yg menarik. Pernah jadi guru sementara di kampungnya. Suka bawa motor laju-laju lagaknya.

65. zieha – ‘my world stories begin’ kata blognya. Seorang perempuan, ibu dan isteri kpd suami dia yg bernama amran dan seorang anak yg comel bernama firas. Sensitif dan periang katanya.

66. zino – ‘melangkah ke tahun 2009’ tajuk blognya. Ada rumah minangkabau dalam blognya. Blogger yg tegar dan mendapat sokongan anak-anak dan isterinya.

Cukuplah 66 blogger setakat ini. Tanpa kawan-kawan yg best-best begitu, siapalah me yg ini kan.

Pascanota: untuk kawan-kawan yg sudah menjawab tag me yg ini, silalah beritahu pada me ya. Supaya me boleh pantau sesiapa yg belum jawab. Boleh kan.

(insert melaka 66)

ろくじゅうろく (六六)

Alahai.

Categories: myself
  1. August 14, 2009 at 1:04 am

    ingat me nak sambung no. 67 – kakyang ..

    hahaha ..
    nak tunggu bila nama kakyang naik pula ..

    salam pagi hari jumaat ..

    kakyang nak buat pun volleee.. ehehe

  2. August 14, 2009 at 1:13 am

    seringnya en_me tak paham bahasa bundo.. tapi hati kita saling memahami, InsyaAllah..🙂

    insyaAllah bundo ittewww.. yg penting ikhlas, tapi jauhh

  3. loq
    August 14, 2009 at 2:28 am

    gile la bro
    ramai nye!?haha..anyway thx tag
    sedang memikirkan siapa yg loq nak tag*
    pening2..hehe

    tak semestinyer ko kena tag seramai ittewww.. ikut sukerr jerr

  4. cen
    August 14, 2009 at 6:03 am

    acik suka tulis pepanjang… sbb ada bnyk citer… tk panjang kalu, citer tegantung…heheh
    suka gak amek gamba, cerita tnpa gambar…tak lengkap memori ituh…
    yeahh… blogku…diari ku jua.

    mokcik.. lupankanjerr larr

  5. August 14, 2009 at 6:21 am

    terima kasih kerana zino tersenarai pendek.. menjawab tag je zino belum pandai lagi hehe

    cuberlarr abang zino tewww.. tak cuberr manerr tauu..

  6. August 14, 2009 at 7:09 am

    perghhh..ramai betul en me tag…
    nway,
    hv a great wkend!

    kawan bio behibu.. volleee

  7. August 14, 2009 at 8:17 am

    salamm jumaat😉 seb baik 66km.kalo 300km lg cemane tu en_me ;p ? jenuh en_me nk listkn nm blogger ;p sy akn berusaha utk mjwb tag itew~~ gracias 4 da tag.ngeh2~

    anytime faeeza.. anytime..

  8. August 14, 2009 at 8:20 am

    salam,

    nasib baik nama birU tak do… huahauhua… saperlahden nih
    dlm hati , kecik ati gak, kehkehkeh…

    en me, kanssssssss

    =P

    xpe, ada ubi ada batas, len ari leh balass..

  9. August 14, 2009 at 8:54 am

    eh..
    kucing ni tersenarai kewww..
    hikss…
    ehm…nak kena jawab tag..
    nanti tunggu kucing balik dari jakarta.
    i can see that u really appriciate ur readers en me..keep it up..🙂. keep blogging ya.
    saya pun agree. blogging ni mcm jurnal harian.🙂.
    selamat berhujung minggu.

    kat indon tewww.. ammvoiii sonoknyerr

  10. August 14, 2009 at 8:57 am

    teringat satu entri en me.. saya sudah kena..

    entri me yg maner bro? hmmm..

  11. August 14, 2009 at 8:59 am

    nama akk ada tuuuu

    sudah semestinyerr..

  12. August 14, 2009 at 9:05 am

    Assalam en_me…erkk…nama mokcik termasuk dalam senarai. Mokcik terfikir’ in advance’ katanya..esok2 kalau umo panjang masa kenduri kawen anak en_me…semoga nama-nama ini tidak dilupakan hehehe

    ok…en_me punya pasal, sekarang jugak mokcik pi jawab tag…roger n out…….will be back later for more…hohoho brutalnya..

    insyaAllah ..

  13. August 14, 2009 at 9:18 am

    ku suka berblog….
    =D

    yeap, me notice..

  14. ain
    August 14, 2009 at 9:36 am

    akak pun punya alasan yg sama ngan me knp akak mem-blog.

    iyolar teww, TAG yg ituari pun x vuatt lagikkkks.. veryy derrr

  15. August 14, 2009 at 9:36 am

    alamak…bozzo bocah jowo ganteng tak tersenarai…

    abang bozzo nak jawab TAG me pun volleeee.. ader beranii ?

  16. iza
    August 14, 2009 at 10:08 am

    Astaga punya ramai yg bang me tag… Nanti tunggu rajin sikit Iza buat yer =)
    Tak pandai masak, dan sedang menunggu bang me belanja makang hehee

    66 blogger jerr.. volleee

  17. August 14, 2009 at 10:09 am

    baru nak merajuk panjang
    sbb last tagg takde nama saya ..

    ekekeke.

    majuk ghitewww.. ehehe

  18. August 14, 2009 at 10:16 am

    daku berblog bukan bermakna daku goblok he he….

    Entryku kali ini

    Kuberi kamera buat dirimu
    Mengasah bakat menambah ilmu
    Letakkan di shutter jari jemarimu
    Satu klik gambar bermutu

    goblok katernyerr.. veryy derr kanns

  19. August 14, 2009 at 10:24 am

    66 ramai tu walaupon sebahagian..
    qaseh pon x ramai…🙂

    sebahagian lagi next time one uolsss.. volleee

  20. August 14, 2009 at 10:26 am

    Alahai…me akak ada 2 tag lum jawab. Ko memang. Woih ramainya yang kena. nanti akak jawab ye.Sekarang cilok gambar dulu. cantik ya amat gamabar tuh hahaha!

    akak jangan tunggu lamer lamer nooo..

  21. zareda
    August 14, 2009 at 11:08 am

    sampai 66 orang… amvoiiii

    66 orang lagikks next time.. volleee

  22. August 14, 2009 at 11:25 am

    =p

    masih demamm kerr..

  23. August 14, 2009 at 11:26 am

    ada lagi tag yer…akan aku usahakan…..ligat la en.me tak terkejar aku

    usahalarr.. jangan lamer2 noo..

  24. August 14, 2009 at 11:33 am

    aq bloging kerana suka membebel

    tak samer tewww.. kanns

  25. August 14, 2009 at 11:35 am

    kih kih kih kelako bace list 66 org yg kene tag tuh…

    wah sweet le tag nie…tapi nak jawab ape, sebab sume yg en me kasi same jek cam jawapan saye nak kasi…keh keh keh

    we r unique on our own.. citerlarrr.. yg penting ko jawab TAG inih.. ikiki

  26. August 14, 2009 at 11:38 am

    uihhh ramainya… alahaaaiiii (ikut style en me, hehe)

    ader lagik ramai tewww.. ihihi

  27. August 14, 2009 at 12:35 pm

    wow..ramainya yg kena tag

    ader ramaii lagikk yg blomm.. ahaks

  28. August 14, 2009 at 12:46 pm

    ramai gilerrr…. :O

    sibbaik ader batu penanda 66 kanns.. ekeke

  29. tintaHati
    August 14, 2009 at 12:49 pm

    tinta blog masa awal2 dulu lebih kurang sama macam en me sebagai diary kehidupan sendiri…now macam2 ada ;D

    diari kanns

  30. August 14, 2009 at 12:58 pm

    manyak nyer giteww…
    sib baik not in the list tapi kalu dapat bez gak.. hehehe..

    p/s :tag sblom niy saya dah wat yer..

    sabo jer, jap lagik sampaiilar teww.. n thanx wat tag me yg itteww..

  31. August 14, 2009 at 1:33 pm

    dalam ramai-ramai kawan en_me yg best-best tu ,
    tak tersangkut pun nama makcik pinat..tak kisahlah..yang penting rakyat didahulukan pembangunan diutamakan.. …

    cikgu sabor erk.. tunggu the next 66 ghhiteww.. ekeke

  32. August 14, 2009 at 1:46 pm

    datang sini kena bawak kamus… so sy dah alihbahasakan huruf cacing itu…

    “Identification tag (cognition ice) is used for personal identification of the soldiers in the army. The U.S. military slang, refers to the dog tag is called.”

    kena tag jgk yer….. ehhh TAG tu apa?

    kejap nak buka kamus cari………………………………

    dah bukak blommm.. kowserr uu

  33. August 14, 2009 at 2:51 pm

    waahh…rajin en.me buat list=)

    biler lar nak gi mancongkamm kanns.. ekeke

  34. vivavogue
    August 14, 2009 at 3:36 pm

    hamboi…gigih en.me sampai blh kenal 66 kwn blogger sekali jln…..pasal tu ler kwn2 pon suka dtg terjah blog en.me kan? kawan biar beribu ribu ribu ribuuuu…

    iteww blom 66 kwn yg lainnns.. ekeke
    btw, akak vogue kener tag teww..

  35. August 14, 2009 at 3:55 pm

    tak kena tag boleh komen tak?

    yes ofcoz..

  36. August 14, 2009 at 4:35 pm

    hehe..insyaAllah […]

    iyolar teww..

  37. August 14, 2009 at 4:38 pm

    mekasih ya me, masih sudi mengetag maksu…. maksu serahkan bulat2 pada me untuk menjawab bagi pihak maksu, maklumlah, maksu masih dalam mood berhiatus😀

    salam sejahtera di hari jumaat🙂

    maksu kener vuatt gakk.. me tungguuuu

  38. August 14, 2009 at 4:40 pm

    Heeeeeeeem nama akak tak masuk dalam senarai tag en-me. Tak aper tunggu senarai seterusnya. He he tak malu betulkan.

    ehehe.. tungguuu

  39. August 14, 2009 at 4:48 pm

    alamak! teg tu hari pun tak buat lagi.. hehehhehe

    tungguuuuuuu

    sebab teww me tak tag ko yg inih.. me tungguuu

  40. August 14, 2009 at 5:59 pm

    hahaha….larikkkkk!!

    naper larikkk, akak intan vukann kener TAG ghiteww.. uhuhu

  41. August 14, 2009 at 6:35 pm

    salam me..
    emmm ingat juga ya me kat saya huhuhu, ok nanti saya jawab walaupun untuk kali kedua, tapi untuk kali kedua ni bukan pantun dah kot…

    oke, janji jawab TAG kehh..

  42. August 14, 2009 at 9:32 pm

    en_me, terima kasih kerana tolong promo. Wes sui orak melebu nang kene, sak iki kerjane okeh, ndino bengi baru isu mampir nang kene.

    iyo wes.. alon alon yo.. yg penting kena buat TAG ittewww..

  43. August 14, 2009 at 9:51 pm

    dun ask me why…

    me dun ask u y.. me ask u to do the TAG.. volleee..

  44. August 14, 2009 at 10:19 pm

    pergh! giler ah. sampai 66 orang di tag

    gilerr katernyerr.. aiyooo

  45. Kak Long
    August 14, 2009 at 10:43 pm

    En_Me,
    Masa dulu, ada yang suka cari dairi yang cantik2 ala-ala princess diary gitew….
    tapi sekarang berdairi di blog pulak.
    Zaman dah berubah….

    zaman paperless ghitewww.. ahaks

  46. ije
    August 14, 2009 at 10:59 pm

    aa. setuju. ije pun sama ng en_me.. anti-scrolling. tapi musykil sikit, tetibe entry en_me ni kena scroll down. aaa. anti tau =P

    musykil? hmmm.. alasann taknak jawab TAG larr tewww.. ammvoiii

  47. August 15, 2009 at 2:09 am

    berapa ramai kena TAG da..
    aku pun ka buat macam kau..
    tak di suruh tapi nak buat! Boleh?

    vuatlarrr TAG inih.. hmmm

  48. August 15, 2009 at 3:08 am

    en_me…
    Dah agak dah kali ni mesti kena!!!
    Tapi…norma memang suka jawab soalan…hehehe

    ahaha.. sepantas kilat ko pun dah vuat TAG dr me inih.. bagus bagus

  49. August 15, 2009 at 7:12 am

    sbb x kena le daku larik abg me tew…heh

    uhuhu, ghiteww fulakkks.. ko kann dah kenerr

  50. August 15, 2009 at 7:27 am

    sudah kena tagged dgn otai la plak..nsb baik geng 66, kalo geng 6 janaham nayo tu..

    jangan luper nak vuat TAGGED fulakkk.. ahaha

  51. August 15, 2009 at 7:34 am

    ::: askm bro [huhuhu] terima kasiiiiihh byk2, ada juga kawan
    ::: ingat kat saya nih.. [hehe] ramaii blogger kena tag, saya ajer
    ::: tak kena.. saya nih tak popular, ok gak kalo tak kena tag, kalo
    ::: kena tag, maknanyer ada org ingat kat kita.. sweet sweet [hehe]
    ::: saya tertarik jugak nak menjawab tag yg bro beri tuh, insya-
    ::: Allah, di entry akan datang saya akan jawab.. skrg nih, saya
    ::: baru ajer balik dari outstation 5 hari.. penat gak naik flight..
    ::: balik rumah KL, terus tido [huhu].. subuh2 dah bangun terus
    ::: bukak blog, then terbaca komen bro lantas dijawab.. [huhu]
    ::: tapi taklaa sepantas bro saya kira, kerana saya kadang2 ada
    ::: masa utk blog, ada masa mmg takde masa langsung! keje keje..
    ::: sblm blog, saya upload gambar & cerita di FotoPages, tahu2
    ::: ajerlaa FP, komen drpd mereka yg singgah mmg melebihi
    ::: tahap impak maksima.. lebih 100 org, jadi nak komen balik
    ::: tuh makan masa [hehe] lagipon saya komen panjang jela..
    ~ thanx bro..😀 keep on blogging yaa!!! have a great weekend!

    oke bro zul itteww, just do the TAGGED kehh.. ehehe

  52. August 15, 2009 at 8:51 am

    fuhhh…dasyat betoi ko…66 org ko tag.

    volleee kanns.. ekeke

  53. yus
    August 15, 2009 at 9:54 am

    erm..1st time kn tag ngan en_me…ada jgk org yg sudi nk tag ye walaupn blog sy jrg ber update..nnt silala jenguk ye kt blog klu nk tau jawapannya..hehe

    salam hujung minggu en_me🙂

    dah vuatt blomm.. salam weekend juger akak yus itteww

  54. August 15, 2009 at 10:12 am

    alamak..ado plak kat situ nama den…utang dlu eh en_me ituuuu~

    me tak pakey buku 555 nooo.. uhuhu

  55. August 15, 2009 at 11:20 am

    Salam En Me..banyak idea bolehlah up date hari2 blog…..selamat berhujung minggu terima kasih…

    tau takperr.. salamm akak nuriman itteww

  56. August 15, 2009 at 2:18 pm

    ala…kena jawab jgk ke????
    ala..
    ala…
    ala…

    vollee kanns..
    kanns..

  57. August 15, 2009 at 5:17 pm

    lalalala..terpilih top 66 plak kali nie..hehehehe.,,:D

    aper nak tunggu lagiikk.. jawabb..

  58. August 16, 2009 at 1:03 am

    Waaa. 66 blogger! Banyak tu! Dan amazingly, en me ingat semua karektor diorang. Hebattt =D

    Happy blogging ye ^-^

    salam cek diya ittewww..

  59. August 16, 2009 at 2:27 pm

    Salam…terima kasih atas doa yang dikirim…

    salamm akak xiiinam ittewww.. dah selamat operasi kerr..

  60. fndrocka
    August 16, 2009 at 4:29 pm

    wah..byknya masa membaca blog2 itu semua..sungguh hardcore kekdahnya..

    masa banyakk katernyerr..

  61. seri
    August 16, 2009 at 6:19 pm

    en me,
    Teman akan jawab tag tue, tunggu ilham nak menulis bole giteww…..

    jangang smpi tluperr one uoolsss.. kehh

  62. August 16, 2009 at 7:45 pm

    best2!

    kalo best, datang lagikk nooo.. volleee

  63. August 16, 2009 at 8:24 pm

    kali ni nk bagi komen tanda aku sampai konolaa..;
    amvoii en me ittew….

    vollee kannns..

  64. August 16, 2009 at 8:36 pm

    wow…rajinnya menulis
    66 orang…lengkap dengan briefing empunya nama lagi
    Tabik en me!!!
    hebat gitewww!

    biaser jerrr..
    thanx cikgu math itteww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. ihiks

  65. August 16, 2009 at 9:41 pm

    ekekekeek.. surat khabar berita harian la😛

    sy dah jawab tag ni haha
    sila la tgk ye😛

    ahaha.. thanx cek dila cute ittewww..

  66. August 16, 2009 at 10:21 pm

    en me..

    saya dah jawab tag..
    datanglah berkunjung..
    saya sediakan lempeng + air kopi okeh !

    ammvoiii akak maniss itteww.. miahaha

  67. dakchomey
    August 16, 2009 at 11:24 pm

    bereh da.. huhuhu…

    u r gud gurlz.. ehehe, thanx

  68. dakchomey
    August 16, 2009 at 11:55 pm

    en_me..udah lewat mlm ni… x tdo agy kew? cian otak da bekerja dr subuh pg td…

    tdolarr nih.. ihihi

  69. August 17, 2009 at 2:39 am

    tak tag kamek pooonnnggg..😦

    haha. gurau jak en-me. kmk lamak sik update😛

    and yes, setuju gak. sebagai ganti diary yang lebih umum kot🙂

    kitak sik update blog tokk pooonggg.. uhuhu

  70. August 17, 2009 at 4:04 am

    penah membuat tag ini satu masa dulu…

    okeh..

  71. August 17, 2009 at 9:12 am

    salam en me. terima kasih kerana sudi mengkomen dkt blog kwn. hajat di hati nak follow blog en me nie. kena dpt approval dulu ke??? klu sudi kita bertukar2 link ya…ojo lali mampir meneh!!! huhuhu

    salam ayah aiman tak kisah ittewww..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. muger2 kiter leh jadik rakan siber yg baik2 ghitewww..

  72. August 17, 2009 at 9:49 am

    Terima kasihlah bagi komen ttg diri saya. Tapi belum lagi berjaya. InsyaAllah semoga satu hari nanti berjaya spt yg diharapkan.

    Kalau senang nanti saya jawab.

    jangang sampai terluperr erk abang yb tewww.. ehehe

  73. August 17, 2009 at 10:48 am

    nasib nama nadxoxo takde. nadxoxo bz skang. xsempat mem-blog selalu

    xper, tunggu next time cek nad itteww..

  74. August 17, 2009 at 10:58 am

    Salam en_me,

    Selamat menyambut ramadhan al-mubarak…

    Alahai… cheq kena tag ka…. InsyaAllah, ada masa saya balas tag en_me….
    en_me, ayat “semua gambar tersimpan dan terceruk dalam album” terkesan di hati ku… he.. he.. he…

    salam atik ittewww.. keje baik baik noo

  75. yus
    August 17, 2009 at 11:13 am

    mmg tujuan blogging nak wat catatan untuk kenangan masa akan datang..


    kenangan kannns..

  76. August 17, 2009 at 1:48 pm

    Chisssss burger sungguh….

    Gua sudah kena tag sama lu….

    Ahan tu nama saya lah. I blog during lunch time. Sebab tu jadi Ahan in the Afternoon!

    Nanti lah, I buat tag tu yek!

    oopss sori, now i know ur name.. ehehe

  77. August 17, 2009 at 4:12 pm

    kalo xde idea mmg lancar je jawab tag…

    biasanyerr cam ghiteww larr kanns..

  78. August 17, 2009 at 5:53 pm

    Harap maklum tag akan dijawab pd pukul 12.00 a.m 18 August 2009.

    Terima kasih.

    Yang ikhlas

    ………..

    oke, roger.. ehehe

  79. framestone
    August 17, 2009 at 9:25 pm

    bro nie blog baru sy… ade mase kunjung la ek

    out of topic–> salam weekend juga buat bro me…mgu nie round mane naik skutter ek

    maner url nyer? hmm..

  80. August 17, 2009 at 9:31 pm

    bereh.. tagged dah siap..hehehe..:D
    pasal tak leh gantung gambar candid kat side bar tu cubalah try gantungkan..hehehehe:D jom lah join..

    thanx jawb TAG..

  81. August 17, 2009 at 11:23 pm

    hehehe~

    demi en me zara akan jawab nanti~

    hehehe~

    suka bawa motor laju2~

    me tungguuu.. ihihi

  82. August 18, 2009 at 11:53 am

    settle…jujur…whoahhaha

    coool bro.. thanx

  83. iza
    August 18, 2009 at 12:27 pm

    Bang Me ..iza dah jawab tauuu …

    oke thanx iza yg chomeyyy itteww..

  84. August 19, 2009 at 8:25 am

    alamak… kena tag yea… lambat sket ler reply yea… tgh kebizian yang melampau ni… bukan tak puas hati ngan kualiti 1000D tu, tapi teknik masih tak betol. sebab tgk ada gak yang menarik hasil dari 1000D tu.

    haku gerenti one day u will upgrade 1000D tewww.. ehehe, salamm romzie

  85. sebaliktabir
    August 20, 2009 at 10:50 am

    tak sangka kena tag loh… mengko dibalasa la yo….insyaAllah…

    oke bro, me tungguuu..

  86. August 20, 2009 at 12:20 pm

    sob..sob.. tiada dalam senarai

    mebi next time bro..

  87. August 20, 2009 at 4:50 pm

    28. kuina – adik kepada ku jie. Blogger tegar turun-temurun tu, jangan main-main.

    me, kak jie dah baca entri ni banyak hari dah… rasanya kak jie tidak ditag ye…itu adalah fakta yang menyebabkan ianya kalau dicampur akan menjadi 67…bukan 66

    kak jie terselamat, kan…..bukan apa..nk pastikan..nnt ada org kecik hati pula kalau tak buat…tapi bila baca ayt ke 28 tu, rasanya kak jie di situ hanya sebagai penyokong ayat..hehehe

    bijak mencari jalan mengelak..hiks!

    nope, kak jie memang penyokong ayat ghitewww.. tapi kalo akak jie pasan, jawablarrr sendirik noo.. ekeke

  88. August 23, 2009 at 12:48 am

    fuh..fuh..berasap kepala memikirkan 3 jawapan tu en_me..

    setel!🙂

    bravo .. n thanx sebab jawab TAG me yg inih.. ihihi

  89. August 23, 2009 at 1:33 am

    alamak lupa la pasal tag ni en_me. hehe🙂
    nantilah ya🙂

    nak tunggu raya larr tewww.. uhuhu

  90. November 2, 2009 at 8:47 am

    oo kene tag pulak pagi2 ni huhu

  1. October 17, 2009 at 12:11 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s