Home > Family > anak ini gampang merajuk (拗ねる)

anak ini gampang merajuk (拗ねる)

(insert sulky yaasir)

このこは すぐ すねるんです。

Yaasir (2) sudah pandai merajuk.

Gambar di atas (restoran sedap corner, jb) sebenarnya rupa si yaasir kalau merajuk.
Pejam mata tapi tidak mengamuk.
Jangan diusik, nanti makin teruk.

Sekejap saja, nanti menjadi elok.
Tapi jangan sampai emak si yaasir pula yg merajuk.
Boleh sampai seminggu baju kerja tidak bergosok (ghau ghau).

(insert yaasir is not sulky)

この子はすぐ拗ねるんです。

Alahai.

Categories: Family
  1. August 19, 2009 at 1:22 am

    macam ayah dia kot

    kotttt.. ahaha

  2. August 19, 2009 at 1:26 am

    hahhhhaa.. benar en_me.. siapalah ditiru si yaasir kalau bukan ayahnya😛

    ahaha.. ayah dia katanyer..

  3. August 19, 2009 at 2:56 am

    hehehe.. sungguh comel
    pandai pujuk diri sendiri. Satu kemahiran yang sangat penting tu🙂

    kemahiran majuk dan pujuk ghitewww.. ehehe

  4. August 19, 2009 at 3:21 am

    salam kenal.. comel.. seronok ngan kerenah anak2 kan

    salam kenal n salam singgah blog me yg inih..

  5. norm707
    August 19, 2009 at 5:34 am

    en_me…
    Comelnya yasir merajuk…kalau ayahnya tak gerenti comel cam tu! Jgn marah haaa…

    kalo marah kena jualllls.. ammvoiii akak norma itteww

  6. August 19, 2009 at 6:00 am

    merajuk pun comel yer..

    jommm majuk cekgu itteww.. ihiks

  7. August 19, 2009 at 7:05 am

    hahha…comei nya majuk..pejam2 mata….cute sgt….kih4..

    kih kih kih..

  8. August 19, 2009 at 7:12 am

    en me,

    budak kecik kalau merajuk comel..
    yang dah tua bangka merajuk,
    iskk…buruk nau rupanya..

    ekeke

    tak maniss kanns.. ehehe, tau takperr..

  9. August 19, 2009 at 7:15 am

    alaahai comel betol merajuk~~hehe

    chomeyy kannns.. ehehe

  10. August 19, 2009 at 7:17 am

    ratib dan berzikir dalam hati tu… sbb tu cepat cool down

    aminnn.. ihiks

  11. August 19, 2009 at 7:30 am

    Salam. Comel anak ni. Kalau merajuk tak mengamuk kira oraitle tu…….bolehlah kita makan……. kalau mengamuk……..hancur…..satu kedai org pandang.

    tapi orang pun tak kisah.. kannns

  12. August 19, 2009 at 7:38 am

    Salam n selamat pagi en_me…

    Alahai… comelnya si yasir yang merajuk itu…
    Agak2 en_me masa kecil pun cam tu jugak ya kalau merajuk….🙂

    ahaha.. ghiteww

  13. ain
    August 19, 2009 at 7:57 am

    takut gak ekh klu mak yasir merajuk. klu takat baju tak gosok ok la gak..klu kena tido luar..lagi ler haru…hehehe

    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK utk me sekeluarga!!

    selamat berpuasa akak ain itteww..

  14. August 19, 2009 at 8:18 am

    alahai..gosok baju sniri la en_me😛

    sodeyyy kannns..

  15. August 19, 2009 at 8:34 am

    aaaa comellll yasir :D! meh cni nk cubit skettt~~ hehehe

    ehehe.. gelilarr akak faeeza tewww..

  16. framestone
    August 19, 2009 at 8:36 am

    klu saya yg merajuk… gamaknye xde la entry di blog ku
    klu si die merajuk pulak… terpaksa aku memujuknya

    klu bro_me yang merajuk… erm alahai… sape nk gosok baju….

    macam ko jugerr, kalo sidie yg majuk, sape yg gosok baju ko? hmmm

  17. August 19, 2009 at 8:42 am

    comelnya budak ni…kalu anak merajuk tak pe lg en me kan wakakakaka

    leh porak peranda negara kannns jebat tewww.. aiyooo

  18. August 19, 2009 at 8:44 am

    wah chumelnye yassir!rase nak geget pipi die!

    geget mai lorr..

  19. August 19, 2009 at 8:45 am

    tomei tul bila budak majuk..kalu ongtua,buwok tul..

    kena blajar gosok sndiri en_me..
    tulun ongumah..

    anto dobi volleee.. ikiki

  20. August 19, 2009 at 8:47 am

    en_me budak comel nie merajuk2 pun still comel laa kan? ikut perangai sapa tu? biasa lahh budak kecik. hehehe

    thanx akak nurul tewww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

  21. August 19, 2009 at 9:01 am

    cutenya Yaasir merajuk
    muka mak Yaasir merajuk tkde ke, encik Me yang itewww?

    volleee kerr.. ahaks

  22. August 19, 2009 at 9:06 am

    kalau setakat tak gosokkan baju kira ok lagi. Kalau tak nak masak tak ke haru hehehe

    me baghu nak cakap.. ekeke

  23. cen
    August 19, 2009 at 9:22 am

    comei nya yassir ituuu…
    gampang mrajuknya,
    gampang pula memujuk semua…
    aaahh..smuanya gampang2 ajer Pak…bisa di uruskannn!!

    gampang lupekanjerrr.. ehehe

  24. August 19, 2009 at 9:28 am

    comelnya yasirr….
    rasa nak cubit2 je pipinya…
    pinjam voleyy??
    hahhaha

    ko nak watper catz ittewww.. uhuhu

  25. Seri
    August 19, 2009 at 9:56 am

    cute….rajuk yang ada stail….

    stail majuk ghitewww..

  26. August 19, 2009 at 10:06 am

    cOmel nye si yaasir merajuk.len kali nak buat cmtu la kalO merajuk.hehe.

    ko kann memang chomeyyy.. hmmm

  27. August 19, 2009 at 10:08 am

    salam en me…

    cumelnya anak en me, cuter mcm en me gak ke macm mak dia, ekekekek

    thanx, pic en me beso n3 kat blog i tu huwaaaaaaaaaa

    toce toce

    ko memang suker beso kanns.. ehehe

  28. August 19, 2009 at 10:20 am

    alalalla…coemynyerrr yasser merajuk…meh2 kak N pujuk..

    mehh larrr.. alala

  29. August 19, 2009 at 11:49 am

    Salam,

    Yaasir sudah pandai merajuk…sudah dua tahun. Kejap sahaja masa berlalukan?. Tapi saya rasa ini perangai ayahnya juga punya?

    salam aliff itteww..

  30. August 19, 2009 at 12:01 pm

    wah!! Unik! Merajuk tutup mata😛

    syyyh.. jangan kaco kehh..

  31. August 19, 2009 at 12:17 pm

    wah yassir merajuk mcm ayah dia, comel mcm rupa ayah dia juga ke?
    nasib baik mama dia merajuk kena gosok baju sendiri kalau tidur pun kena sendiri sendiri, baru padan muka… heheheheee..

    ahaha.. sendiri sendiri ghiteww..

  32. yus
    August 19, 2009 at 12:22 pm

    kalau omak nyo yang merajuk…
    apo laiee boli arr omas sekati….

    apo? den tak dongar.. apo? payong omas.. ohoho

  33. August 19, 2009 at 2:17 pm

    bagi aiskerim lah~ hihi

    pitya, dier nak keropok jer .. ihihi

  34. August 19, 2009 at 2:20 pm

    Merajuk ker tu? ingatkan tengah menikmati keenakan makanan kat restoran tu hehehe

    majuk sikit jerr.. ehehe

  35. August 19, 2009 at 5:32 pm

    berima rima pulak entri ari ni. comel.

    berima rima katernyerrr..

  36. August 19, 2009 at 6:26 pm

    Yaasir tu ikut perangai saper ??/ sure ikut perangai en_mie.

    hmmm..

  37. August 19, 2009 at 9:20 pm

    Salam. en me, game “who wants to be a millionaire” dalam Oh Bulan tu en me yg reka ke??

    salam akak lady itteww.. y u say that?

  38. August 19, 2009 at 10:32 pm

    merajuk pun masih comel!!

    kanak2 ribena ghiteww.. ehehe

  39. August 19, 2009 at 11:05 pm

    budak merajuk comel…
    bapak budak merajukk??

    huhu

    bapak budak majuk, baleng2 bantal jerr.. ikiki

  40. framestone
    August 19, 2009 at 11:17 pm

    he..23x bro nie….
    klu si die merajuk.. tetap teman gak yg gosok… nk wat cam mane baju si die pun teman yg gosok kan… (susah nk mintak org len gosokkan… syg baju.. takut berlubang tertibe)

    ahaha.. bf mithali nih..

  41. Kak Long
    August 19, 2009 at 11:19 pm

    Merajuk pada yang sayang…
    Emm, comel sungguh rajukan si Yaasir nih…

    kaklong, saperlar tak sayang anak kannns..

  42. August 20, 2009 at 2:55 am

    wahahahahha tak boleh blah muka merajuk tuh… kelakau!😉

    kelakau tokkk.. ekeke

  43. August 20, 2009 at 7:16 am

    comel gilaaaaaaaaaaa hehe

    comell jer, tapi tak gilerr one uolsss

  44. August 20, 2009 at 9:55 am

    nampak tenang, ada gaya pemimpin

    aminnn pakndak tewww..

  45. vivavogue
    August 20, 2009 at 7:34 pm

    wahhhh…ada bibik pon baju keje masih mQ yg gosok? saya terasa kerdil! huhuhu

    seronok layan kerenah anak merajuk….kdg2 saja je cucuk2….hahahaha

    ammvoiii cucuk2 ghitewww..

  46. August 22, 2009 at 1:44 am

    aku pun sllu merajuk gak…pastu dia wat dekkk je kat aku…dia boleh pi mnum dgn kawan2 dia…pastu aku pun serik nak merajuk lg…tp cute le yasir tu…

    don majuk majuk akak nurul itteww

  47. August 23, 2009 at 12:28 am

    merajuk masa makan ke tuh
    nak pekena mee rebus agaknya. hehe🙂

    budak kecik xleh makan mee lagikk.. ehehe

  48. August 23, 2009 at 12:53 am

    merajuk?
    macam tidur je…

    pejam mater jerr.. vukann tidor one uoolsss

  49. August 23, 2009 at 8:21 am

    tomeinya yassir ni….cam cucu opah:)

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s